agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Kiraz'ın Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/8937.htm)

Kiraz 30-07-2009 07:25

1 Eklenti(ler)
Eklenti 95590

Bank üstünde sarmaşık,
Sarmaşık Suzan'a aşık.

Sarmaşıklar, bakın üstündeki demirlerin ortasına kadar geldiler, yeni yeni açmaya başlıyorlar. Demirleri tamamen kaplayınca bütününün fotoğrafını ekleyeceğim. Duvar dibindekiler de 4 m'yi geçip komşu demirlerine uzandılar.

Teşekkürler DefneD. Düğme çiçeği de kurutulunca güzel olacağa benziyor.

sevim.K 30-07-2009 08:24

Sevgili Kiraz bahçeniz çok güzel. Eksik gördüğünüz yerleri gönlünüzce düzenleyeceksiniz kuşkusuz. Zaman içinde yenilemeler, değişiklikler olacaktır. Önemli olan çiçeklerin, bahçe işlerinin sevilerek yapıldığında insan ruhunu dinlendirdiği gibi zevklerini, estetik duygusunu nasıl geliştirdiğini, insanı tıpkı doğa gibi gençleştirip güzelleştirdiğini görebilmek, Her zaman genç kalmanız , her zaman doğayla iç içe olmanız dileklerimle. Sevgiler

DefneD. 30-07-2009 09:05

Düğme çiçeği kuru çiçek aranjmanlarında kullanılıyormuş. Ama eminim benimkiler gibi saksısında kurutulmuyordur:( Gayet neşeli büyüyorlardı, ne oldu anlamadım.

Kiraz 30-07-2009 09:08

Sn. Sevim.K, ruhu dinlendirdiği kesin, bedeni bilmiyorum ama ruhu gençleştirdiği de gerçek. Zamanla rengi ve biçimi de doğru kullanmayı ya da böyle bir olgunun varlığını öğretiyor. Çocuklar gibi, uğur böceği yakalayınca şarkı bile söyletiyor. Ben de size ve sizin gibi düşünenlere doğanın içinde, uzun ve hep genç bir ömür dilerim.

Kiraz 03-08-2009 19:22

4 Eklenti(ler)
Alisyum
Çok beğendim tohum aldım,
Tohumu yaşatamadım.

Çok beğendim fide aldım,
O kadar cılız ve soluktu ki
Hayal kırıklığı yaşadım.

Ama o kendini beğendirmek için
Coştukça coştu, açtıkça açtı,
Olduğu her yer yere yaraştı.

Eklenti 96432

Eklenti 96433

Eklenti 96429

Eklenti 96431
Kaya deliğindeki yer minesi alisyumla sarmaş dolaş. Güneşi az olduğu için tek çiçeği var ama yine de keyifli.

Kiraz 03-08-2009 19:25

1 Eklenti(ler)
Yaz başı çok kötü halde aldığım yaban asmaları yerini sevdi, tomurcuk dolu. Acil korumaya almam lazım, rüzgardan dalları çıtır çıtır kırılıyor.

Eklenti 96436

DefneD. 03-08-2009 22:03

Sevgili Kiraz, tekerlemeleriniz de en az bahçeniz kadar renkli ve zevkli:)

limon 03-08-2009 22:12

Alisyumu ben yaşatamıyorum. Sevdiği ortamı bir türlü bulamadım.

Bahçen yine rengarenk, Maşallah.

hozat 04-08-2009 00:25

Yağmurlu geçti bu yaz,
Bahçen çok güzel Kiraz,
Her köşen ayrı sefa
Dinleneyim mi biraz?

Ellerine sağlık bu dörtlükle o güzellikleri anlatmak çok zor ,en az 10 dörtlük ister.
Sevgiler...

Kiraz 04-08-2009 07:36

Limon, alisyum tohumlarını çimlendiremedim, kalanı tekrar denedim yaşatamadım. Oturduğum yerde bir şey yok ama sokağımıza yakın bir bahçede çiçek satışı var. Genelde aradığını pek bulamıyorsun, bakımı iyi değil ama bu sene lobelya gelmiş, alisyum sorunca onu da getirdiler. Çocuklar gibi, her süt almaya gidişte artan bozuk para üstüyle buraya uğruyordum (çiçek almayacağım dedim ya), artık uğramıyorum:)

İlk aldığımda çiçekler gözükmüyordu bile, kendi de küçücük. Mıcırın kenar hatlarını yumuşatmak için (yarı gölge alan) sınıra ve taş aralarına; lobelyanın mavisinin ortaya çıkması için çim sınırına (güneş alan) diktim. Çiçekler soldu, neyse yaprağı var dedim ama bu sıralar çok güzel çiçeklendiler ve geliştiler, çelikle çoğaltmanın yoluna bakacağım. Sulanan da susuz kalan da keyifli.

Sevgili DefneD ve Hozat teşekkür ederim. Dörtlüğünüz harika ama benim bahçeye bir tane yeter, kalanı sizin bahçeye daha çok yakışır:)

Adalet Yağcı 04-08-2009 09:07

Sevgili Kiraz, uzun zamandır kafamı meşgul eden bir problemim var, arka bahçe...
Ben bir türlü çözüm üretemiyorum, ama sizin bahçenize baktığımda her şey çözümlenmiş mükemmel görüyorum.
Sizden ricam, benim arka bahçemdeki sorunuma bir el atmanız :)

Fotoğrafları çekip kendi bahçeme yükleyeceğim, değerli fikirlerinize ihtiyacım var, problem olan bölgenin nasıl güzelleştirileceği konusu uykularımı kaçırıyor ama ben iyi bir çözüm bulamadım.

Tüm bunları yaparken fotoğrafta yer işaretlemeyi de öğrenmem gerekecek ok ile vs.

Lobelyalardan artık hiç vazgeçemem, bütün yaz açıyorlar, sizinkiler de alişyumlarla çok hoş bir görüntü oluşturmuşlar.
Sarmaşık bey ve suzan hanım aşkı seneye, sarmaşığın sarı bir suzanla beyazı aldatması ile alevlenecek :)
İnşallah bol tohum alabilirim.

Kiraz 04-08-2009 09:15

Adalet Hanım, doğrusu sarışın Suzanla, Beyazın aldatılmasına göz yumarım:)

Benim her şey çözümlenmedi, inanın kâbus köşelerim var. Arka tarafta bir kısmını sebzeye ayırdığım 70 m2 alan var ki çok dağınık, seneye beraber el atarız. Seneye setlerimi sadeleştirip cam güzeli ve ortanca dikeceğim. Çeşmenin sol yanı yarım kaldı,....

Siz fotoğrafları ekleyin, eminim bir çok arkadaşın güzel fikirleri olacaktır.

Lobelyaların altına bakın, benimkilerin altında minicik çimlenenler var, belki adam olurlar.

Not: İşaret eklemeyi paint programından yapıyorum.

sevim.K 04-08-2009 09:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 471208)
Sn. Sevim.K, ruhu dinlendirdiği kesin, bedeni bilmiyorum ama ruhu gençleştirdiği de gerçek.

Beden de dinleniyor:) İnsanın ruhu dinlenik oldu mu beden ne kadar yorgun olursa olsun huzurla uyuyabiliyor. Huzurla uykusunu uyuyabilen bir insan da dingin, dinlenmiş olarak güne başlayabiliyor.:)

Harika bir terapi yöntemi;)

Kiraz 14-08-2009 10:43

5 Eklenti(ler)
Eklenti 97994
Pembe papatyalar üçüncü turdalar, kışa kadar açacak gibiler. Çok yıllık olduklarını tamin ediyorum, umarım yanılmam.

Eklenti 97997
Sebze bahçesinde yer olmadığı için iki adet sakız kabağını ön bahçedeki setlerin altına dikmiştim. Bol çiçek var ama henüz kabak göremedim.

Eklenti 97995
Geçen sene sardunya saksısında kalan sabah sefası merdiveni tırmanıyor. Sabah sefalarınızın yerinden memnunsanız, bırakın seneye aynı yerden çıkıyor. İkinci sene daha erken ve daha çok açıyorlar.

Eklenti 97999
Bu sene ektiğim sabah sefaları yeni duvarımızı aştı, en güzel çiçeklerini yandaki inşaata sunuyorlar. Bunları, duvara tırmanıp kaçan ama son anda başını çevirip geriye bakan çocuklara benzetiyorum.

Eklenti 97996

Bankın üzeri doluyor, beyaz suzanla dallar karıştı artık.

Kiraz 14-08-2009 10:50

1 Eklenti(ler)
Eklenti 98000

Bu da isim özürlü olduğumdan, "kuduz otu" tohumu yerine aldığım "uyuz otu" tohumlarından çıkanlar.

Adalet Yağcı 14-08-2009 11:27

Sevgili Kiraz, kabakların yaprakları ne kadar canlı, diğer bitkiler de öyle ama dikkatimi önce onlar çekti, ilk bir aydan sonra benim kabak ve salatalıkların yaprakları gazel oluyor, bu sene Bionem sayesinde baya kurtuldu ama yine de sizinkiler kadar sağlıklı değiller.
Mükemmele milim kalmış, seneye nasıl olacak bu bahçe şimdiden merak ediyorum.
Heveslendim, kendi bahçeme gidiyorum :)

limon 14-08-2009 12:48

"kuduz otu" tohumu yerine aldığım "uyuz otu"...

Suç bizde değil ki çok isim benzirlikleri var :) Bu bitki çok arsız sanıyorum, sokak kaldırımlarında kendiliğinden çıkıyor. Onların arkasında gördüğümüz, duvara tırmanan sarıcılılar da "Sabah Sefaları" mı? Pek keyifliler maşallah. ÜStteki fotoğrafta burdaki kadar gür görünmemişler. (Maşallah ta alışkanlık yaptı bende, nazar değmesin diye ;) )

Kiraz 14-08-2009 13:11

Adalet Hanım, geç ektim, şimdilik renkler iyi ama benim bahçemde de külleme çok oluyor.

Limon, isimler benziyor ama ben komik derecede bir yerden benzerlik bulup her şeyin ismini (insan-eşya-çiçek-...) karıştırıyorum. Uyuz otu seyrek dikilince çok hoş durmuyor, neyse ki yakın dikmişim, belki bağlasam daha da iyi olacak.

Tahmin ettiğin gibi, yukarıdaki sabah sefaları en altta gözükenler, şimdiden beş m oldular, bankın diğer yanındaki zavallı çan sarmaşığı da daha yeni 1,5 m oldu. Geçen seneden kalan sabah sefaları ise çok daha keyifli, çok yapraklı değil ama çiçeği çok ve erken açtı. Yasemin, oya, bazı güller sabahları sefa yapıyor, çünkü her bulduğu yere sarılıyor.

jineop 14-08-2009 13:46

Merhaba,
Alisyumlar kesinlikle bol su seviyorlar ve gölge de daha mutlulular. Kuruyanların dibinden o kadar çok kendiliğinden allisyum çıktı ki,çok güzel yayıldılar.Yine dianthuslar da suyu çok seviyor ve dökülen tohumları çok miktarda fide olmuşlar. Belki 50 tane ye yakın dianthus fidesi olmuş dibin de.Enterasan olan yan komşumun hediye ettiği tek gövdenin kuruması ama tohumlarıyla bir sürü fide bırakması.Demekki kolay çimlenebilecek bir çiçek.

jineop 14-08-2009 13:48

Sevgili Kiraz,
Pembe papatyan çok yıllık,kışın kuruyor ama sonra yine canlanıyor. Çok kolay çelikle yetişiyor ,haberin olsun. Benim minicik 5 cm olarak kırdıklarım bile tuttu.

Kiraz 14-08-2009 15:11

Jineop henüz alisyumların altında bir şey yok ama lobelyaların altında başladı. Pembe alisyum çimlendirememiştim ama mor ve beyaz alisyumlardan bazıları arkadaşlıklarından dolayı pembeye dönmeye başladılar.

Dianthus tohumlarını ekmeye fırsatım olmamıştı ama baharda verandaya dökülmüştü, ben de yıkarken bahçeye süpürmüştüm, inanılmaz sayıda çimlendiler, yerlerine geçirdim, seneye açacaklar. Dianthus çiçeği açtıktan sonra kuruyor, çimlenen tohumlar bir sonraki yıl çiçek veriyor.

Pembe papatyadan ben de çelik aldım, bu papatyayı çok sevdim.

Kiraz 11-09-2009 12:38

5 Eklenti(ler)
Büyük çiçekli sabah sefaları bahçe duvarımda hiç açmadı, yapraklarını bana bırakıp, 4 m uzadıktan sonra inşaat yapılan bahçeye gülümsüyorlar.
Eklenti 102101

Cam güzelleri veranda hizasına gelsin diye beklerken, onlar coştu ve yayıldı. En güzel oldukları zaman ağustos sonu.
Karşı setin önünü bu sonbahar ve gelecek baharda tekrar düzenleyeceğim. Derdim kiremit kaplama sınır çizgisini kapatmaktı (nedense bahçede kesin sınır çizgilerini görmeki istemiyorum) Bu sınıra küçük çiçekli, küçük yapraklı ve açık renk çiçekler dikip mesafeyi biraz uzak göstermek istiyordum. Kullandığım bitkiler, canlı renkli köşelere nazaran bu göz yanıltmasını yaptı ama karmaşıklığı azaltmak için sadeleştirmek ve her mevsim yaprakları canlı duracak bitkiler dikmeyi düşünüyorum. Bense bu sene her denediğim tohumu, yer yokluğundan kalıcı bitkilerin aralarına serpiştirmiştim, sonuç iyi olmadı.
Eklenti 102099

Taş ve mıcır aralarından bile çıkıyorlar.
Eklenti 102100

Yine bu papatyam ama her geçen hafta daha çok seviyorum, çok bereketli.
Eklenti 102103

Nariel'in verdiği akşam sefası tohumlarından. Akşamları kulaklarını çınlatıyorum.
Eklenti 102102

Bunun yanında;

Hanımeli çok hoş,
Ben kokusundan sarhoş.
Koş arka bahçeye koş,
Yapılacak işleri gördükçe coş.

Kiraz 16-09-2009 08:25

Taşlar arasından

3 Eklenti(ler)
Dökülen tohumlar yer yerden çıkıyor.
Camgüzeli
Eklenti 102985

İki zayıf dal olarak baharda ektiğim fare kulağı 40 cm'lik mıcır engeli aşıp çimlere ulaşıyor.
Eklenti 102986

Lobelyayı istesem bu delikte çimlendiremezdim.
Eklenti 102984

Kiraz 16-09-2009 08:33

3 Eklenti(ler)
Sevdiğiniz cins camgüzellerinden kışın çelik alıp evde, cam kenarında yetiştirebilirsiniz, baharda da bahçeye aktarabilirsiniz. Bu katmerli, geçen sene aldığım fideden aynı şekilde koruduğum köklerden biri.
Eklenti 102987

Arka bahçemde yapılacak çok iş var ama yazın sıcaktan bunalan çiçekler şimdi canlanınca işi de unutuyorum.
Eklenti 102989

Eklenti 102988

ahmeter 16-09-2009 08:44

Sayın Kiraz
Bahçenizi gezdim gayet güzel meraklı olduğunuzu çiceklerden duydum .ama selluka göremedim herhalde yeni mevsimde yetiştirirsiniz iyi günler kolay gelsin

Adalet Yağcı 16-09-2009 08:49

Bendeki lobelyaların yaprakları farklı, ince ve minik, sizinkinin cinsi mi farklı?

Orhan Özbilgiç 16-09-2009 08:50

Sevgili Kiraz;
Birkaç gündür bahçeleri dolaşıyorum. Gördüklerim karşısında inanın ağzım açık kalıyor.
Arkadaşlarımız, istisnasız her mekanı adeta birer cennete çevirmişler. Bu cennetlerden birisi de sizinki.
Dilerim, o cennette, tüm sevdiklerinizle birlikte hep sağlıkla kalırsınız.

Kiraz 16-09-2009 14:19

Sayın Ahmeter çok teşekkür ederim. Yardım ve tavsiyelerinizden güç alıp yetiştireceğim:)

Adalet Hanım, benimkiler de küçük yapraklı ama bunlar en altta çıkan farklı formdaki yapraklarından, yakın çekimden dolayı da büyük gözüküyor.

Sayın Orijin, güzel dilekleriniz için teşekkürler. Bu dileği ben de çok seviyorum ve tüm cennetini yaratma çabasında olanlara diliyorum.

Kiraz 19-09-2009 08:23

5 Eklenti(ler)
Dün sabah çatıya çıkınca geçen sene kasım ayını hatırladım. Bitkiler ne müthiş, değişimleri ne kadar hızlı ve zevkli. Bahardan sonra bahçeyle ilgilenememe rağmen onların çabaları inanılmaz. Her ay, her hafta farklı renklerle ortaya çıkıyorlar.

Kasım2008
Eklenti 103454

Eylül 2009
Eklenti 103455

Demirler ne zaman saklanacak derken:
Nisan 2009
Eklenti 103458

Eylül 2009
Eklenti 103457

Bu da ilk defa bahçeme konuk olan horoz ibiği, çok sevdim seneye değişik türlerini de ekmek isterim.
Eklenti 103456

hozat 30-09-2009 13:40

Sevgili Kiraz,

Bahçenden çiçeklerinden aldığın keyfi okadar güzel anlatıyorsun ki..içinde dolaşmadan renklerin, kokuların, o muhteşem güzelliklerin tadına varıyoruz.
Sevdalı bulutlar gibisin ,her an yağacak sevgi sevgi yağmurları ile dolu.

Sevgiler..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025