agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni3502Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-05-2014, 00:56   #451
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2012
Canım benim ben de bu tarafa beklerim. Balkon güzel ama bir kahve arkadaşım yok ne yazık ki Keşke aynı şehirlerde olsaydık. Seninle gözümüz aynı resmen, düzenli ama yaşanmışlıkları olan mekanları seviyoruz. Hem de yaratıcılığımızı kullanarak uygun detaylar yaratıyoruz. Nazarlığını tanımışsındır zaten. Balkonumun en güzel süsü senden gelmişti Sevgiler canım...

gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2014, 01:06   #452
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
İki gönlü güzelin birbirlerine iltifatları gerçekten çok güzel. Sevgili gökçe kahve arkadaşın olmasa da boşver hiç üzme kendini. Sen gönlünce geç o güzelim balkonuna kahveni yap iç ve bizleri de yanında bil. Ben o nazarlığı göremedim.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2014, 01:11   #453
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Yeni Gine Ablam benim kahvemi içiyorum içmesine de insan arada bir de şöyle göz göze sohbet etmek istiyor. Gurbet yeni yeni hasret çektirmeye başladı bana sanırım. Aslında 19 yaşımdan beri baba ocağından ayrı sayılırım. Ama hiç bir zaman bu kadar yalnız değildim. Azıcık da yaşlanıyorum sanırım olgunlaşıyorum. Eskisi gibi çekemiyorum her sohbeti. Ama sana hürmetim sonsuz sen böyle takıl diyorsan bir bildiğin vardır diyorum. Nazarlığa gelince şöminenin tam göbeğinde püsküllü mavişli sarılı pek cici bir süs İyi geceler...

Eski 03-05-2014, 01:18   #454
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Nazarlığı gördüm evet balkonuna da yakışmış. Benim de çevrem çok geniş bütün komşularla sohbet ama bazen bakıyorum hiç bana göre sohbetler değil. Ben diyorum ki lale soğanı, komşum diyor ki işte torunu da, işte kızı da, işte oğlanı da, işte evin boyası da, işte eşim de hemen anında ufaktan ayrılıyorum oradan, geliyorum çiçeklerimin yanına valla onlarla sohbet daha güzel.
Ama tabi iyice yalnızlık da bir yere kadar, kötü. Ne diyeyim inşallah bir şekilde gönlüne göre bir sohbet arkadaşı bulursun diyeyim.

Eski 03-05-2014, 01:28   #455
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce Mesajı Göster
Canım benim ben de bu tarafa beklerim. Balkon güzel ama bir kahve arkadaşım yok ne yazık ki Keşke aynı şehirlerde olsaydık. Seninle gözümüz aynı resmen, düzenli ama yaşanmışlıkları olan mekanları seviyoruz. Hem de yaratıcılığımızı kullanarak uygun detaylar yaratıyoruz. Nazarlığını tanımışsındır zaten. Balkonumun en güzel süsü senden gelmişti Sevgiler canım...

Güzel balkonunda minik bir hediyemin olması beni çok mutlu ediyor, bu güzel ailesi nazarlardan korusun Rabbim. Zevklerimiz çok benziyor haklısın, blogunu da göz attım, pek marifetlisin maşallah. İnsan aynı zevkleri paylaştığı birileriyle uzun uzun sohbetler etmeyi çok arzu ediyor değil mi? Komşularımın bıktı zaten benden, hiç bahçenden çıkmıyorsun diyorlar, bitki çiçek muhabbetlerimden sıkıldılar, bazen öyle kaptırıyorum ki bahçelerine, saksılarına da müdahale ediyor, ona çok su vermişsin, bu güneşi sevmez gölgeye al, toprağı çok ıslak çürür veya bit basmış ilaçlamak lazım diye bır bır konuşup duruyorum. Sıkılanlarda oluyor doğal olarak.

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2014, 01:31   #456
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Nazarlığı gördüm evet balkonuna da yakışmış. Benim de çevrem çok geniş bütün komşularla sohbet ama bazen bakıyorum hiç bana göre sohbetler değil. Ben diyorum ki lale soğanı, komşum diyor ki işte torunu da, işte kızı da, işte oğlanı da, işte evin boyası da, işte eşim de hemen anında ufaktan ayrılıyorum oradan, geliyorum çiçeklerimin yanına valla onlarla sohbet daha güzel.
Ama tabi iyice yalnızlık da bir yere kadar, kötü. Ne diyeyim inşallah bir şekilde gönlüne göre bir sohbet arkadaşı bulursun diyeyim.

Hah işte ablam aynı benim durum. Dedikodudan kaçıyor bahçe de alıyorum soluğu.

Eski 03-05-2014, 01:55   #457
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

O zaman her şeyin azı karar çoğu zarar diyelim. İyi ki internet çağındayız. İyi ki arada mesafeler de olsa sizin gibi güzel insanları tanıdım. Hayat kısa az önce sevgili Jineop'un kaybını öğrendim. Ardımızda kalan dünyaya ve insanlığa bıraktıklarımız oluyor işte. Sevgiyle kalın dostlar...

Eski 05-05-2014, 20:04   #458
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Bu gece Hıdırellez gül dibine dileklerinizi yazmayı, suyun yakınındaysanız suya atmayı unutmayın derim. Belki şurada güzel bahçeli bir ev varmış diye çizelim mi rahmetli TRT2'deki ressam gibi olmasa da

Eski 16-05-2014, 14:25   #459
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Çok acı günler yaşadık, yaşıyoruz. Diliyoruz son olsun ama olmuyor. Ne zaman önlem almayı öğreneceğiz biz millet olarak, ne zaman diye isyan ediyorum. Ailelerin acısını anlayamam belki ama paylaşmaya çalışıyorum. Allah Soma Madeninde vefat eden emekçi kardeşlerimize rahmet eylesin. Kalan ailelerine sabır versin...

Eski 24-05-2014, 20:29   #460
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Maşallah ablacım balkonun çok güzel petunyalar çok hoş durmuşlar yuvarlak saksıda hepsi bir arada yumurta da yakışmış nazar için takarlar bizim orda iyi yapmışsın Kurdele de gözüme çarptı çok güzel olmuş

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2014, 21:35   #461
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Maşallah ablacım balkonun çok güzel petunyalar çok hoş durmuşlar yuvarlak saksıda hepsi bir arada yumurta da yakışmış nazar için takarlar bizim orda iyi yapmışsın Kurdele de gözüme çarptı çok güzel olmuş
Teşekkür ederim Tömürcekcim. Kurdele 3. yaşında artık. Bu sene kol atmadı nedense. Ama yapraklarını toparladı. Kars'tan gelirken pişmişti resmen nakliye aracının içinde. Parlak arkasında kayboldu ama onun da keyfi yerinde gibi gölgeyi çok seviyor güneşte sararıyor. Petunya konusunda ilk defa mutluyum. Mor yalınkat çok güzel kokuyor. Sardunyalarımı çiçeklendirmek için ne yapmalı bilen varsa paylaşsın ne olur.

Eski 25-05-2014, 00:10   #462
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sevgili gökçe maşallah balkonun yine renklenmiş. Küpelinin rengi güzelmiş balkonuna yakışmış, bol çiçeklerini gör inşallah.
Petunyaların ve tabi ki yumurtan çok güzeller. Hibiscus'una maşallah güzel balkonuna güzellik katmış.
Sardunyaların ne kadar güneş görüyor bildiğim sardunya güneşi seviyor. Bir de az biraz bildiğim fosfor; hani şu NPK derler hep ben de yeni yeni anlamaya başladım. Azot+Fosfor+Potasyum ağırlıklı gübre. Ben saksılara artık çoğunluk yanmış gübre kullanıyorum fakat daha geçen senelerde Çiçek Coşturan kullanıyordum, faydası oluyordu. Nacizane...

sevoş beğendi.
Eski 25-05-2014, 09:40   #463
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili gökçe maşallah balkonun yine renklenmiş. Küpelinin rengi güzelmiş balkonuna yakışmış, bol çiçeklerini gör inşallah.
Petunyaların ve tabi ki yumurtan çok güzeller. Hibiscus'una maşallah güzel balkonuna güzellik katmış.
Sardunyaların ne kadar güneş görüyor bildiğim sardunya güneşi seviyor. Bir de az biraz bildiğim fosfor; hani şu NPK derler hep ben de yeni yeni anlamaya başladım. Azot+Fosfor+Potasyum ağırlıklı gübre. Ben saksılara artık çoğunluk yanmış gübre kullanıyorum fakat daha geçen senelerde Çiçek Coşturan kullanıyordum, faydası oluyordu. Nacizane...
Beğenilerin için teşekkürler Yeni Gine ablacım. Sardunyalarım fazla güneş almıyor. Yalnızca fosforu denemedim ama NPKlı gübrelerden sardunya için olanından veriyorum. Arada da demir sülfat veriyorum. Havalar ısındıkça çiçeklenirler umarım. Sevgiler...

YeniGine beğendi.
Eski 25-05-2014, 16:04   #464
Ağaç Dostu

Gönlü güzel, balkonu güzel arkadaşım, herşey yerli yerinde maşallah. Dinlendiriyor, huzur veriyor balkonun. Sardunyalarını toprağı kuruyuncaya dek sulama, sonra bol su ver teşekkür etmek için çiçeklenirler. Sevgilerimle..

Eski 25-05-2014, 18:26   #465
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Gönlü güzel, balkonu güzel arkadaşım, herşey yerli yerinde maşallah. Dinlendiriyor, huzur veriyor balkonun. Sardunyalarını toprağı kuruyuncaya dek sulama, sonra bol su ver teşekkür etmek için çiçeklenirler. Sevgilerimle..
Teşekkürler canım, beğeniler beni motive ediyor. Daha çok şeyler yapmak istiyorum. Bu arada kandiliniz mübarek olsun. Dualarımızın kabul olması dileğiyle...

YeniGine beğendi.
Eski 25-05-2014, 18:42   #466
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Teşekkür ederim Tömürcekcim. Kurdele 3. yaşında artık. Bu sene kol atmadı nedense. Ama yapraklarını toparladı. Kars'tan gelirken pişmişti resmen nakliye aracının içinde. Parlak arkasında kayboldu ama onun da keyfi yerinde gibi gölgeyi çok seviyor güneşte sararıyor. Petunya konusunda ilk defa mutluyum. Mor yalınkat çok güzel kokuyor. Sardunyalarımı çiçeklendirmek için ne yapmalı bilen varsa paylaşsın ne olur.
Benim de vardı kurdelecağızım ama çürüdü deli gibi kol atardı rahmetli Parlak mustafa arkada olsa da ben burdayım diyor gökçe abla Benimkide pek neşeli maşallah buzdolabının üstünden sarkıyor Abla sardunyalar hakkında bi bilgim yok malesef benim köydekiler her sene şaşmadan çiçekleniyorlar gübre falan mı alsan acaba güneş görüyorlar mı?

YeniGine beğendi.
Eski 25-05-2014, 21:37   #467
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Alıntı:
Benim de vardı kurdelecağızım ama çürüdü deli gibi kol atardı rahmetli Parlak mustafa arkada olsa da ben burdayım diyor gökçe abla Benimkide pek neşeli maşallah buzdolabının üstünden sarkıyor Abla sardunyalar hakkında bi bilgim yok malesef benim köydekiler her sene şaşmadan çiçekleniyorlar gübre falan mı alsan acaba güneş görüyorlar mı?
Kol atarsa ben denizliye gelene kadar getiririm Tömürcekcim. Yazın Denizli'de misin bilmiyorum ama... Temmuz 22'de tez jürisine giricem Allah kısmet ederse. İzlemeye de beklerim. Parlak harika bir bitki ya. Çok seviyorum dertsiz ve her daim yeşil. Ne böceklenir ne kurtlanır. Sardunyalar gerekli güneşi göremiyor maalesef. Öğleden sonra güneş alıyor balkon ve bu ara öğleden sonraları hep yağışlı. Bakalım tek tük tomurcuk var gibi ama tam coşma yaşanmıyor henüz.

Eski 25-05-2014, 22:41   #468
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Kol atarsa ben denizliye gelene kadar getiririm Tömürcekcim. Yazın Denizli'de misin bilmiyorum ama... Temmuz 22'de tez jürisine giricem Allah kısmet ederse. İzlemeye de beklerim. Parlak harika bir bitki ya. Çok seviyorum dertsiz ve her daim yeşil. Ne böceklenir ne kurtlanır. Sardunyalar gerekli güneşi göremiyor maalesef. Öğleden sonra güneş alıyor balkon ve bu ara öğleden sonraları hep yağışlı. Bakalım tek tük tomurcuk var gibi ama tam coşma yaşanmıyor henüz.
Ablacım yazın büyük ihtimal denizli de değilim babam biraz rahatsızmış gelmemi istiyolar. İnşallah o tarihte burda olursam izlemeye gelmek isterim Sardunyaların sıkıntısının güneş kaynaklı olduğunu düşünüyorum ablacım güneşi görünce açarlar

gokcegokce ve YeniGine beğendi.
Eski 25-05-2014, 23:26   #469
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Alıntı:
Ablacım yazın büyük ihtimal denizli de değilim babam biraz rahatsızmış gelmemi istiyolar. İnşallah o tarihte burda olursam izlemeye gelmek isterim Sardunyaların sıkıntısının güneş kaynaklı olduğunu düşünüyorum ablacım güneşi görünce açarlar
Allah şifa versin canım. Umarım sağlığına kavuşur bir an önce babacığın. Ben kurdele bulurum ve bir şekilde ulaştırırım sana sen yeter ki sıkma canını. Sardunyalar konusunda ben de öyle düşünüyorum. Hazirana girince belki açar hepsi.

YeniGine beğendi.
Eski 25-05-2014, 23:42   #470
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2014
Merhaba gokcegokce,

Balkonunuz bizim balkona çok benziyor Şömine üzerine güneş seven bitki koyamıyoruz biz de, yoksa açmıyorlar. Balkona bakan cam kenarında sardunyalar açabiliyor ama hiç bir zaman çok coşkulu olamıyor, daha fazla güneş istiyorlar. Balkonunuz kapalı değilse dış cephe kenarlarına koyarsanız orda çok güzel olur.

Gübrelerdeki NPK'ya da açıklık getireyim. NPK harfleri sırasıyla azot, fosfor ve potasyum elementlerinin simgelerini ifade eder. Gübreyi gübre yapan, bitki için gerekli elementler bunlar zaten. Gübre poşetlerinin üstünde bu elementlerin oranları belirtilir. Mesela 5:8:6 gibi bir oran yazar. Bu, azottan 5, fosfordan 8, potasyumdan da 6 birim içerir demektir. Bitkinin çiçek açmasını tetikleyici olan gübrelerde fosfor oranı fazladır. Yeşil aksamları geliştirmek için de azot oranı yüksek gübreler kullanılır.

Küpelinizin çiçeği çok zarif, çok güzelmiş. Fesleğenin dibinde ekili sarkan güzellik de sarıkız dedikleri bitki mi? Ne zamandır ben de edinmek istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı.

Bol çiçekli günler dilerim, sevgiler

Düzenleyen -Esin- : 26-05-2014 saat 02:17
-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2014, 00:05   #471
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-04-2013
Bir yerde okumuştum ama hatırlamıyorum, sardunyaların toprağına paslı çivi batırılıyor bir de şeker veriyorlardı. Umarım faydası olur..

YeniGine beğendi.
TRAKLI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2014, 08:02   #472
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- Mesajı Göster
Merhaba gokcegokce,

Balkonunuz bizim balkona çok benziyor Şömine üzerine güneş seven bitki koyamıyoruz biz de, yoksa açmıyorlar. Balkona bakan cam kenarında sardunyalar açabiliyor ama hiç bir zaman çok coşkulu olamıyor, daha fazla güneş istiyorlar. Balkonunuz kapalı değilse dış cephe kenarlarına koyarsanız orda çok güzel olur.

Gübrelerdeki NPK'ya da açıklık getireyim. NPK harfleri sırasıyla azot, fosfor ve potasyum elementlerinin simgelerini ifade eder. Gübreyi gübre yapan, bitki için gerekli elementler bunlar zaten. Gübre poşetlerinin üstünde bu elementlerin oranları belirtilir. Mesela 5:8:6 gibi bir oran yazar. Bu, azottan 5, fosfordan 8, potasyumdan da 6 birim içerir demektir. Bitkinin çiçek açmasını tetikleyici olan gübrelerde fosfor oranı fazladır. Yeşil aksamları geliştirmek için de azot oranı yüksek gübreler kullanılır.

Küpelinizin çiçeği çok zarif, çok güzelmiş. Fesleğenin dibinde ekili sarkan güzellik de sarıkız dedikleri bitki mi? Ne zamandır ben de edinmek istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı.

Bol çiçekli günler dilerim, sevgiler
Merhaba hoşgelmişsiniz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim. Evet Trakya'da böyle şömineli balkonlardan çok var. Benim balkonum malesef kapalı. Pencere kenarlarına küçük kaktüs ve sukkulentlerimi koyabiliyorum ancak. Komşumun balkonu açık ve bütün sardunyaları kenarda duruyor. Nasıl çiçekteler anlatamam. Çok kıskanıyorum. Geçen sene sakızlarım güzel açmıştı ama temmuz ağustos aylarından bahsediyorum. Sıcaklıklar artmaya bağladığında açıcaklardır diye umutlanıyorum. Küpeliyi geçen sene sarıkızı da bu sene semt pazarlarından aldım. Burası çiçek konusunda bir cennet. Eğer edinemezseniz seve seve paylaşmak isterim. Ancak ne zaman ve nasıl çoğaltılıyor bilmiyorum. Ama öğreniriz... Sevgiler...

YeniGine ve -Esin- beğendi.
Eski 26-05-2014, 08:03   #473
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TRAKLI Mesajı Göster
Bir yerde okumuştum ama hatırlamıyorum, sardunyaların toprağına paslı çivi batırılıyor bir de şeker veriyorlardı. Umarım faydası olur..
Merhaba, sayfama hoşgelmişsiniz. Paslı çivi demir ihtiyacı için sanırım. Ama şekeri neden verirler bilmiyorum. Yararlı olmadığını okumuştum ama tam emin değilim. Sevgiler...

YeniGine beğendi.
Eski 30-05-2014, 13:51   #474
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Gülen yüzün hiç solmasın abla

Eski 31-05-2014, 21:46   #475
Ağaç Dostu

Tubay's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2008
Galeri: 2
İçim açıldı tertip düzen maşallah. Çinçin'i (kedimiz) böyle bir balkonu görse tahminim yarım saat içinde tüm düzenini değiştirirdi )

Tubay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2014, 22:36   #476
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tubay Mesajı Göster
İçim açıldı tertip düzen maşallah. Çinçin'i (kedimiz) böyle bir balkonu görse tahminim yarım saat içinde tüm düzenini değiştirirdi )
Ziyaretiniz için teşekkürler sevgili Tubay. Benim kuşlarım da arada kaçamak yapıp dalıyorlar ama Allah'tan pek zarar verdiklerini söyleyemem. Sevgiler...

YeniGine beğendi.
Eski 05-06-2014, 22:41   #477
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

"Lily of the Valley"

Daha önce bir sorun olmuyordu ama geçen lilyum fotoğrafımın görüntülenmesinde bir sorun olmuş sanırım silinmesi gerekmiş mesajların. Lily'm üç tomurcuğunu birden açınca yeniden yükleyeyim dedim. Seviyorum soğanlıların görkemli çiçeklerini. Keşke daha uzun süre sergileseler güzelliklerini...

Eklenen Resimler

Eski 05-06-2014, 23:13   #478
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2014
Pembe zambaklarınızla çok şekersiniz sevgili gökçe Ben de buradayım demek için yatan zambak tomurcukları da yakında merhaba diyecek gibi gözüküyor, ne kadar güzel. Zambak çiçekleri tek başına açtığı zaman bile gösterişli ama çok sayıda açınca tadından yenmiyor

-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2014, 23:53   #479
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Pembe bir Lilium, bir Gökçe; maşallah çok güzelsiniz...
Pembe renklisini ilk kez sende gördüm sevgili Gökçe, çok da güzelmiş.

Eski 06-06-2014, 03:16   #480
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Teşekkürler sevgili Esin, evet topluca açınca harika görüntüleri var. Daha önceki sayfalarıma göz gezdirirseniz geçen sene annemin balkonundaki görsel şöleni de görebilirsiniz. Bu sene lilyumlarım az. Aslında beyaz mis kokulularım da vardı ama böcek istilası geçirdi ve tomurcuk vermeyince ben de söküp yerine Hibiskus diktim.
Sevgili YeniGine Ablacım pembeleri Asya Lalenin paketlerinden bulmuştum mart gibi. Bu cins dayanıklı da çıktı böcek möcek de ilişmedi. Ama paketine göre rengi daha bir pastel pembe açtı. Bir de koksaydı pek güzel olurdu ama napalım o kadar kusur olsun artık. Sevgiler, iyi geceler...

berçin ve YeniGine beğendi.

Etiketler
balkon bahçeciliği, container gardening, süs bitkisi

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025