agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ezgili dünyam / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/8416.htm)

limon 05-10-2008 13:24

Eline sağlık ezgilidünyam, hepsi birbirinden güzel görünüyor. Bu arada achocha nın tadı nasıldı? Beğendiniz mi?

ezgili dünyam 05-10-2008 14:16

2 Eklenti(ler)
Teşekkürler sevgili Limon. Malesef achocha'nın tadına bakamadım, çünkü tek fidem sadece üç adet ürün verdi, halen dalında duruyorlar sararıp tohum olmasını bekliyorum. Kıyamadım koparmaya, görünüşü sanki bamya gibi. İçinde tohum oluştuktan sonra ancak tadına bakabilirim. Tabi kartlaşmış hali mutlaka lezzetli olmaz.

ezgili dünyam 03-11-2008 09:33

2 Eklenti(ler)
Oya ağacı bugünlerde farklı güzel.

ezgili dünyam 12-01-2010 12:34

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.

Harfiyat yığını halinde olan eski garaj yıkıntısını nihayet sebze bahçesi yapabildim. :p Küçük bir alan gibi görünsede çok uğraştım. Toprağı yoktu. :( Yol çalışmasından kalan kum benzeri maddeyi alana döktükten sonra, üzerini kül ile kapladım. Daha sonra çürümüş bitki artıkları döşedim. En üstüne toprak döktüm. Toprağı çuvallar ile başka yerlerden sırtımla taşıdığım için, en zor yanı bu oldu.:( Nihayet emeklerimin karşılığını aldım. Domates, biber ve salatalıklar çok güzel oldu. Şu an marullarım yetişti bunların yerinde. Malesef fotoğraf makinem bozuk olduğu için resimlerini çekemiyorum. Elimde olan eski resimleri eklemeye çalışacağım.

ezgili dünyam 12-01-2010 12:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ezgili dünyam (Mesaj 223610)
Yol kenarında olan yıkılmış garajın harfiyatını temizlemeye çalıştık. Eğer bulabilirsek bir kamyon dolusu toprak alıp bahçe yapmayı istiyorum. Şu an görünüşü böyle.

Eklenti 34324

Eklenti 34325

Garajın ilk hali bundan bile daha felaket haldeydi. Betonları kırarak taşıdım. Yoldan gelip geçenler bile umutsuzluk içinde bakıyorlardı.

ezgili dünyam 12-01-2010 12:46

3 Eklenti(ler)
Toprak döktükten sonraki hali. İlk domates fideleri dikildi.

ezgili dünyam 12-01-2010 12:55

4 Eklenti(ler)
İşte mutlu son.:p Artık, domates, biber ve salatalıklar yetişti.

ezgili dünyam 12-01-2010 13:03

3 Eklenti(ler)
Hiç emeği geçmeyen eşim bahçeye bayıldı. Her sabah uğramadan geçemedi.:mad: Yola yakın olduğu için herkesin uğrak yeriydi zaten.

ezgili dünyam 12-01-2010 13:11

2 Eklenti(ler)
Oğlum,:p tohum ekmeme yardımcı oldu. Domates tohumları, malesef geç kaldığımızdan yetişmedi. Pazardan fide olarak aldık. Biber ve salatalıklar tohumdan yetişti. Ayrıca biberi pazardan fide olarakta yetiştirdim.

ezgili dünyam 12-01-2010 13:17

Tohumlar için toprak yoktu. Bahçeden torba ile eve toprak taşıdım. Evde toprak eledim. Dışarıda hava çok soğuk ve yağmurlu idi. Eve kimse gelmese diye dua etmiştim. Salonun ortasında toprak elediğimi görseler ne düşünürlerdi.:D

Sevgi Durul 12-01-2010 13:24

Sayın ezgili dünyam, emekleriniz boşa gitmemiş, Bahçeniz çok güzel. Ellerinize sağlık.
Küçük bahçevan da çok tatlı maşallah. Size bir sorum olacak. Oya ağacını tohumdan mı yetiştirdiniz? Benim elimde oya ağacı tohumu var. Ne zaman ve nasıl ekeceğimi bilemiyorum. Eğer siz de tohumdan yetiştirdi iseniz, bilgi verebilir misiniz?

sevim4 12-01-2010 13:24

Ellerinize salık ezgili.çok güzel olmuş salatalık tomates mis gibi talında yemek ne güzel olur.

ezgili dünyam 12-01-2010 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 562037)
Sayın ezgili dünyam, emekleriniz boşa gitmemiş, Bahçeniz çok güzel. Ellerinize sağlık.
Küçük bahçevan da çok tatlı maşallah. Size bir sorum olacak. Oya ağacını tohumdan mı yetiştirdiniz? Benim elimde oya ağacı tohumu var. Ne zaman ve nasıl ekeceğimi bilemiyorum. Eğer siz de tohumdan yetiştirdi iseniz, bilgi verebilir misiniz?

Oya ağacını fideden yetiştirmiştik uzun yıllar önce. İki tane ağacımız vardı, bir tanesi fırtınada yıkıldı. Yıkılan ağacın altından sürgünler çıktı. İlginç olan, diğer ağacın altında hiç fide olmadı. Tohumdan yetiştiğini sanmıyorum, çünkü öyle olsaydı, diğer ağacın dibinde fidanlar çıkardı. İnternetten okuduğuma göre, bahar aylarında taze dallar kesilerek dikiliyormuş.

ezgili dünyam 12-01-2010 13:40

Çok teşekkür ederim Sevim.:p Gerçektende sebzelerin kokusu bahçede yetişmedikten sonra anlaşılmıyor. Elim yapraklara değince mis gibi kokuları yayılıyordu.

nurcanaybay 12-01-2010 13:41

Elinize sağlık .Sebze bahçesinin etrafına kaife çiçeği , nasturtium gibi
çiçekler dikiliyor.Bunlar ya kokularıyla zararlıları uzaklaştırıyorlar ya da kendilerine çekiyorlar.Böylece daha sağlıklı s, sorunsuz sebzeler yetişiyor.Site den bir araştırın isterseniz.

ezgili dünyam 12-01-2010 13:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 562037)

Şimdi okudum, tohum ile yetişiyormuş. Ama çok uzun bir bekleyiş olur. En iyisi çelik ile yetiştirme. Oya ağacının en güzel yanı temmuz sonu olarak çiçek açmaya başlaması. İlkbaharda açsa, diğer meyve ağaçlarının çiçekleri yanında güzelliği fazla belli olmaz.

fikreteren 12-01-2010 18:51

Ezgili dünyam herşey çok güzel ellerinize sağlık

ezgili dünyam 18-01-2010 16:57

Çok teşekkür ederim. Diğer arkadaşların cennet gibi bahçelerini görünce, benim bahçem gözüme pek güzel gözükmüyor. Aslında emeğim çok, kısıtlı zamanımda çok uğraş veriyorum. Geçen ay, şeftali, elma, tatlı ve ekşi karadut fideleri diktim. Ayrıca, kendi üst bahçemden, vişne ağaçlarını söküp, arka bahçeme taşıdım. Sebze bahçesi yapacağım alanı genişletmek için, oradaki bazı meyve ağaçlarını söküp taşıdım. Bakalım bahar gelince tutup tutmadıkları belli olacak.:p Annemin diktiği bir inciri söküp, yer değişikliği yaptım, annem halen anlamadı:o İnşallah tutar.:D Eşim, fideleri çok yakın dikmişsin diyor.:o Sanki çok yer var, ben kasıtlı yapmışım gibi. Ne yapayım, hepsinden olsun istiyorum.:p Zaten ceviz ağacımız çok büyük. Malesef, bahçenin yarısı gölgesi altında kalıyor.

ezgili dünyam 12-10-2010 08:42

5 Eklenti(ler)
Bahçemden görüntüler.

ezgili dünyam 12-10-2010 08:45

5 Eklenti(ler)
Damlama su sistemi çalışmamız malesef başarısız oldu:(

ezgili dünyam 12-10-2010 08:49

4 Eklenti(ler)
Akşam safası çiçeğine bayıldım bu sene, bir kökten rengarenk oldu. :p

ezgili dünyam 12-10-2010 08:56

4 Eklenti(ler)
Meyveler

ezgili dünyam 12-10-2010 08:58

1 Eklenti(ler)
Muz ağacımız bu sene ilk kez ürün verdi ama halen aynı şekilde duruyor merakla bekliyoruz.

ezgili dünyam 12-10-2010 09:00

3 Eklenti(ler)
Oya ağacı gene muhteşemdi. Şimdi sonbahar şöleni sunmaya başladı...

ezgili dünyam 12-10-2010 09:05

2 Eklenti(ler)
Siyah üzümler, yeni olmaya başladığı zamanlar.

ezgili dünyam 12-10-2010 09:09

Acı biber. Geçen sene aldığım biber fidelerinin arasına karışarak bahçemdeki yerini aldı.

ezgili dünyam 12-10-2010 09:15

1 Eklenti(ler)
Fotoğrafını yükleyememişim acı biberin.

ezgili dünyam 12-10-2010 09:28

5 Eklenti(ler)
Domateslerin ilk ürünleri çürümeye başlayıp bizi çok üzmüştü ama sonraki ürünler güzel oldu.

sevim4 12-10-2010 10:33

Smeklerine sağlık güzel yavruna da maşalla hallah bağışlasn.
Sevgiler.

yağ-mur 12-10-2010 11:56

her şey çok güzel görünüyor maşallah çok şanslısınız ezgili dünyam:p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025