![]() |
3 Eklenti(ler)
|
maşallah ablacım süper ellerinize sağlık
esen kalın |
Teşekkür ederim, sevgili tekomusti.
|
4 Eklenti(ler)
Meyve ağaçlarımızda bu sene meyve az, bir haftadır da öğleden sonra rüzgâr şiddetini arttırarak esiyor. Bu durumda meyveler hep dökülüyor, hoş dökülenler de pek sağlıklı olmayanlar.
|
1 Eklenti(ler)
|
Harika bir bahçe. Oy oyy oyy diyerek gezdim bahçenizi :) Sağlıklı, mutlu ve huzurlu günlerde keyfini cikarin bahcenizin.. Emeklerinize sağlık..
|
Plastik çiçeklikteki çiçekler benim de çok hoşuma gitti. Ve tam Sevgili CAN Güler Hanım'a göre bir güzellik. Maşallah!..
Ayrık otlarının o uzun boylarını yolmaktan büyük zevk alıyorum, ne kadar da güzel toprağı kabartarak çıkarlar; bazen minik olanlarını özellikle kopartmıyorum ki büyüsünler de öyle uzuncaa toprağı kabartarak koparabileyim diye. Sevgili CAN Güler Hanım gülleriniz her zamanki gibi harika, maşallah onlara... Oyalar da sanki bu sene erken çiçeklendiler gibi geliyor bana. Emeklerinize, yüreğinize sağlık... Herşey gönlünüzce olsun inşallah... |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sevgili YeniGine.
Sayın tatai, çok haklısınız. Ben vakit bulamıyorum ama komşularım yapıyorlar, bana da düşüyor, sağ olsunlar. |
Alıntı:
hesaplaşacağım. YA OL, YA DA OL diye tehtit etmeyi düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Zaten benim çiçeklerimin seninkilerden MANKENLİK dersi alması gerekiyor.
Ne zaman podyuma çıkacaklar, nasıl yürüyecekler, renk ve endamlarını nasın sunacaklar?v.s v.s.. bir kaç fotoğrafı tabettirip, yanlarına koyacağım.Belki görerek daha iyi öğrenirler. |
Sevgili hozat, hayranım bu benzetmelerine, nereden de bulursun. Çok yaşa sen e mi. ;)
|
güler hanım yeni keşfettim burayı söz bulamıyorum harika.güzel.şahane.vs
daha ne diyeyim ellerinize o güzel gönlünüze sağlık (cennet; mi ne orası) |
4 Eklenti(ler)
Sabahları bahçe hasadımız çok fazla olmaya başladı. Tabii konu komşu da bizlerle beraber mutlu oluyor.
Yeşil biberler ve domatesler poşet poşet dağıtılıyor konu komşuya. Bu sabah Oğuz yine kavaltı için pembe domates ve yeşil biber toplayıp gelmiş. Pembe domatesler pek dayanıklı olmuyor. Ama kahvaltımızın vazgeçilmezi oldular. Bir tanesi bize bol bol yetiyor.... eee bir domates 1.300 kg. gelirse yeter değil mi? ;) Hergün bunlara eşlik eden kabaklarımız da var. Ama artık hep kabak pişirmiyorum, malina'dan öğrendim kurutma yoluna gidiyorum. Bahçenin bereketi ve maşallahı var...... |
4 Eklenti(ler)
Pembe domateslerden başka domateslerimiz de var.
|
Maşallah pembelere. Bu senenin rekoru sende Güler Abla.
Pembe domatesleri tam kızarmadan toplayıp buzdolabının sebze bölümüne koyarsanız 10-15 gün dayanıyor. Tam olgunlukta toplanırsa malesef dayanmıyor. Afiyetle yemeniz dileğiyle. |
Harika güzellikler bunlar Güler Hanım. Ellerinize sağlık.
Merak ettim kabakları nasıl kurutuyorsunuz ? |
Alıntı:
|
Valla Bulgar pembesi mi değil mi hiç fikrim yok. Ama çok iri, ve tadı da çok güzel. Tatlı bir tadı var. Bazı pembe domatesler mayhoş oluyor, yakın komşumunkilerde bu mayhoşluğu tattım.
Aklımın almadığı, bu bir kök bitkide en azından 10 tane böyle iri domates var, tele de bağlılar ama nasıl bu sap bunları taşıyabiliyor? İçlerinden olmuş olanları topladık, en büyüğü 1.300 kg. geldi. Bazı yeşiller var belki daha da iri olacak gibi görünüyor. Çok ince kabuklular, hatta dikkatlice toplamazsanız parmağınız hemen delebiliyor kabuğunu. Görselliği de çok güzel tadı da. Gören " bunlar hormonlu mu?" dediklerinde evet, bol bol yanık hayvan gübresi ile hormonluyoruz diyorum. Yarın toplananları dağıtırız herhalde, çünkü evdeki buzdolaplarının sebzeliklerinde domatesten başka bir şey yok, her tarafımız domates oldu. Sevgili dağçiçeği, kabakların kabuklarını tırtıkladıktan sonra önce yuvarlak yuvarlak kesiyor sonra da bunları kibrit çöpü haline getiriyorum. Onları da küçülterek bir havlu veya bir kurulama bezine yayıyor, gidip gelip karıştırıyorum, aynen erişte kurutur gibi. malina, patlıcan ve salçalık biberleri de böyle yapıyor. İyice kuruduktan sonra bunları bir kavanoza dolduruyor, özellikle bulgur pilavında çok güzel oluyor. Çorbalara da katabilirsiniz. Ben bulgur pilavı yaparken 2 çorba kaşığı kadar ilave ediyorum, çok da hoşumuza gidiyor. |
Alıntı:
Çocuklara göndermek istiyorum, ama kargoda dayanamıyorlar. |
Alıntı:
Eğer uzak yere gönderecekseniz renk dönmeye başladığında toplayıp gönderin. Zaten birkaç güne kadar tam kızarır onlar. Meyvenin ucundan itibaren kızarmaya başlıyor domatesler. Yerli domatesleri pazara sunacakları zaman hiçbir zaman tam olgunlukta toplamıyorlar. Çünkü çok narin ve de çabuk yumuşuyorlar. Alanlar evde birkaç gün bekletiyor kızarması için. Ondan sonra tüketiyorlar. Pembe domates de o gruptan bence. Kabuğu çok ince en iyi toplama zamanı renk atmaya başladığı zaman tabi hemen tüketilmeyecekse. Bir de sizin orada Adana'da olan domateslerden daha dayanıklı olacağını düşünüyorum. Çünkü sıcaklık burada daha fazla. Sıcaklar bastırdı mı olgunlaşma hızlanıyor. Meyveler de küçük oluyor burada. ;) |
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim sevgili h_dogan, burada hava İstanbul'a yakın. Biz de pembe domateslerden çocuklara İstanbul'a göndermek istiyoruz ama dediğim gibi hemen yumuşayıp eziliyorlar.
Anlattığınız gibi ufak da olsa bir koli yapıp denemek için göndereceğim, sağ olun. |
bende bu hafta sonu çatalca yolu üzerinde, seralar var yolda tezgahlarda üreticiler kendi ürettikleri sebzeleri satıyorlardı, pembe domates aldım ,satan bayan pembe domatesin açık pembe olması gerektiğini yani birazda yeşilimtırak olmasını önerdi lezzeti daha güzel oluyormuş ,tam pembe olunca kabukları çabuk bozuluyor yumuşak oluyor dedi , sonbaharda üreticiler normal domatesleri alacalı (çakır) bir şekilde toplayıp kasalarda saman içinde bir aya yakın bekletip kızarınca satıyorlar.
|
Ne bileyim ....ben dalında olduklarında sanki daha lezzetli olacaklar diye düşündüğümden kendimiz için olgun olsun istiyorum. Zaten toplar toplamaz hemen kahvaltıda yiyoruz. Valla çok da keyif alıyoruz. Hele Oğuz'a " uğraştın ama çok da güzel oldu, ellerine sağlık" dediğimde mest oluyor canımın içi. :D
|
Aslında forumda böyle bir başlık var mı bilmiyorum ama toplandıktan sonra olgunlaşmaya devam eden ve etmeyen sebze meyvelerle ilgili bir başlık açsak iyi olacak gibi görünüyor. ;)
|
Alıntı:
Ben bilmiyorum ama eğer bu konuda açılmış bir başlık varsa birleştiririz. |
Kaydettim ablacığım tam cevap yazıyordum ki elektrik kesildi burada. Konuyu biraz biliyorum okuldan ama araştırıp öyle açayım ki açtığımıza değsin. ;)
|
Merhabalar Güler abla,bizim buralarda erken kırağı tehlikesi olduğu için,domatesleri gök iken toplarız.Yarı karanlık,kapalı bir yerde,koli saman vb. şeylerin üzerine sererek saklarız.Geçen yıl bu yöntemle,şubat ortasına kadar kendi domatesimizi tükettik.
Saygılar.. |
Sevgili mügem, nasıl yaptığınızı bir de arkadaşımız h_dogan'ın açmış olduğu " Klimakterik olan ve Klimakterik olmayan meyve ve sebzeler " başlığında yazsanız da bizler de bilgilensek.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025