![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Sayın Esin Hanım ,daha resmini yayınlamadığım en az 5 saksı Portulacarıa afra var ve en az 7 tane crassula Ovata ve yine hatırı sayılı büyüklü küçüklü crassula Gollum var (hala da almağa devam ediyorum) hatta Crassula Gollumlardan büyük olan bir tanesi çiçek açmağa başladı bu bitkiyi benim gibi merak sararak yetiştiren ve çiçek açtırabilen bir amatör 'ün olduğunu hiç duymadım. Bütün bu cinslerde toprak geniş saksı ve bol güneş yetişmesi ve gövde kalınlığı için şart ayrıca demir(ben kiremit parçacıkları kullanıyorum) ,sıvı kaktüs gübresi,iz elementlerle takviye edilmiş ,biraz da kuru deniz yosunu ilave edilmiş ümik asit le zenginleştirilmiş sıvı ile çok iyi neticeler aldım . Uzun süren araştırmalar sonunda Bu bitkilerle ilgili bazı ezber bozan bilgilere de sahip oldum örneğin; kışın Özellikle Crassula Ovata Gollum larda sulamayı ayda bir yapın diyor kaynaklar ama ben çeşmede evimin bulunduğu Paşa Limanı Ortadoğu sitesinde bir komşumda dibi delik olmıyan büyükçe bir saksıda Crassula Gollumun bir kış müddetince su içinde durduğunu ve çürümediğini resimledim.Ünal Kaktüs ten kaan beyle konuşmamızda bu konuyu sorunca ''o bitki artık alışmış ama her bitki de bu yöntemi denemeyin''dedi dolayısıyla bakım demek ki bitkiden bitkiye değişiyor. Gelişmesi için baş aktörün güneş olduğunu tespit etmiş bulunuyorum. Sorunuza gelince bü cins bitkiler bende iki senedir duruyor ve gelişmeleri son altı ayda hızladı. Ayrıca sayfamı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Düzenleyen selcuk44 : 05-01-2013 saat 12:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
|
Sevgili mrduran, istediğin zaman buluşalım elimdeki taşlardan beğendiğini size takdim edeyim taşlarla ilgili bilgilerimizi de paylaşalım ben bu konuda Ege Üniversitesi taş bilimleri fakültesinden hem yarı kıymetli taşlar alıyordum hem de bu konu ile ilgili bilgiler ediniyorum. İyi Akşamlar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
|
Balkon Seram
İyi Günler, Dün İzmir dışında bir sitedeki evimin komşusunda; sadece içine konulan saksıların güzel görünmesi için kullanılan ve altında fazla suyun tahliyesi için delik dahi bulunmıyan bir saksıya ekili vede şimdi göreceğiniz gibi çok da sağlıklı gelişen ,hatta bütün kışı yağmur suyu ile dolu saksıda geçiren Crassula Ovata Gollum bitkisinin resimlerini sunacağım bu resimler tabletle çekilmiştir ama şu sırada evimde kablosuz bir internet bağı mevcut olmadığından tekrar tabletten fotoğraf makinesi ile çekip yayınlıyorum. Bu konuda Crassula besliyen deneyimli kardeşlerimden de görüşler bekliyorum. Şimdi sitede bahcıvan ve güvenlikçiler dışında kimse yok (ben de yöneticiyim)ve kış olduğu için en az altı ay kimse gelmez,şimdiiii bu bitkiyi su altından almak için acaba ben o saksıdan bu bitkiyi kurtarmalımıyım ? ![]() Düzenleyen selcuk44 : 30-11-2012 saat 14:10 Neden: saır aralığı ve harf eklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
|
Balkon sera
Bu bitki ve saksısı ile ilgili resimler..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
|
Bu gün dğn yeni aldığım ve nispeten küçük crassula gollum ların yolculuk sırasında düşen yapaklarından üretim için ilk girişimim ibaşlatıım. Bu konuyla ilgili ve zannediyorum Crassula Gollum'un ilk defa çiçeklendiğini sitemizde yayınlıyacağım(daha önce yayınlanmış amatör üreticilerin resimleri varsa görmeyip atladığım için özür dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Sn selcuk44, Aşağıdaki resimdeki crassulanızı çok beğendim, neredeyse bir bonsai kıvamına gelmiş! Çöl rengini andıran sıra sahip sığ bir saksıda çok hoş görünür bence ![]() ![]() Ayıca aşağıdaki adeniumunuz da açtığı çiçeğin rengi ile uyumlu bir bonsai saksısında çok harika durur: ![]() Başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
|
Sayın Sakaki,Sayfamı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim,Bitkilerimi beğenmenize çok sevindim. Adenium'mun çiçeği pembe idi önerileriniz doğrultusunda pembe sırlı bir saksı,bir de çöl rengi saksı aramaya başlıyorum. Bende sağlık ve başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|