![]() |
|
![]() |
#451 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Canım benim ben de bu tarafa beklerim. Balkon güzel ama bir kahve arkadaşım yok ne yazık ki ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
İki gönlü güzelin birbirlerine iltifatları gerçekten çok güzel. Sevgili gökçe kahve arkadaşın olmasa da boşver hiç üzme kendini. Sen gönlünce geç o güzelim balkonuna kahveni yap iç ve bizleri de yanında bil. Ben o nazarlığı göremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Ağaç Dostu
|
Yeni Gine Ablam benim kahvemi içiyorum içmesine de insan arada bir de şöyle göz göze sohbet etmek istiyor. Gurbet yeni yeni hasret çektirmeye başladı bana sanırım. Aslında 19 yaşımdan beri baba ocağından ayrı sayılırım. Ama hiç bir zaman bu kadar yalnız değildim. Azıcık da yaşlanıyorum sanırım olgunlaşıyorum. Eskisi gibi çekemiyorum her sohbeti. Ama sana hürmetim sonsuz sen böyle takıl diyorsan bir bildiğin vardır diyorum. Nazarlığa gelince şöminenin tam göbeğinde püsküllü mavişli sarılı pek cici bir süs ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Ağaç Dostu
|
Nazarlığı gördüm evet balkonuna da yakışmış. Benim de çevrem çok geniş bütün komşularla sohbet ama bazen bakıyorum hiç bana göre sohbetler değil. Ben diyorum ki lale soğanı, komşum diyor ki işte torunu da, işte kızı da, işte oğlanı da, işte evin boyası da, işte eşim de hemen anında ufaktan ayrılıyorum oradan, geliyorum çiçeklerimin yanına valla onlarla sohbet daha güzel. Ama tabi iyice yalnızlık da bir yere kadar, kötü. Ne diyeyim inşallah bir şekilde gönlüne göre bir sohbet arkadaşı bulursun diyeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Alıntı:
Güzel balkonunda minik bir hediyemin olması beni çok mutlu ediyor, bu güzel ailesi nazarlardan korusun Rabbim. Zevklerimiz çok benziyor haklısın, blogunu da göz attım, pek marifetlisin maşallah. İnsan aynı zevkleri paylaştığı birileriyle uzun uzun sohbetler etmeyi çok arzu ediyor değil mi? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hah işte ablam aynı benim durum. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Ağaç Dostu
|
O zaman her şeyin azı karar çoğu zarar diyelim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Ağaç Dostu
|
Bu gece Hıdırellez gül dibine dileklerinizi yazmayı, suyun yakınındaysanız suya atmayı unutmayın derim. Belki şurada güzel bahçeli bir ev varmış diye çizelim mi rahmetli TRT2'deki ressam gibi olmasa da ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Ağaç Dostu
|
Çok acı günler yaşadık, yaşıyoruz. Diliyoruz son olsun ama olmuyor. Ne zaman önlem almayı öğreneceğiz biz millet olarak, ne zaman diye isyan ediyorum. Ailelerin acısını anlayamam belki ama paylaşmaya çalışıyorum. Allah Soma Madeninde vefat eden emekçi kardeşlerimize rahmet eylesin. Kalan ailelerine sabır versin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Maşallah ablacım balkonun çok güzel ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gökçe maşallah balkonun yine renklenmiş. Küpelinin rengi güzelmiş balkonuna yakışmış, bol çiçeklerini gör inşallah. Petunyaların ve tabi ki yumurtan çok güzeller. Hibiscus'una maşallah güzel balkonuna güzellik katmış. Sardunyaların ne kadar güneş görüyor bildiğim sardunya güneşi seviyor. Bir de az biraz bildiğim fosfor; hani şu NPK derler hep ben de yeni yeni anlamaya başladım. Azot+Fosfor+Potasyum ağırlıklı gübre. Ben saksılara artık çoğunluk yanmış gübre kullanıyorum fakat daha geçen senelerde Çiçek Coşturan kullanıyordum, faydası oluyordu. Nacizane... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Ağaç Dostu
|
Gönlü güzel, balkonu güzel arkadaşım, herşey yerli yerinde maşallah. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler canım, beğeniler beni motive ediyor. Daha çok şeyler yapmak istiyorum. Bu arada kandiliniz mübarek olsun. Dualarımızın kabul olması dileğiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Ağaç Dostu
|
Allah şifa versin canım. Umarım sağlığına kavuşur bir an önce babacığın. Ben kurdele bulurum ve bir şekilde ulaştırırım sana sen yeter ki sıkma canını. Sardunyalar konusunda ben de öyle düşünüyorum. Hazirana girince belki açar hepsi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Merhaba gokcegokce, Balkonunuz bizim balkona çok benziyor ![]() Gübrelerdeki NPK'ya da açıklık getireyim. NPK harfleri sırasıyla azot, fosfor ve potasyum elementlerinin simgelerini ifade eder. Gübreyi gübre yapan, bitki için gerekli elementler bunlar zaten. Gübre poşetlerinin üstünde bu elementlerin oranları belirtilir. Mesela 5:8:6 gibi bir oran yazar. Bu, azottan 5, fosfordan 8, potasyumdan da 6 birim içerir demektir. Bitkinin çiçek açmasını tetikleyici olan gübrelerde fosfor oranı fazladır. Yeşil aksamları geliştirmek için de azot oranı yüksek gübreler kullanılır. Küpelinizin çiçeği çok zarif, çok güzelmiş. Fesleğenin dibinde ekili sarkan güzellik de sarıkız dedikleri bitki mi? Ne zamandır ben de edinmek istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı. Bol çiçekli günler dilerim, sevgiler ![]() Düzenleyen -Esin- : 26-05-2014 saat 02:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2013
|
Bir yerde okumuştum ama hatırlamıyorum, sardunyaların toprağına paslı çivi batırılıyor bir de şeker veriyorlardı. Umarım faydası olur.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, sayfama hoşgelmişsiniz. Paslı çivi demir ihtiyacı için sanırım. Ama şekeri neden verirler bilmiyorum. Yararlı olmadığını okumuştum ama tam emin değilim. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Ağaç Dostu
|
Gülen yüzün hiç solmasın abla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Ağaç Dostu
|
"Lily of the Valley"
Daha önce bir sorun olmuyordu ama geçen lilyum fotoğrafımın görüntülenmesinde bir sorun olmuş sanırım silinmesi gerekmiş mesajların. Lily'm üç tomurcuğunu birden açınca yeniden yükleyeyim dedim. Seviyorum soğanlıların görkemli çiçeklerini. Keşke daha uzun süre sergileseler güzelliklerini... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Pembe zambaklarınızla çok şekersiniz sevgili gökçe ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Ağaç Dostu
|
![]() Pembe renklisini ilk kez sende gördüm sevgili Gökçe, çok da güzelmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Esin, evet topluca açınca harika görüntüleri var. ![]() Sevgili YeniGine Ablacım pembeleri Asya Lalenin paketlerinden bulmuştum mart gibi. Bu cins dayanıklı da çıktı böcek möcek de ilişmedi. Ama paketine göre rengi daha bir pastel pembe açtı. Bir de koksaydı pek güzel olurdu ama napalım o kadar kusur olsun artık. Sevgiler, iyi geceler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon bahçeciliği, container gardening, süs bitkisi |
|
|