agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni10150Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-03-2012, 17:14   #421
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
Bu arada birde clematis ekmiştim. Kola şişesini kesim altını deldim. Çiçek toprağı doldurdum. 3 adet clematis ektim şuanda gidişat iyi görünüyor. 10 günü geçti ( beyaz ve mor ) Fakat türlerini bilmiyorum. Şişeden kökler göründüğünde bozmadan hepsini bir yere dikeceğim.

Eklenen Resimler

serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2012, 09:36   #422
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Birazdan terasıma çıkıp patates keceğim. Geçen sene çok güzel ürün almıştım çokta tatlı oluyolar. sevgiler herkese

GÜLSEN_, emily14 ve efeege beğendi.
Eski 19-03-2012, 13:45   #423
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2012
maşaallah serkan , abi senin elinde birkaç dönüm yer olsa muhteşem botanik bahçe yaparsın ya, terasta bu kadar sebze meyve bitki , Allah Nazarlardan Korusun.

Cemil B. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2012, 13:48   #424
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemheat Mesajı Göster
maşaallah serkan , abi senin elinde birkaç dönüm yer olsa muhteşem botanik bahçe yaparsın ya, terasta bu kadar sebze meyve bitki , Allah Nazarlardan Korusun.
Çok teşekkür ederim.

Eski 22-03-2012, 20:04   #425
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

İyi akşamlar. Tek kalan menekşem . Bütün güzelliği üstünde ne olur ne olmaz diye çoğaltacağım. Mahsun mor menekşemi.

Eklenen Resimler

Eski 23-03-2012, 09:33   #426
Ağaçsever

sargonx's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul Mesajı Göster
bunlarda diğerleri kasımpatı orkide küpeli milli
Merhaba en alttaki resimde uzun yapraklı olan çiçeğin adı nedir acaba? Bende aynısından var ama adını bilmiyorum.

sargonx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2012, 20:04   #427
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sargonx Mesajı Göster
merhaba en alttaki resimde uzun yapraklı olan çiçeğin adı nedir acaba? Bende aynısından var ama adını bilmiyorum.
selamlar menekşemin arkasındaki kılıç çiçeği

Eski 23-03-2012, 20:51   #428
Yeni Üye

Çiğdem_'s Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2012
Merhaba Serkan_istanbul

Terasınızı gezerken resmen başım döndü

Bu nasıl bir çeşitlilik ve güzelliktir, maşallah.

Terasınızda gördükten sonra internetten araştırdığım bir sürü bitki türü oldu. Bazılarını seralardan bulmaya çalışacağım.

İstanbul Bulgurlu'da oturuyorum. Sırf domates, biber, patlıcan ve salatalık dikip kendim toplamak için hobi bahçesi araştırıyorum. Benim minicik balkonda bunları yapmama imkan yok.

Tekrar ziyarete gelene kadar şimdilik iyi akşamlar.

Çiğdem_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2012, 13:37   #429
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çiğdem_ Mesajı Göster
Merhaba Serkan_istanbul

Terasınızda gördükten sonra internetten araştırdığım bir sürü bitki türü oldu. Bazılarını seralardan bulmaya çalışacağım.

İstanbul Bulgurlu'da oturuyorum. Sırf domates, biber, patlıcan ve salatalık dikip kendim toplamak için hobi bahçesi araştırıyorum. Benim minicik balkonda bunları yapmama imkan yok.

Çok teşekkür ederim. Galiba ben tam bir deliyim bitki delisi. sevgiler. napim çok seviyorum onlarla konuşmayıda seviyorum onlara dokunmayıda. iyi günler bahçem hep açık pardon terasım.

Eski 24-03-2012, 23:03   #430
Ağaç Dostu

nardane's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2011
Sevgili Serkan , bahar geldi yaa terasınızı merak ediyorum.Meraktan ziyade sabırsızlanıyorum.
Nasıl bir renk cümbüşüne dönüştüreceksiniz bekliyorum.
Menekşenizin rengi tam mor 'mor menekşe ' çok güzel.

nardane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2012, 10:05   #431
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nardane Mesajı Göster
Sevgili Serkan , bahar geldi yaa terasınızı merak ediyorum.Meraktan ziyade sabırsızlanıyorum.
Nasıl bir renk cümbüşüne dönüştüreceksiniz bekliyorum.
Menekşenizin rengi tam mor 'mor menekşe ' çok güzel.
Çok teşekkür ederim. Yeni bitkilerimde var. Bazı kaybettiklerimde kardan dolayı ama olsun. Gidenlerin yerine başka bitkiler geldi. İçim sızladı ama yapcak birşey yok. Şeftalilerimin ikiside çiçeklerini döktü en son kardan sonra. Ama armutta çiçek oluşumları çok. Malta eriğimde de çiçek kalmadı bazı dalları kırıldı ama olsun. Seneye artık allah ömür verirse ama diğerleri iyi. sevgiyle kalın

nardane beğendi.
Eski 25-03-2012, 10:17   #432
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Alıntı:
İyi akşamlar. Tek kalan menekşem . Bütün güzelliği üstünde ne olur ne olmaz diye çoğaltacağım. Mahsun mor menekşemi.
Sn. serkan_istanbul , bitkilerin arasına gizli kamera mı koydun yoksa )

Eski 25-03-2012, 10:18   #433
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Alıntı:
Merhaba Serkan_istanbul

bende balkonda başladım , bahçe imkanı yoksa , bir yerden başlamakta fayda vardır.

Sn. Serkan ın elinde birkac dönüm arazi olsa neler yapacak merak ediyorum zaten ,

Eski 27-03-2012, 17:16   #434
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Alıntı:
Merhaba Serkan_istanbul

hafta sonu tanıdıklarla konusunca , sizin bahçe arayısınız konu oldu, bana söledikleri çengelköy tarafında yıllık 900TL-1000TL gibi rakama kiralık bahçeler varmış.

Saygılarımla..

Çiğdem_ beğendi.
Eski 27-03-2012, 17:26   #435
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Galiba ben tam bir deliyim bitki delisi. sevgiler. napim çok seviyorum onlarla konuşmayıda seviyorum onlara dokunmayıda. iyi günler bahçem hep açık pardon terasım.
Sn. Serkan , sana göre bir başlık buldum , sende takıl , senin gibi olunca bende katılıcam )
bu başlıkta

Eski 28-03-2012, 09:15   #436
Yeni Üye

Çiğdem_'s Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemheat Mesajı Göster
hafta sonu tanıdıklarla konusunca , sizin bahçe arayısınız konu oldu, bana söledikleri çengelköy tarafında yıllık 900TL-1000TL gibi rakama kiralık bahçeler varmış.

Saygılarımla..

Sayın cemheat

Cevap yazdım ama galiba gitmedi. Forumu yeni kullanmaya başladığım için pek başarılı değilim galiba.... Beykoz Belediyesi'nin böyle bir uygulaması varmış, orayla bağlantıya geçeceğim. İlginiz için teşekkür ederim.

Cemil B. beğendi.
Çiğdem_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2012, 14:02   #437
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Terasımın boyasıda bitti. Bu arada terasımda iki yavru kumruda var. Şeftalilerim çiçeklerini bu sene kardan dolayı döktüler. Malta eriğimdede yok. Armutumda var çiçek ama kuşlar rahat bırakmıyo terasın her yerine torbaları kesip sopalara taktım. Kuşlar gelmesin diye. Kumrular aldırmıyo onlar bana alıştılar. Clematis tomurcuklu sanırım kırmızı olan. Ve güler ablamdan gelen atlas şuanda sorun yok. Zafer beyden tek gecelik gelin baya gelişti. çillimde tomurcukta.

Eklenen Resimler

Eski 31-03-2012, 21:01   #438
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Sn. Serkan , sen sebzelerde zararlılara ve hastalıklara karşı nasıl bir savunma sağlıyorsun,
mantar ilacı , böcek ilacı ? herhangi birşey yapraklara veya toprağa uyguluyor musun?

Eski 01-04-2012, 07:55   #439
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Böcek ilacı kullanmıyorum. Genelde yaprak bitleri oluyo onuda ev yapımı ilaçlar dan kullanıyorum. Arap sabunu sulandırıp kullanıyorum. Çiçeklerimede 1 litreye 1 kaşık çamaşır suyu koyup sıkıyorum. Toprağa hiç bir şey yapmıyorum. Her sene toprağımı tek tek boşaltıp karıştırıyorum. İçine kuru otların yaprakları budadıklarımı ve çok azda şeker gübresi karıştırıp 1 2 ay önceden biberler domatesler için hazırlık yapıyorum. Bir kaç tanede hazır çiçek topraklarından karıştırıyorum. ****** ben bu konuda otorite deilim . sevgiyle kalın

Eski 01-04-2012, 08:36   #440
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Alıntı:
Böcek ilacı kullanmıyorum. Genelde yaprak bitleri oluyo onuda ev yapımı ilaçlar dan kullanıyorum. Arap sabunu sulandırıp kullanıyorum. Çiçeklerimede 1 litreye 1 kaşık çamaşır suyu koyup sıkıyorum. Toprağa hiç bir şey yapmıyorum. Her sene toprağımı tek tek boşaltıp karıştırıyorum. İçine kuru otların yaprakları budadıklarımı ve çok azda şeker gübresi karıştırıp 1 2 ay önceden biberler domatesler için hazırlık yapıyorum. Bir kaç tanede hazır çiçek topraklarından karıştırıyorum. ****** ben bu konuda otorite deilim . sevgiyle kalın
ben ağırlıklı sebzeye yöneldigim için roka,maydonoz,dereotu,nane,çilek,domates,elma,soga n bunlar için arapsabununu suyla karıstırıp topragına mı dökmeliyim yoksa fısfıs yardımıyla yagmurlama mı yapmalıyım birde arapsabununun suyla karıstırma oranın nedir?

domatesler icin mantar ilacı yapılmalı deniyor bu konudaki fikrinide alabilir miyim?

ben ilk tanıstıgımızda seni takipte oldugumu söylemiştim, fikirleri ve yönlendirmelerin benim icin degerli.

Eski 01-04-2012, 15:24   #441
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

sevgili cemheat arapsabunlu su fısfıs yardımıyla yapıyorum. 1 litre suya 1 yemek kaşıyı toprağına deil bitkilere böcek gördüğümde. Domateslere ben mantar ilacı yapmıyorum. Mantar hiç olmadı bende. Birde sitede ev yapımı ilaçlar bölümü var istersen orayada bakabilirsin. ben asla böcek ilacı kullanmıyorum kullanmak istememde ilaç kalıntı bıraka biliyo. Arap sabunlu suyuda her zamn deil yaprak biti ve kırmızı örümcek pamuklu bit gördüğümde yapıyorum. Birde daha önceki devirlerde bu kadar ilaç yapmazlardı herşeyin daha tadı vardı. Toprakta solucan falan olması büyümeyi etkilemiyo. Birde uğur böcekleride baş düşmanı yaprak bitlerinin. en önemlisi ben onalara dokunmayı seviyorum. Onlarda sevgime karşılık veriyolar. Dediğim gibi sitedeki ev yapımı ilaç bölümü işine yaraya bilir. Mayıs 3 gibi biberlerim domateslerim dikilecek. Emin önünden alacağım fidelerimi. sormak istediklerinize bilgim dahilinde cevap vermekten mutluluk duyarım. Fakat tekrar sölim ben otorite deilim bazılarına yanlış gelebilir benim yaptıklarım. Ama ben bu şekilde yapıyorum bitkilerimde bende mutluyuz
Bu arada ben çay küspelerini biriktiriyorum ya bitkilerin diplerine döküyorum **** topraklarına karıştırıyorum. Patates kabuklarını robottan geçiriyorum atmıyorum. ve robottan geçe bilen hiç bır sebzeyi atmam onlarıda toprakla karıştırırım. Kendimce toprağımı besliyorum. sevgiler

Eski 01-04-2012, 15:28   #442
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Bu gün uzun bir yürüyüş yaptım. İki adet bim gezdim ama her ne olmuşsa bitkiler bitmişti. Bana inandırıcı gelmedi. Sonra kiler bağcılar ateş tuğla ordada laleler içi geçmiş sümbüller. neyse ordan 212 alış veriş merkezi bakımsız bitkiler şapkalı kaktüsler. Üstünde fiat etiketi olmayan bitki soğanları veya bazılarının aşırmaları sonucunda 10 adet yazan poşette 5 adet. Neyse ordan sakız sardunya aldım. 4 çeşitte yıldız çiceği soğanı. bodur cins. Yani bitkilere bakamayan bir sürü dangalak diyecem hakaret etmiş olacağım. Neyse dedim bile.

Cemil B. ve efeege beğendi.
Eski 01-04-2012, 21:27   #443
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Alıntı:
Bu gün uzun bir yürüyüş yaptım. İki adet bim gezdim ama her ne olmuşsa bitkiler bitmişti. Bana inandırıcı gelmedi. Sonra kiler bağcılar ateş tuğla ordada laleler içi geçmiş sümbüller. neyse ordan 212 alış veriş merkezi bakımsız bitkiler şapkalı kaktüsler. Üstünde fiat etiketi olmayan bitki soğanları veya bazılarının aşırmaları sonucunda 10 adet yazan poşette 5 adet. Neyse ordan sakız sardunya aldım. 4 çeşitte yıldız çiceği soğanı. bodur cins. Yani bitkilere bakamayan bir sürü dangalak diyecem hakaret etmiş olacağım. Neyse dedim bile.
Maşallah iyi gezmişssin bütün marketleri ,
benim de bakabilecegim birsey varsa bizim buralardaki bimlere bakim istersen , bitki ve bahçe bölümlerin için yapı marketlerde müşteriye ilgi alaka pek göremedim bende.

İyi aksamlar.

Eski 01-04-2012, 21:56   #444
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Çok teşekkür ederim saol arkadaşım. Şuan için ihtiyaç yok olursa yardım isterim. Sırf meraktan bim markete gittim.

Eski 01-04-2012, 22:32   #445
Ağaçsever

sargonx's Avatar

Alıntı:
selamlar menekşemin arkasındaki kılıç çiçeği
Serkan bey, ben 01.12.2010 tarihli mesajınızdaki çiçekleri kastetmiştim, forum scripti doğru çalışmadığı için o mesajın altına atmadı, rica etsem o tarihteki mesajınızın en altındaki bitkiyi belirtebilirmisiniz? Orada "milli" gibi bir ifade geçiyor ama bilemiyorum tabii... Teşekkürler

Eski 05-04-2012, 13:03   #446
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Alıntı:
Serkan bey, ben 01.12.2010 tarihli mesajınızdaki çiçekleri kastetmiştim, forum scripti doğru çalışmadığı için o mesajın altına atmadı, rica etsem o tarihteki mesajınızın en altındaki bitkiyi belirtebilirmisiniz? Orada "milli" gibi bir ifade geçiyor ama bilemiyorum tabii... Teşekkürler
Euphorbia milii bitkisi. sevgiler

Eski 06-04-2012, 09:05   #447
Ağaçsever

sargonx's Avatar

Serkan bey, ben bu bitkinin adını öğrenmek isterim, teşekkürler

Eklenen Resimler

Eski 06-04-2012, 09:26   #448
Ağaç Dostu

alacakaranlik's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 5
küpeliye benzettim bian

alacakaranlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 12:28   #449
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Alıntı:
Serkan bey, ben bu bitkinin adını öğrenmek isterim, teşekkürler
küpeli

Eski 07-04-2012, 09:05   #450
Ağaçsever

sargonx's Avatar

yalnız benim bitkide tomurcuklanma falan yok, bu normal mi acaba? ya da bu bitki sadece ona benziyor olabilir mi?

Düzenleyen sargonx : 07-04-2012 saat 10:18

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025