agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni3079Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-11-2012, 16:54   #1
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Galeri: 8
Sayın hi-ra, sanırım aşağıda resmi olan bitkiyi söylemek istediniz.
Name:  Aeschynanthus radicans.jpg
Views: 2510
Size:  40.4 KB
Aeschynanthus radicans
Daha net resim görülebilsin diye Top Tropical com da bulduğum resmini ekledim buraya.Bu bitkiyi bir seradan dal(çelik olarak) almıştım toprağa daldırdım kökleşti ve bu sene çiçeklerini açmıştı.Yetişen bitkiden yeni çelik alarak çoğaltmayı düşünüyorum fakat bitkiye kıyamıyorum, kaç defa düşündüm hangi dalını keserek çelik alsam diye ama bir türlü kıyamadım. Biraz daha gelişsin çelikle çoğaltacağım ondan. Gelişince tüm saksıyı dolduruyor ve dalları aşağı sarkık şekilde büyüyor. Çiçeklerini açtığında, yukardaki resimde görüldüğü gibi önce boru tipli çiçek ve bu borucukların içinden açık kırmızı renkli çiçekleri çıkıyor.
Yaprakları kalın, parlak ve etli bir yapıya sahip.Dilerimki çoğaltabilirim bu bitkiden. Saygılarımla efendim.

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2012, 01:18   #2
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Sayın Yaylacı, merhabalar, yazdan beri terasınızdan resim koymamışsınız, nedir terasınızda son durum? Siz de sonbaharda da açan birkaç tür mutlaka vardır diye tahmin ediyorum.

Bu son mesajınızdaki çiçeğin sizde olanının resmi var mıydı? Yaprakları az biraz mum çiçeğine benzer gibi ya da ben benzemese de benzettim

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2013, 21:53   #3
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Sayın Yaylacı, merhabalar, yazdan beri terasınızdan resim koymamışsınız, nedir terasınızda son durum? Siz de sonbaharda da açan birkaç tür mutlaka vardır diye tahmin ediyorum.

Bu son mesajınızdaki çiçeğin sizde olanının resmi var mıydı? Yaprakları az biraz mum çiçeğine benzer gibi ya da ben benzemese de benzettim
Sayın Cymbelina, özür dilerim bir kaç aydır nete girmedim, kaç aydır buraya uğramamıştım(kış olduğu için pek fazla yapacak bir şey yoktu.
Sözünü ettiğiniz bitki yaşamına devam ediyor fakat dallarından daldırma ile çoğaltma yapamadım ama yine deneyeceğim.
Yakında yine renkli sayfalar göreceksiniz, şu an bitkilerin canlanma ve gelişme zamanı. Bir çok deneme ve bitki yetiştirme ile ilgili bilgileri resimleriyle burada paylaşacağım. Saygılarımla...

Eski 26-04-2013, 22:05   #4
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Merhabalar, artık baharın sonuna geldik çiçek mevsimi başladı.Uzun bir süre buraya uğrayamadım, artık zamanı geldi ve sizlerle birlikteyim.
Şimdi başlayabiliriz;
Name:  Antirrhinum majus (2).jpg
Views: 2128
Size:  41.2 KB
Antirrhinum majus (Aslanağzı), tohumdan kolay üretilebilir.

Name:  Antirrhinum majus (3).jpg
Views: 2167
Size:  44.9 KB
Antirrhinum majus (Aslanağzı)

Name:  Aquilegia.jpg
Views: 2095
Size:  35.7 KB
Aquilegia (Haseki küpesi), tohumdan üretilebilir.

Name:  Argyrathemum frutescens (1).jpg
Views: 2044
Size:  47.7 KB
Argyrathemum frutescens (Çeşme papatyası), çelik alınarak üretilebilir.

Name:  Argyrathemum frutescens (2).jpg
Views: 3285
Size:  44.2 KB
Çeşme papatyası, biraz daha net olarak yapraklarını da görebiliriz.Alman papatyası olarak ta bilinir.

Eski 26-04-2013, 22:18   #5
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Devam edelim;
Name:  Bilbergia nutans (1).jpg
Views: 2093
Size:  20.7 KB
Bilbergia nutans,iki yıl önce Ağaçlar.net toplantısında çekilişte bana çıkmıştı bu bitki, o zaman 10 cm boyundaydı gelişti serpildi ve artık çiçek açar hale geldi.

Name:  Bilbergia nutans (2).jpg
Views: 2067
Size:  48.6 KB
Kökten ayırma ile çok kolay yetiştirilebiliyor.

Name:  Bilbergia nutans (4).jpg
Views: 2099
Size:  67.8 KB
Genel görünüşü

Name:  Borago officinalis (1).jpg
Views: 3911
Size:  54.1 KB
Borago officinalis (Hodan otu)

Name:  Borago officinalis (2).jpg
Views: 2850
Size:  48.0 KB
Hodan otunun şifalı olduğu bilinir, arıların çok ziyaret ettiği bir bitkidir.Tohumla üretilebilir.

Eski 26-04-2013, 22:36   #6
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Devam;
Name:  Clitoria ternatea(Kelebek sarmaşığı).jpg
Views: 2246
Size:  64.6 KB
Clitoria ternatea (Mavi Kelebek Sarmaşığı), birkaç gün önce tohumları sipariş etmiştim, tohumlar gelir gelmez uygun ortama ekildi ve hızlı bir biçimde çimlenme gerçekleşti. Resimde, resmin tam ortasındaki siyah tohuma dikkat ediniz.Bu tohumu mini serada yetiştiriyorum.

Name:  Convallaria majalis(Müge).jpg
Views: 2191
Size:  51.9 KB
Convallaria majalis (Müge), bir iki gün önce açmaya başladı. Rizom köklere sahip olduğu için kök bölünerek çoğaltılabilir. Tohum ile yetiştirmek mümkün fakat henüz denemedim. Tohumdan ürettiğim zaman burada paylaşacağım( dikkat: Tohum ve bitkinin kök gövde ile yaprakları zehirlidir).

Name:  Drosanthemum floribundum(Acem Halısı).jpg
Views: 4407
Size:  71.2 KB
Drosanthemum floribundum (Acem halısı), dallarından çelik alınarak yetiştirilebilir, bol güneş sever.

Name:  Gazanya(gazania).jpg
Views: 2178
Size:  49.5 KB
Gazania (Gazanya), tohum ile kolay yetiştirilebilir. Bol güneş sever ayrıca suyunu ihmal etmemek lazım.

Name:  Çingene Eteği(Chrysanthemum-tricolor daisy).jpg
Views: 3377
Size:  72.9 KB
Chrysanthemum-tricolor daisy (Çingene eteği) fideleri, tohumları toprağa ektiğinizde toprağın nemi sürekli kontrol edilirse yetiştirilmesi zor değil.

Eski 26-04-2013, 22:52   #7
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Sayın Yaylacı, nihayet döndünüz aramıza

Gazanya tohumunu almayı denediniz mi hiç çiçeğin üzerinden? Ve aldıysanız o şekilde tohumdan yetiştirip başarılı oldunuz mu?

Ben çiçek kuruyunca el yordamıyla tohum diye birşeyler aldım, geçenlerde de denemek için ektim ama birşey çıkmadı henüz. Tohum resmi var mı elinizde? Böyle pamuksu, tüysü açık renk birşey benim çiçeğin üzerinden tohum diye aldıklarım ama emin değilim.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2013, 22:54   #8
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Devam;
Name:  Echium plantgineum(Paterson laneti).jpg
Views: 2027
Size:  69.2 KB
Echium plantgineum (Paterson laneti), bu bitkiyi iş yerinin yanındaki boş arazide gördüm ve fotoğrafladım, henüz bende yok fakat hergün bitkiyi gözlüyorum tohuma erdiğinde tohumlarından alacağım.Arıların bol ziyaret ettiği bir bitkidir.

Name:  Echium plantgineum-tohum.jpg
Views: 1987
Size:  61.7 KB
Echium plantgineum tohumları (internetten alıntı)

Name:  Kalanchoe delagoensis.jpg
Views: 2392
Size:  52.3 KB
Kalanchoe delagoensis (Kalanço), çok kolay yetiştirilebilen bir bitkidir. Yaprakları üzerinde sıralanan minik yapraksılar toprağa düştüğünde hemen kök salarak yeni bitkini oluşmasına olanak sağlıyor. Kışın bitki soğuktan zarar görse bile baharda yine yaşamını sürdürmeye devam ediyor. 1 m kadar boylanabiliyor.

Name:  Kokulu Pembe Gül.jpg
Views: 2208
Size:  29.0 KB
İlk açan güllerden biri

Name:  Paeonia(Ağaç şakayık).jpg
Views: 2030
Size:  30.2 KB
Paeonia (Ağaç şakayık), bahar başında yeniden filizlenerek yaşamına devam ediyor.

Eski 05-05-2018, 20:04   #9
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı Mesajı Göster
Devam;
Eklenti 395941
Clitoria ternatea (Mavi Kelebek Sarmaşığı), birkaç gün önce tohumları sipariş etmiştim, tohumlar gelir gelmez uygun ortama ekildi ve hızlı bir biçimde çimlenme gerçekleşti. Resimde, resmin tam ortasındaki siyah tohuma dikkat ediniz.Bu tohumu mini serada yetiştiriyorum.

Eklenti 395942
Convallaria majalis (Müge), bir iki gün önce açmaya başladı. Rizom köklere sahip olduğu için kök bölünerek çoğaltılabilir. Tohum ile yetiştirmek mümkün fakat henüz denemedim. Tohumdan ürettiğim zaman burada paylaşacağım( dikkat: Tohum ve bitkinin kök gövde ile yaprakları zehirlidir).

Eklenti 395944
Drosanthemum floribundum (Acem halısı), dallarından çelik alınarak yetiştirilebilir, bol güneş sever.

Eklenti 395945
Gazania (Gazanya), tohum ile kolay yetiştirilebilir. Bol güneş sever ayrıca suyunu ihmal etmemek lazım.

Eklenti 395943
Chrysanthemum-tricolor daisy (Çingene eteği) fideleri, tohumları toprağa ektiğinizde toprağın nemi sürekli kontrol edilirse yetiştirilmesi zor değil.
Selamlar. Clitoria ternatea (Mavi Kelebek Sarmaşığı) tohumunu nereden bulabilirim acaba?

aigneis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025