![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hi-ra, sanırım aşağıda resmi olan bitkiyi söylemek istediniz. ![]() Aeschynanthus radicans Daha net resim görülebilsin diye Top Tropical com da bulduğum resmini ekledim buraya.Bu bitkiyi bir seradan dal(çelik olarak) almıştım toprağa daldırdım kökleşti ve bu sene çiçeklerini açmıştı.Yetişen bitkiden yeni çelik alarak çoğaltmayı düşünüyorum fakat bitkiye kıyamıyorum, kaç defa düşündüm hangi dalını keserek çelik alsam diye ama bir türlü kıyamadım. Biraz daha gelişsin çelikle çoğaltacağım ondan. Gelişince tüm saksıyı dolduruyor ve dalları aşağı sarkık şekilde büyüyor. Çiçeklerini açtığında, yukardaki resimde görüldüğü gibi önce boru tipli çiçek ve bu borucukların içinden açık kırmızı renkli çiçekleri çıkıyor. Yaprakları kalın, parlak ve etli bir yapıya sahip.Dilerimki çoğaltabilirim bu bitkiden. Saygılarımla efendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sayın Yaylacı, merhabalar, yazdan beri terasınızdan resim koymamışsınız, nedir terasınızda son durum? Siz de sonbaharda da açan birkaç tür mutlaka vardır diye tahmin ediyorum. Bu son mesajınızdaki çiçeğin sizde olanının resmi var mıydı? Yaprakları az biraz mum çiçeğine benzer gibi ya da ben benzemese de benzettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sözünü ettiğiniz bitki yaşamına devam ediyor fakat dallarından daldırma ile çoğaltma yapamadım ama yine deneyeceğim. Yakında yine renkli sayfalar göreceksiniz, şu an bitkilerin canlanma ve gelişme zamanı. Bir çok deneme ve bitki yetiştirme ile ilgili bilgileri resimleriyle burada paylaşacağım. Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, artık baharın sonuna geldik çiçek mevsimi başladı.Uzun bir süre buraya uğrayamadım, artık zamanı geldi ve sizlerle birlikteyim. Şimdi başlayabiliriz; ![]() Antirrhinum majus (Aslanağzı), tohumdan kolay üretilebilir. ![]() Antirrhinum majus (Aslanağzı) ![]() Aquilegia (Haseki küpesi), tohumdan üretilebilir. ![]() Argyrathemum frutescens (Çeşme papatyası), çelik alınarak üretilebilir. ![]() Çeşme papatyası, biraz daha net olarak yapraklarını da görebiliriz.Alman papatyası olarak ta bilinir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Devam edelim; ![]() Bilbergia nutans,iki yıl önce Ağaçlar.net toplantısında çekilişte bana çıkmıştı bu bitki, o zaman 10 cm boyundaydı gelişti serpildi ve artık çiçek açar hale geldi. ![]() Kökten ayırma ile çok kolay yetiştirilebiliyor. ![]() Genel görünüşü ![]() Borago officinalis (Hodan otu) ![]() Hodan otunun şifalı olduğu bilinir, arıların çok ziyaret ettiği bir bitkidir.Tohumla üretilebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Devam; ![]() Clitoria ternatea (Mavi Kelebek Sarmaşığı), birkaç gün önce tohumları sipariş etmiştim, tohumlar gelir gelmez uygun ortama ekildi ve hızlı bir biçimde çimlenme gerçekleşti. Resimde, resmin tam ortasındaki siyah tohuma dikkat ediniz.Bu tohumu mini serada yetiştiriyorum. ![]() Convallaria majalis (Müge), bir iki gün önce açmaya başladı. Rizom köklere sahip olduğu için kök bölünerek çoğaltılabilir. Tohum ile yetiştirmek mümkün fakat henüz denemedim. Tohumdan ürettiğim zaman burada paylaşacağım( dikkat: Tohum ve bitkinin kök gövde ile yaprakları zehirlidir). ![]() Drosanthemum floribundum (Acem halısı), dallarından çelik alınarak yetiştirilebilir, bol güneş sever. ![]() Gazania (Gazanya), tohum ile kolay yetiştirilebilir. Bol güneş sever ayrıca suyunu ihmal etmemek lazım. ![]() Chrysanthemum-tricolor daisy (Çingene eteği) fideleri, tohumları toprağa ektiğinizde toprağın nemi sürekli kontrol edilirse yetiştirilmesi zor değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sayın Yaylacı, nihayet döndünüz aramıza ![]() Gazanya tohumunu almayı denediniz mi hiç çiçeğin üzerinden? Ve aldıysanız o şekilde tohumdan yetiştirip başarılı oldunuz mu? Ben çiçek kuruyunca el yordamıyla tohum diye birşeyler aldım, geçenlerde de denemek için ektim ama birşey çıkmadı henüz. Tohum resmi var mı elinizde? Böyle pamuksu, tüysü açık renk birşey benim çiçeğin üzerinden tohum diye aldıklarım ama emin değilim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Devam; ![]() Echium plantgineum (Paterson laneti), bu bitkiyi iş yerinin yanındaki boş arazide gördüm ve fotoğrafladım, henüz bende yok fakat hergün bitkiyi gözlüyorum tohuma erdiğinde tohumlarından alacağım.Arıların bol ziyaret ettiği bir bitkidir. ![]() Echium plantgineum tohumları (internetten alıntı) ![]() Kalanchoe delagoensis (Kalanço), çok kolay yetiştirilebilen bir bitkidir. Yaprakları üzerinde sıralanan minik yapraksılar toprağa düştüğünde hemen kök salarak yeni bitkini oluşmasına olanak sağlıyor. Kışın bitki soğuktan zarar görse bile baharda yine yaşamını sürdürmeye devam ediyor. 1 m kadar boylanabiliyor. ![]() İlk açan güllerden biri ![]() Paeonia (Ağaç şakayık), bahar başında yeniden filizlenerek yaşamına devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |