![]() |
|
![]() |
#1235 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün evimiz şenlendi, darısı asker yolu gözleyen bütün anne babalara arkadaşlar. Son günlerde telaştan farketmemişim, datura tomurcuklar bağlamış. Geçen yıl Datça'dan Derya Hanım'dan küçük bir fide almıştım, ilk kez açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun Füsun Hanım, daha dün akşam bizim caddede bir uğurlama yapıldı, kına gecesi gibi davullu zurnalı. Allah hepsine evlerine kavuşmayı kısmet etsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1243 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun sevgili SDurul. Begovilimin rengi alıştığımız parlak mordan biraz farklı, daha çok kırmızı gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1245 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili vildan hanım,gözün aydın oluna kavuşmusun. Dadura hangi ren?begonvilin rengine bayıldım çok harika. Sosyete sarmaşığıda çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1246 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun Gül Hanım. Sosyete sarımsağı iki soğandı ama yavruladı. Yerde olsa daha zengin olurdu, saksıda dediğiniz gibi ince narin oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1247 |
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım'cım, sağolun. Daturam geçen yıl açmadı, rengini bilmiyorum ilk kez açıyor. Sürpriz yapacak hepimize. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1249 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Vildan hanım, asker hasreti bitti demek, haydi gözünüz aydın, darısı tüm askerlerimizin sağlıklı dönmelerine olsun. Daturanız geç kalmış, sanırım angel trompet(brugmansia), bu sene sıcaklardan bitkiler de şaşırdılar. Her ne kadar zehirli iseler de açtıklarında mutlaka kokusuna bakın, çok hoş kokuyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1250 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Gözünüz aydın Vildan hanım'cığım galiba gerçek çiçeğiniz gelince diğerlerini biraz zor fark etmişsiniz bunlarda harika görünüyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1251 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım, gözünüz aydın. Aynı tür (çalı türü) olan begonvilim geçen kış saksısında donmuştu ama baharda dipten yeni verdiği 2 sürgün geç çiçeklendi ama şimdi aynı sizinki gibi bol çiçekte. Demek yere geçirseydim daha da kolay atlatacaktı. Sarıkız çok kolay bir bitkidir, yalnız suyu çok sever. O saksıyı tamamen doldurması için diğerlerinden daha hızlı uzayan dallarını diğerlerin boyunda kesmenizi tavsiye ederim. O zaman bitki bir çok yerinden sürgün verip, daha gür şekilde aşağıya sarkmaya başlıyor ve saksı görünmez oluyor. Baharda açan sarı çiçekleri ise güzelliğine güzellik katıyor. Kışı dışarda atlatabilir, yaprakları donsa da toprak üstünden budayınca baharda dipten bir çok sürgün veriyor. Yani kurursa kurudu diye atmayın, kendisi 9 canlıdır. ![]() Japon Şemsiyesinin saksı derinliği gözüme az göründü. Sanki biraz daha derin saksı istiyor gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun Emre Kardeşim. Oğlum da size selam yolluyor. Sanırım öğrencisiniz, darısı size ve tüm gençlerimize. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1253 | |
Ağaç Dostu
|
Sağolun Adalet Hanım'cım. Van'a gidiş gelişlerimde havaalanında konuştuğum askerciklerimiz hiç aklımdan çıkmıyor.Darısı bütün çocuklarımıza... Daturam gitti gidiyor derken toparlandı.İlk bir kaç tomurcuğunu büyütemeden dökmüştü. Şimdi bunlar büyüdü, rengini de kokusunu da çok merak ediyorum... Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1254 | |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili Limon. Darısı senin oğluna, bir gün gibi gelecek, göreceksin. Benim begovili hatırlarsan Kasım'da fırtınada naylon örtü yüzünden traşlanıp tüm yapraklarını kaybetmişti. Yeniden bolca yaprak verdi. Çiçek rengi pek parlak değil ama yine de güzel. Dediklerine ve sizlerde gördüğüme göre sarıkızdan umutluyum. Çok zor bir çiçek değil gibi. Terasta ustalar çıkınca dediğin gibi uzun dalları kesip ekeyim, hem de çabuk sarar saksıyı. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günebakan, biliyorsun, en değerli çiçeğimiz onlar. Okul için de ayrı kalmıştık, ama bu başka. Hakikaten daturaya hiç bakmamışım o aralar birden bire büyümüş beş tomurcuk görüverdim üstünde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1256 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günebakan, biliyorsun, en değerli çiçeğimiz onlar. Okul için de ayrı kalmıştık, ama bu başka. Hakikaten daturaya hiç bakmamışım o aralar birden bire büyümüş beş tomurcuk görüverdim üstünde. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1258 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Evet onlar en güzel çiçeklerimiz Allah acılarını tattırmasın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1259 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1260 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
vildan hanım gözünüz aydın. ALLAH tüm askerlerimizi ana ve babasına bağışlasın hayırlı tezkereler nasip etsin. çoğuğunuza da bundan böyle hayatı boyunca sağlıklı yıllar ve iş hayatında da başarılar diliyorum. bu arada çiçeklerinizde harika. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|