agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni7776Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-06-2014, 00:09   #1
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Yeşim miydi, para mıydı hatırlamıyorum; İlkbahar rüzgarlarında düştü kırıldı parçalandı, ama güzel toparlandı... Ecveria aranjman sanki rahatlamak istiyor, çiçek sapları verirken değişim doğru olur mu araştırıyorum. Üçüncü kare yine kenara itilmişlikten aldığım güzel bir sukulent ama gelişimi çok yavaş .

Ecverialar birer ikişer çiçek saplarını yarışırcasına uzatıyorlar, bana da bu yarışı izlemek düşüyor . Son kare tabii yine adını unuttum, saksı hızla doluyor...

Eklenen Resimler

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2014, 00:37   #2
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Üç senedir gelişsin diye gözünün içine baktığım yavrucağım, sonunda gelişme belirtileri göstermeye başladı ( ziyarete gelenlerin elinden kurtardığım işte bu şekerdi)...

Ecverialardan genel görünüm, sevgili Sakdağ'ın tecrübesini bende denemek istedim binlerin annesinde, bakalım aynı formu bulacak mı

Ve mavişin yağmurdan sonraki coşkulu hali

Eklenen Resimler

Eski 07-06-2014, 15:57   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berçin Mesajı Göster
Üç senedir gelişsin diye gözünün içine baktığım yavrucağım, sonunda gelişme belirtileri göstermeye başladı ( ziyarete gelenlerin elinden kurtardığım işte bu şekerdi)...

Ecverialardan genel görünüm, sevgili Sakdağ'ın tecrübesini bende denemek istedim binlerin annesinde, bakalım aynı formu bulacak mı

Ve mavişin yağmurdan sonraki coşkulu hali
Maviş tohumla mı yetişiyor dallamı ben de istiyorum bundan ama bulunduğum şehirde yok.

ozlem39 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2014, 20:44   #4
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozlemkaragoz Mesajı Göster
Maviş tohumla mı yetişiyor dallamı ben de istiyorum bundan ama bulunduğum şehirde yok.
Tohumdan nasıl yetiştirildiğini bilmiyorum ama çelikten yetişiyor, bendeki maviş saksısıyla arkadaş hediyesi. Çiçekli bitkiden çelik alınmıyor ama araştıralım, mümkünse eğer size çelik gönderebilirim...

Eski 14-06-2014, 14:19   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-07-2012
Alıntı:
Tohumdan nasıl yetiştirildiğini bilmiyorum ama çelikten yetişiyor, bendeki maviş saksısıyla arkadaş hediyesi. Çiçekli bitkiden çelik alınmıyor ama araştıralım, mümkünse eğer size çelik gönderebilirim...
Çok sevinirim.
Saygılar

ozlem39 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2014, 01:00   #6
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Sevgili berçin maşallah hepsi de ne kadar güzeller hele de echeverialara bayıldım,
hepsi birden çiçeklenince tam bir şölen olur.
Size iyi seyirler dilerim.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2014, 00:36   #7
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sevgili berçin maşallah hepsi de ne kadar güzeller hele de echeverialara bayıldım,
hepsi birden çiçeklenince tam bir şölen olur.
Size iyi seyirler dilerim.
Gerçekten dediğiniz gibi tam açtıklarında muhteşem olacaklar ama şu salyangozlardan hala mustaribim, açmamış amarylis tomurcuklarını afiyetle yediler bu yıl, bugün suculentlerde de izlerini yakaladım, topla aşağı sal bitiredim.

Eski 07-06-2014, 09:45   #8
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sevgili berçin, ellerinize emeklerinize sağlık, hepsi ne kadar güzel ve sağlıklı görünüyorlar.

Hele dün yazdığınız ilk mesajın ilk fotoğrafındaki bitkiyle echeverialara bayıldım. Çünkü defalarca denediğim echeveriayı nedense büyütemiyorum ben.

Bir de o bahsettiğiniz, yapraktan da çoğalan kalanchoe tomentosa olacak, yanlış hatırlamıyorsam.

Arayı fazla uzatmayın, güzel bitkilerinizin gelişimlerini görmek isteriz. Sevgilerimle...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2014, 20:34   #9
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili berçin, ellerinize emeklerinize sağlık, hepsi ne kadar güzel ve sağlıklı görünüyorlar.

Hele dün yazdığınız ilk mesajın ilk fotoğrafındaki bitkiyle echeverialara bayıldım. Çünkü defalarca denediğim echeveriayı nedense büyütemiyorum ben.

Bir de o bahsettiğiniz, yapraktan da çoğalan kalanchoe tomentosa olacak, yanlış hatırlamıyorsam.

Arayı fazla uzatmayın, güzel bitkilerinizin gelişimlerini görmek isteriz. Sevgilerimle...
Güzel sözleriniz ve her zamanki gibi verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Siz bitkinin ismini veriyorsunuz ama bu balık hafızalı kadın aklında tutabilecek mi . Çünkü isimlerle aram hiç iyi olmadı

Bizim buralarda ecveria yazlık bahçelerinde direkt toprakta bile yaşıyor. Belki sizin iklim farklılığından kaynaklanıyordur, ayrıca benim gibi seve seve size ecveria gönderecek arkadaş çoktur üzülmeyin. Felsefemiz olan olmayanla paylaşmak değil mi .

Mesajınıza cevaptan hemen sonra paylaşacağım Sevgi ve selamlar...

Eski 10-06-2014, 21:33   #10
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Yağan uzun yağmurlardan sonra nihayet güneşin tam yüzünü görmeye başladık, ülkemize bereket getirir inşallah ...

Yağmurun ardından saksıların dibinde otlarda bayağı bir gelişmiş, kopar kopar iki gün bitmedi . Elimin değmediği saksılar pazar günü tek tek elden geçti, değişmesi gerekenler değişti, yenilenmesi gerekenler yenilendi ve güneşte öyle yanmışım ki hala omuzlarım kıpkırmızı hala canım acıyor, büyük kıza da malzeme yine ''amele yanığı olmuşsun anneee'' tuhaf bir gülümsemeyle...

Sonuç: Yağmur bitkilere iyi geldi arkadaşlar...

Eklenen Resimler

Eski 10-06-2014, 21:36   #11
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

...

Eklenen Resimler

Eski 10-06-2014, 21:46   #12
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Sevgili arkadaşım loveforlife, beyaz mor sabah sefası muhteşemmiş. Teşekkürler arkadaşım ...

Eklenen Resimler

Eski 10-06-2014, 21:49   #13
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

...

Eklenen Resimler

Eski 10-06-2014, 21:54   #14
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Yağmur, elma kasasında yetişen sebzelere de iyi geldi ilk hasat yapıldı ...

Eklenen Resimler

Eski 10-06-2014, 22:25   #15
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

10. Yıl buluşmasından emanet meleklerin borazanı, 10'un üzerinde tomurcuk verdi ama salyangozlar ne yaprak ne tomurcuk bırakmayacak bu gidişle Bu yıl mücadelelerden biride salyangozlarla, yağmurlu akşamlarda bile terasa çıkıp sayısını hatırlayamayacağım kadar salyangoz topladım toplamaya devam ediyorum, en çokta çiçek sapı vermiş amarylislerin tomurcuklarına üzüldüm. Nasıl bu küçük canlılar bu kadar zarar verebilirler.

Eklenen Resimler

Eski 10-06-2014, 22:31   #16
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Hasatlar başlanmış bile maşallah ellerine emeklerine sağlık sevgili berçin. Allah ağız tadıyla yedirsin, bereketi bol olsun.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2014, 22:51   #17
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Hasatlar başlanmış bile maşallah ellerine emeklerine sağlık sevgili berçin. Allah ağız tadıyla yedirsin, bereketi bol olsun.
Teşekkür ederim sevgili akçabardak amin, gerçekten her yıl iki ay salatalık biber terastan, domatesten turşu yapmışlığım var. Belki bu süre uzayabilir ama çocukların tatilinden çalmış olurum. Geçen sene malum küçük kızım bir civciv getirdi ve terası talan etti yani geçen seneyi saymıyoruz. Birde fideler yerli olsa tohum alabilsek ne güzel olur değil mi Sevgi ve saygılar...

Eski 10-06-2014, 22:34   #18
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Kaynana dili kaktüs bugün itibarıyla açmaya başladıve dün akşam resmini çektiğim ecveria ile ağaçlar.net ailesine iyi geceler diliyorum...

Eklenen Resimler

Eski 11-06-2014, 00:00   #19
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili berçin ecveria ve kaynana dili çiçekleriyle harika bir iyi geceler dilemişsin. Sağolasın, sana da iyi geceler olsun inşallah.
Hasadına maşallah, harika bir hasat olmuş; azalmasın çoğalsın inşallah.

Çüçüye gelince; talan etti amaaa sonuçta ne kadar güzel bir horoz oldu. Civcivdi işte sonuçta; ama son fotoğrafını hatırladım da çok güzel ve asil görünümlü idi.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2014, 21:50   #20
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili berçin ecveria ve kaynana dili çiçekleriyle harika bir iyi geceler dilemişsin. Sağolasın, sana da iyi geceler olsun inşallah.
Hasadına maşallah, harika bir hasat olmuş; azalmasın çoğalsın inşallah.

Çüçüye gelince; talan etti amaaa sonuçta ne kadar güzel bir horoz oldu. Civcivdi işte sonuçta; ama son fotoğrafını hatırladım da çok güzel ve asil görünümlü idi.
Güzel dileklerin için minnettarım YeniGinem, Çüçüye gelince akıbeti iyi olmadı maalesef, terasta omzumda gezen yavrucak gittiği kümes ortamına alışamadı ve kaybettik. İşte tam da bu yüzden çocuklarıma hayvan sevgisinin önemini anlatırken, sahiplenilecek hayvan arkadaşlarımızın yaşam şartlarımıza uygun olabilecek türlerden seçmelerini dikkate almalarını öğütlüyorum. Gönül isterdi ki Çüçü yaşasın sabah ötüşüyle bizi uyandırsın, ama nerede sahip olduğu bir kümeste... Bu arada çocuklar yaşadığını sanıyor, hala söyleyemedim

Eski 11-06-2014, 23:56   #21
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Üzüldüm çüçüye. Civcivken öyle çok ilgimi çekmemişti fakat o son asil fotoğrafını görünce hayretle vay canına çüçü ne kadar güzel bir genç olmuş demiştim.
Evet bence de söyleme, iyi yapmışsın.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2014, 21:58   #22
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Üzüldüm çüçüye. Civcivken öyle çok ilgimi çekmemişti fakat o son asil fotoğrafını görünce hayretle vay canına çüçü ne kadar güzel bir genç olmuş demiştim.
Evet bence de söyleme, iyi yapmışsın.
Bu sene sıkı sıkı tembihlendiler YeniGine'cim, bir ara ördek alalım sözcükleri çıktı yine Aslı'nın ağzından ama hemen vetoyu aldı benden...

Eski 12-06-2014, 00:01   #23
Ağaç Dostu

tarla kuşu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2012
Terasınıza bayıldım, çiçekler, sebzeler harika.... Afiyetle yiyin...

tarla kuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2014, 01:22   #24
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2014
Bu ne kadar renkli, capcanlı, harika bir teras! Sizi kutlarım Berçin Hanım, ellerinize sağlık. Şimdiye kadar sayfanızı nasıl olmuş da kaçırmışım, bundan sonra sıkı takipçinizim
Sevgiler...

-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2014, 23:12   #25
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- Mesajı Göster
Bu ne kadar renkli, capcanlı, harika bir teras! Sizi kutlarım Berçin Hanım, ellerinize sağlık. Şimdiye kadar sayfanızı nasıl olmuş da kaçırmışım, bundan sonra sıkı takipçinizim
Sevgiler...
Güzel sözlerin ve beğenilerin için teşekkür eder her zaman beklerim... Sevgiler.

Eski 05-07-2014, 23:36   #26
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Sevgili hemşehrim perimar'ı ziyaret edeli yaklaşık on gün oldu sanıyorum, geç paylaşımın sebebine gelince ziyaretin hemen ertesinde yaşadığımız korkunç rüzgar. Terasta ne var ne yok devirdi kocaman meyve saksıları domino taşları gibi yıkıldı, bir çok bitkim kırıldı dağıldı, bunun moral bozukluğu yeni yeni geçiyor.

Sevgili perimar, eşi ve güzel kızı Begüm'le birlikte samimi içten gülümsemeleriyle karşıladılar kızım Aslı ve beni, Bunları yazarken ne çok eksik kare var aklımda, heyecandan olsa gerek fotoğraf makinesi gelmemiş aklıma. İlk giriş bahçe; bu bölümün yakıcı güneşinden şikayetçi arkadaşım, haklıda güneye bakıyor çünkü. Binanın giriş sağında sarmaşık gül ve begonvil muhteşem bu arada. Ortancalar da muhteşemi hakediyor, kendisinin çelikleyerek diktiği küçücük fideler bile boylarından büyük çiçek topları yapmışlar. Arkadaşım hadsizler diye seviyor onları, büyük pembe ortanca gurubun üstündeki bitkinin de çekirdeksiz nar olduğunu belirtiyor peşinden...

Eklenen Resimler

Eski 06-07-2014, 00:02   #27
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Bahsettiğim begonvil ve sarmaşık gülün önünde hatıra resmi, aklımdan çıkmayan böğürtlenin üç senede neredeyse bütün duvarı kaplaması (böğürtlen toplama anısını dinledim ama onu kendisine bırakıyorum.) harika. Güzel kızı Begüm' de annesi gibi ilgi ve alakasını esirgemedi bizden. Evin resmini de dönüş yolunda çekmeyi akıl edebildim, herşey için tekrar çok teşekkür ederim sevgili Feza...

Eklenen Resimler

Eski 08-07-2014, 07:39   #28
Ağaç Dostu

perimar's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2012
Alıntı:
Bahsettiğim begonvil ve sarmaşık gülün önünde hatıra resmi, aklımdan çıkmayan böğürtlenin üç senede neredeyse bütün duvarı kaplaması (böğürtlen toplama anısını dinledim ama onu kendisine bırakıyorum.) harika. Güzel kızı Begüm' de annesi gibi ilgi ve alakasını esirgemedi bizden. Evin resmini de dönüş yolunda çekmeyi akıl edebildim, herşey için tekrar çok teşekkür ederim sevgili Feza...
Sevgili Berçin... Ziyaretin beni gerçekten çok mutlu etti. Her zaman bekliyorum. Bahçemde hiç bu kadar güzel betimlenmemişti...Sevgiler...

perimar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2014, 00:17   #29
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

[QUOTE=perimar;1303733]Sevgili Berçin... Ziyaretin beni gerçekten çok mutlu etti. Her zaman bekliyorum. Bahçemde hiç bu kadar güzel betimlenmemişti...Sevgiler...[/QUOTE

Misafir perverliğin için teşekkür ederim arkadaşım Sana terasın baharını gösterecektim ama sonbaharın da ayrı güzelliği var. Ama Begüm'e söyle evcil arkadaşını evde bıraksın Zira bütün arkadaşları bizim terasta

Eski 06-07-2014, 00:20   #30
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Bu kaktüs türü tek çıplak gözle açmasını izlediğim tek çiçek, aynı zamanda kaktüslere ilgimi uyandıran tür. Açıp geçeli çok oldu bu karedekiler, son açanlarda tam açamadan rüzgara yakalandı maalesef...

Eklenen Resimler

Etiketler
teras bahçeciliği

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025