![]() |
|
![]() |
#273 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
|
Lisiniz için üzüldüm. Dilerim gelecek yıl hepimizin daha çok lisisi olacak. Papirusunuz sizin özenli bakımınızla daha da güzel olacak. Benimki sadece suda duruyor, izin dönüşü sizin gibi yapıp daliksiz olan saksısında toprağını arttıracağım. Yarın iş çıkışı Datça yollarındayım, Pazar akşamı da döneceğim. On güne hazırlanırken denetim yüzünden iki gün izni zor koparttım. ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yıl Datça dönüşü begovil getirmek istiyorum, rozet getirmek istiyorum, japon gülü getirmek istiyorum...Ama bakarsınız bir maviş görürüm, hiç kaçırmam ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2009
|
İzninizle ilgili yaşadığınız hayal kırıklığına çok üzüldüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
|
Yeni çiçekleriniz terasınıza iyice güzellik katmış Vildan Hanım. Güle güle büyütün. Mavi çiçekli olan ağaç menekşesi sanırım. Güler Hanım'ın bahçesinde var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
|
Arzu Hanım, hemen nette aradım. Adı Duranta erecta.Türkçe sayfa olarak sadece ağaçlar.net geliyor ve ağaç menekşesi diye geçiyor. http://agaclar.net/forum/showthread....E7+menek%FEesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım, Mor çiçekli fidanıızdan bende de var. Büyük bir saksıda duruyor,geçen yaz pazardan almıştım. Susuzluğa dayanıklı, çok bol olmasada hep çiçekli kalıyor. Baharda gittiğimde fazla gelişme olmamıştı. Sanırım yeri dar gelecek, büyüme potansiyeli var. Ben saksıdan çıkarmayı düşünüyorum. Güle güle büyütün. sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Ağaç Dostu
|
Sevindim doğrusu benim terasımda dayanıklılığın en önemli şey olduğuna iyice karar verdim çünkü. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Günaydın Vildan Hanım, bir kahve de ben içtim. Son çiçeğinizi ilk kez Ankara/İncek'te bir vişne bahçesinde görmüş, hayran olmuştum. On yıl önce... Shibinden iteyip bir çiçek almıştım. Şimdi hâlâ yaşıyor, yavru veriyor ama sizinki kadar sağlıklı değil. Vişne Bahçesi ilginç bir yerdir, Ankaralılar bilir. Bahçe sahibi kışlık/yazlık restoran olarak kullanıyor. Adını yazmak zor olan çiçeğimiz orta boy bir "küp"te ekiliydi. Tek bir çiçeğin küpün ağzını bütünüyle kapladığını, yavruların çevresini sarmaşık gibi sardığını gözünüzün önüne getirin. Olağanüstü bir görüntüydü. On yıldır öyle bir görüntü elde etmeye çalıştım, olmadı. Güle güle büyütün çiçeğinizi, paylaşmak istedim. Düzenleyen tiya : 02-08-2009 saat 10:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
vildan hanım elleriniz eemeğinize sağlıkkkk çok güzeller hepsi benim de 4 metre kare kadar sabah güneşi gören ama daima aydınlık olan bir balkonum var (kuzeye bakıyor)fikirleriniz söylerseniz memmnun olurum .ne de olsa sizler benden daha tecrübelisniz.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım, Yasemin çiçeklenme döneminden sonra havalar soğuyana kadar çok hızlı uzar, yeni dallar çıkarır. Yaratık diyoruz biz kendisine. Pergolanın tavanını sarmasını istemiyoruz (çatısına yönlerdirmeye çalışıyoruz), haftada bir kesiyorum oradaki dalları, bugün kahvaltı yaparken eşimle yine şaşırdık, her yanı sarmaya başlamış yine. Sizin tavanı da kaplar yakında ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
|
Afiyet olsun Adalet Hanım. Keşke birlikte içebilsek. Yapraklar küçükken emin olamamıştım ama dediğiniz gibi Japon gülü olduğu artık iyice belli.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Ağaç Dostu
|
Size de afiyet olsun Sevgili tiya, her zaman beklerim. Bu çiçeğim tek bir toptan ucunda hiçbir şey olmayan uzantılar halinde ve teneke minik bir kutudaydı. Satıcı yaşlı amca bu uzantıların çiçek olduğunu söylemişti ama bu uzantılar oluştu. Kırmaktan korktuğum için iki yıl kadar ellemedim, ama alt yapraklarda kurumalar başlayınca daha büyük bir saksıya aldım. Şimdi o da ben de daha keyifliyiz. Darısı başınıza.... Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldin hüzün...(Film adı ya da şarkı adı gibi oldu ) 4 metrekare hiç de fena değil.Arkadaşlarımız küçücük balkonlarda harikalar yaratıyor. Bir başlayın sizin de öyle olacaktır. Bütün gün yakıcı güneş almayışı da balkonunuz için avantaj. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, ahşap pergola olmadığı için tavandaki eternitin görüntüsünü kapatması hoşuma gidecek. Ama tabii saksıda olduğu için sizinki kadar güçlü olmayacaktır. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım Sempervivum'unuz ne güzel gelişmiş, sizi çok sevmiş anlaşılan. Rozet yapısıyla benim de çok sevdiğim türlerden biri. Upuzun yine rozet gibi bir dal ucunda pembe çiçekleri oluyor yanılmıyorsam bu türün. Umarım en kısa zamanda size güzel çiçeklerini de sunar. Hoş çiçeklenmese de sizin de dediğiniz gibi bu hali de çok güzel. Ellerinize sağlık. Ben bir sukulent hayranı olarak Sempervivum'unuzun güzelliğini görünce ona iltifat yağdırırken diğer güzel bitkilerinize de haksızlık etmeyeyim. Terasınız ve çiçekleriniz çok güzel, ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
saolun Vildan Hanım bana moral verdiniz birkaççiçeğim var ama fazlasına cesaret edemiyordum .ta kiiii burayı keşfedene kadar inanın gözüm gönlüm açıldı ufkum gelşti bu iki günde ,ne güzel insanlar ne güzel emekler emekçiler varmış burada. müptela oldum sanırım))))))))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|