![]() |
|
![]() |
#241 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-11-2009
|
ters laleniz ağzımı açık bıraktı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Feriha, terasınızı büyük bir keyifle bir daha gezdim, harikasınız, neler yapmışsınız, Ankara ikliminde selluka bile yetiştirmişsiniz, Mersin'de murt adı ile anılan meyvenizi tattınız mı, bu günlerde meyvesi olmak üzeredir, muhteşem aromasına bayılacaksınız. Amaaa...Lady Fire a bir daha bayıldım, bu gülü nereden temin etmiştiniz acaba, rüyalarıma girecek kadar güzel, ellerinize yüreğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Hanım hoşgeldiniz ![]() Güllerim Mutlu beyin şahane kokulu gülleri.. Lady fire gerçekten çok güzel açıyor.. Sellukam geç çimlendirdiğim için çiçek açamadı, kapalı balkonda baharı bekleyecek. Umarım çiçeğini görmek nasip olur.. Mersin meyvesini birkaç gün önce bir tanecik tatdım ve o güzel aromasına bayıldım. Tatlı, sulu ve çok farklı bir lezzeti var. Tanelerin üzerin mor benekler düşmek üzere.. Daha mor bir görünüme gelmesini beklemeliyim onu bilmiyorum. Yaprakları da komposto, aşure yaparken kullanırsanız yakışıyor. Mersinde bu şekilde kullanılıyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
|
Mor lekeler olabilir de olmayabilir de sevgili Feriha, meyveleri yumuşamaya başladığında ve tadının kekremsiliği geçtiğinde yenebilir demektir, biz aldıktan sonra buzdolabına koymuyoruz, biraz da durduğu yerde olgunlaşıyor domatesler gibi. Yapraklarının kullanıldığını bilmiyordum, sadece şeker hastalığına iyi geldiğini duymuştum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gilan hazırlıklar devam ediyor. Biliyorsun gece gündüz arasında bazen 20 dereceye yaklaşan ısı farkları oluyor, bu beni korkutuyor. Kapalı balkonda kışı geçiren bazı bitkileri hemen çıkaramadım. Yavaş yavaş derken artık terasın ortasında en güneş gören yerlerde olmaya başladılar. Mevsimlik çiçekler birer ikişer alınıyor ama tam yerlerine henüz yerleşemediler. [ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
Yeni sezon hayırlı olsun. ![]() Ben de daha bir sürü bitkiyi çıkarmadım. Bir tek sardunyaları, ortancaları ve pervane yasemini çıkardım. Bu saatten sonra en düşük olsa olsa 0 olur, -1 olur. O da onlara bir şey yapmaz. Ama turunçgilleri, begonvili ve diğerlerini çıkarmayı ancak Mayıs 15'te göze alabilirim sanırım. Bence de sarı yasemini henüz çıkarmayın. Sardunyalara bayılıyorum. Hem en erken çiçeklenmeye onlar başlıyor, hem de tüm yaz çiçekli. Çiçek dünyasının kraliçeleri. ![]() Gojiberry dışarıda mı duruyordu? Bellis papatyaları da çok güzelmiş. Yeni mi aldınız? Eğer öyleyse nereden? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
[QUOTE=feriha;492075]Terasta tam bir görmemişin biri Ağaçlar.net e üye olmuş durumu var.. ![]() Zaten sevdiğim bitkileri yetiştirmeye gönül verince saatlerce forum sayfalarını okuyup bilgilenip, ekilen her tohum dikilen her bitki için uzunca bir süre emek verdikten sonra bu bitkilere kavuşabildim. Ankara da yetişebilen farklı bitkileri deneme sürecim ne zaman azalır bilemiyorum ama geçen zaman oldukça yorucu bir o kadar da keyifli, heyecanlıydı. Benim bu heyecanı yaşamama olanak sağlayan Sevgili Malina ya çok teşekkür ediyorum. Son olarak begonvilimin ve sellukamın bu şartlarda nasıl geliştiğini takip ediyorum. Bakalım ardından neler gelecek..[/ QUOTE] Sevgili Feriha hanım sizi gönülden kutluyorum Ankara gibi iklimi soğuk bir yerde bu bitkiler gerçek bir mucize emeğinize sağlık elleriniz dert görmesin keyfini sağlıkla sürün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
Gojiberry ikinci kışı geçirdi dışarda.. Yapraklarını döküyor, baharda tekrar devam ediyor. Budamaya kıyamadım minik bir salkım söğüt muamelesi yapmaya başlamıştım artık. Bir heyecanlandım tomurcuklarını görünce ![]() Adını bilmiyordum siz yazınca öğrenmiş oldum Bellis papatyalarını 10 gün kadar önce esat son durakta nenehatunun başında bir çiçekçiden aldım. Mor-turuncu menekşe, şebboy, sarkan petunya gibi mevsimliklerle beraber. Petunyalar açmaya çalışıyor. Mersin de kışı dışarda geçirdi. Bir sorun gözükmüyor. Yapraklarını dökmedi. Takip edip paylaşırım. Ama saksıda çam yetişmiyeceğini öğrenmiş oldum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hhatice çok teşekkür ederim. Bu yıl tohumdan daha az bitki deneyeceğim, çok zor oluyor Ankara da. İçeride çimlendirmem evi zora sokuyor, dışarıda ısı farkı çok oluyor, güneş olmuyor içeride uzuyor cansız oluyor, bir türlü uygun zamanı denk getiremiyorum. Ama çok heyecanlı tohumdan bitki yetiştirmek ![]() Sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili ferihahanım emeklerine sağlık doya doya tadını çıkar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Feriha Hanım ben sizin ve Çekirdek arkadaşımızın teraslarını izledikçe neden olmasın diyerek daha çok çiçek sahibi oldum, yani cesareti sizden aldım. Son günlerde terasınızdan yeniden haberler geliyor ya, çok mutlu oluyor devamını bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul evet soğanlı bitkilerden.. Yayılıcı özelliği olduğu söyleniyor. Çiçeği uzun süredir üstünde. Kokusu da görünüşü de pek güzel. Geçen yıl naz yaptı açmadı ama ben de ilk defa bu yıl gördüm. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım ben de sizlerin çok güzel yetiştirdiğiniz, resimlediğiniz bitkileri beğeniyle izliyorum. Güzel sözleriniz cesaret veriyor sağolun. Biliyorum siz de saksıda ağaç deniyorsunuz. Bu geçen sene diktiğim ekşi kara dut, hiç yakından izlememiştim. Yaprak çıkaracak sanıyorsunuz tam ortasından süpriz dut geliştirmiş olarak açılıyor yapraklar ![]() ![]() Beyaz dut fidanım da ikinci yılı,meyveleri bolca oldu ama acaba olgunlaşabilecek mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
|
Ben anlayamadım, Feriha Hanım, İstanbul'da bahçe başlığınız mı var ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
|
Feriha Hanım harika bir teras, bitkilerinizin çeşitliliği ve canlılığından belli ki çok emek harcamışsınız. Sizin açan Müge'nizi görünce ben de umutlandım. Ben de geçen sene aldığım rizomların sadece 2 yaprağını görebilmiştim. Bu sene hem bol yapraklılar hem de sanki daha canlılar. Çiçeklerini görmek bakalım kısmet olacak mı? Terasınızı çok keyif alarak dolaştım, ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili selenn teşekkür ederim. Mügeniz sağlıklı gözüktüğüne göre biraz sabırla mutlaka açıp zarif güzel kokulu çiçeklerini gösterecektir. Ben geçen yıl başında çok beklemiştim. Belki yerine bu yıl ancak alıştı diye düşünüyorum. Bu arada saksıda 2-3 kış geçiren kekik çiçeklendi. İyice yayılmaya başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
commelina tuberosa |
|
|