agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni3502Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-05-2015, 10:46   #1
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Çiçekler mükemmel olmuşlar maşallah sakızla küpeli harika Ayrıca doğum günün kutlu olsun gökçe abla nice sağlıklı mutlu senelere
Teşekkür ederim Tömürcekcim. Senin küpelilerden ne haber halen açmadı mı? Benim diğer küpelerde tık yok. Sardunyalarım beni en mutlu edenler. Bence balkona sakızlar pek yakışıyor. Bahçem olsa klasik sardunyalardan edinirdim ama balkonda bence mutsuz oluyorlar. Bodur cinsleri bile sakızlar kadar çok çiçeklenmiyor gibi geliyor. Gül olduğundan şüphelendiğin sardunyan açtı mı?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira
Böceklenen küpen için komik ve tuhaf bir tavsiyem olabilir Gökçe'cim.. Ben geçen gün autumn joyda (umarım doğru yazmışımdır ) denedim ve bir sorun yaşamadım.. Çınar'ın bit ilacını alıp bitkinin en böcekli kısımlarına sıkarak 15-20 saniye sonunda hemen yıkadım ve böceklerden kurtuldum önce yapraklar biraz yumuşamış olsada hemen ertesi güne topladı. Komik ama gerçek Bu arada, kırmızı sakızına bayıldım maşallah.
Hiracım o yöntemi ben de denemiştim. Ancak şimdilik arap sabunlu su ile yıkadım küpelerde çok işe yaradı. Ancak güllerimi külleme yaptı. Yaprakları bozulduğu için kırmızı örümcekleri yok etti mi fark edemiyorum bile. Bakalım inşallah güllerime bir şey olmaz. Yeni tomurcuğa döndüler hatta ama yaprakları berbat durumda.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Sevgili Gökçe'cik evet son görüntüler aynen dediğin gibi olmuş; 'Önceki gibi fazla olmaz herhalde. Bu balkonu sade tutmaya gayret ediyorum.'
Maşallah, hepsi birbirinden güzel, ellerine, gönlüne, gayretine sağlık.
YeniGine ablacım kocam ve karnımdaki bebişim olmazsa bu kadarla kalmazdım eminim. Ancak eşim balkonda keyif yapmak istiyor. Bebişim nedeniyle de saksılara eğilemiyorum ve toprağa fazla dokunmak istemiyorum zararlılar olabilir diye. Şimdilik elimdekilerin bakımını güzel yapıp onlardan bol bol çiçek almak hedefim. Sıcaklar daha tam bastırmadı. Yaz iyice kendini hissettirince kaybım olmasın bana yeterli.

Herkese sevgiler...

gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2015, 11:15   #2
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce Mesajı Göster
Teşekkür ederim Tömürcekcim. Senin küpelilerden ne haber halen açmadı mı? Benim diğer küpelerde tık yok. Sardunyalarım beni en mutlu edenler. Bence balkona sakızlar pek yakışıyor. Bahçem olsa klasik sardunyalardan edinirdim ama balkonda bence mutsuz oluyorlar. Bodur cinsleri bile sakızlar kadar çok çiçeklenmiyor gibi geliyor. Gül olduğundan şüphelendiğin sardunyan açtı mı?
Benim küpelilerim salon bitkisi olcaz biz diye grev yapıyolar hala tek tomurcuk yok. Dün akşam saksılarını büyüttüm dar geliyordu saksıları. Sabah güneşine aldım 1 haftadır ordalar bakalım işe yarıcak mı daha da olmazsa Kıymet'e yedircem onları Bende tanesi 1,5 liradan iki sakız aldım ikisi de gitti aynı çıktı ama renkleri güzel tatlı bir pembe Sardunyalarımın ceylanlarımın hemen hepsi aynı çıktı sinirden çıldırmak üzereyim. O gül sardunya diye şüphelendiğim de normal kırmızı çıktı. Zaten yerim yok bide bi çiçekten 4 5 renk oldu adam pat pat seçti poşetli torbaları abim biz bu işi yıllardır yapıyoruz hepsi farklı renk dedi Çok anlıyomuş gerçekten çiçekten.

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2015, 11:55   #3
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Alıntı:
Benim küpelilerim salon bitkisi olcaz biz diye grev yapıyolar hala tek tomurcuk yok. Dün akşam saksılarını büyüttüm dar geliyordu saksıları. Sabah güneşine aldım 1 haftadır ordalar bakalım işe yarıcak mı daha da olmazsa Kıymet'e yedircem onları Bende tanesi 1,5 liradan iki sakız aldım ikisi de gitti aynı çıktı ama renkleri güzel tatlı bir pembe Sardunyalarımın ceylanlarımın hemen hepsi aynı çıktı sinirden çıldırmak üzereyim. O gül sardunya diye şüphelendiğim de normal kırmızı çıktı. Zaten yerim yok bide bi çiçekten 4 5 renk oldu adam pat pat seçti poşetli torbaları abim biz bu işi yıllardır yapıyoruz hepsi farklı renk dedi Çok anlıyomuş gerçekten çiçekten.
Sıkma canını ablacım. Bende de bir tane rengini bilmediğim sardunya var. İki tane fideden almıştım ben de pazardan. Hatta köksüz diye de şüphelenmiştim hatırlarsan. Biri açtı bendeki beyazın aynısı. Anneme verdim onu bordodan da bir dal vermiştim tutmuş. Diğeri de aynı çıkarsa değişiriz senin pembelerle. Bende pembe yok. Hala tutarsa diğer renklerden de çelik vereyim istersen. İstediğin farklı renkler olsun ablacım, tek derdimiz bu olsun hayatta inşallah. Benim de ceylan fidelerim salon bitkisi modunla hala tek tomurcuk görmedim.

Küpeleri korkutmak işe yarıyor. Geçmiş yıllarda denemiştim patır patır açmışlardı. Bir de Bayramyeri'nde Tarilmak diye bir tarım market var. Oradan çiçek açtırıcı gübre alıyorum toz halinde. Bir paket 3tl gibi komik bir fiyata hem de. 15 günde bir çay kaşını 1lt suya sulandırıp veriyorum. Sardunyaları ve küpeleri çok güzel açtırıyor. Diğer bitkilere de iyi geliyor. Renkleri canlı canlı oluyor. Tavsiye ederim.

Eski 28-05-2015, 14:46   #4
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce Mesajı Göster
Sıkma canını ablacım. Bende de bir tane rengini bilmediğim sardunya var. İki tane fideden almıştım ben de pazardan. Hatta köksüz diye de şüphelenmiştim hatırlarsan. Biri açtı bendeki beyazın aynısı. Anneme verdim onu bordodan da bir dal vermiştim tutmuş. Diğeri de aynı çıkarsa değişiriz senin pembelerle. Bende pembe yok. Hala tutarsa diğer renklerden de çelik vereyim istersen. İstediğin farklı renkler olsun ablacım, tek derdimiz bu olsun hayatta inşallah. Benim de ceylan fidelerim salon bitkisi modunla hala tek tomurcuk görmedim.

Küpeleri korkutmak işe yarıyor. Geçmiş yıllarda denemiştim patır patır açmışlardı. Bir de Bayramyeri'nde Tarilmak diye bir tarım market var. Oradan çiçek açtırıcı gübre alıyorum toz halinde. Bir paket 3tl gibi komik bir fiyata hem de. 15 günde bir çay kaşını 1lt suya sulandırıp veriyorum. Sardunyaları ve küpeleri çok güzel açtırıyor. Diğer bitkilere de iyi geliyor. Renkleri canlı canlı oluyor. Tavsiye ederim.
Olur abla değişiriz sakızları aynı çıkarsa eğer Valla abla ceylanlarım da aynı çıktı benim geberesicikler diye diye seviyorum onları maşallah ağaç gibiler çok sağlıklılar tek sorunları aynı renk olmaları çok coşkulu açmadılar ama daha anca tomurcuk yaptılar.

Şu küpelilerin ben bi ödünü patlatıyım milletinkiler dallarını taşıyamıyor. Abla bu tarilmak dediğin dükkan babadağlılardan aşağı inince ziraat bankasını geçince sağdaki dükkan mı? Ben orda bi ziraatçi biliyorum ama. Yerini tarif edersen ben de alıyım o gübreden.

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2015, 14:49   #5
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Alıntı:
Olur abla değişiriz sakızları aynı çıkarsa eğer Valla abla ceylanlarım da aynı çıktı benim geberesicikler diye diye seviyorum onları maşallah ağaç gibiler çok sağlıklılar tek sorunları aynı renk olmaları çok coşkulu açmadılar ama daha anca tomurcuk yaptılar.

Şu küpelilerin ben bi ödünü patlatıyım milletinkiler dallarını taşıyamıyor. Abla bu tarilmak dediğin dükkan babadağlılardan aşağı inince ziraat bankasını geçince sağdaki dükkan mı? Ben orda bi ziraatçi biliyorum ama. Yerini tarif edersen ben de alıyım o gübreden.
Ablacım sakızın rengi aynı çıkmasa da çelik teklifim geçerli ne zaman istersen. Tarilmak biraz daha içeride. Belediye İşhanı var hani onun sağ tarafında bir sokak var kuyumcular falan var hatta. O sokağın içlerine doğru yürüyünce sağda karşına çıkar. Olmazsa bir gün beraber gideriz. Anlatması karmaşık oldu ama aslında kolay bulunuyor.

Etiketler
balkon bahçeciliği, container gardening, süs bitkisi

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025