View Single Post
Eski 20-12-2012, 22:49   #1155
Druppel
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-11-2012
Bilmiyorum ki.. Ben yayılan, sarkan tipleri seviyorum daha ziyade, bi de atlaslar Atlas bitkisini sevmeyen bir kaktüssever olamaz diye tahmin ediyorum Atlası bulmak zaten bir mesele. Güler Hanım sitede paylaşmış bir dönem, sağolsun çoğu kişide Güler Atlası adıyla var.. Bir sonraki paylaşım zamanını dört gözle bekliyorum desem yeridir..
Taner Beyin sitesinde kaktüs bakımı bölümünü dikkatle okudum. Sulamada ben Saksıyı su dolu bir kaba oturturum, yaklaşık bi 15-20 dk bekledikten sonra altını siler yerine koyarım, bence toprak iyice kupkuru olmadan da sulamamaya dikkat ederim, hatta bazen yapraklar hafiften buruşmaya bile başşlar ondan sonra ne oluyorsa oluyor, ilk zamanlar toparlayan yağraklarım bir bakmışım yumuşamış sonra da .... Burdur zaten küçük memleket çoğu çiçek türünü bulamıyorum ki, hele bi de sukulent, bazı çiçekçiler zanki çok değişik bir şey söylüyomuşum gibi bakıyor yüzüme internet üzerinden alışveriş yapıyorum, onları da katledince, böyle sizlerin sayfanızdakilerle avunuyorum. En son Senecio rowleyanus aldım, Taner Beyin sitesinden, onu da öldürürsem .....

Druppel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön