agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ezgili dünyam / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/8416.htm)

ezgili dünyam 26-06-2008 21:47

İyi dilekleriniz çok teşekkürler. Aslında yapmak istediğim o kadar çok şey varki, inşallah zamanla az az yapabilirim. Eşim ve benim çalıştığımız banka tasfiye olunca annemin evinin üst katına kat çıkıp burada yaşamaya başladık. Bu bahçe zaten benim çocukluğumun geçtiği bahçe. Son yıllarda evin inşaatı yüzünden bayağı kötü durumdaydı, her taraf harfiyat doluydu, kendi başıma milim milim uğraştım. Ancak bu sene biraz yola girdi. Ne kadar yorucu işler olsada bahçeyle uğraşırken stres atıyorum, iyiki böyle bir şansım var. İşsiz kalınca bir sene bile dayanamadım apartmanda yaşamaya. :(
Resimde olan oğlumda benim gibi çok meraklı bahçeye, inşallah benim gücüm yetmediği zamanlarda yardımcım olur.:p

ezgili dünyam 26-06-2008 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 253275)
Sevgili ezgili dünyam,
Ezan çiçeklerinden tohum almak için uğraşmayın.Bende o kadar çok ki seneye miktar olarak sayılarını 3-4 e katlayacaklar. Size fide gönderirim.Sevgiler....

Sevgili Vasfiye çok teşekkürler.:p

Güler 26-06-2008 22:09

Benden de istediğin birşey var mı?

ezgili dünyam 27-06-2008 08:19

Güler hanım çok düşüncelisiniz sağolun. Sizin güzel bahçenizden çiçekler arasından seçim yapmak çok zor. Bahçemin kenarlarına bölme yaptıktan sonra sizi rahatsız ederim. şimdi kıymetli çiçekleri dikersem zarar görür diye korkuyorum, sonra üzülürüm. Halen kanaldan atılan topraklar tam olarak düzelmedi çoğu yer tümsek olarak duruyor.

ezgili dünyam 30-06-2008 12:02

3 Eklenti(ler)
Eski garajın harfiyatını temizledik ve toprak aramaya başladık ama, oraya dökülen toprağın zamanla çatlayıp ayrılacağını, onun için altına silis denilen kumu dökmemiz gerektiğini söylediler. Ne kadar doğru bilmiyorum ama belediye yol çalışması yaparken havuz gibi olan bahçeme silis döktü, içinde iri taşlar doluydu, mecburen bu sabah erkenden gidip içindeki taşları kenara aldım. Güneş çok etkili olunca ve yardımcım oğlum yorgunluktan kumun üzerine yatınca eve girmek zorunda kaldık. Son halini resimlerken oğlum bana kızdı, bu kadar çirkin bir yerin resmini niye çekiyorsun diye.:p

ezgili dünyam 30-06-2008 12:04

Bu iri taşlar elimde kaldı, onları başarabilirsem meyva bahçesinin kenarına duvar **** yağmurda çamur olmasın diye yol yapmayı düşünüyorum.

Güler 30-06-2008 12:13

Ayyy, o taşlar nefis. Aman iyi muhafaza et, sana onunla ilgili harika fikirler, resimler gönderirim.

ezgili dünyam 30-06-2008 12:14

2 Eklenti(ler)
Achocha bir tane ürün vermiş.:p

ezgili dünyam 30-06-2008 12:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 254277)
Ayyy, o taşlar nefis. Aman iyi muhafaza et, sana onunla ilgili harika fikirler, resimler gönderirim.

Sevgili Güler hanım itiraf ediyorum, resimleri yüklemekte gerçek amacım sizin fikirlerinizden yararlanmaktı.:p

ezgili dünyam 30-06-2008 12:25

2 Eklenti(ler)
Daha önce verdikleri taşları geçici olarak bu şekilde dizdim, gecenin bir vakti.

Güler 30-06-2008 12:33

Çok güzel olmuşlar, ellerine sağlık. Şimdi sana bir püf noktası vereyim, o taşların arasından ve bitkilerin bulunduğu yerden yani senin yığdığın taşlar ile duvar arasından ot çıkmasını istemiyorsan bana yaz, yok istiyorum dersen o zaman başka.

ezgili dünyam 30-06-2008 16:11

Ben taşları öylesine dizdim, aralarında çimento yok. Ot çıkmasını istemem çünkü, bizim burada otlarla başetmek mümkün değil, çok hızlı büyüyorlar. Püf noktasını öğrenmeyi çok isterim. Birde şu an elimde yol parke taşı var, artan taşları bana bıraktılar. Onları ne şekilde değerlendirebilirim.

Güler 30-06-2008 16:15

Eğer boş olursan bu akşam yazışalım, sana uzun uzun anlatırım ama yarın Manyas'a döneceğim için evde çok iş var. Bu yüzden şimdi yazamayacağım. Ama taşların arasına beton atma, böyle daha güzel, sonra konuşuruz.

ezgili dünyam 30-06-2008 16:28

Çok teşekkürler, ne zaman olursa fikrinizi alırım hiç acelesi yok.:p Nasıl olsa bu sitenin bağımlısıyız bol bol yazışırız inşallah. Size iyi yolculuklar.

ezgili dünyam 15-07-2008 22:12

5 Eklenti(ler)
Bahçemin son hali. :p Domatesler hızla uzuyor:p.Bakalım ne olacak.

Kiraz 16-07-2008 09:55

Harika görünüyorlar Ezgili Dünya'm.

Güler 16-07-2008 15:03

Ellerine sağlık, çok güzeller.

ezgili dünyam 23-07-2008 19:17

3 Eklenti(ler)
Bahçemin son hali. Patlıcanlar büyümeye başladı.:p Sivri biber diye aldığımız biberler meğersem dolma biberiymiş.:( Kabaklar kiwonayla kucaklaştı, bakalım ne olacak.

ezgili dünyam 23-07-2008 19:31

2 Eklenti(ler)
Domatesler halen yeşil ama çok güzel. :p Dün ilk salatalığı ve biraz dereotunu topladım.:p

limon 23-07-2008 20:31

Hepsi birbirinden güzel. Afiyet şeker olsun. :)

ezgili dünyam 23-07-2008 20:51

3 Eklenti(ler)
Çok teşekkürler.:p

Domatesler olmadı sanıyordum ama, eşim üst bahçede olduğunu görmüş. Biraz önce eşim eline lambayı aldı, bende fotoğraf makinasını aldım. O domates topladı bende bu anı ölümsüzleştirdim. :D

ezgili dünyam 25-07-2008 13:52

1 Eklenti(ler)
Bahçeme baharda fesleğen tohumları atmıştım. Hiç olmadı diye üzülürken, bugün iki tane fide gördüm.:p Mutlaka başkalarıda vardır.

ezgili dünyam 25-07-2008 17:38

3 Eklenti(ler)
Balkonumdaki kedi tırnağı çiçeği çok güzel:p Hergün yeni çiçekler açıyor.
Geçen sene ablam bana saksısıyla vermişti. Kışın kar'ın altında kaldı. Tamamen yok oldu. Baharda, kendi kendine saksıya dökülen tohumlar böyle harika oldu. Aslında başka renklerde var ama bugün bunlar açmış.
:p

ezgili dünyam 19-08-2008 19:01

2 Eklenti(ler)
Pazardan aldığımız yeşil sivri biber fidesi bu şekilde ürün verdi. Dolma biberi olmakla kalmayıp, rengide yeşil değil kırmızı oldu.:p Acaba diyorum domateslere bakarak'mı kızardı.:D

ezgili dünyam 01-09-2008 21:49

1 Eklenti(ler)
Süs kabaklarım hızlı bir şekilde büyümeye başladı.:p

Güler 01-09-2008 22:02

Benim süs kabaklarım yeşil sarı. Ben bunları susak diye biliyorum. Köyde bunları maşrapa gibi kullanıyorlar. Hele pekmez kaynatırken çok gerekli oluyor.
Sizinkiler de çok güzeller, kurutmayı bir deneyin derim.

ezgili dünyam 01-09-2008 22:29

2 Eklenti(ler)
Ben yanlış biliyormuşum gerçek adı susakmış. İnşallah çürümeden kurur.:p İnternette çok güzel resimlerini gördüm.

ezgili dünyam 04-09-2008 12:15

2 Eklenti(ler)
İlk ürün veren achocha kurudu, .:( Çok şükür diğeri ürün verdi, halen canlı. Eğer başarabilirsem tohum olarak bırakacağım. Gerçi tadını merak ediyorum. :o Yabancı sitelerden öğrendiğim kadarıyla tazeyken salatalık gibi yeniliyor, **** bamya yemeği gibi pişirilebiliyor.

ezgili dünyam 05-10-2008 11:25

5 Eklenti(ler)
Bahçemde sonbahar sebzeleri büyümeye başladı artık. Günlerdir, kasalara ektiğim minik marulları bahçeye fidelemeye uğraşıyorum. Bu arada geçmi kaldım bilmiyorum ama, kasaya brokoli ektim, eğer büyütebilirsem çok memnun olacağım.

Bahçemin bölümlerinde marul, maydanoz, tere otu, dere otu, eskiden kalan pazı, yeni ekilmiş pazı, bir kaç fesleğen, kara lahana ve yeni çimlenmeye başlamış ıspanaklar var. Bu hafta soğan ve sarımsak ekmeyi istiyorum.

ezgili dünyam 05-10-2008 12:25

1 Eklenti(ler)
Bahçemde sökmek zorunda kaldığım yeşil domatesleri turşu yaparak değerlendirdim.:p Dün kaya tuzu ile ovdum, bugün su ilave edeceğiğim. Umarım güzel olur. İlk turşu deneyimim olacak.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025