![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili gilan, Ankara'da bıraktığınız bahçenizi sabaha kadar gezip dolaştım. Bir çok fikir edinip notlar aldım, çok özlemiş sizi bitkileriniz benden söylemesi, üstümde kalmasın selamları. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sudenurnur, adım hercai menekşe oldu zaten forumda. ![]() Sonbaharda siz de deneyin, pişman olmazsınız. ![]() Güzel sözleriniz için çok teşekkürler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Küçük kapta en iyi yetişecek bitkiler kaktüsler ve sukulentler. Şöyle bir şeye ne dersiniz? sedum rubrotinctum (Ufak bir hatırlatma: Yazılarınızda büyük harf ve noktalama işaretlerini kullanmaya dikkat ederseniz daha rahat okunabilir. Teşekkürler. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Molbaks'da çektiğim çok değişik Acer palmatum türlerini de paylaşmak istiyorum. Acer benim için "kırmızı ağaç"dı, meğer ne kadar çeşitliymiş... Rengarenk bir bahçe isteyenler için vazgeçilmez bir aile. ![]() Kırmızısı, yeşili, sarısı... ![]() Düzenleyen gilan : 17-05-2012 saat 09:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Buna seralarda rastlamadım ama internette en beğenilen Acer türlerinden biri olduğu için tanıtmak istiyorum: Acer palmatum 'Shindeshojo' İlkbaharda capcanlı pembe yapraklı. Bu haliyle en çarpıcı renkli Acer olduğu söyleniyor. Yazın açık yeşile dönüyor. Yaz başlarında ilk çıkan yaprakları yeşile dönmüşken yeni çıkanlar pembe çıkınca iki renkli bir hal alıyor. Sonbaharda tekrar kırmızı. İlkbahar hali: (İnternetten) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Acer türleri ilkbahar, yaz ve sonbahar renklerine göre gruplanıyor. Her mevsim renkli bir bahçe tasarlamak için hangi mevsimde hangi şekle dönüştüklerini araştırıp ona göre edinmek lazım. Ekstra bilgi edinmek isteyenler için İngilizce kaynaklar: Japanese Maples and more at Essence of the tree - Pek çok acer türünün ilkbahar, yaz, sonbahar renkleri öğrenilebilir. Bu iki forumda da üyeler en sevdikleri 5 Acer türünü seçmeye çalışmış ama aşağı yukarı kimse 5 ile sınırlayamamış. ![]() Favorite 5 Japanese Maple Cultivars - Maples Forum - GardenWeb Favorite 5 Japanese Maple Cultivars - UBC Botanical Garden Forums Acerler en sevdiğim ağaç olma özelliğini Kauçuktan devralmak üzere. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Tebrikler sevgili gilan, sonunda beni Acer Palmatumlara aşık etmeyi başardınız ![]() Sonbaharda aldığı renkten dolayı, ilk sırayı Acer circinatum aldı, buralarda neler bulabilirim bilmiyorum ama artık adı Acer Palmatum olan her bitkiyle yakından ilgileneceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili gilan, bu acerler Ankara iklimine uygun mu? Her mevsim ayrı güzelliğe bürünüyor yaprakları, Yaradan neler yaratmış, ton ve renklerine bayıldım. ![]() Hercai menekşelerden bende alır dikerdim her mevsim ama bir sonra ki sezona kaybolurdu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2012
|
Çok teşekkür ederim ilginize geri dönüş yapmışsınız.Önerdiğiniz sayfa açılmadı kısa zamanda tekrar kontrol edicem.Aslında yazdıklarımın öyle gözüktüğünün farkında değildim.Daha dikkatli olacağım.teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ah.. Gilan ah... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Beğenmenize çok sevindim. ![]() Ben de Acerlerin böyle türleri olduğunu hiç bilmiyordum. Her şey eve gelen bir katalogda yaklaşık 150 değişik çeşit Acer görmemle başladı. ![]() Öyle bir ağaç ki, aynı ağacı 2 değişik mevsim görsek tanıyamayız, bambaşka renklere bürünüyor. Bunu da az önce gördüm, Acer palmatum 'Karasugawa' ilkbaharda pembe, yazın yeşil, sonbaharda turuncu oluyormuş mesela... Bir ara ben de en beğendiğim 10 türü çıkarmaya çalışacağım. Bu da yeni araştırmalar demek. Madem sizler de çok sevdiniz, yeni türler gördükçe onları da paylaşırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama tek bir kırmızı Acer bile bir bahçenin göz bebeği olur. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() http://epherielldesigns.com/wp-conte...succulents.jpg http://img0.etsystatic.com/il_570xN.331481300.jpg Forumda şu başlığa da göz atarsanız ileri sayfalarda güzel fikirler edinebilirsiniz. ![]() http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...lent/24352.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Bugün işten gelirken yol kenarında göz ucuyla gördüğüm, sonrasında ara sokaklarda dört dönüp tekrar aynı yola çıkıp fotoğrafını çekmek için durduğum bir sahneyi göstermek istiyorum. Durmaya değmez mi ama? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|