sevgili cemheat arapsabunlu su fısfıs yardımıyla yapıyorum. 1 litre suya 1 yemek kaşıyı toprağına deil bitkilere böcek gördüğümde. Domateslere ben mantar ilacı yapmıyorum. Mantar hiç olmadı bende. Birde sitede ev yapımı ilaçlar bölümü var istersen orayada bakabilirsin. ben asla böcek ilacı kullanmıyorum kullanmak istememde ilaç kalıntı bıraka biliyo. Arap sabunlu suyuda her zamn deil yaprak biti ve kırmızı örümcek pamuklu bit gördüğümde yapıyorum. Birde daha önceki devirlerde bu kadar ilaç yapmazlardı herşeyin daha tadı vardı. Toprakta solucan falan olması büyümeyi etkilemiyo. Birde uğur böcekleride baş düşmanı yaprak bitlerinin. en önemlisi ben onalara dokunmayı seviyorum. Onlarda sevgime karşılık veriyolar. Dediğim gibi sitedeki ev yapımı ilaç bölümü işine yaraya bilir. Mayıs 3 gibi biberlerim domateslerim dikilecek. Emin önünden alacağım fidelerimi. sormak istediklerinize bilgim dahilinde cevap vermekten mutluluk duyarım. Fakat tekrar sölim ben otorite deilim bazılarına yanlış gelebilir benim yaptıklarım. Ama ben bu şekilde yapıyorum bitkilerimde bende mutluyuz
Bu arada ben çay küspelerini biriktiriyorum ya bitkilerin diplerine döküyorum **** topraklarına karıştırıyorum. Patates kabuklarını robottan geçiriyorum atmıyorum. ve robottan geçe bilen hiç bır sebzeyi atmam onlarıda toprakla karıştırırım. Kendimce toprağımı besliyorum. sevgiler
|