![]() |
|
![]() |
#421 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Bu arada birde clematis ekmiştim. Kola şişesini kesim altını deldim. Çiçek toprağı doldurdum. 3 adet clematis ektim şuanda gidişat iyi görünüyor. 10 günü geçti ( beyaz ve mor ) Fakat türlerini bilmiyorum. Şişeden kökler göründüğünde bozmadan hepsini bir yere dikeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Ağaç Dostu
|
Birazdan terasıma çıkıp patates keceğim. Geçen sene çok güzel ürün almıştım çokta tatlı oluyolar. sevgiler herkese |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
maşaallah serkan , abi senin elinde birkaç dönüm yer olsa muhteşem botanik bahçe yaparsın ya, terasta bu kadar sebze meyve bitki , Allah Nazarlardan Korusun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Ağaç Dostu
|
İyi akşamlar. Tek kalan menekşem . Bütün güzelliği üstünde ne olur ne olmaz diye çoğaltacağım. Mahsun mor menekşemi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
Merhaba en alttaki resimde uzun yapraklı olan çiçeğin adı nedir acaba? Bende aynısından var ama adını bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Ağaç Dostu
|
selamlar menekşemin arkasındaki kılıç çiçeği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2012
|
Merhaba Serkan_istanbul Terasınızı gezerken resmen başım döndü ![]() Bu nasıl bir çeşitlilik ve güzelliktir, maşallah. Terasınızda gördükten sonra internetten araştırdığım bir sürü bitki türü oldu. Bazılarını seralardan bulmaya çalışacağım. İstanbul Bulgurlu'da oturuyorum. Sırf domates, biber, patlıcan ve salatalık dikip kendim toplamak için hobi bahçesi araştırıyorum. Benim minicik balkonda bunları yapmama imkan yok. Tekrar ziyarete gelene kadar şimdilik iyi akşamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Sevgili Serkan , bahar geldi yaa terasınızı merak ediyorum.Meraktan ziyade sabırsızlanıyorum. Nasıl bir renk cümbüşüne dönüştüreceksiniz bekliyorum. Menekşenizin rengi tam mor 'mor menekşe ' çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. Yeni bitkilerimde var. Bazı kaybettiklerimde kardan dolayı ama olsun. Gidenlerin yerine başka bitkiler geldi. İçim sızladı ama yapcak birşey yok. Şeftalilerimin ikiside çiçeklerini döktü en son kardan sonra. Ama armutta çiçek oluşumları çok. Malta eriğimde de çiçek kalmadı bazı dalları kırıldı ama olsun. Seneye artık allah ömür verirse ama diğerleri iyi. sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. Serkan ın elinde birkac dönüm arazi olsa neler yapacak merak ediyorum zaten , |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımla.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() bu başlıkta |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2012
|
Alıntı:
Sayın cemheat Cevap yazdım ama galiba gitmedi. Forumu yeni kullanmaya başladığım için pek başarılı değilim galiba.... Beykoz Belediyesi'nin böyle bir uygulaması varmış, orayla bağlantıya geçeceğim. İlginiz için teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Ağaç Dostu
|
Terasımın boyasıda bitti. Bu arada terasımda iki yavru kumruda var. Şeftalilerim çiçeklerini bu sene kardan dolayı döktüler. Malta eriğimdede yok. Armutumda var çiçek ama kuşlar rahat bırakmıyo terasın her yerine torbaları kesip sopalara taktım. Kuşlar gelmesin diye. Kumrular aldırmıyo onlar bana alıştılar. Clematis tomurcuklu sanırım kırmızı olan. Ve güler ablamdan gelen atlas şuanda sorun yok. Zafer beyden tek gecelik gelin baya gelişti. çillimde tomurcukta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Serkan , sen sebzelerde zararlılara ve hastalıklara karşı nasıl bir savunma sağlıyorsun, mantar ilacı , böcek ilacı ? herhangi birşey yapraklara veya toprağa uyguluyor musun? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Ağaç Dostu
|
Böcek ilacı kullanmıyorum. Genelde yaprak bitleri oluyo onuda ev yapımı ilaçlar dan kullanıyorum. Arap sabunu sulandırıp kullanıyorum. Çiçeklerimede 1 litreye 1 kaşık çamaşır suyu koyup sıkıyorum. Toprağa hiç bir şey yapmıyorum. Her sene toprağımı tek tek boşaltıp karıştırıyorum. İçine kuru otların yaprakları budadıklarımı ve çok azda şeker gübresi karıştırıp 1 2 ay önceden biberler domatesler için hazırlık yapıyorum. Bir kaç tanede hazır çiçek topraklarından karıştırıyorum. ****** ben bu konuda otorite deilim . sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
domatesler icin mantar ilacı yapılmalı deniyor bu konudaki fikrinide alabilir miyim? ben ilk tanıstıgımızda seni takipte oldugumu söylemiştim, fikirleri ve yönlendirmelerin benim icin degerli. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Ağaç Dostu
|
sevgili cemheat arapsabunlu su fısfıs yardımıyla yapıyorum. 1 litre suya 1 yemek kaşıyı toprağına deil bitkilere böcek gördüğümde. Domateslere ben mantar ilacı yapmıyorum. Mantar hiç olmadı bende. Birde sitede ev yapımı ilaçlar bölümü var istersen orayada bakabilirsin. ben asla böcek ilacı kullanmıyorum kullanmak istememde ilaç kalıntı bıraka biliyo. Arap sabunlu suyuda her zamn deil yaprak biti ve kırmızı örümcek pamuklu bit gördüğümde yapıyorum. Birde daha önceki devirlerde bu kadar ilaç yapmazlardı herşeyin daha tadı vardı. Toprakta solucan falan olması büyümeyi etkilemiyo. Birde uğur böcekleride baş düşmanı yaprak bitlerinin. en önemlisi ben onalara dokunmayı seviyorum. Onlarda sevgime karşılık veriyolar. Dediğim gibi sitedeki ev yapımı ilaç bölümü işine yaraya bilir. Mayıs 3 gibi biberlerim domateslerim dikilecek. Emin önünden alacağım fidelerimi. sormak istediklerinize bilgim dahilinde cevap vermekten mutluluk duyarım. Fakat tekrar sölim ben otorite deilim bazılarına yanlış gelebilir benim yaptıklarım. Ama ben bu şekilde yapıyorum bitkilerimde bende mutluyuz Bu arada ben çay küspelerini biriktiriyorum ya bitkilerin diplerine döküyorum **** topraklarına karıştırıyorum. Patates kabuklarını robottan geçiriyorum atmıyorum. ve robottan geçe bilen hiç bır sebzeyi atmam onlarıda toprakla karıştırırım. Kendimce toprağımı besliyorum. sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün uzun bir yürüyüş yaptım. İki adet bim gezdim ama her ne olmuşsa bitkiler bitmişti. Bana inandırıcı gelmedi. Sonra kiler bağcılar ateş tuğla ordada laleler içi geçmiş sümbüller. neyse ordan 212 alış veriş merkezi bakımsız bitkiler şapkalı kaktüsler. Üstünde fiat etiketi olmayan bitki soğanları veya bazılarının aşırmaları sonucunda 10 adet yazan poşette 5 adet. Neyse ordan sakız sardunya aldım. 4 çeşitte yıldız çiceği soğanı. bodur cins. Yani bitkilere bakamayan bir sürü dangalak diyecem hakaret etmiş olacağım. Neyse dedim bile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
benim de bakabilecegim birsey varsa bizim buralardaki bimlere bakim istersen , bitki ve bahçe bölümlerin için yapı marketlerde müşteriye ilgi alaka pek göremedim bende. İyi aksamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim saol arkadaşım. Şuan için ihtiyaç yok olursa yardım isterim. Sırf meraktan bim markete gittim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Ağaçsever
|
Serkan bey, ben 01.12.2010 tarihli mesajınızdaki çiçekleri kastetmiştim, forum scripti doğru çalışmadığı için o mesajın altına atmadı, rica etsem o tarihteki mesajınızın en altındaki bitkiyi belirtebilirmisiniz? Orada "milli" gibi bir ifade geçiyor ama bilemiyorum tabii... Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Ağaçsever
|
Serkan bey, ben bu bitkinin adını öğrenmek isterim, teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Ağaç Dostu
|
küpeli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Ağaçsever
|
yalnız benim bitkide tomurcuklanma falan yok, bu normal mi acaba? ya da bu bitki sadece ona benziyor olabilir mi? Düzenleyen sargonx : 07-04-2012 saat 10:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|