![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İngiltere'de falan mesela. ![]() Şaka maka bir gün gerçekten bu işe girersem çok komik olur. Zaten bu göz kuruluğu illeti yüzünden bilgisayar işlerinde ne kadar geleceğim var bakalım... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Alıntı:
Amerikadan da olur. Ama bakın burada güller gene ön plana çıkacak.Niye?Çünkü, Ekim-Mart arası açık kök olarak her yere giderler.ABD'li gül üreticileri önemli firmalar kurmuşlar.Örneğin İngiliz kökenli ama ABD'de de üretimi olan şu firma yakın mı size? Contact us - David Austin Roses ya da asıl kaynak olan şurası. American Rose Society Selamlarımla. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
A Shrobshire ![]() Anne Boleyn ![]() Charles Darwin ![]() Grace ![]() Kardeş Cadfael ![]() Bunlar listemdeki en beğendiklerimden bazıları. Ah.. bir firma bulsak bunları bize sorunsuz gönderecek ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ama David Austin'in sitesine baktığımda bana 15-20dk mesafede yetkili satıcısı olduğunu gördüm. Burada gül sezonu daha gelmedi. Bir ay kadar sonra o satıcıya gidip biraz fotoğraf çekebilirim. Bu arada web sitelerine girmişken hazır bir de ücretsiz katalog istedim. Sebep olduğunuz için çok teşekkürler. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
AmerikadanHemenAl - AMERİKA'DAN BİR ARZUNUZ VAR MI? - Amerikadan Alışveriş AmerikadanGonder.com - Amerikadan alışverişin kolay yolu, Amerikadan alışveriş hiç bu kadar kolay olmamıştı! http://www.amerikadansipariset.com/ Yok yok gemiye vs ye gerek yok yukardakiler gibi bir site kurmaniz yeter...gerçi göz kuruluğu daha da artar ama... Sadece bitki üzerine olacağından gözler dinlenir ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer sektör değiştirirsem en azından buna değmesi lazım, günde 10 saat bilgisayar kullanmak gerektirmeyen bir iş lazım. Bitki ithalatı yönetmeliklerini çok merak ediyorum aslında. Nasıl ve ne kadar izin veriyorlar? Bir ara biraz göz atacağım. Profesyonel olarak alana girmek başka konu da, en azından kişisel olarak Avrupa'dan bir şeyler getirtmek istiyorum döndüğümde. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada denizakvaryumu, sonradan aklıma geldi de, eğer tek isteğiniz yukarıdakiler gibi bir siteyse ben bu imkanı şu anda zaten verebilirim. Eğer bu yolla almak istediğiniz bir şey varsa ve gümrükte de takılmayacağını düşünüyorsanız söyleyin direk yollayayım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün işten gelirken yol kenarında göz ucuyla gördüğüm, sonrasında ara sokaklarda dört dönüp tekrar aynı yola çıkıp fotoğrafını çekmek için durduğum bir sahneyi göstermek istiyorum. Durmaya değmez mi ama? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Yakın çekimler: Değişik bir açelya. Yaprak yapısı bile farklı. Çok güzel vanilyamsı bir kokusu var. ![]() ![]() Bir değişik orman gülü: ![]() Açelya, orman gülü bir arada: ![]() Yanyana 2 farklı renk: ![]() Tek bir kareye sığan şu güzelliğe bakar mısınız? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Biraz da balkondan gelişmeler... ![]() Acer'in güneş alan tarafı capcanlı bir kırmızıyken, arkada kalan tarafları yeşermeye başladı. Rengini muhafaza etmek için direk güneş ışığına ihtiyaç duyuyor. Arka taraf da güneş alsın diye biraz çevirdim. Artık burası mı düzelecek yoksa iki taraf da yeşil mi olacak göreceğiz. ![]() Ön: ![]() Arka: ![]() Düzenleyen gilan : 18-05-2012 saat 20:41 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sadece heuchera ve hostalar bile balkonu muhteşem yapmış... Heucheraların muhteşem bir çekiciliği var... Dikimler tamamlandığına göre artık bitki bakımına da 2-3 hafta sonra başlanacak demektir. Özellikle alıştığı koşullardan ayrılan bitkiler hastalıklara hassas olacak... Balkonda oldukları için doğal ilaçlarla çözüm bulunacak mecburan...Bu nedenle gezdiğin seralarda organik-doğal ilaçlara mutlaka bir göz at derim. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sardunyaların bir kısmının tomurcukları kurudu. Acaba kompost oranını mı çok abarttım diye korktum ama genel bir bozulma yok, Sanırım ortam değişikliği sarsıntısı. Yaprak güzelinin birinin bir dalında çürüme var. Henüz tam olarak sulama düzenini de oturtamadım. Şu an için ilaç gerektirecek bir durum yok gibi ama bilgi almak, neler var neler yok görmek açısından bile faydalı olur. Ben bunu da aklımda tutayım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Acer sonunda saksısına dikildi. Dibine de şimdilik 2 heucherayı diktim. Eğer ufak saksıda güzel türler bulursam, bir ya da iki heuchera daha dikmek istiyorum. Boşluklara da çakıl taşı eklersem güzel olacak.![]() Heuchera 'Caramel' ve Heuchera 'Pinot Gris' ![]() |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Alıntı:
Sağa bakarsanız yaz mevsimi, Sola bakarsanız sonbahar gibi çok güzel olmuş. Elinize sağlık çok güzel düzenlemişsiniz diğer birlikte ektiğiniz büyük saksıda çok hoş ve ilgi çekici duruyor. Ortancayıda iyi etmişiniz onsuz olmuyor bende öyleyim. Maaşallah diyorum. Bizim yerimize de gezin seraları zaten öyle oluyor. bizleri hiç tanımasanızda sayenizde içimiz açılıyor neler varmış neler diyorum. Bazen bizdeki satıcılarada pes diyorum hiç mi görmüyorlar sanki araştırıp getirtmiyorlar. Halbuki böyle tanıttığınız gibi değişik çiçekler olsa hepsini birden değil ama inanın ayda bir ayda bir güzel bir bütçe ayırırdım. Benim gibi o kadar insan varken niye Türkiyede satmıyorlar anlamıyorum. Hemde kızıyorum. Hakikaten çok teşekkürler merakla fotolarınızı bekliyorum. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Bitkileri dikerken 3 ölçek saksı toprağı, 2 ölçek hazır bitkisel kompost kullandım. Hayvan gübresi içermediği için yakmayacağını umuyorum. ![]() Bitkileri saksılarından çıkarmadan bin türlü kombinasyon denedim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sonuçta ortaya bu çıktı. ![]() Çarpıcı: - Cordyline australis Doldurucular: - Desenli sardunya (Geranium 'Indian Dunes') - Mor fesleğen - 2 çeşit yaprak güzeli (Coleus 'Tiny Red Toes' ve Coleus 'Ox Blood') Sarkıcı: - Lysimachia nummularia 'Goldi' ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Yalnız bir hata yaptım, siz aranjman hazırlarken aynı hataya düşmeyin. Ben çarpıcı bitkiyi saksının ortasına diktim, daha sonra fark ettim ki önceden eklediğim örneklerde hep saksının en arkasına dikmişler. Böylece önde daha geniş yer kalıyor. Benimkinde yaprak güzellerinden biri çok arkada kaldı. Daha önce eklediklerimden birinde bu örnek çok net: ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunu hazırlarken akıllanmıştım, çarpıcı en arkaya gitti. ![]() Çarpıcı: - Iris Kaempferi Doldurucular: - 3 çeşit sardunya (Geranium 'Wilhelm Langguth', Geranium 'Vancouver Centennial', Geranium 'Persian Queen') - Sarı çiçekli çim (Sisyrinchium) Bu görüntüde yaprak desenleri ve şekilleriyle çok güzel görünüyorlar ama aslında düşününce hepsi de çiçekli bitki. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Arajmanlarınız çok güzel olmuş sevgili gilan, elinize emeğinize sağlık. Sukulent dikilecek kaya saksıyı heyecanla bekliyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Evdeki dracenamın da içinden çıktığını gördüm, bitkinin de keyfi çok bozuldu. Büyük ihtimalle onda da solucan var. (Çıyanın bitkilere zararı yokmuş ama solucanlar saksıdaki bitkiye zararlı.) Koskoca saksıyı boşaltıp, bitkinin köklerini yıkayıp yeniden dikmem gerekiyor. ![]() Çok teşekkürler sudenurnur. Sukulentler alındı bile. Bu arada geçen mesajınıza eksik cevap vermişim. Hercailer her ne kadar sonbahardan yaza kadar dursalar da sonuçta mevsimlik çiçek. Her sene aldıklarınızın Haziran gibi bozulması normal bir durum. |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Gelsen de keşke burada birlikte sera gezsek... Ne kadar eğlenceli olurdu... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Son olarak da böyle bir karmaşa saksı çıktı ortaya. ![]() Siyah çim 3 renk İngilz papatyası 2 renk bacopa 2 de sardunya ![]() Şimdilik bu kadar. Daha dikilmemiş birkaç bitki var. Onlar da bu haftasonunu bekliyor. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|