agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)




Beğeni Düzeni3502Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-04-2013, 19:30   #11
Ağaç Dostu
 
gokcegokce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2012
Şehir: Denizli
Mesajlar: 963
Denizli'den sevgiler...

Merhaba, İstanbul'dan sonra Denizli'den de karşınızdayım. İstanbuldan aldığım güzelleri Denizli'ye getirirken halimi görseniz tam bitki delilerinin delilik öykülerine göre bir manzaraydı. Neyse ki sağ salim vardık.

Amaryllis hippeastrum'in yeni gelen sapı besleyebilsin diye açan çiçek sapını kestim. İki hippeastrum soğanının arasına picasso galla soğanı ve arkalarına da 3 tane sarı ve kırmızı glayör soğanı ektim. Anneme geçen yaz ektiğimiz dahlia soğanları yeniden yeşermeye başlamıştı. Ben de kalan glayör soğanlarının bir kısmını onların yanına ektim. Kalanları da önlerindeki teneke ve siyah saksıya ektim.
Name:  DSCN3309.jpg
Views: 1846
Size:  54.3 KB

Güz soğanlılarımı da bu saksıda birleştirdim. Üzüm sümbülü, turuncu göbekli nergiz, sarı nergiz ile mavi frezya soğanları ektim. Clematisimi ne yapacağımı bilemedim,acaba bu yazı o saksıda geçirebilir mi yoksa daha geniş bir saksıya almalı mıyım? Bu konudaki önerileri bekliyorum. Annem Mickey Mouse kaktüsümün üzerinde çiçek tomurcuğu olduğunu düşünüyor. Henüz çok küçük bir oluşum zamanla anlarız ne olduğunu. Paskalya kaktüsümün çiçekleri geçti. Echeveria yolculuk sırasında epey hırpalandı umarım düzelir. Clematisin önünde de sn.Tura'nın yolladığı tohumlardan çıkan şebboylar büyümekte, birkaç hafta sonra şaşırtılacaklar.
Name:  DSCN3308.jpg
Views: 978
Size:  59.4 KB

Ben de bir kaç saksı aranjmanı denedim. Önce lavanta, erica ve hedera aranjmanım hemen yanında da petunya ve sakız sardunyalarım var.
Name:  DSCN3306.jpg
Views: 979
Size:  46.7 KB

Bunlar da minyatür gül aranjmanlarım.
Name:  DSCN3305.jpg
Views: 937
Size:  37.7 KB

Bugün pazardan aldığım ceylanlar ve bodrum papatyam
Name:  DSCN3311.jpg
Views: 878
Size:  55.6 KB

gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
balkon bahçeciliği, container gardening, süs bitkisi


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026