![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın Umutyolcusu, elbetteki devamı gelecek. Sizlerin tavsiye ve teşvikleriyle daha güzel çiçekleri burada sunmaya çalışacağım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Şimdi yeni bir bitki türü daha ekliyorum, çiçeğini açmak üzere. Yarın tamamen çiçeğini açar, çiçek çapı 30 cm beyaz renkli bir çiçeği var. Dev hatmi çiçeği, işte resmi(tomurcuk halinde) ![]() ![]() Çiçeğini açtığı zaman resmini çekip buraya koyacağım. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
Selam Yaylacı sayfanı çok beğendim ama benim faforim gala çiçeği ve kelebek orkidesi nasıl onları yetiştirmek kolyamı bende yetiştirebilirmiyim acaba? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın 06dilek, öncelikle sayfalarıma hoşgeldiniz. Sözünü ettiğiniz iki bitki de kolay yetişen bitkilerden. Gala tohum veya kök ayırma ile Kelebek Orkidesi de tohum ile yetiştirilebilir. Çoğaltılmaları ve bakımları kolaydır iki bitki de seçiçi değil yani toprak, su ve ışık olarak normal olan neyse( normal bahçe toprağı, toprak kurumayacak kadar sulama araları ve güneşli alanlar) onları tercih ederler. Kelebek Orkidesi tohumları Sonbaharda (Ekim-Kasım) ekilirse bu aylarda çiçek açmak için hazırlığa başlar. Ayrıca bu ay yine tohum ekebilirsiniz. Gala ise bu ay kök ayırma ve tohum ekilerek çoğaltılabilir. Saygılarımla efendim... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Eh artık baharın kapılarını araladık şimdi çiçek zamanı. Artık terasımdan birkaç bitkiyle sayfalarımızı renklendirelim. ![]() 5 Nokta çiçeği(Nemophila Maculata), bu çiçeği çok severim kendini yeşil yaprakların arasından göstermeyi biliyor. Geç sonbaharda tohumlarını ekmiştim nihayet çiçeklendi. Bakımı ve yetiştirilmesi kolaydır, tohumunu bulan arkadaşlar nasıl yetiştirebilirim diye düşünmesinler. Normal su isteği, güneşli veya yarı gölge alan ve bahçe toprağı isteği var. ![]() 5 Nokta, yapraklarıyla ![]() Biraz daha çiçeklenmiş 5 Nokta ![]() Baharın gelişini müjdeleyen harika bir çalı türü, Açelya. İlk çiçeğini gösterdi nihayet. Toprağını nemli tutacak şekilde sulama ve yarı gölge arada bir güneş gören yerler uygundur. ![]() Ve Alyssum (Ballıca), bu çiçeği çok severim siz ona ilgi gösterirseniz sizi hiç çiçeksiz bırakmaz. Kış boyu sürekli çiçeklenme gösterdi, geçen yıldan kalma. Tohumları saksıların diplerine veya çevreye saçıldığında bu bitkiyi orada görebilirsiniz. Çok kolay yetiştirilen bir bitki, hiçbir özel işlem istemiyor sadece toprağa serpin ince bir toprak tabakası ile örtün(1-1,5 cm) ve toprağını nemli tutun, sizi utandırmaz merak etmeyin. Kokusu müthiştir, denemenizi tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeklere devam edelim... ![]() Bilbergia Nutans(Efe Püskülü), sayın Zafer İnandıklı bana sadece küçük bir parça olarak vermişti(kökten ayrılmış küçük bir fide olarak) şimdi kocaman bir bitki haline geldi, her sene köklerinden ayırır başka saksılara alırım veya isteyene veririm ama bu bitki gittikçe çoşuyor kabına sığmaz oldu. Bakımı zor değil, arada bir sulamak yeterli, toprağı gevşek toprak olmalı(daha iyi kök yayabilmesi için) ![]() Başka bir açıdan Bilbergia ![]() Bodrum veya İzmir papatyası yaprak rengi ve şekliyle ayrı bir güzellik, bakımı kolaydır. Toprağı iyice kuruduğunda sulama yapılmalı. Normal bahçe toprağı kullanılabilir. Güneşli alanlarda iyi gelişir. ![]() Yine Bodrum Papatyası, çiçek şekline aldanmayın pati şeklindeki çiçekler tam açılınca böyle oluyor. Rengi üsttekinden biraz daha farklı görünüyor(bende bulunan ikinci renk bu, beyaza yakın renk) ![]() Gaillardia veya Gayardi çiçeği, güneşli alanları sever toprağını kurutmamaya çalışın. Tohumla yetiştirilir fakat çimlenmesi uzun sürer. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet Gülsen hanım, tohumdan ekiliyor büyürken yapraklarında kıvrılmalır gözledim sanırım mantari bir hastalık onlara musallat oluyor biraz bakım yapılırsa bitki kendini kurtarıyor. Bu aylarda çiçeklerini açabiliyor ve çok uzun süre çiçeği hiç bozulmadan üzerinde kalabiliyor, çiçekler canlıyken bile dokunduğunuzda sanki plastik vari ve kurumuş çiçek hissi veriyor insana. Bu sene tohum ekmiştim ama fazla miktarda çimlendiremedim herhalde uygun şartları yakalayamadım. Tavsiye ederim güzel bir çiçektir, saygılar, selamlar efendim... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Yaylacı kelebek orkidesi nin duruşu bile güzel dev hatminin çiçeğini çok merak ettim tomurcuk bu kadar büyükse çiçegi dahada güzeldir heralde sardunyalar güller harika hiç solmayan çiçek ilk defa duydum çok güzelmiş herşey okadar güzelki kelimeler yetmiyor anlatmaya ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler... |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Fotoğrafı gece çektiğim için çevresi biraz karanlık, dikkat ederseniz iple bir yere bağladım boynu aşağı doğru bükülmesin diye sabitledim. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili yaylacı dev hatminin çiçegi çok güzel görünüyor maşallah |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Kaybettik
|
Herçekten kocaman bir çiçek. ![]() Sevgili yaylacı çok güzel çiçekleriniz, bakımlı. Cıvıl cıvıl bir teras emeklerinize sağlık. Medinilla magnificayı çok sevdim. Kelebek orkidesi çiçeğide çok güzel. Hele en sevdiğim renk sarı gül ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın SevimK, işten geldikten sonra hemen terasa gider bakarım değişen birşeyler var mı. Tabi ki öncelikle sulama işiyle başlar sonra her bitkiyi kontrol ederim, sadece ben değil eşim de çok meraklı çiçek işine. Merak ve ilgi ikisi birleşince hem bitki bakımları hem isimleri öğrenilmiş oluyor. Yeni bir çiçek gördüğüm de dayanamam bir şekilde temin ederim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Moderatör
|
Ellerinize sağlık. Bu kadar çok çeşidi bir terasda yapabildiğiniz için sizi ayrıca kutlamak isterim. Adını bilmediklerinizi arkadaşlar yazmışlar sağ olsunlar. Size kolay gelsin, doya doya tadını çıkartın bu güzelliklerin inşallah. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Güler hanım teşekkürler, terasın boyutları 3mx4m bir plastik masa ve dört sandalye geri kalan alanda bir sürü çiçek bazan terasta geçeçek yer bulamıyorum. Şimdilerde mevcut çiçekleri artırmayı düşünüyorum, tohumdan veya çelikten. Keşke büyük bir alanım olsaydı diye düşünürüm fakat inanın o alanı da tamamen çiçek ve bitkilerle doldurabilirim. Artık seçiçi olmak lazım, dayanıklı ve hoş görünenleri artırıp zayıf olanları eleme usulü azaltacağım. Her gün bir çiçek adını, bakımını öğrenirim ve ne kadar bilgisiz olduğumu anlarım. Öğrenecek çok şey var. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Umutyolcusu, solmaz çiçeklerden henüz vazoya koymadı. Geçmiş yıllarda öyle bir vazo hazırlamıştım fakat şimdi mevcut değil. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Mandalinci teşekkür ederim. Solmaz çiçek(diğer isimleriyle ölmez çiçek, ömürsüz çiçek) gercekten güzel ve değer verilmesi gereken bir çiçek, tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2011
|
merhaba yaylacı tek kelimeyle muhteşem hepsi birbirinden güzel bu kadar çeşidi bir arada hiç görmedim ellerinize ve emeğinize sağlık bende bir şeyler yapmaya çalışıyorum sizin yanınız da çırak olmak lazım size çiçekli güzel günler diliyorum... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|