agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 20-07-2013 21:12

3 Eklenti(ler)
Oyalar çiçek açıyor..... ve yaz bitiyor.



tekomusti 20-07-2013 22:27

maşallah ablacım süper ellerinize sağlık
esen kalın

Güler 20-07-2013 22:50

Teşekkür ederim, sevgili tekomusti.

Güler 20-07-2013 23:17

4 Eklenti(ler)
Meyve ağaçlarımızda bu sene meyve az, bir haftadır da öğleden sonra rüzgâr şiddetini arttırarak esiyor. Bu durumda meyveler hep dökülüyor, hoş dökülenler de pek sağlıklı olmayanlar.


Güler 20-07-2013 23:18

1 Eklenti(ler)
Yasemin yeniden aşka geldi... çiçekleniyor.

Eklenti 427917

iynk 20-07-2013 23:22

Harika bir bahçe. Oy oyy oyy diyerek gezdim bahçenizi :) Sağlıklı, mutlu ve huzurlu günlerde keyfini cikarin bahcenizin.. Emeklerinize sağlık..

YeniGine 21-07-2013 01:04

Plastik çiçeklikteki çiçekler benim de çok hoşuma gitti. Ve tam Sevgili CAN Güler Hanım'a göre bir güzellik. Maşallah!..
Ayrık otlarının o uzun boylarını yolmaktan büyük zevk alıyorum, ne kadar da güzel toprağı kabartarak çıkarlar; bazen minik olanlarını özellikle kopartmıyorum ki büyüsünler de öyle uzuncaa toprağı kabartarak koparabileyim diye.
Sevgili CAN Güler Hanım gülleriniz her zamanki gibi harika, maşallah onlara...
Oyalar da sanki bu sene erken çiçeklendiler gibi geliyor bana.
Emeklerinize, yüreğinize sağlık... Herşey gönlünüzce olsun inşallah...

taitai 21-07-2013 10:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1182114)
Meyve ağaçlarımızda bu sene meyve az, bir haftadır da öğleden sonra rüzgâr şiddetini arttırarak esiyor. Bu durumda meyveler hep dökülüyor, hoş dökülenler de pek sağlıklı olmayanlar.

Yerlerde çok meyve var. Dökülen meyvelerden de sirke yapılabilir. Zira marketlerde satılan fabrikasyon sirkelerin çabuk olması için asitle karıştırıldığını okumuştum. Az bile olsa sağlık için bir kazanımdır. Elma sirkesinin faydalarını çoğu kişi bilir.

Güler 21-07-2013 21:12

Teşekkür ederim sevgili YeniGine.

Sayın tatai, çok haklısınız. Ben vakit bulamıyorum ama komşularım yapıyorlar, bana da düşüyor, sağ olsunlar.

hozat 21-07-2013 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1182115)
Yasemin yeniden aşka geldi... çiçekleniyor.

Eklenti 427917

Sevgili Güler,senin çiçekler aşka geldikçe ben de başka türlü aşka geliyorum(ne oluyorsa) gider gitmez bir türlü yol kat edemeyen "tembel yaseminim"le
hesaplaşacağım. YA OL, YA DA OL diye tehtit etmeyi düşünüyorum.

Güler 21-07-2013 23:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1182421)
Sevgili Güler,senin çiçekler aşka geldikçe ben de başka türlü aşka geliyorum(ne oluyorsa) gider gitmez bir türlü yol kat edemeyen "tembel yaseminim"le
hesaplaşacağım. YA OL, YA DA OL diye tehtit etmeyi düşünüyorum.

Yolla bana seni üzen o tembeli, burada aşka getireyim. ;)

hozat 21-07-2013 23:21

Zaten benim çiçeklerimin seninkilerden MANKENLİK dersi alması gerekiyor.

Ne zaman podyuma çıkacaklar, nasıl yürüyecekler, renk ve endamlarını nasın sunacaklar?v.s v.s.. bir kaç fotoğrafı tabettirip, yanlarına koyacağım.Belki görerek daha iyi öğrenirler.

Güler 22-07-2013 22:09

Sevgili hozat, hayranım bu benzetmelerine, nereden de bulursun. Çok yaşa sen e mi. ;)

r-ü-z-g-a-r 25-07-2013 14:02

güler hanım yeni keşfettim burayı söz bulamıyorum harika.güzel.şahane.vs
daha ne diyeyim ellerinize o güzel gönlünüze sağlık (cennet; mi ne orası)

Güler 01-08-2013 16:02

4 Eklenti(ler)
Sabahları bahçe hasadımız çok fazla olmaya başladı. Tabii konu komşu da bizlerle beraber mutlu oluyor.

Yeşil biberler ve domatesler poşet poşet dağıtılıyor konu komşuya.

Bu sabah Oğuz yine kavaltı için pembe domates ve yeşil biber toplayıp gelmiş.
Pembe domatesler pek dayanıklı olmuyor. Ama kahvaltımızın vazgeçilmezi oldular.
Bir tanesi bize bol bol yetiyor.... eee bir domates 1.300 kg. gelirse yeter değil mi? ;)

Hergün bunlara eşlik eden kabaklarımız da var. Ama artık hep kabak pişirmiyorum, malina'dan öğrendim kurutma yoluna gidiyorum.

Bahçenin bereketi ve maşallahı var......


Güler 01-08-2013 16:10

4 Eklenti(ler)
Pembe domateslerden başka domateslerimiz de var.


h_dogan 01-08-2013 16:22

Maşallah pembelere. Bu senenin rekoru sende Güler Abla.
Pembe domatesleri tam kızarmadan toplayıp buzdolabının sebze bölümüne koyarsanız 10-15 gün dayanıyor. Tam olgunlukta toplanırsa malesef dayanmıyor.
Afiyetle yemeniz dileğiyle.

dağçiçeği 01-08-2013 18:36

Harika güzellikler bunlar Güler Hanım. Ellerinize sağlık.
Merak ettim kabakları nasıl kurutuyorsunuz ?

birnefestoprak 01-08-2013 19:30

Alıntı:

Bu sabah Oğuz yine kavaltı için pembe domates ve yeşil biber toplayıp gelmiş.
Pembe domatesler pek dayanıklı olmuyor. Ama kahvaltımızın vazgeçilmezi oldular.
Bir tanesi bize bol bol yetiyor.... eee bir domates 1.300 kg. gelirse yeter değil mi?
Cok kaliteli bir domates oldugu belli. Kati orani oldukca yuksek. Seker/asidite miktarlarini nasil tanimlarsiniz; tadi tatliya mi yakin yoksa eksiye mi? Bir de cesit icin Brandywine derdim ama onun bu kadar buyuk meyve verecegini sanmam. Yoksa Tekin Bey'in tanittigi iri Bulgar pembesi mi?

Güler 01-08-2013 23:55

Valla Bulgar pembesi mi değil mi hiç fikrim yok. Ama çok iri, ve tadı da çok güzel. Tatlı bir tadı var. Bazı pembe domatesler mayhoş oluyor, yakın komşumunkilerde bu mayhoşluğu tattım.
Aklımın almadığı, bu bir kök bitkide en azından 10 tane böyle iri domates var, tele de bağlılar ama nasıl bu sap bunları taşıyabiliyor?
İçlerinden olmuş olanları topladık, en büyüğü 1.300 kg. geldi.
Bazı yeşiller var belki daha da iri olacak gibi görünüyor.
Çok ince kabuklular, hatta dikkatlice toplamazsanız parmağınız hemen delebiliyor kabuğunu.
Görselliği de çok güzel tadı da. Gören " bunlar hormonlu mu?" dediklerinde evet, bol bol yanık hayvan gübresi ile hormonluyoruz diyorum.

Yarın toplananları dağıtırız herhalde, çünkü evdeki buzdolaplarının sebzeliklerinde domatesten başka bir şey yok, her tarafımız domates oldu.


Sevgili dağçiçeği, kabakların kabuklarını tırtıkladıktan sonra önce yuvarlak yuvarlak kesiyor sonra da bunları kibrit çöpü haline getiriyorum. Onları da küçülterek bir havlu veya bir kurulama bezine yayıyor, gidip gelip karıştırıyorum, aynen erişte kurutur gibi.

malina, patlıcan ve salçalık biberleri de böyle yapıyor. İyice kuruduktan sonra bunları bir kavanoza dolduruyor, özellikle bulgur pilavında çok güzel oluyor. Çorbalara da katabilirsiniz.

Ben bulgur pilavı yaparken 2 çorba kaşığı kadar ilave ediyorum, çok da hoşumuza gidiyor.

Güler 01-08-2013 23:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1186076)
Pembe domatesleri tam kızarmadan toplayıp buzdolabının sebze bölümüne koyarsanız 10-15 gün dayanıyor. Tam olgunlukta toplanırsa malesef dayanmıyor.
.

Peki bu durumda dalında olmuşlar kadar lezzetli oluyorlar mı?

Çocuklara göndermek istiyorum, ama kargoda dayanamıyorlar.

h_dogan 02-08-2013 07:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1186221)
Peki bu durumda dalında olmuşlar kadar lezzetli oluyorlar mı?

Çocuklara göndermek istiyorum, ama kargoda dayanamıyorlar.

Tam olgunlaşmışlar kadar olmasa da yine de birçok domatesten lezzetli oldukları kesin Güler Abla.

Eğer uzak yere gönderecekseniz renk dönmeye başladığında toplayıp gönderin. Zaten birkaç güne kadar tam kızarır onlar. Meyvenin ucundan itibaren kızarmaya başlıyor domatesler.

Yerli domatesleri pazara sunacakları zaman hiçbir zaman tam olgunlukta toplamıyorlar. Çünkü çok narin ve de çabuk yumuşuyorlar. Alanlar evde birkaç gün bekletiyor kızarması için. Ondan sonra tüketiyorlar.

Pembe domates de o gruptan bence. Kabuğu çok ince en iyi toplama zamanı renk atmaya başladığı zaman tabi hemen tüketilmeyecekse.

Bir de sizin orada Adana'da olan domateslerden daha dayanıklı olacağını düşünüyorum. Çünkü sıcaklık burada daha fazla. Sıcaklar bastırdı mı olgunlaşma hızlanıyor. Meyveler de küçük oluyor burada. ;)

Güler 02-08-2013 14:06

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim sevgili h_dogan, burada hava İstanbul'a yakın. Biz de pembe domateslerden çocuklara İstanbul'a göndermek istiyoruz ama dediğim gibi hemen yumuşayıp eziliyorlar.
Anlattığınız gibi ufak da olsa bir koli yapıp denemek için göndereceğim, sağ olun.

yigit666 02-08-2013 19:14

bende bu hafta sonu çatalca yolu üzerinde, seralar var yolda tezgahlarda üreticiler kendi ürettikleri sebzeleri satıyorlardı, pembe domates aldım ,satan bayan pembe domatesin açık pembe olması gerektiğini yani birazda yeşilimtırak olmasını önerdi lezzeti daha güzel oluyormuş ,tam pembe olunca kabukları çabuk bozuluyor yumuşak oluyor dedi , sonbaharda üreticiler normal domatesleri alacalı (çakır) bir şekilde toplayıp kasalarda saman içinde bir aya yakın bekletip kızarınca satıyorlar.

Güler 02-08-2013 19:49

Ne bileyim ....ben dalında olduklarında sanki daha lezzetli olacaklar diye düşündüğümden kendimiz için olgun olsun istiyorum. Zaten toplar toplamaz hemen kahvaltıda yiyoruz. Valla çok da keyif alıyoruz. Hele Oğuz'a " uğraştın ama çok da güzel oldu, ellerine sağlık" dediğimde mest oluyor canımın içi. :D

h_dogan 03-08-2013 09:15

Aslında forumda böyle bir başlık var mı bilmiyorum ama toplandıktan sonra olgunlaşmaya devam eden ve etmeyen sebze meyvelerle ilgili bir başlık açsak iyi olacak gibi görünüyor. ;)

Güler 03-08-2013 09:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1186687)
Aslında forumda böyle bir başlık var mı bilmiyorum ama toplandıktan sonra olgunlaşmaya devam eden ve etmeyen sebze meyvelerle ilgili bir başlık açsak iyi olacak gibi görünüyor. ;)

Eeee, ne duruyorsunuz açsanıza. Hem de güzel fikirlerinizi hem siz hem de bu işi bilen arkadaşlar, deneyimlerini de paylaşırlar. ;)

Ben bilmiyorum ama eğer bu konuda açılmış bir başlık varsa birleştiririz.

h_dogan 03-08-2013 10:58

Kaydettim ablacığım tam cevap yazıyordum ki elektrik kesildi burada. Konuyu biraz biliyorum okuldan ama araştırıp öyle açayım ki açtığımıza değsin. ;)

mügem 04-08-2013 04:39

Merhabalar Güler abla,bizim buralarda erken kırağı tehlikesi olduğu için,domatesleri gök iken toplarız.Yarı karanlık,kapalı bir yerde,koli saman vb. şeylerin üzerine sererek saklarız.Geçen yıl bu yöntemle,şubat ortasına kadar kendi domatesimizi tükettik.
Saygılar..

Güler 04-08-2013 09:11

Sevgili mügem, nasıl yaptığınızı bir de arkadaşımız h_dogan'ın açmış olduğu " Klimakterik olan ve Klimakterik olmayan meyve ve sebzeler " başlığında yazsanız da bizler de bilgilensek.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025