![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Sevgili Vildan abla, latin çiçeklerinin tadına baktın mı enfes bir tadı var roka ile tere arasında değişik bir lezzet, denemediysen tavsiye ederim ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
harikalar maşallah bende baya yedim bu sene latin çiçeklerinden salatalarıma karıstırdım yapraklarını ve çiçeklerini. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
LATİN ÇİÇEĞİ Diğer İsimleri : Frenkteresi, Tropaeloum, Nasturtium, Capucine Botanik Bilgi : Latinçiçeğigiller familyasının örnek bitkisidir. Boyları 40 cm’den başlayıp kimi tırmanıcı türlerinde metrelerce uzayabilir. Türüne göre latinçiçekleri bir ya da çokyıllık otsu bitkidir. Gök yeşili yaprakları vardır.. Hoş kokulu parlak çiçekleri, kızıl, turuncu, sarı, maun ve krem renginde renklerindedir. Bitkinin tohumları fasulye iriliğinde olup bitki, tohumuyla çoğalır. Yetiştirildiği Yerler : Anayurdu Latin Amerika’daki serin And Dağları bölgesidir. Gösterişli çiçekleri ve yaprakları nedeniyle dünyaya yayılan latinçiçeği, ülkemizde de bazı yerlerde süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Bilinen Bileşimi : C vitamini, glükosilinat, hardal yağı ve ne olduğu bilinmeyen bakteri yok edici bileşikler bulunur. Bitkinin yaprak, çiçek ve yakıcı lezzeti olan çiçek tohumları salata olarak yenilir. Körpe çiçek tomurcukları ve yeşil durumdaki tohumları turşu yapılarak tüketilir. Sirkesinin Yapılışı : 500 ml ( yarım litre ) sirkeye 25 tane çiçek kullanılıyor. Bunun için bir kavanoza beyaz üzüm sirkesini koyuyorsunuz ve içine çiçekleri atıyorsunuz. Kavanozu sıkıca kapatıp, ışık almayan bir ortamda 3 hafta bekletiyorsunuz.sonucunda salatalarda kullanabileceğiniz ve harika tadı ve rengi olan bir sirke oluşuyor. Faydaları İştah açarve hazmı kolaylaştırır. İskorbüt hastalığına fayda sağlar. idrar söker Solunum yollarındaki rahatsızlık, bronşit, grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda etkilidir. Saç dökülmeleri ve tırnak kırılmalarını önlediği düşünülmektedir. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Sağolun Serkan Bey, bizim latincik nelere yarıyormuş meğer, turşu, sirke iyi vallahi. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Sayın Vildan hanım madem salata yapacaksınız Oxalis debilis'in de yapraklarının bir tadına bakmanızı tavsiye ederim,Kuzu kulağı diye bir bitki vardır (eskiler daha iyi bilir uzun süredir rastlamıyorum) aynı onun gibi ekşi bir tat. Salataya katkım olsun ![]() Huzur dolu,sağlıklı günler dilerim. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın ykolko, benim fotoğraftaki en bilinen oxalis, minik pembe çiçekli olan. Salataya katabileceğiz yani, özellikle Enez'de bahçede bol bol var... Kuzukulağını da çok iyi bilirim, çocukluğumda evimizin etrafında, kırda bahçede teyzeler toplar ıspanak gibi pişirirlerdi.. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çok şeker maşallah. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Tam zamanı KAPTANzst. Kış ortancası ya da benim gençliğimde mahallemizde söylendiği gibi, adı üstünde: Şubat çiçeği. Bu zamanlarda açıyor. Sevgili Satı'ya tekrar tekrar teşekkür ediyorum... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Çok güzel maşallah, selamlar. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Sevgili Vildan Sönmez, Ortancanız harika, ellerinize sağlık son derece sağlıklı maşallah. Bu güzelliğin karşısına geçip afiyetle çay içmek ne iyi gelir bu karlı soğuk kış günlerinde. Paylaşımınız için teşekkürler Selam ve sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
offfff bu ne güzellik böyle.annemde gbir saksı var bundan.artık onu ele geçirmenin zamanı geldi. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım Bergenyanız çok güzel çiçeklenmiş maşallah.. Nasıl baktınız anlatırsanız seneye bizimkiler ölmez sağ çıkarlarsa böyle çiçeklensin diye uygulamak isterim. ![]() Benimki cezalı terasta donmuş durumda.. Açma girişiminde bulunsaydı kapalı balkona gelebirdi. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Feriha Hanım ilk kar yağdığında dışarıda ve yeni çiçeklenmişti. Yapraklarının etkilendiğini farkettim ve içeri aldım. Bunun dışında özel bir bakım istemiyor, güçlü bir bitki. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Sevgili Vildan hanım,çok güzel görünüyor,maalesef benimkiler soğuğa yenik düştü.Kalançolar da tam tomurcuktaydı onları da kaybettim,sizce onları budasam yeniden sürgün verir mi?Sevgiler selamlar. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Berçin, yapraklarının etkilendiğini zamanında farkettim demek ki, hemen kapalı balkona aldım. Hatta dipten bazı yaprakları bozulmuştu. Kalanşoları ben de kaybettim, ihmalim için kendime çok kızıyorum keşke onleri da içeri alsaydım. Ben sağlam bir budama yaptım, bakalım şansımıza artık. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Mükemmel kış ortancası fotoğrafları için teşekkürler Vildan hanım, bu soğuk kış günlerinde içimizi ısıtıyor. Kalanşolarınız için bence ümit var, yaylada dört yıldır kışı açıkta geçiren bir kalanşom var, pek keyifli olmasa da yaşamaya devam ediyor. Biliyorsunuz yaylanın kışı İstanbul'dan çok daha sert geçer. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
İnşallah Adalet Hanım. Ben özellikle çok yıllık olmuş, hani eski dost tadında bitkilerimi kaybedince üzülüyorum. Bu kalanşolardan birini annem sen daha iyi bakarsın diye vermişti. Kadıncağız yıllardır çoğaltır dağıtırdı, ben dondurdum ![]() Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|