agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni7776Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-05-2014, 14:10   #1
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2012
Merhaba sevgili Berçim hanım teras yine çok güzel maşallah. Telgraf çiçeğine bayıldım mor telgrafın griyeşillisi gibi çiçekleri de morlu beyazlı çok dekoratifmiş. Sevgiler...

gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2014, 21:42   #2
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce Mesajı Göster
Merhaba sevgili Berçim hanım teras yine çok güzel maşallah. Telgraf çiçeğine bayıldım mor telgrafın griyeşillisi gibi çiçekleri de morlu beyazlı çok dekoratifmiş. Sevgiler...
Teşekkür ederim Gökçe kız,biliyorsun bir kaç yıl önce başlayan telgraf çılgınlığı başlamıştı bende şimdilerde sevgili Sdurul ve sevgili loveforlife katkılarıyla da sekiz türe ulaştı. Yapraklarının dekoratif oluşu ve minik çiçeklerinin güzelliğini çok seviyorum, eğer istersen paylaşabilirim. Sevgiler...

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2014, 17:55   #3
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berçin Mesajı Göster
Teşekkür ederim Gökçe kız,biliyorsun bir kaç yıl önce başlayan telgraf çılgınlığı başlamıştı bende şimdilerde sevgili Sdurul ve sevgili loveforlife katkılarıyla da sekiz türe ulaştı. Yapraklarının dekoratif oluşu ve minik çiçeklerinin güzelliğini çok seviyorum, eğer istersen paylaşabilirim. Sevgiler...
Çok teşekkür ederim güzel gönüllü Berçin Ablam. Ama evimde de balkonumda da yer kalmadı maalesef. Hatta bendeki mor telgrafı sürekli buduyorum pencereye engel oluyor uzayan kolları. Bir gün benim de büyük bir alanım olduğunda kapını çalarım ama bilesin. Kocaman sevgiler...

gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2014, 22:09   #4
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim güzel gönüllü Berçin Ablam. Ama evimde de balkonumda da yer kalmadı maalesef. Hatta bendeki mor telgrafı sürekli buduyorum pencereye engel oluyor uzayan kolları. Bir gün benim de büyük bir alanım olduğunda kapını çalarım ama bilesin. Kocaman sevgiler...
Gerçekten bu telgraflara geniş alanlar gerekiyor ve çok arsızlar, yukarıda kırılan dalları iliştirdiğim bir çok telgraflı aranjmanlar oluştu. İnşallah dileğin gerçekleşir ve kapımı çalarsın, bende memnuniyetle kapıları sonuna kadar açarım Gökçe kız . Sevgiler...

Eski 18-05-2014, 11:00   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-05-2014
Terasınız çok güzel olmuş elinize sağlık ....

tanersibel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2014, 20:41   #6
Ağaç Dostu

Tubay's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2008
Galeri: 2
Döne döne tüm sayfalara defalarca baktım.Doyamadım seyretmeye.Elinize emeğinize sağılık.Beni elbirliğiyle yoldan çıkardınız )

Tubay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2014, 22:26   #7
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Artık rahatım; Sergiyi bugün toplayıp evime ve terasıma kavuştum sonunda. Ama kendi paylaşımlarımdan önce geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da sevgili Sudenur'un bahçesine konuk oldum. Öncelikle zarif, güleryüzlü, mütevazi, misafirperver güzel arkadaşımın bahçesinde çektiğim karelerle başlayacağım. Kısmet yağmurlu dolulu bir Ankara'ya denk geldi, ara ara yağan sağanak ve güneş eşliğinde verandada oturduk bitkilerden konuştuk, kah kalktık bahçede bizzat bitkilerin başında konuştuk, üst kata çıkıp kapalı balkonda katüs ve sukulentleri ziyaret ettik. Yediğimiz içtiğimiz bizim olsun, gördüklerim sizin. Şarzı kısıtlı cep telefonu ile ancak çekebildiklerim... Kılametis muhteşem ama...

Eklenen Resimler

Eski 02-06-2014, 22:41   #8
Ağaç Dostu

tarla kuşu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2012
Sevgili berçin, çiçeklerin ve terasın harika. Maşallah ne kadar çok çiçeğiniz var. Orada benim yerime de kahve içiverin

tarla kuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2014, 23:17   #9
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu Mesajı Göster
Sevgili berçin, çiçeklerin ve terasın harika. Maşallah ne kadar çok çiçeğiniz var. Orada benim yerime de kahve içiverin
Teşekkür ederim, o zaman terasta yarın içeceğim ilk kahve size gelsin...

Eski 02-06-2014, 22:59   #10
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Çok güzel, çok keyifli bir gündü, çayları içtik,börekleri tatlıları götürdük ellerine sağlık arkadaşım. Zaman nasıl aktı geçti anlamadım, konuşulacak çok şey kalmış ayrılınca fark ettim... (Sudenur, Ataman'ın en iyi çektiği kareleri paylaştım arkadaşım bilgilerine.)

Ve son karedeki sempervivum; benim için koparrırken benim içim gitti, kıyma dedim, yavru kopar dedim ama...Diğer hediyelerini de biraz gelişsin mutlaka paylaşacağım. Tekrar teşekkürler arkadaşım...

Eklenen Resimler

Eski 03-06-2014, 12:38   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Alıntı:
Zaman nasıl aktı geçti anlamadım, konuşulacak çok şey kalmış ayrılınca fark ettim. Ve son karedeki sempervivum; benim için koparrırken benim içim gitti, kıyma dedim, yavru kopar dedim ama...Diğer hediyelerini de biraz gelişsin mutlaka paylaşacağım. Tekrar teşekkürler arkadaşım...
Getirdiğin hediyelerin yanında deve de kulak kalır canım arkadaşım.. Apar topar gittiniz zaten, doymadım, doyamadım güzel sohbetine.. Tekrar bekliyorum muhakkak. Ben de paylaşacaktım lakin makinem flu çekiyor, arızaya geçti, kaliteli çekim olmayınca eklemedim. Öpüyorum çok.

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2014, 13:04   #12
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Getirdiğin hediyelerin yanında deve de kulak kalır canım arkadaşım.. Apar topar gittiniz zaten, doymadım, doyamadım güzel sohbetine.. Tekrar bekliyorum muhakkak. Ben de paylaşacaktım lakin makinem flu çekiyor, arızaya geçti, kaliteli çekim olmayınca eklemedim. Öpüyorum çok.
Rica ederim arkadaşım, olan olmayanla paylaşacak. Aynı şekilde bende doyamadım güzel sohbetine, güler yüzüne, mutlaka bundan sonra bulduğum her fırsatta güzel bahçende o çaylar içilecek güzel sohbetler yapılacak. Bende seni öpüyorum.

Eski 02-06-2014, 23:05   #13
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Maşallaah çok güzelsiniz çok. Ama ben kıskandım.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2014, 23:28   #14
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Maşallaah çok güzelsiniz çok. Ama ben kıskandım.
Olur mu? sevgili YeniGinem, Sema ablam, sende gelmedin ama 10. Yıl buluşmasına, tanışmayı hayal ettiğim çok arkadaşımız gelmedi ve ya gelemedi, gelenleri de maalesef ben göremedim Dedim ya birgün seninle de kucaklaşacağız inşallah...

Eski 03-06-2014, 00:03   #15
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Çok istememe rağmen maalesef gelemedim, tam babamın diz protez ameliyatı dönemine denk geldi sevgili berçin. Ama toplantı fotoğraflarında seni görünce de inan çok duygulandım (Hatta toplantı sayfasına da yazmış idim.) Ne yapalım gönüller bir olsun, dediğin gibi inşallah bir gün sen İstanbul'a gelirsin kucaklaşırız...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2014, 12:00   #16
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Sergi telaşında kaçırdığım çok çiçeğim oldu, ama açmaya devam eden amarylisler beni mutlu etmeye devam ediyor. Sevgili alys'den aldığım amarylisler dördüncü çiçek saplarıyla hala beni şaşırtıyor bu arada... İlk karedeki amarylis ilk sahip oduklarımdan, asmayla uyum içinde hoş bir aranjman oluşturdu, ama bu sonbaharda ayırmayı düşünüyorum asmanın dibi yavru soğanlarla dolmuş vaziyette...

Eklenen Resimler

Eski 03-06-2014, 12:09   #17
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Bol çiçekli sedumlar, atlas halısı, sevgili loveforlife'n armağanı maviş, maviş daha çiçekli ama yağmurda hırpalandığı için daha önceki resimlerden koymak durumunda kaldım...Son karedeki güzelin adı aklıma gelmedi maalesef...

Eklenen Resimler

Eski 03-06-2014, 12:17   #18
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Güllerden açanlar yağmurda ktü olmuşlar, pembe gül kurtulmayı başarmış.
Yeni amaya başlayan dahlialar ve glayöl...

Eklenen Resimler

Eski 03-06-2014, 12:28   #19
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Kök çürümesinden kurtardığım paskalya çiçeklerini göstermeye başladı sonunda Daha öncede söylediğim gibi isim konusunda hiç iyi değilim, açmaya başlayan diğer kaktüsler ve tomurcuk dolu kaynana dili..

Eklenen Resimler

Eski 03-06-2014, 12:35   #20
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Birazda araya meyve karıştırayım Geçen sene aldığım bodur kirazlar azda olsa meyve verdiler, çocuklardan kurtarabildiklerimin resimlerini çektim ve hasatı yaptım Meğer çocuklar gizli gizli çıkıp birer ikişer yemişler, zaten onlar için değil mi afiyet olsun kuzucuklarıma

Eklenen Resimler

Eski 03-06-2014, 13:18   #21
Ağaç Dostu

perimar's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2012
Alıntı:
Birazda araya meyve karıştırayım Geçen sene aldığım bodur kirazlar azda olsa meyve verdiler, çocuklardan kurtarabildiklerimin resimlerini çektim ve hasatı yaptım Meğer çocuklar gizli gizli çıkıp birer ikişer yemişler, zaten onlar için değil mi afiyet olsun kuzucuklarıma
Bahçemde ki kiraz 3. yılında iri gövdesine rağmen hala 1 tanecik bile kiraz vermezken sizin balkonunuzunda ki kirazınızın çalışkanlığına bayıldım. Çiçeklerinizde bu yıl yine formunda.Ellerinize sağlık. Bu arada Uzak bahçelere ziyarete giderken kendi hemşehrilerinizi es geçmeyiniz.Bende beklerim

perimar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2014, 21:19   #22
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi perimar Mesajı Göster
Bahçemde ki kiraz 3. yılında iri gövdesine rağmen hala 1 tanecik bile kiraz vermezken sizin balkonunuzunda ki kirazınızın çalışkanlığına bayıldım. Çiçeklerinizde bu yıl yine formunda.Ellerinize sağlık. Bu arada Uzak bahçelere ziyarete giderken kendi hemşehrilerinizi es geçmeyiniz.Bende beklerim
Mesajını yükleme yaparken arada görememişim sevgili hemşehrim kusura bakma ne olur. Bildiğim kadarıyla tozlaşma yapması için ikinci bir kiraz ağacı gerkiyor, yakınlarda başka kiraz ağacı yosa sebep bu olabilir **** cinsinden kaynaklı bir durumdur, açıkçası pek bilgim yok sevgili perimar Neden olmasın hemşehrim uygun bir zamanda hem senin bahçende hemde benim terasta buluşabiliriz. Sevgi ve selamlar.

Eski 03-06-2014, 12:39   #23
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Çileklerim yaşlandı galiba, eski verimleri kalmadı. Bu yılki sürgünlerden komple tazeleyeceğim çilekleri... Olan çilekler toplanıp reçel yapıldı çocuklara...

Eklenen Resimler

Eski 03-06-2014, 13:13   #24
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Pembe ortancanın duman çalısıyla uyumunu çok seviyorum, diğer ortanca, hanımeli, sundaville ve glayöl...

Eklenen Resimler

Eski 03-06-2014, 13:19   #25
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Sukulent aranjmanları, sevgili SDurul'un gönderdiği sedum ve yeni açmaya başlayan küpeler...

Eklenen Resimler

Eski 03-06-2014, 13:38   #26
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Bunları da eklemeden geçemedim Hoya yine sevgili loveforlife'n emanetlerinden birisi, bekledi bekledi ve hızla gelişmeye başladı, saksını hemen değiştimeliyim...

Galalar da açmaya başlayanlardan...Gelinteline geçen yaz unlu bit musallat olmuştu, bende terasta diğer bitkilere uzak biryere tabiri caizse atıvermiştim. Kşı dışarıda geçirdi, üzerine kar yağdı yinede birşey olmadı üstelik unlu bitten eser kalmamış Kalanço inatçı çıktı, kış boyu tomurcuklu bekledi bu zamanı...

Eklenen Resimler

Eski 03-06-2014, 18:40   #27
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Berçin Hanım, ne güzel bir buluşma gerçekleştirmişsiniz Sudenur'la. İki sevdiğim arkadaşımı böyle güler yüzlü görmek ne güzel. Sizinle toplantıda tanışma fırsatımız oldu, Sevgili Sudenur'u merak ediyordum, fotoğraflardan onu da tanıdığıma çok memnun oldum.
Bahçesi muhteşem olmuş, harika.

Ya sizin terasa ne demeli, bütün çiçekler kapıp kaçırılacak kadar güzel olmuşlar, maşallah.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2014, 21:02   #28
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Berçin Hanım, ne güzel bir buluşma gerçekleştirmişsiniz Sudenur'la. İki sevdiğim arkadaşımı böyle güler yüzlü görmek ne güzel. Sizinle toplantıda tanışma fırsatımız oldu, Sevgili Sudenur'u merak ediyordum, fotoğraflardan onu da tanıdığıma çok memnun oldum.
Bahçesi muhteşem olmuş, harika.

Ya sizin terasa ne demeli, bütün çiçekler kapıp kaçırılacak kadar güzel olmuşlar, maşallah.
Evet sevgili arkadaşım,doyumsuz bir buluşma oldu gerçekten. Oğlumla birlikte çok güzel ağırlandık ve misafirliğimiz boyunca güler yüzünü hiç esirgemedi sağolsun, sayende birkez daha teşekkür ediyorum sevgili arkadaşımız Sudenur'a Aynı şekilde 10. yıl buluşmamızda doyumsuzdu, vakit nasıl geçti anlamadık, zaten seninle ayaküstü sohbetten hemen sonra ayrılmak zorunda kaldık maalesef, tanışmak ve sohbet etmek istediğim çok arkadaşımız vardı oysa... Ne diyelim başka bir buluşmaya inşallah

Bugün biraz abartmış olabilirim ama o kadar rahatladım ki anlatamam, sergi yüzünden doğru düzgün terasla ilgilenemedim bu sezon, planladığım çok şeyi yerine getiremedim. Yarım ilgiyle bu kadar oldu, artık bundan sonra ne yapabilirsem Sevgiler...

Eski 06-06-2014, 23:07   #29
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

İlk kare; İlk kez sevgili SDurul'un sayfasında görüp merak edip sormuştum, sağolsun istersem gönderebileceği cevabını almış çok mutlu olmuştum. Göndereceği zaman da ''tek bitki için kargo yapmayalım, istediğin başka bitkiler varsa belirle ona göre göndereyim.'' mesajını aldım, sadece ilave tüylü sempervivum istedim. Ama sevgili SDurul tam on çeşit bitki gönderdi, yani ilk kare diğer dokuz güzele sahip olmamın sebebidir ve benim için çok önemliler arasındadır.İkinci karede ki sedum palmeri de yine sevgili SDurul'dan ...

Diğer iki kalanço isimleri maalesef ... Tüylü olanı ölmek üzereyken bir yapı marketten almıştım gelişimi iyi gidiyor, tıpkı diğer sukulentler gibi yapraktan üretiminin kolay olduğunu tecrübe ettim (tesadüfen, kendi saksı dibine düşen yaprağının filiz verdiğini gördüm.), şu anda üç tane küçük yavrusu yavaşta olsa gelişmeye devam ediyor.

Son karede ki kalanço aldı başını gidiyor, saksı değişimi yapacağım ama nasıl...

Aranjman araya girivermiş ön izleme yaparken fark ettim, yanlış resme tıklamış olmalıyım...

Eklenen Resimler

Eski 06-06-2014, 23:43   #30
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Bu ecveria'yı geçen sene avuç içi büyüklüğünde almıştım, ikinci karede ki yine tüylü kalanço ile birlikte alınmıştı ve unlu biti atlattı üçüncü kare bu bahardan, aldığımda daha küçük ve tomurcuk belirtisi yoktu...

Dördüncü kare geçen sene ağustos ayını ve ben ona yeni bitkiler götürene kadar bana kabuslar yaşatan teyzenin, bu sene tekrar gideceğim bakalım teyze benim götürdükleri mi ne yapmış...

Ve benimde silvestrim açtı İlk iki tomurcuğu ben Ankara'da iken açıp geçmiş göremedim. Buna da şükür açacak dört beş tomurcuk mevcutta ...

Eklenen Resimler

Etiketler
teras bahçeciliği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025