agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Kiraz'ın Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/8937.htm)

gilan 26-05-2009 19:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 430908)
Camgüzeli ve lobelyanın yakın olması su ihtiyaçları açısından iyi değil ama şimdilik böyle kalacak.

Hmm burada bılmediğim bir şey var sanırım, hemen öğrenelim :)
Lobelya ile cam güzelinin su ihtiyaçları nasıl farklıdır? Ben göz kararı koyuyorum ikisine de :o

Güler 26-05-2009 19:52

Deliğin içine biraz toprak ilavesi ile verbana ekebilirsin, aşağıya doğru da sarkar güzel olur, dermişimmm.

Kiraz 26-05-2009 20:20

Verbena güzel fikir. Çok güneş ister mi? Sukulent de kolay yetişir.

Sn. Gilan, camgüzeli suyu sever ama lobelyanın çok sulama ile çürüyebileceğini okudum.

jineop 01-06-2009 14:37

Sevgili Kiraz,

Verbana,güneş seviyor ,suyu da ,susuzluğu da tahammülü iyi.Yarı gölgede daha mutlu. Zahmetsiz bir çiçek, çok yıllık .Gölgeye ayı pençesi düşünebilirsin bence, hem zahmetsiz .(Arsız ama)
Yine Ormangülü tam gölgeyi çok seviyor. Geçen sene çok büyük bir ormangülünü ölmek üzereyken 10 tl gibi bir fiyata almıştım. Tam gölgeye ektim 1 yıldır çok yavaş bir gelişme gösterdi , umudu kesmiştim artık nerdeyse başına gitmeyi içim almıyordu. 1ay önce ormandan meşe ağacının kuru yaprakları olan bol humuslu bir toprak buldum dibi onunla doldurdum ve geçen hafta sanki bitki hızlı büyümeye geçti,bir anda her daldan 5-6 lı yapraklar çıkarıdı 10 cm büyüdü ve çok mutlu oldum.Her iki bitkide gölgeyi çok seviyor. Ve açelya o da gölge delisi. Daha bahçenizi tam dolaşmadım devam ediyorum ama çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

jineop 01-06-2009 14:54

Eve girmeden arka bahçeye bakıyorum, adaçayı ilk defa bu sene çiçeklendi. Acaba ömrü kaç yıl?[/QUOTE]

Çokyıllık otsu olduğunu okumuştum.

Arzu Kasapoğlu 01-06-2009 17:18

SEvgili Kiraz bir yıllık emeğinizin karşılığını almışsınız, bahçeniz çok güzel olmuş. Özellikle merdivenlerin olduğu kısım çok güzel görünüyor.

Elinize sağlık.

Kiraz 02-06-2009 17:55

Sevgili Koyu Yeşil, Arzu Hn. teşekkürler. Merdiven bu günlerde hızla değişiyor. Bu hafta sardunyalar bol çiçek açtı ve tüm hanımeli açtığı için eve girerken mis gibi kokuyor. Güller de bu sene daha verimli gibi.

Sevgili Jineop, bir kök verbenam var, gazanyanın yeni yaprakları altında kaldı, yarı gölgede idare edebildiğine göre, taştaki deliğe dikebilirim. Bu arada benden önce üç tane kocaman salyangoz orayı kapmış:)

Ayıpençesini daha önce de tavsiye etmişlerdi, kesin alacaklarımın listesinde ama hiç göremedim, seralarda bulunur mu bilmiyorum.

Orman gülü de senelerdir aklımda, iki sene önce ben de 10 tl'ye kötü durumda olan bir tane bulmuştum ama altı ay kadar yaşatabildim, siz şanslısınız. İleride alabilirsem ona mutlaka yerim olur. Komşumun çok güzel açelyasından kasım ayında çelik almıştım, şimdilik iyi gözüküyor, gelecek ilkbahara kadar yaşarsa ona da yer bulacağım, cinsi de rengi de çok güzel ama kaç senede büyür bilemem.

Adaçayı ise üç yıldır bahçemde,ilk defa bu sene çiçek açtı. Bazı bitkiler bir kaç yıllık oluyor, adaçayı umarım çok yıllıktır.

rrumeysaa 02-06-2009 19:10

Hakikaten bahçeniz çok güzel olmuş, daha da güzel olacağa benziyor.
Sizi tebrik ediyorum.Keyfini umarım uzun uzadıya çıkarabilirsiniz
Bu güzel bahçeleri gördükçe bahçeli bir evim olsun istiyorum ileride, eğerki alabilme durumum olursa inşaallah

Bu sitedeki herkes sanki tek bir beyin gibi birbirine yardımcı, inanılmaz etkileniyorum bu dayanışmadan belkide böyle bir durumun olmamasında bu kadar güzel şeyler ortaya çıkamayacaktı ne dersiniz. Bunlar meyveleri sadece, zamanla bu sitedeki herkesin belkide bir biriyle yarış halinde olan güzel mutlu bahçeleri olacaktır (yarışlar bahçede olsun gönüllerde olmasın :) )

Tekrar ellerinize sağlık, mutlu günler dileklerimle...

jineop 04-06-2009 20:00

Eğer Beykoza yakınsanız Beykoz fidanlığında var.

Zeferan 05-06-2009 12:57

Maşallah. Herşey çok güzel. Birşey sormak istiyorum. Sizin de uykularınızı kaçırıyormu bu güzellikler? Ben uyuyamıyorum da:D Sabah olur olmaz ilk işim bahçeye çıkmak. Yeni bir çiçek açmış mı? Çilekler kızarmışmı? Kuruyan yaprak varmı? Daha bir sürü soru. Benim bahçem küçük olduğu halde böyleyim. Sizde de oluyormu böyle?

Adalet Yağcı 05-06-2009 13:15

Sevgili Zeferan, olmaz olurmu hiç, ne kadar bitki varsa hepsi incelemeden geçiyor.
Ben rüyalarımda bile hep bitkilerle uğraşıyorum, eminim sevgili Kiraz da öyle yapıyordur :)

Kiraz 08-06-2009 12:45

Evet uykularım kaçıyor özellikle baharda; her gün yeni bir yaprak, tomurcuk oluşuyor. Onların bu hızına karşı ben de hızla bir şeyler yapmak, yeni köşeler oluşturmak istiyorum, bunları düşünürken de uykum kaçıyor.

Bu sene çok az zaman ayırabiliyorum, her fırsatı bahçe için değerlendirmek istiyorum, bu kısa fırsatlarda işe girişip yoruluyorum ama onlara bakıp kahvemi içerken dinleniyorum (bazen kahve içerken gözüme takılanlar için tekrar yoruluyorum,...). Ama hepimiz böyleyiz, değil miyiz?

Kiraz 11-06-2009 15:30

5 Eklenti(ler)
Duvara yakın kırık saksıya ektiklerim yeni gözükmeye başladı ama etrafındakiler çok keyifli. Saksıdaki toprak eğimden dolayı su pek tutmuyor, bir kısım tohumlar da sulanırken aşağı akmış. Bir dahaki sefere buraya tohum değil doğrudan bitkileri dikmem gerekecek. Korunaklı yerden buraya aldığım sardunyalar, baharda havalardan dolayı çok bocaladı, yapraklarını döktü, keyifleri yeni geldi.

Eklenti 85779

Saksıda açan ilk çiçek, buzçiçeği.
Eklenti 85783

Sabah sefaları, latinler ve mine beraber açtı.
Eklenti 85780

Geçen sene saksıda mutsuz olan mine, burada çok mutlu.
Eklenti 85781

Çeşme papatyasının arkasında çimlenen çörekotu, yeri şimdiden dar geliyor.
Eklenti 85782

Kiraz 11-06-2009 15:42

4 Eklenti(ler)
Son sıcaklarla yasemin açtı, mis gibi kokuyor.
Eklenti 85794

Duvarı acil kapamak için ektiğim sabah sefaları. Geç çimlendiler ama bu sıralar çokçabuk uzuyorlar.
Eklenti 85793

Eklenti 85792

Ezan çiçeği üç gündür açıyor ama açışını göremedim.
Eklenti 85791

Yavaş yavaş çeşmenin yanını düzenlemeye çalışıyorum, bir ara fotoğraf yüklerim.

Adalet Yağcı 11-06-2009 16:28

İşte nihayet özlediğiniz görüntülere kavuştunuz sevgili Kiraz.
Her köşe ayrı güzel, renk cümbüşü sarmış her yeri, mineler ve latinlerle açan sabah sefaları uzamıyorlarmı, ne kadar güzel bir kompozisyon oluşturmuşlar.
Bu şöleni yerinde görmeyi çok isterdim, bu şekilde de harika görünüyor, ellerinize sağlık.

Kiraz 11-06-2009 20:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 443141)
Bu şöleni yerinde görmeyi çok isterdim, bu şekilde de harika görünüyor, ellerinize sağlık.

Beklerim Adalet Hn, İstanbul'a gelince yolunuz düşsün:)

Havaların ani ısınmasıyla, çok hızlı büyüyorlar, her gün geldiğimle yeni bir çiçeğin açılmasıyla karşılaşıyorum. Onların bu hızına yetişmem zor.

fikreteren 11-06-2009 20:41

Sayın Kiraz çok güzel bayıldım.227/3 deki çicekten tohum aldım ama üretemedim. adı nedir.?

Vildan Sönmez 11-06-2009 21:32

Sevgili Kiraz, içim açıldı, ne diyeyim. Renk renk çiçekleriniz emeklerinize cevap vermiş.
Ve yasemin ... Limon'un yaseminlerinden sonra sizinkiler iştahimi kabarttı. Karar verdim, Enez'e yasemin ekeceğim mutlaka.

zenfree 11-06-2009 22:46

Sevgili Kiraz, çok zevkli bir bahçe. Tebrikler.

İki renkli gündüz sefalarından geçen yıl tohumdan yetiştirmek için çok uğraşmıştım, başarılı olamamıştım. Seninkiler harika olmuş.:)

limon 11-06-2009 23:14

Kiraz, çok güzel renklenmiş bahçen, ellerine sağlık.

Seneye o Yaseminden ayak görünmeyecek eminim.

Yaseminin çiçeklerini gece koklar mısın? Dün gece eşimle farkettik ki geceki kokusu ile gündüz kokusu arasında çok fark var. Gece tam bir parfüm gibi kokuyor. Bize mi öyle geldi acaba diye merak ediyorum. :)

Vildan Hanım, kesinlikle dikin bahçenize. Her bahçede olması gereken bir bitki diye düşünüyorum. Bir de Hanımeli tabii. :)

zenfree 11-06-2009 23:28

Clematisi saymayı unutmuşsun Limon.:)

Kiraz 12-06-2009 07:26

Teşekkür ederim Sn. Fikreteren. Gündüz sefası(convolvulus) tohumlarını Nisanda doğrudan bahçeye ektim, çok kolay çimlendiler ve çimlenme oranı yüksek oldu.

Sevgili Zenfree, tohumlar bayat olabilir. Bir de bu sene çok tohum ektiğimde farkettim, paketlerin üzerindeki ekim tarihleri çok doğru değil. Martta ekip 20 günde çimlendirebildiklerim, mayısta üç günde çimlendi. Bu çiçek senin balkonuna da çok yakışır.

Vildan Hn, yasemini şidettle öneriyorum. Direğin arka tarafını fotoğraflamalıymışım, çok daha güzel açmış. Bu yasemin tavana kadar çıkınca diğer kolona yönlendirdim, oradan aşağı indiriyorum, sonra serbest bırakacağım ve tekrar yukarı çıkarak diğer kolonu da dolduracak. Verandanın diğer tarafına dikmediğime pişmanım ama tohumdan çimlenenlerden birini dikeceğim, birini de bahçede bankı koyduğum demire sardıracağım (henüz 3-5 cm.ler)

Sevgili Limon haklısın, yaseminin gündüz yanına gidip koklamak gerekiyor ama gece kokusunu salıyor. Dün gece bahçe kapısını kapatırken kokunun evin içine kadar girdiğini farkettim, baymayan hafif ve güzel bir kokusu var. Hanımelinin kokusu daha güzel ama iki senedir en güzel zamanında yakalandığı küllemeden dolayı üç günde bozuluyor kükürt attım bakalım ne olacak. Hasta haliyle bile kokusu merdivenden inenleri cezbediyor.

Gece oturulacak alanda (gündüz güneş almalı) yasemin mutlaka olmalı bence, pisliği, böceği de yok. (Clematisim kokusuz ama dün aldığım kötü durumdakileri adam edebilirsem, çiçeğini de kokusunu da göreceğim)

nurcanaybay 12-06-2009 09:48

Fotoğrafları görünce şaşırdım , o tadilat dönemini hatırlıyorum da :)
Vallahi ne diyeyim sizlerin ellerinizde bir sihir var .Ben yine fesatlandım :)

ardabora 12-06-2009 10:12

Gerçekten de tadilatı düşününce bu hale geldiğini görmek çok güzel.
Özellikle kırık saksı kısmı güzel olmuş,daha yakından bir fotoğrafı varsa ekleyin lütfen...

fikreteren 12-06-2009 12:15

sayın kiraz gündüz sefası(covolvulus) un boyu ne kadar.benim bahsettiğim çicek aynı ama bouy 15-20 cm.kadardı. google baktım 3 mt.bahsetiyor.

Kiraz 12-06-2009 13:01

Vildan Hn, diğer cinsten de var her kış bozuluyor, bu sene bir kökünü güney tarafa taşıdım. Bu cins ise dayanıklı ve gelişimi daha hızlı. Özellikle ağustos ayında çok uzuyorlar.

Teşekkürler Nurcanaybay, Ardabora. Saksıdaki çiçekler biraz gelişsin fotoğraf çekeceğim.

Sn. Fikreteren, 3 m olanlardan geçen sene ektim, 6 m'yi geçti. Bunun paketinde 30-35 cm yazıyor ve çiçeği diğerine nazaran çok daha fazla. Her ikisinin paketinde de gündüz sefası yazılıydı ama sarmaşıklar sadece sabah açıyor.

Kiraz 13-06-2009 10:45

1 Eklenti(ler)
Dün arka bahçede uğraşırken, kızım etrafımda dolanıyordu. Ölü bir arıyı karıncalardan kurtarmış ve ona mezar yapmak istemiş. Ben işimi bitiremediğimden pek yardımcı olamadım, sabah babasına "Akşam geç mi geleceksin, cenaze töreni var." deyince aşağıdaki manzarayı gördüm.
Eklenti 86171 Deniz Balözü, 12 haziran 2009
Ölçü yaklaşık 4 cm*8 cm, üzerinde dökülmüş yasemin çiçekleri.

Kiraz 13-06-2009 13:25

4 Eklenti(ler)
Henüz tamamlayamadığım çeşme yanının verandadan görünüşü (yani kahve içerken). Fotoğrafta mıcır alan olduğundan geniş çıkmış. Mıcırın üzerine küçük takıl taşları sereceğim. Aralara allisium diktim, zamanla yayılacağını düşünüyorum, şimdilik çapları 7-8 cm civarında, fotoğrafta pek seçilmiyor. Güneşi bol olsaydı kekik de dikebilirdim.

Eklenti 86220

Yukarıdaki fotoğraftaki yürüme yolunun kesiştiği yerdeki taş önü. Allisium burada kocaman görünüyor ama aslında ufacık. Üzerine basılmasın, farkedilsin diye kenarına çakıl taşları koydum. Taştaki deliğe de Güler Hn'ın tavsiye ettiği gibi verbena diktim, çiçek bile açtı.
Eklenti 86221

Aslında bu fotoğrafı iki hafta sonra çekmem lazımdı. Saksının arkasına dikilen kozmozlar çiçek açtı ama henüz boyları kısa (1 m olacakmış), yanında da sevgili İmgelemin tohumlarını gönderdiği zinnialar var, onlar da hızla uzuyorlar. pasiflora tomurcuk dolu, yakında açacak. Belki haftaya ponpon gül de dikebileceğim. duvar dibindeki sabah sefaları hızla uzuyor, acilen duvara tutunacakları bir şey yapmam lazım.
Eklenti 86218

Geçen seneki "karmakarışık" köşem bu sene daha sakin. Burası bütün gün güneş alan tek köşe. Gazanyalar çok mutlu, yakında zinnialar da açacak.
Eklenti 86219

mormenekşe 13-06-2009 14:46

Küçük hanımı yüreğinden öpüyorum...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 444295)
Dün arka bahçede uğraşırken, kızım etrafımda dolanıyordu. Ölü bir arıyı karıncalardan kurtarmış ve ona mezar yapmak istemiş. Ben işimi bitiremediğimden pek yardımcı olamadım, sabah babasına "Akşam geç mi geleceksin, cenaze töreni var." deyince aşağıdaki manzarayı gördüm.
Eklenti 86171 Deniz Balözü, 12 haziran 2009
Ölçü yaklaşık 4 cm*8 cm, üzerinde dökülmüş yasemin çiçekleri.

Sevgili Kiraz, emeğinize sağlık bahçeniz çok değişmiş harika olmuş.En son fotoğrafa bakarken kendimi saray bahçesinde hissettim resmen.Çeşme ve çevresi mükemmel görünüyor,melisanız açmış yanılmıyorsam,bizde burda gözüne bakalım duralım açacak diye,siz çoktan mis kokular eşiliğinde bahçede keyfe başlamışsınız.Ama bu kadar emek vererek çalıştıktan sonra da hakkınız yani.
Küçük hanıma benden selam ve başsağlığı dileklerimi iletirseniz sevinirim.Yüreği güzel harika bir evlada sahipsiniz kutlarım Allah bağışlasın.O taze Güzeli yüreğinden öpüyorum sevgiyle kalın.

Kiraz 13-06-2009 15:17

Kızım ve bahçe için teşekkürler Sevgili Mormenekşe. Çeşme yanında yapılacak çok iş var ama önceki haliyle kıyaslayınca yol almışım diyorum. Çeşmenin gösterişli olduğuna bakmayın. Mermer çeşmeleri pahalı bulunca, mermerin onda bir fiyatına almıştım, mermer tozundan yapılmış. Fazla gösterişli eşyaları sevmem ama bunu buldum, etrafını bitkilerle sararsam bu havası biraz yumuşar diye düşündüm. İlk aldığımda çıplak duvarda çok sırtıyordu ama şimdi daha hoşuma gidiyor, yakında yanındaki çiçekler de açacak.

Melisam yok ne yazık ki, bahsettiğin yasemin olabilir mi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025