agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni2018Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-12-2010, 10:25   #181
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Başlığına bakmaya bile utanıyordum desem yeridir sevgili arkadaşım. Malesef ceylanları ben de köklendiremedim. Karanfiller sorunsuz bir şekilde köklendi ve büyüyor. Tekrar teşekkür ediyorum

Sevgiler...

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 11:57   #182
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Galeri: 1
Soğanlı olduğunu bilmiyordum.

Huysuzluğu konusunda sanırım haklısınız. Çünki hatırladığım kadarı ile annem kendi çiçeği için komşu kadınlara -hiç dokunmaya gelmiyor, yaprak sapları çok yumuşak, pıt pıt düşüyor- der'di.

Her halde sizinki ile aynı tür'den ama, biraz daha küçük yaprakları olan bir çiçek'ti.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 13:36   #183
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Makiciğim karanfillere sevindim , onlar kokulu,sarkan cins, güle güle büyüt Ceylan çeliklerini inşallah baharda yine deneriz, üzülme

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 13:47   #184
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Sevgili ayazkentli Ege ünüversitesi Ziraat Fakultesinin serasında oxalisleri gördüğümde sorumlu Musa beye de dert yandım, o da huysuzluklarında bana da katıldığını söyledi. Yani bu tespitim bir bakıma tescillenmiş oldu Oxalisler ufak yumrular oluşturuyorlar.

Eski 22-12-2010, 14:22   #185
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Teşekkür ediyorum sevili acemifüsun, biliyorum kimseyi sardunyasız bırakmıyorsun, yeter ki sende olsun

Geçen sene Haziran'da diktiğim ceylan çelikler, kuzeye bakan balkonumda çok güzel köklenip geliştiler. Yazı atlatan ceylanlar da onlar oldu. Çelik alırken renklere göre etiket yazmadığım için ne renk açacaklar bilmiyorum. Kışı batıya bakan balkonda geçiriyorlar. Hala yeni dallanıyor ve budamaya kıyamıyorum. Neyse ki Adana'da havalar normalin üzerinde sıcak gidiyor. İzmir'de öyle olmalı. Kaldı 2 ay , dayanın nolur demekten başka çare yok

Akdeniz'den Ege'ye sevgiler...

Name:  IMG_3534.jpg
Views: 1120
Size:  51.9 KB

Ne dersin budamalı mıyım ?

Eski 23-12-2010, 18:56   #186
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Sevgili maki ceylanların benimkiler gibi azman olmuşlar, aman nazar değmesin Yaşadıklarımıza göre aşırı sıcaklardan etkilenmiyorlar, daha dayanıklılar. Sizlere çelik hazırlarken ceylanları budadım, iyi mi yaptım bilmiyorum? Martta mı budasaydım diye arada düşünüyorum.
İzmir de aşırı sıcak canım, dışarıya çıkarken ne giyeceğimizi şaşırıyoruz
Ege'den de Akdenize sevgiler..

Eski 09-01-2011, 21:56   #187
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-01-2011
Ama gerçekten mükemmel bunlar, nasıl bu kadar renklerini canlı tutabiliyoırsunuz?

laf kalabalığı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 15:35   #188
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-01-2011
Sevgili Fusun, balkonuna bayildim, ciceklerin, yerlestirme duzenin, rengarenk saksilarin hepsi birbirinden guzel. Umarim gelecek bahar ve yaz aylarinda daha nice guzel fotograflarini gorecegiz. Balkonun bana cok guzel fikirler verdi. Ben bu sitede cok yeniyim, gecen yaz basindan beri Atina'da yasiyorum. burada ciceksiz, bitkisiz balkon yok gibi, bizim de oldukca genis bir balkonumuz var ancak henuz bir kac tane bitkim var. Benim balkonum da yaz kis her daim gunes ve ruzgar alan bir balkon, mevsim ise hemen hemen Izmir ile ayni. Sizinki gibi bir balkona sahip olabilmeyi cok istiyorum. Henuz dil bilmedigim icin de cicekcilerle rahatlikla sohbet edemiyor, sormak istediklerimi soramiyorum. O yuzden bu site bana cok yardimci oluyor. Sizin huzurunuzda tum agac severlere cani gonulden tesekkur ederim.

merichan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 21:14   #189
Ağaç Dostu

nazlı06's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Teşekkür ediyorum sevili acemifüsun, biliyorum kimseyi sardunyasız bırakmıyorsun, yeter ki sende olsun

Geçen sene Haziran'da diktiğim ceylan çelikler, kuzeye bakan balkonumda çok güzel köklenip geliştiler. Yazı atlatan ceylanlar da onlar oldu. Çelik alırken renklere göre etiket yazmadığım için ne renk açacaklar bilmiyorum. Kışı batıya bakan balkonda geçiriyorlar. Hala yeni dallanıyor ve budamaya kıyamıyorum. Neyse ki Adana'da havalar normalin üzerinde sıcak gidiyor. İzmir'de öyle olmalı. Kaldı 2 ay , dayanın nolur demekten başka çare yok

Akdeniz'den Ege'ye sevgiler...

Ne dersin budamalı mıyım ?
Sevgili makicim,ceylanların ne güzel olmuşlar o sıcağı ne güzel hasarsız atlatabilmişler benimse ilk ölenlerim Ceylanlarım oldu yazı bile atlatamadılar bu yıl tekrar dikmeyi düşünmüyorum

nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 21:15   #190
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merichan Mesajı Göster
Sevgili Fusun, balkonuna bayildim, ciceklerin, yerlestirme duzenin, rengarenk saksilarin hepsi birbirinden guzel. Umarim gelecek bahar ve yaz aylarinda daha nice guzel fotograflarini gorecegiz. Balkonun bana cok guzel fikirler verdi. Ben bu sitede cok yeniyim, gecen yaz basindan beri Atina'da yasiyorum. burada ciceksiz, bitkisiz balkon yok gibi, bizim de oldukca genis bir balkonumuz var ancak henuz bir kac tane bitkim var. Benim balkonum da yaz kis her daim gunes ve ruzgar alan bir balkon, mevsim ise hemen hemen Izmir ile ayni. Sizinki gibi bir balkona sahip olabilmeyi cok istiyorum. Henuz dil bilmedigim icin de cicekcilerle rahatlikla sohbet edemiyor, sormak istediklerimi soramiyorum. O yuzden bu site bana cok yardimci oluyor. Sizin huzurunuzda tum agac severlere cani gonulden tesekkur ederim.
Sevgili merihcan güzel görüşleriniz için teşekkür ederim Şu an balkon çok renksiz, umarım baharda yine cıvıl cıvıl olur Güneşe ve rüzgara dayanıklı çiçekler seçerseniz ve sitemizde verilen bilgiler doğrultusunda onları yetiştirirseniz çok sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Agaclar.net hem bilgi , hem de her türlü tohum ve çelik paylaşımı ile olağan üstü bir platform. Uygun başlıklarda her sorunuza cevap ve yardım gelir Sitemize hoş geldiniz, sevgiler

Eski 25-02-2011, 21:20   #191
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 Mesajı Göster
Sevgili makicim,ceylanların ne güzel olmuşlar o sıcağı ne güzel hasarsız atlatabilmişler benimse ilk ölenlerim Ceylanlarım oldu yazı bile atlatamadılar bu yıl tekrar dikmeyi düşünmüyorum
Sevgili arkadaşım ceylanlarına üzüldüm, hayret bendekilerden en dayanıklı olanlar ceylanlardı.

Eski 26-02-2011, 15:14   #192
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Alıntı:
Mutfak balkonum kuzeye bakıyor ama çok dar bir balkon. Orada duran çiçeklerim yazı kayıpsız atlattı sevgili Nazlı06. Ceylanlarım çoşmaya devam ediyor. Benimkiler Adana'lı ceylan , sıcağa karşı bağışıklık kazanmış olmalılar.
Ne dersin

Eski 28-02-2011, 20:43   #193
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-01-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Sevgili merihcan güzel görüşleriniz için teşekkür ederim Şu an balkon çok renksiz, umarım baharda yine cıvıl cıvıl olur Güneşe ve rüzgara dayanıklı çiçekler seçerseniz ve sitemizde verilen bilgiler doğrultusunda onları yetiştirirseniz çok sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Agaclar.net hem bilgi , hem de her türlü tohum ve çelik paylaşımı ile olağan üstü bir platform. Uygun başlıklarda her sorunuza cevap ve yardım gelir Sitemize hoş geldiniz, sevgiler
Desteginiz icin cok tesekkur ederim Sevgili Fusun, esimle birlikte burada bulabilecegimiz gunese ve ruzgara dayanikli cicekler hakkinda kucuk bir liste hazirladik, insallah yavas yavas balkonumuzu ciceklerle donatmaya baslayacagiz. Agaclar.net ailesine katilmak gercekten cok guzel ancak benim buradan tohum ve celik paylasimlarina ortak olma imkanim yok ne yazik ki Fakat bilgi paylasimlari bile beni cok mutlu ediyor. Simdilik acemisi oldugum bu dunyada her gun yeni bir sey ogreniyor ve yillardir hayalini kurdugum cicek dolu bir eve sahip olma yolunda sizlerin sayesinde adim adim ilerliyorum

merichan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2011, 20:38   #194
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-08-2008
Bitkilerinizde, manzarınızda çok güzel.Güle güle oturun balkonunuzda.

nergis06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2011, 09:01   #195
Ağaç Dostu

nazlı06's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Mutfak balkonum kuzeye bakıyor ama çok dar bir balkon. Orada duran çiçeklerim yazı kayıpsız atlattı sevgili Nazlı06. Ceylanlarım çoşmaya devam ediyor. Benimkiler Adana'lı ceylan , sıcağa karşı bağışıklık kazanmış olmalılar.
Ne dersin

benimkilerde Aydın'lıydılar. Tire'ye tahammül edemediler Aydından, bir bagaj dolusu rengarenk küpeklilerle birlikte gelmişlerdi şimdi ne küpeli nede ceylan hiçbirisi yok

nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2011, 12:27   #196
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Alıntı:
Ayrıca WARSZAWSKA NİKE 'dan aldığım bir çelik de köklendi, sürgün vermiyordu, geçen gün toprağını değiştirdim, alttan sürgüne başlamış Bir de suda köklendirme denemem var, inşlalah onda da başarılı oluruz
Sevgili Acemifusun

Suya koyduğunuz çelikler kök verdi mi acaba.

Perlite daldırdığım clematis çelikleri sürgün verdi. Kök oluşumu varmı diye baktım, ancak yok Çıkardığım çeliği suya koydum bakalım ne olacak.

Bitkilerinizle mutlu yaşayın.
Sevgiler

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2011, 13:48   #197
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Sevgili cemo

Suya koyduğum clematis çeliği maalesef olmadı, belki sonbaharda denediğim içindir. Swetlana yazın suda köklendirmiş. Ben de Temmuz, Ağustos aylarında , pet şişede, torfda ve tablette iki ayrı çeliği köklendirdim, çok sağlıklı oldular Herhalde köklenmek için sıcakları istiyorlar. Aslında köklenme olduktan sonra clematisler güçlü bitkiler.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim
Sevgiler.

Eski 06-03-2011, 13:50   #198
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
benimkilerde Aydın'lıydılar. Tire'ye tahammül edemediler Aydından, bir bagaj dolusu rengarenk küpeklilerle birlikte gelmişlerdi şimdi ne küpeli nede ceylan hiçbirisi yok
Sevgili arkadaşım havalar biraz daha düzelince ceylan ve küpe çeliklerini istersen paylaşırım
Sevgiler.

Eski 06-03-2011, 15:24   #199
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Alıntı:
. Ben de Temmuz, Ağustos aylarında , pet şişede, torfda ve tablette iki ayrı çeliği köklendirdim, çok sağlıklı oldular Herhalde köklenmek için sıcakları istiyorlar. Aslında köklenme olduktan sonra clematisler güçlü bitkiler.
O halde ümidimi kaybetmiyeyim. Havalar ısınınca kök yapar belki
Saksıyı içeriye alayımda hızlansın.

Bilgi için çok teşekkür ederim.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2011, 18:07   #200
Ağaç Dostu

Periş's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Sevgili Füsun çiçekleriniz ve siz çok tatlısınız elinize emeginize saglık saygılar....

Periş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2011, 21:04   #201
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Sevgili burak alkan o sizlerin güzel görüşleri, teşekkür ederim, daha güzelleri sizlerin olsun Sevgiler.

Eski 22-03-2011, 09:21   #202
Ağaç Dostu

Periş's Avatar

Sevgili füsun çiçeklerin son halleri nasıl acaba biraz gözlerimiz aydınlansın her şey gönlünce olsun...

Eski 22-03-2011, 09:41   #203
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Ablacığım,
Çiçeklerinin son halini merak ediyoruz.Fotoğraf koyar mısın?Gözlerimiz bayram etsin

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2011, 17:36   #204
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Arkadaşlar aslında şu an balkon çok renkli değil. Şeker begonyalarım, karanfiller, sakız ve bodur sardunyalardan biri ve Cyclamen
çiçekli Ceylan da tomurcuklandı. Yine de fırsat bulunca fotoğraf çekip, eklerim Balkonda işleri tam bitiremedim, toprağı değişmesi gereken bir kaç saksı daha var. Dün içerideki kaktüs ve sukulentleri balkona taşıdım, geceleri de soğuk yapmaya başladı, umarım çok üşümezler
Afrika Menekşelerim çoştular, üstleri çiçek dolu Tabii onlar evin içinde, fotoğraflarını 15 gün önce A. Menekşesi başlığına ekledim, bir bakın isterseniz

Eski 23-03-2011, 11:02   #205
Ağaç Dostu

Periş's Avatar

Sevgili füsun merakla bekliyorum çiçeklerin son hallerini görmeyi takipteyim saygılar....

Eski 23-03-2011, 13:41   #206
Ağaçsever

BERS's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2011
Füsun Hn.

Balkon bahçeniz muhteşem, çiçeklerinizin güzelliği deniz manrazanızı doyumsuz kılmış. Umarım bende sizin gibi huzur veren bir balkon sahibi olurum. Sizi ve ailenizi azda olsa kıskandım.

BERS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2011, 20:51   #207
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Sevgili Bers teşekkür ederim, daha güzelleri sizlerin olsun

Eski 24-03-2011, 09:13   #208
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Ceylan çiçeği isteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiz, ceylan çiçeği isteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiz, ceylan çiçeği isteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiz

GÜLSEN_ beğendi.
Orkun Kırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2011, 15:05   #209
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı Mesajı Göster
Ceylan çiçeği isteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiz, ceylan çiçeği isteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiz, ceylan çiçeği isteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiz
) Benimkiler tembel, henüz bir tanecik çiçek var Seni mi kırıcam Orkuncuğum, en kısa zamanda eklerim ablacığım

Eski 26-03-2011, 21:54   #210
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Sevgili arkadaşlarım balkonda çiçekli olanları bugün fotoğrafladım. Ceylanlar, bodur sardunyalar tomurluk dolu

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025