![]() |
|
![]() |
#992 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah, şimdi bu kadar hoya sevdası olan birine nasıl olurda elimde olan türü isterse vermem.! Veririm tabii en azından kıymetini bilir. Davidcummungii, dediğin gibi o inat, ben inat misali. Diatomite aldım. Tricolor bende gelişimi iyi, özel birşey yapmıyorum. Toprakta Bella, kış ortalarıydı. İki kökten biri tamamen ölmek üzereydi. Hemen Diatomite geçirdim. Şimdi üzerinde dört çiçek sapı var. Toprakta olan da çiçek saplarıyla süzüm süzüm süzülüyor. Bence doğru kararı vermişin bellayı diatomite geçirmekle. Özellikle serpensten küçük yapraklı olanı merak ediyorum. İyi ki tanıttınız. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Bella'yı iyiki geçirmişim. Birde variegata ile tricolor farklı.Dikkatli bakarsanız variegata'da beyazlık dışta yeşillik içte.Tricolor'da tam tersi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Diğer sayfada olması lazım eklemiştim lacunosayı.Tomurcuk yeni oluşuma başladı eskileri döktü.Yeni çıkardığı sapıda kuruttu. 507 nolu mesajda da bir sürpriz var sanki wayetii'de. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Ağaç Dostu
|
Evet doğru peki bunların çiçekleri de faklı mıdır? İncelediniz mi? Bir de H. carnosa compacta variegate vardı. İşte ondan soğudum iyice. Unlu bit barınağı. Korkuyorum diğerlerine bulaşacak diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Ağaç Dostu
|
Tricolor pembe çiçek açıyor.Variegata ise carnosaya yakın çiçekler açıyor. H. carnosa compacta çok yavaş geliştiği için tercih etmediklerimden di.Ama bir tanesine başlayınca devamı geliyor.Buruşuk ve kıvrık yaprakları tam bir yuva onlar için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili fatıh ellerine salık,hepisi büyür çiçeklerinide görürüz inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Ağaç Dostu
|
Yurdumun bir çok ilinde hoya cenneti çoğalıyor, bu harika. Sevgili Fatih, hepsi çok ama çok güzel. Mathilde eminimki sizi mutlu edecek. Hiç kayıpsız, bol çiçekli günler diliyorum. Elinize, yüreğinize sağlık, selamlar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ama bu sorun oluşturmadı ilk yaprak ikilisi açıldı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet yakından daha bir güzel aslında.Ancak odada fazla kalamıyorum ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Sadece hoyaya bu kadar emek veripte çiçeğini görmemek büyük eksiklik olur. Hayran kaldım doğrusu. Tebrik ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Ağaç Dostu
|
Keniensis şu sıralar 4. çiçeğini açmakla meşgul.Geçmekte olan 3. çiçeğini kopardım ve inceledim biraz.Aslında çiçeğin kokusunu hiç duymamıştım taki koparana kadar ![]() Çiçeği kopardığımda çiçek sapından akan sıvı çok iğrenç kokuyordu ![]() ![]() ![]() Orbea woodi: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Ağaç Dostu
|
Benimki köklü geldi, köklülerde uyguladığımı buna da uyguladım. Kök kısmınını toprağa, çıkardığım çeliği Diatomite geçirdim. Halen topraktakinde kımıldama yok ama sürgün çıkartacak belli Diatomitteki birkaç yaprakla dikildiği için maşallahı var. Ben şuna bağladım. köklü geldüği için suyu az kaybetti, yaprak sayısı fazlaydı zaten sistemin getirisini artık biliyoruz. Artık bitkinizi durdurmak zor olacaktır. Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|