![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Cansın, sağol..Hah işte zurnanın zırt dediği yer ![]() Bence ilk aldığın grupla son aldıkların yine de aynı değil, üzülme.. Senin Marshmallow'unu ayrıca dikiyorum, yerine alışsın, sen de yerine dön, havalar ısınmadan halledelim bu sefer. Küpe çok enteresan Gökçe sıkıntısının arasında boyuna bakmadan çiçek verebilir üzülme.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Yabancı dil sınavı sonuçları açıklandı 73 almışım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Sevgili gökçe,baharın gelmesiyle azmin ve neşen yerine gelmiş,sınav için fazla üzülme eminim gelecek sınavda başaracaksın Allah'ın izniyle.Yeni bitkilerin hayırlı olsun hepside çok güzel,özellikle yaprağı iki renkli olan sardunya çok ilgimi çekti daha önce görmemiştim. İşallah eşine de en kısa zamanda kavuşup mutluluğunu tamamlarsın,sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Sevgili Gökçe inşallah her şey bir an önce yoluna girer. Yeni bitkilerin harika görünüyorlar. Sen bu bitki sevgisiyle kimbilir daha neler neler bulur ve yetiştirirsin. Herşey gönlünce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Berçin Hanım, çok teşekkürler bir kez daha güzel dilekleriniz ve destekleriniz için. Sardunyadan isterseniz sizin için de bir çeliğim her zaman var. Sevgiler diliyorum, annemin de çok çok selamını yolluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Dağçiçeği hoşgelmişsin sayfama, yeni güzellerimi beğendiğine çok sevindim. Yarın sabah kendilerine de selamları iletirim. Bu ara Denizli de yağışlı, her gittiğim yere soğuk ve yağmur taşıyorum galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Ereğli de aynı kaç gündür saki kış geri geldi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
|
Bitkilerimin de selamları var...
Sabah ilk iş yanlarına koştum yeni yeni açan var mı, filizlenenler ne durumda diye. Bir de sizlerin selamlarını ilettim daha bir mutlu oldular ![]() Beyaz petunyam açmış ![]() ![]() Bu küçük hanımları da anneannem çok severdi, ben de öyle... ![]() Beyaz gül soldu, şimdi şov zamanı pembeye kaldı... ![]() Bu sarı güzel de mavilerin arasında pek hoş oldu. ![]() Üç maymunlarım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Annemin balkonunu düzene sokmak adına biraz saksı düzenlemesi yaptım. Bir çok yeni bitki edindim. Son gelişmelere bir göz atalım... İlk iki saksımı diğer geniş balkonun pencere önüne yerleştirdim. Böylece küçük balkonda alan açtım daha ferah oldu. Sakız sardunya ve petunya arkadaşlığı... ![]() Gülleri bu senelik uzun saksıya aldım ancak seneye derin bir saksıya geçireceğim. ![]() Sevgili Berçin Hanımın hediyesi Lilyumları tek bir saksıda topladım ve hepsi tomurcukta. Renklerini merakla bekliyorum... ![]() Alacalı ve Ceylan sardunya kardeşliği... ![]() Küçük balkonun şimdiki hali, artık daha derli toplu görünüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Nisan ayında Denizli bir cennet bahçesi oluyormuş da haberim yokmuş. Geçen sene mayıs sonunda gelmiştim, sıcaklar iyice bastırmıştı ve hiç bir bitki bulamamıştım. Bu sene oldukça bereketli... Adının Grevillea rosmarinifolia 'Scarlet Sprite' olduğunu öğrendiğim biberiyegillerden bir çalı olan pazardan aldığım yeni bitkim ve dibinde de haseki küpelilerim. ![]() Annemin emektar gülleri, bit böcek saldırılarıyla boğuşsalar da güzelliklerini eksik etmiyorlar... ![]() Rahmetli anneanneciğimin çok sevdiklerini bir askıda birleştirdim: Küçük Hanım denen şeker begonyalar, çilli begonyayla bir saksıda hemen yanında da kokulu ve sarkıcı karanfiller... ![]() Gazanya, Vinca, Hibiskus ve yer minesi bir saksıda... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs ve sukkulent çeşitlerim az ama öz olsun diyorum... ![]() Anneciğimin çok sevdiği yelken... Migros'ta zaten kapalı olan mağazaya kurulan çardağın altında ışıksız ve susuz kalmıştı zavallıcık, buncağızı kurtardım ancak diğer kalanlar için sadece şikayet edebildim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Gökçegökçe ablacım ellerine sağlık çiçekler çok güzel hele o alacalı sardunyayla bordo sakız sardunya çok güzel maşallah ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldin Bay Tömürcekcim, teşekkür ederim bitkilerimi beğendiğin için. Senin sıra sıra sardunyalarınla boy ölçüşemezler ama bizim de kendimize göre bir süksemiz var tabi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gökçe sayfan şenlik havası yaşıyor. Sardunyalarına bayıldım. Hele ki o dibinde hasekilerin olduğu ismi gayet uzun :P ![]() Yelken çiçeklerimiz kardeş. Çünkü bende daha yeni Migros'tan aldım . Umarım yaşatabiliriz. Bol rutubet sevdiğini okudum. Orkide ve aşk merdiveninin sevdiği ortamlarda mutlu olurmuş. Ben kaç yıldır aşk merdiveni yetiştiriyorum. Hayırlısı bakalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldin sevgili Dağçiçeği. Bu ara edinmek istediğim bitkiler hep önüme çıkıyor, çok mutluyum. Grevillea bitkisini bir eczanenin önündeki peyzaj düzenlemesinde görmüş çok beğenmiştim. Pazarda görünce hiç düşünmeden aldım. Yaz kış yapraklı kalan bitki ilkbaharda şirin kırmızı çiçekler açıyor. Hasekiler Denizli'de herkesin bahçesinde var, çok sevilen bir bitki. Onları da pazardan aldım ama bulamasaydım tohum alabileceğim yerler vardı. Yelkenler nem seviyor, doğru. Öldürdüğüm yelken Kars'ın kısa günlerine ve evimin kuru havasına alışamamıştı. Denizli'de problem yaşanmaz diye düşünüyorum. Migros konusunda da bitki satışı yapıyorlar ama bakımını yapamıyorlar diyorum. Bitkilerin tümü ışıksız ortamda, yelkenler susuz ve kalanşolar da su içinde bırakılmışlardı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
Bitkilerin büyük marketlerde satılıyor olması bir yerde avantaj oluyor. Daha ucuza ve çeşit olarak değişik bitkilere sahip olabiliyoruz. Ama bir yandan da üzücü . Genelde Migros a yolum pek düşmüyor. Özellikle çiçek için gidiyorum. Senin de belirttiğin gibi mahfolmuş bir halde gördüğüm bitkiler içimi acıtıyor. Geçen sefer gittiğimde derdimi anlatabileceğim birini bulamamıştım. Bitkiler perişandı. Öğrendiğime göre ellerinde kalanları geri iade ediyorlarmış. Aklıma geldi de şimdi.Belediyelerin ektiği bitkiler sezonu bitince topluca sökülüyor. Merak ediyorum acaba ne yapıyorlar? Çünkü geçenlerde sökülen lale soğanlarını bayanlar almak istediğinde vermemişler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
|
Belediyelerin ne yaptıklarını bilmiyorum ama marketler imha ediyorlar. Ben genelde sera ve pazarlardan almayı seviyorum bitkileri. Gerçekten uygun fiyatlı bulursam ve ithal olursa yani bulunması zor olanları marketlerden alıyorum. Yerli bitkiler her zaman daha dayanıklı oluyor, tecrübe ettiğime göre. Zaten artık öyle bir zamandayız ki ithaller her yerde, yerli üretim az bulunuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
Amaryllis
Amaryllislerin çiçeklerinin gösterisi bütün balkonu doldurdu. Bayılıyorum onlara başka renklerinden de edinmek istiyorum en kısa zamanda... Bu soğan ilk defa açtı, boyu kısa olmasına rağmen üzerinde 5 tane çiçek taşıyor. Diğer uzun olanın soğanının ikinci açışı, 4 tomurcuğun biri kazayla kırıldı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Sevgli Gökçegökçe,bitkilerin maşallah çok sağlıklı görünüyorlar. ![]() Yukarıda değindiğin konuya katılıyorum büyük marketlerde yerli üretim bulmak gerçekten zor **** hiç yok,ayrıca oralardan alınan bitkiler uzun ömürlü olmuyor ve mutasyon geçiriyorlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
Sn gokcegokce, alacalı ve ceylan sardunya kardeşliği o boncuğu haketmişler gerçekten. Yeni bitkiniz scarlet sprıte'ı Samsun'da bir serada görmüştüm. Çam fidanı kadar büyük ve oldukça pahalıydı. Sizinkini görüne birazcık kıskandım. Güle güle büyütün, bir nazarlıkta ona takın. Sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Berçin çiçeklerime iyi baktığımı sizden duymak gerçekten çok mutlu etti beni. Sizlerden öğrendiklerimi uygulamaya çalışıyorum ve bu geri dönüşler başardığımı hissettiriyor. Teşekkürler bir kez daha... Hasekiler çelikten çoğalır mı bilmiyorum ama tohumdan her yıl yeniden çıktıklarını biliyorum. Alacalı sardunya çeliği ile beraber haseki tohumu da göndereceğim size. Lilyumların rengi size de sürpriz olacak öyleyse, bekleyip göreceğiz bakalım. Sayın Angels Sour, beğeniniz için çok teşekkürler. Sardunyaları ve farklı yapraklı bitkileri çok seviyorum. Grevillea da avustralya kökenli çiçek açan bir çalıymış. Kışın yapraklarını dökmemesi hoşuma gitti, balkon sadece yazın değil kışın da şenlikli olsun istedim. Herkese sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
5 günlük bir Ankara arasından sonra tekrar Denizli'deyim. Döndüğümde bitkilerimi gelişmiş, hatta bazılarını değişmiş buldum. Sardunyalarımın rengi bordodan mora, nar kırmızısından kan kırmızısına dönmüş. Nasıl olmuş anlam veremedim. ![]() ![]() ![]() Ceylanlar ve alacalı coşmuş dakikalarca bakıyorum yine doyamıyorum. ![]() Şeker ve benekli begonya arajmanıma da bakmaya doyamıyorum. Umarım siz de seversiniz... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Gül mevsimi... ![]() Güllerin dibinde clematis, ama hala açmadı ![]() ![]() Haseki küpelilerimin diğer rengi sarı çıktı. Bayıldım... ![]() ![]() Cam güzellerim, açan fide diğerleri katmerli tohumdan yetiştirme... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Çileğim kızarmış tadı yerine gelmemişti ama dayanamadım işte :P ![]() Menekşeler annemin, önce suda köklendirdi sonra saksılara diktik. ![]() Lilyumların tomurcukları iyice belirginleşmiş, sabırsızlık had safhada ![]() ![]() Japon gülüm kendine gelemiyor, yapraklarını döktü sadece dalı kaldı. Saksısına Bodrum papatyalarını da ekledim. ![]() Hippeastrum 2 çiçek dalı daha çıkarmaya hazırlıyor... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs ve sukkulentler
Paskalyamda yavru var! ![]() Echeveria da yavrulamış... ![]() Adını bilmediğim bu kaktüsüm de yavrusunu büyütmüş, artık Mickey Mouse değil... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Balkon
Balkonun genel görünümü... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Sayfanızı büyük bir zevkle gezdim. Çiçekleriniz hem bol çeşit hem de çok güzeller. Melek balıklarında son durum nedir? Bir kısmını iç parazitten kaybettiğinizi söylemişsiniz. Umarım o güzel akvaryum halâ duruyordur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle hoşgeldiniz sayın Mandalinleerik ve beğeniniz için teşekkür ederim. Balıklarım hala hayatta Allaha şükür ancak akvaryumumuzda bir sorun olmuş. Ben ailemi ziyarete Denizli'ye geldim ve eşim işi gereği evimize haftada 2 gün gidebiliyor. Akvaryumumuz patlamış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili gökçe ellerine gönlüne sağlık sayfanı zevkle takip ediyorum, hep benim sevdiğim bitkiler. Ve hepsi maşallah çok güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon bahçeciliği, container gardening, süs bitkisi |
|
|