agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ezgili dünyam / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/8416.htm)

ezgili dünyam 07-01-2011 14:57

Furkancığım 24 tanesini içeri aldında, o zavallı garibin ne suçu vardı, balkonda kaldı. Neyse kasıt yokmuş:p suçun biraz hafifledi, yoğun bakımda iyi sonuç vermiş şükür. Neyse bu bize tecrübe oldu, demekki çilek fideleri soğuğu sevmiyor.:p bunu öğrenmiş olduk.:p

furkan yıldız 07-01-2011 14:59

:p hay dilime kraliçe arı polen yapsın :p
Artık tecrübe paylaşımını durdurdum maytap geçiyorsunuz benimle :D

cemo 07-01-2011 15:10

İyi de bizim çilekler hep bahcelerde. Furkan neden içeri aldı anlamadım:cool:;)
Maytap ı anlamadan sazan gibi atladım mı ne konuya:))

Lastik saksı foto.larını bekliyorum Ezgilidünyam.

furkan yıldız 07-01-2011 15:16

Dalga geçiyorlar yani Cemo ablacım maytap o :p

ezgili dünyam 07-01-2011 22:42

Lastik saksım bugün bahçeye kadar ulaştı. Balkondan baktım güzel görünüyordu. Aklımıza bir fikir geldi, aslında minik bir süs havuzu olarak bahçeye, terasa konulabilir. Bir tane daha lastik varmış, ondanda saksı yapacak eşim. Artık tecrübeli oldu.:)

furkan yıldız 07-01-2011 23:30

Bizim sandaletler yaza kadar yetişir mi ablacım :p

ezgili dünyam 08-01-2011 05:21

Resimlerde olan sandaletler yetişir ama ben daha değişik tasarımlar için çalışıyorum.:p

Güler 08-01-2011 06:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ezgili dünyam (Mesaj 562030)
Tohumlar için toprak yoktu. Bahçeden torba ile eve toprak taşıdım. Evde toprak eledim. Dışarıda hava çok soğuk ve yağmurlu idi. Eve kimse gelmese diye dua etmiştim. Salonun ortasında toprak elediğimi görseler ne düşünürlerdi.:D

Bitki delileri başlığına ne güzel bir mesaj.

Güler 08-01-2011 07:31

Sevgili ezgili dünyam, ne kadar uzun zaman olmuş sizin bahçenize girmeyeli.
Hem şaşırdım hem de çok keyiflendim. Büyük aşama olmuş bahçede. Ne güzel her şey var ve çok da sağlıklı ve güzel. Ellerinize sağlık.

Sonbahar güzel görüntüler vermiş bahçenizde, ayağınızda çizme yaprakları savurta savurta, ayağınıza yere sürerek yürüyüşler yapıyor musunuz? Bu yürüyüş esnasında yerden kalkan yaprakların başka yerlere uçuşmasını seyrederken hep zevk alırım. Bir deneyin derim.

Arkadaşımız kantanzst'ın bahsettiği bitkileri ben de ahudududan ziyade böğürtlene benzettim.
Alara fidanlığından aldığımız bu aşılı böğürtlenlerin de tadları o kadar fazla değiller, ve dikensizler. Çünkü bunlar ahududuya aşı yapılmış. O yüzden dikensiz ve hafif mayhoş oluyorlarmış. Yani benim bahçemdeki böğürtlenler böyle.
Ahududuların meyve yapıları biraz daha gevşek oluyor zaten.

Lastik saksılar, aahh benim de derdim olmuştu bahçemi kurduğum ilk senelerde.
Fotoğrafını görünce çok hoşuma gitmişti ve ben de yapacağım diye tutturmuştum. Oğuz'un arabasının eski lastiklerini getirdim, önce yıldız yıldız çizerek şekilli şekilli çizdim.
Aldım elime taş kesme aletini. Hani şu matkaba benzer gibi olanından.
Uğraş babam uğraş, canım çıkıyor bir -iki santim kesmek için.
Etrafı aldı yanık lastik kokusu, ben halâ didişiyorum lastikle. Nuh diyor peygamber demiyor.
Lastik dubleks lastikmiş arasında çelik şeritler-bantlar var.
İnan 5-10 cm lik yer kesecem derken motoru yaktım. Ellerim acıdı.
Oğuz da farketmesin diye lastiği yok kenarına ters koydum. İçine toprak doldurup allisyum ektim.
Tabii yediden bir taş kesme motoru daha aldık.

Yücel Canpolat 08-01-2011 08:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 738073)
Sevgili ezgili dünyam, ne kadar uzun zaman olmuş sizin bahçenize girmeyeli.
Hem şaşırdım hem de çok keyiflendim. Büyük aşama olmuş bahçede. Ne güzel her şey var ve çok da sağlıklı ve güzel. Ellerinize sağlık.

Sonbahar güzel görüntüler vermiş bahçenizde, ayağınızda çizme yaprakları savurta savurta, ayağınıza yere sürerek yürüyüşler yapıyor musunuz? Bu yürüyüş esnasında yerden kalkan yaprakların başka yerlere uçuşmasını seyrederken hep zevk alırım. Bir deneyin derim.

Arkadaşımız kantanzst'ın bahsettiği bitkileri ben de ahudududan ziyade böğürtlene benzettim.
Alara fidanlığından aldığımız bu aşılı böğürtlenlerin de tadları o kadar fazla değiller, ve dikensizler. Çünkü bunlar ahududuya aşı yapılmış. O yüzden dikensiz ve hafif mayhoş oluyorlarmış. Yani benim bahçemdeki böğürtlenler böyle.
Ahududuların meyve yapıları biraz daha gevşek oluyor zaten.

Lastik saksılar, aahh benim de derdim olmuştu bahçemi kurduğum ilk senelerde.
Fotoğrafını görünce çok hoşuma gitmişti ve ben de yapacağım diye tutturmuştum. Oğuz'un arabasının eski lastiklerini getirdim, önce yıldız yıldız çizerek şekilli şekilli çizdim.
Aldım elime taş kesme aletini. Hani şu matkaba benzer gibi olanından.
Uğraş babam uğraş, canım çıkıyor bir -iki santim kesmek için.
Etrafı aldı yanık lastik kokusu, ben halâ didişiyorum lastikle. Nuh diyor peygamber demiyor.
Lastik dubleks lastikmiş arasında çelik şeritler-bantlar var.
İnan 5-10 cm lik yer kesecem derken motoru yaktım. Ellerim acıdı.
Oğuz da farketmesin diye lastiği yok kenarına ters koydum. İçine toprak doldurup allisyum ektim.
Tabii yediden bir taş kesme motoru daha aldık.

bu da bitki delileri başlığına ben ce kapak olur Ablacığım::):)etrafı aldı yanık lastik kokusu:)

Güler 08-01-2011 09:33

Utandırma beni, deliliğimi yine yüze vurmanın alemi var mı sevgili Yücel Canpolat? :D :D

ezgili dünyam 08-01-2011 12:11

Sevgili Güler hanım bahçeme hoş geldiniz. Bahçemde yapılacak çok iş var daha. Hele son günlerde, belediyeciler su kaçıran boruyu bulamayınca bayağı bir yer kazdılar, dahası kırdıkları betonu tekrar onarmadan gittiler. Birde sera malzemeleri ortalığa yayılınca, bayağı bir karıştı bahçe. Bahçem resimlerde görüldüğünden daha küçük, yürüyüş yapmak için aynı yerlerde tekrar tekrar turlarım. Olsun bunada şükür, dört duvar arasında kalmıştım çalıştığım yıllarda. Burası benim baba evimin bahçesi olduğu için hep vardı ama, böylesine uğraşmaya fırsat olmuyordu gene. Sizin lastik maceranız maddi manevi kayıplara sebep olmuş. Doğrusu iyi cesaret, ben kendim kalkışamazdım yapmaya. Eşim bile yardım almış arkadaşından. Kaç kere yoruldum bıraktım, sonra tekrar başladım diyor. Soğuk hava olduğu için sertleşmiş lastik, sobanın arkasına koyunca kesmesi kolay kolmuş. Tabi sizin lastik farklıymış, bunuda öğrenmiş olduk. Birazdan çıkıp fotoğrafını çekecem. Lastik saksının en güzel yanı dayanıklı olması, normal saksılar güneşte, karda dayanamıyo:pr.

ezgili dünyam 08-01-2011 12:16

Bir birbirimizi anlıyoruz da, çevrem gerçekten bana tuaf bakıyor gibi geliyor. :D İş kıyafetimin üzerine bitki delisi yazayımda, meraktan kurtulsunlar.:p

ezgili dünyam 08-01-2011 15:14

5 Eklenti(ler)
Lastik saksının resimleri:p

Güler 08-01-2011 20:33

Ellerinize sağlık, demek ben de dubleks olmayan bir lastik bulmalıyım. O zaman testere ile bile keserim. Yani anlayacağınız daha pes etmiş değilim gördünüz mü? :D

Sevgi Durul 08-01-2011 20:44

Saksınız çok güzel olmuş, sevgili ezgili dünyam. İçine beyaz açan sardunyalar ya da beyaz petunya çok yakışır, ya da ne bileyim beyaz açan tüm çiçekler. Sevgiyle kalın...

Yücel Canpolat 08-01-2011 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 738357)
Ellerinize sağlık, demek ben de dubleks olmayan bir lastik bulmalıyım. O zaman testere ile bile keserim. Yani anlayacağınız daha pes etmiş değilim gördünüz mü? :D

Evet evet Güler Abla Siz testereyle kesin Oğuz Abi'min cüzdanını yakma:):)

furkan yıldız 08-01-2011 21:55

ezgili ablacım lastiklerin hayırlı olsun bende istiyorum bana da öğretir misin :p
Valide sultan görmesin bunları :D

gurbik67 08-01-2011 22:43

ezgili bahçen harika,emek verilen her şey güzeldir emeğin kötüsü olmaz sadece farklı görsellik olur bitki işi, şöförlük gibi her gün yeni bir şey öğretir.
oya ağacının dibinde köklü filiz varmı acaba.

fikreteren 09-01-2011 09:20

Demek ki lastik Ezgigi dünyama sormak lazım mış saksı yapmak için ne yapmak lazımmış..

ezgili dünyam 09-01-2011 10:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 738357)

Yeni haber, bu lastiklerde aynısıymış ama işin püf noktası, üzeri çiçek şeklinde kesiliyor ya, eşim çiçek kısmını daha küçük yapmış, yani böyle yapınca, içinde olan metal kısımlara ulaşılmadığı için kolay kesilmiş. Normal çakı ile kesmiş. Metalin bulunduğu yer zorlar keserken.

ezgili dünyam 09-01-2011 10:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 738565)
Demek ki lastik Ezgigi dünyama sormak lazım mış saksı yapmak için ne yapmak lazımmış..

saksı dünyasına hareket getirdim galiba. Etrafta lastik kalmayacak. Arabası olanlar dikkat etsin.:p

ezgili dünyam 09-01-2011 10:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gurbik67 (Mesaj 738426)
ezgili bahçen harika,emek verilen her şey güzeldir emeğin kötüsü olmaz sadece farklı görsellik olur bitki işi, şöförlük gibi her gün yeni bir şey öğretir.
oya ağacının dibinde köklü filiz varmı acaba.

Resimlerde görülen büyük oya ağacının dibinde hiç filiz olmadı ama, fırtınada yıkılan bir tane daha oya ağacımız vardı, o yıkıldıktan sonra kökünden tekrar filizler çıktı. Siz biliyorsunuz bizim oraları, geleceğiniz zaman söyleyin ben ayarlarım fide.

ezgili dünyam 09-01-2011 11:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız (Mesaj 738411)
ezgili ablacım lastiklerin hayırlı olsun bende istiyorum bana da öğretir misin :p
Valide sultan görmesin bunları :D

Furkancığım, her ne kadar saksı yapımında elim değmemiş olsada, bütün püf noktaları öğredim. Şimdiki hedefim kocaman bir kamyon lastiği bulmak, aynı şekilde kesip havuz yapmak istiyorum. Tabi ben mimar olacağım, elim değmeyecek. :D Ama lastik bulmak çok zor kimse atmıyor.:(

ezgili dünyam 09-01-2011 11:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 738366)
Saksınız çok güzel olmuş, sevgili ezgili dünyam. İçine beyaz açan sardunyalar ya da beyaz petunya çok yakışır, ya da ne bileyim beyaz açan tüm çiçekler. Sevgiyle kalın...

Hiç beyaz çiçeğim yok, çevremdeki bahçeleri bir araştırayım. Gerçekten de beyaz çok yakışır.

KAPTANzst 09-01-2011 15:43

Anlaşılan benim iki yedek lastiğime iş çıktı. Şu an değil ama illada yapacağım bu işi. Kesmedende güzel oluyor. Belkide öyle kullanırım. Evin girişine yolun sağına ve soluna iyi durur gibi.

Cumhur Tonba 09-01-2011 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız (Mesaj 737626)
:p hay dilime kraliçe arı polen yapsın :p
Artık tecrübe paylaşımını durdurdum maytap geçiyorsunuz benimle :D

Kraliçe arı ufak tefek işlerle uğraşmaz. Gerçi sen de buna şahit olacaksın.

furkan yıldız 10-01-2011 21:42

:p Ya Cumhur AMCA potumu arıyorsun hep. Tongaya düşüreceğim seni :D

Selehattin 67 27-01-2011 17:24

Hemşerim ezgili düna lastik saksıyı daha önce gördüm vede yaptım fakat cantla beraber olanı ilk defa gördüm gerçekten harika olmuş şimdi arabanın eski lastiklerini hurdacıya verdiğime pişman oldum müthiş olmuşlar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025