Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek
Çiçekler mükemmel olmuşlar maşallah sakızla küpeli harika  Ayrıca doğum günün kutlu olsun gökçe abla nice sağlıklı mutlu senelere 
|
Teşekkür ederim Tömürcekcim. Senin küpelilerden ne haber halen açmadı mı? Benim diğer küpelerde tık yok. Sardunyalarım beni en mutlu edenler. Bence balkona sakızlar pek yakışıyor. Bahçem olsa klasik sardunyalardan edinirdim ama balkonda bence mutsuz oluyorlar. Bodur cinsleri bile sakızlar kadar çok çiçeklenmiyor gibi geliyor. Gül olduğundan şüphelendiğin sardunyan açtı mı?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira
Böceklenen küpen için komik ve tuhaf bir tavsiyem olabilir Gökçe'cim.. Ben geçen gün autumn joyda (umarım doğru yazmışımdır ) denedim ve bir sorun yaşamadım.. Çınar'ın bit ilacını alıp bitkinin en böcekli kısımlarına sıkarak 15-20 saniye sonunda hemen yıkadım ve böceklerden kurtuldum önce yapraklar biraz yumuşamış olsada hemen ertesi güne topladı. Komik ama gerçek Bu arada, kırmızı sakızına bayıldım maşallah.
|
Hiracım o yöntemi ben de denemiştim.

Ancak şimdilik arap sabunlu su ile yıkadım küpelerde çok işe yaradı. Ancak güllerimi külleme yaptı. Yaprakları bozulduğu için kırmızı örümcekleri yok etti mi fark edemiyorum bile. Bakalım inşallah güllerime bir şey olmaz. Yeni tomurcuğa döndüler hatta ama yaprakları berbat durumda.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Sevgili Gökçe'cik evet son görüntüler aynen dediğin gibi olmuş; 'Önceki gibi fazla olmaz herhalde. Bu balkonu sade tutmaya gayret ediyorum.'
Maşallah, hepsi birbirinden güzel, ellerine, gönlüne, gayretine sağlık.
|
YeniGine ablacım kocam ve karnımdaki bebişim olmazsa bu kadarla kalmazdım eminim.

Ancak eşim balkonda keyif yapmak istiyor. Bebişim nedeniyle de saksılara eğilemiyorum ve toprağa fazla dokunmak istemiyorum zararlılar olabilir diye. Şimdilik elimdekilerin bakımını güzel yapıp onlardan bol bol çiçek almak hedefim. Sıcaklar daha tam bastırmadı. Yaz iyice kendini hissettirince kaybım olmasın bana yeterli.
Herkese sevgiler...