![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım sağlıkla büyütün yeni bitkilerinizi bol çiçekli olsunlar.. Bir süredir dayanıklı bitkileri çoğaltmaya çalışıyorum sizin gibi Zor bir kış geçirdi solanum kurudu mu derken yapraklandı ama beyaz sineklerle uğraştık biraz. Henüz çiçeklerini gösterebiliyor, pek de yakışıyor yeşil yapraklara mor çiçekler.. Mercanlar İstanbul ikliminde harika olur diye düşünüyorum. Darısı başınıza Sevgili Jineop teşekkürler, korunacak bitkiler listesine yazdım solanumu! Mersin ağacını özellikle siz göresiniz diye ekledim. Meyve vermesi için uzun zaman gerekmiyor, diktiğim ilk yıl çiçeklendi ve meyve tuttu. Bilginiz olsun istedim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Oyoyoy, kuru Ankara havasında yine mucizeler yaratmişsın Ferihacım Ne bu güzellikler böyle. Hadi herşey bir yana, mersin, oya ve selluka tam bir yeşilparmak işi. Ellerine sağlık canım, gerçekten çok güzel olmuşlar.Begonyan muhteşem olmuş. Ben beceremedim bir türlü. Gölgeye aldım olmadı, güneşe aldım olmadı. Suladım olmadı, kuruttum olmadı. Şükür seninkini gördüm ![]() Jalapeno biberden bana bir tane tohumluk ayırır mısın lütfen, üstünde kalsın kurusun ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım asterler henüz açtılar! Havaların yağışlı geçmesi nedeniyle geç ekebildim ve tohumlar çok geç geliştiler. Bu durumda çiçekler sonbahara kaldı. Ankarada gece ile gündüz arasındaki ısı farkı çok fazlaydı, gelişimi etkilediğini düşünüyorum. Karışık renki katmerli ve yalınkat asterlerin tohumları site arkadaşlarımın paylaşımı.. Teşekkürler.![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın feriha; ''Pieris Japonica'' aramak için ''Arama'' butonunu tıklayınca, yanıtın bulunabileceği yerler arasında sizin terasınızda karşıma çıktı. Son sayfadan başlayarak, fotoğraflara bakmaya başladım. Taaa..5. sayfaya kadar, şaşkınlıktan ağzım açık bakakaldım. ![]() Değil Ankara'da, Antalya' da bile bu kadar çeşit bitkinin bir arada bulunabileceği bir teras, hatta bahçe olabileceğini sanmıyorum. Dedim ya! Bahçelere bile bakmaya zaman bulamayan ben, Pieris için girdiğim terasınızdan çıkamadım. 5. sayfaya kadar aradığımı bulamadım. Belki ön sayfalarda vardır. Bitkilerinizin büyüsüne kapılıp farkedememiş olabilirim. Sayın feriha; Sizi yürekten kutluyorum. Yok böyle bir başarı... Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sevgili Feriha Hanım ; Akşam çayımı keyifle terasınızda içiyorum. Ellerinize ve emeklerinize sağlık.Muhteşemler !!! |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
DİPLADENYA sarmaşık cinsi sanıyorum.. Teras demir kapıyı beğendi sarılmak için. Bu aralar goncaları az. Çiçeklerinin çokça açtığı zaman resimleyememişim. Daldırma ile çoğaltmayı becerebilecekmiyim bakalım.. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende de dipledenya var ve acaba daldırma ile çoğalır mı diye araştırıyordum. Yazınız bana bir an umut verdi. Siz daldırmayı denediniz mi? Ya da nasıl çoğaltmayı düşünüyorsunuz? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bu bitkiyi çok beğeniyorum. Pembesi var bende, geçen hafta da beyazını aldım. Eğer başarılı bir çoğaltma yöntemi bulursak çoğalttıklarımızı da paylaşırız. ![]() Sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
beceremeyeceğiniz bir şey olduğunu sanmıyorum sevgili Feriha terasınızı dolaştım gözüm gönlümaçıldı yüzüm güldü.Sizin de yüzünüz hep gülsün tabi ki terasınız ve çiçekleriniz de .... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Terasta tam bir görmemişin biri Ağaçlar.net e üye olmuş durumu var.. ![]() Zaten sevdiğim bitkileri yetiştirmeye gönül verince saatlerce forum sayfalarını okuyup bilgilenip, ekilen her tohum dikilen her bitki için uzunca bir süre emek verdikten sonra bu bitkilere kavuşabildim. Ankara da yetişebilen farklı bitkileri deneme sürecim ne zaman azalır bilemiyorum ama geçen zaman oldukça yorucu bir o kadar da keyifli, heyecanlıydı. Benim bu heyecanı yaşamama olanak sağlayan Sevgili Malina ya çok teşekkür ediyorum. Son olarak begonvilimin ve sellukamın bu şartlarda nasıl geliştiğini takip ediyorum. Bakalım ardından neler gelecek.. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
[QUOTE=feriha;492075]Terasta tam bir görmemişin biri Ağaçlar.net e üye olmuş durumu var.. ![]() Zaten sevdiğim bitkileri yetiştirmeye gönül verince saatlerce forum sayfalarını okuyup bilgilenip, ekilen her tohum dikilen her bitki için uzunca bir süre emek verdikten sonra bu bitkilere kavuşabildim. Ankara da yetişebilen farklı bitkileri deneme sürecim ne zaman azalır bilemiyorum ama geçen zaman oldukça yorucu bir o kadar da keyifli, heyecanlıydı. Benim bu heyecanı yaşamama olanak sağlayan Sevgili Malina ya çok teşekkür ediyorum. Son olarak begonvilimin ve sellukamın bu şartlarda nasıl geliştiğini takip ediyorum. Bakalım ardından neler gelecek..[/ QUOTE] Sevgili Feriha hanım sizi gönülden kutluyorum Ankara gibi iklimi soğuk bir yerde bu bitkiler gerçek bir mucize emeğinize sağlık elleriniz dert görmesin keyfini sağlıkla sürün ) |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2009
|
Maşallah ALLAH keyfini sürmeyi nasip etsin. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sevgili Feriha Hanım; Ellerinize emeklerinize sağlık.Merakla beklediğim elma ağacınızı meyveli görmekten çok mutlu oldum. Gece keyif çayımı terasınızda içeceğim. ![]() Saygı ve Sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Nasıl bir heyecanla paylaştığımı bilmelisiniz ![]() Vildan Hanım sağolun.. Hiç mimoza çiçeği görmedim ki ben! Düşlerim gerçekleşecek.. Baharda hep Ankara da idim ve sadece resimlerde gördüm. Çok heyecanlandım kokusu çok güzelmiş diyorlar.. Oğuz bey iki kere onbeş gün ağaçlara topraktan gübre ve koruyucu olarak Roa Plus uyguladım. Roa Natura ile yapraklarını düzenli olarak zararlılardan korumak için bakımlarını yapıyorum. Bitkilerimin bana bu güzellikleri göstermesinde ürünlerinizin katkısı büyük çok teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Dilerim en az Büyükada mimozaları kadar güzel ve bol çiçekli olurlar. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
feriha hanım bitkilerinizi güle güle sağlıklı büyütün mimozanız güzel sağlıklı görünüyor . ancak Ankaranın iklimi sonbaharda mimozanın sevdiği iklim olmadığından salkım salkım sarı çiçekler yerine cılız çiçekler açacaktır. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Feriha, sizin teras herdem bahar anlaşılan, elmalar mimozalar ne yapsın, şaşırmışlar zavallıcıklar. Bir terasta bütün bunları yapabilmek pek çok emek ister, siz de esirgememişsiniz, ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Ankara'da güzel terasınızı tekrar dolaştım, emeğinize sağlık. Hem Ankara, hem teras; kolay iş değil. Feriha Hanım, geçen sene bu zamanlarda benim de elmam çiçek açıp, bir kaç adet meyve vermişti, meyvesini kopartmamı tavsiye etmişlerdi. Bu bahar neden bilmem, çiçek açtı ama hiç meyve vermedi, galiba bana küstü. Düzenleyen Kiraz : 07-11-2009 saat 21:43 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2009
|
Feriha hanım elleriniz dert görmesin.Çiçekler gayet iyi görünüyor.SEVGİYLE KALIN... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Mimoza bir sahil (Ada bitkisi) diye biliyorum. İç anadolunun karasal ikliminde yetiştirmeyi başardığınıza göre bir üretici olarak sizden öğreneceğimiz çok şey var. Baharda çiçek açıp kokusunu alınca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Tebrikler. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| commelina tuberosa |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|