agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 22-04-2010 09:14

1 Eklenti(ler)
Boyu 3 m. yi geçen Fırça çalısı da bu seneki dondan nasibini aldı galiba, ben belki uyanır diye bekliyorum ama tık yok. Dondu galiba.

Dudi 22-04-2010 09:20

Gül muhteşem görünüyor Güler hanım kokulumu acaba?

haşiye 22-04-2010 10:12

Güler hanım bahçenizi beğenmemek alda değil. Bizim bahçemiz yok ne yazıkki. yıllar önce kiracıyken vardı. Bizde evde 15-20 saksı ile uğraşıyoruz...

Bol selam ve kolaylıklar dilerim herkese...........:)

uemmue 22-04-2010 23:57

Sevgili Güler hanim,

Bahceniz cok güzel.Ne kadar emek harcadiginiz belli oluyor,
elinize yüreginize saglik.
Bahcenizin bütün güzelligi ile size keyifli bol cicekli günler dilerim.

Sevgiler

delete61 23-04-2010 08:34

Güler abla yine maşallahınız var, vallahi görmediğim çiçekleri sizin sayenizde tanıma fırsatı buluyorum. Misal Clivia' nın sadece turuncu rengininin olduğunu bilirdim sarı rengini görünce hayran oldum. Sarı sarmaşık gülünüz çok güzel çiçeklenmiş. Allah nazarlardan saklasın.

ankara 23-04-2010 13:06

Güler Hanım maşallh ispiryanız çok güzel :) bizde bahçeye 3 kök halinde diktik bu sene minicik,acaba sizinki kadar büyüdüğünü görebilirmiyiz?Bakımında nelere dikkat etmek lazım?Sizinki aldığınıda büyükmüydü ne kadar zaman içinde bu hale geldi?

Güler 23-04-2010 14:16

Sevgili arkadaşlar, teşekkür ederim.

Dudi, gül kokulu değil ama sarış şekli ve görünümü çok güzel. Nisan Mayıs ayında açıyor sonra bir daha açmıyor.

delete61, İspiryayı ven de çok küçük aldım. Dibinde çok fışkırdı. Çok da boylandı bu yüzden çiçeklenmeleri bitince her tarafından kısaltıp bir nevi budama yapıyorum. Bıraksam telefon tellerine de kol atacak.

Clivia'n ın limon rengi bende de yoktu. Portakal renginde olanı da mecbur oldum ve kök ayrımı yaptım. Şimdi beş kök oldu.

ankara 23-04-2010 15:03

Güler hanım 3842 numaralı mesajınızdaki sarmaşık gülün tam bir adı varmı?Ankarada bulabilirmiyim acaba,Adalet hanımın bugün eklediği fotoğraftaki gülle aynı sanırım.Utanarak söylüyorum ama çelik alma imkanım varmı acaba?

Güler 24-04-2010 20:52

5 Eklenti(ler)
Sevgili ankara, gülün adı mutlaka vardır da şimdi aklıma gelmedi ama biliyorum adını, hatırladığımda yazarım.
Çiçekleri öbek öbek ama çok açıyor, kokusu yok denecek kadar az. Görüntüsü muhteşem.
Dibinde piçleri varsa hemen alırım senin için, yoksa çelik zamanı geçti. Listeme adını yazdım ama ara sıra bana hatırlat emi?

Bugün, kartopunun altını biraz temizledim, çiçekleri açmaya başladı ama daha tam irileşmedi. İrileştiğinde dallar taşımıyor.

Calibrochalar saksılanarak pencere önlerindeki yerlerini aldılar, sarkmaları çok hoşuma gidiyor.

Beyaz Anemonlar da açtı.

Zıpçıktılara saksı değişimleri yapıldı.

Sundavilla iyice temizlendi, ve yeni ilave yapıldı.

Güllü kameriyedeki ilk gül muhteşem kokusunu salarak açtı.

Güler 24-04-2010 20:56

1 Eklenti(ler)
Işık yetersizdi.

ankara 24-04-2010 21:01

Sevgili ankara, gülün adı mutlaka vardır da şimdi aklıma gelmedi ama biliyorum adını, hatırladığımda yazarım.
Çiçekleri öbek öbek ama çok açıyor, kokusu yok denecek kadar az. Görüntüsü muhteşem.
Dibinde piçleri varsa hemen alırım senin için, yoksa çelik zamanı geçti. Listeme adını yazdım ama ara sıra bana hatırlat emi?

Tabi hatırlatırım çok teşekkür ederim Güler Abla :)

Satı Uğurtan 24-04-2010 21:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 622348)
İki iğde ağacının ortasındaki sarı sarmaşık gül, adeta kanatlarını açan kocaman bir kuş gibi her iki iğde ağacına kollarını atararak sardıkça sarıyor.
Görüntüsünü komşularım benden daha güzel seyrediyorlar.

Sevgili Güler hanım,gerçekmi, yapmamı, anlamıyor insan, çok güzel sağlıkla büyütün sevgiler.

Güler 24-04-2010 21:08

Sevgili Satı Uğurtan, elimde iyi bir fotoğraf makinesi olsaydı size iki iğde dalını nasıl kucakladığını gösteren bir fotoğraf çekebilseydim ne iyi olurdu diye düşündüm hep.

Bu hali daha en az 1o-15 gün sürer, yolunuz düşmez mi bu taraflara?

sındırgılı 24-04-2010 21:12

Bahçenize her uğradığımda o güzellikleri görmek ruhumu dinlendiriyor. Ellerinize yüreğinize sağlık..
[Not.. kızımın laptopunda daha virgül ve soru işaretinin yerini bulamadım.Kusura bakmayın.Ne de olsa teknoloji özürlü olduk..] Eşinize selamlar..Saygılar..

Satı Uğurtan 24-04-2010 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 624047)
Sevgili Satı Uğurtan, elimde iyi bir fotoğraf makinesi olsaydı size iki iğde dalını nasıl kucakladığını gösteren bir fotoğraf çekebilseydim ne iyi olurdu diye düşündüm hep.

Bu hali daha en az 1o-15 gün sürer, yolunuz düşmez mi bu taraflara?

Sevgili Güler hanım,olmaz böyle bir şey inan bana abartmıyorum, çok güzel sağlıkla keyfini sürün.
Güler hanım,nazik davetinize çok teşekkür ederim,fakat kızımın sınavından dolayı, Haziran sonuna kadar İzmitten ayrılamam, belki başka yıl sevgiler.

Güler 24-04-2010 21:21

Teşekkür ederim sevgili sındırgılı, siz neler yaptınız bahçenizde? Biraz yoluna girdi mi işler?

Çim işini halledeyim Ballı Karides için bekliyorum buraya. :D

Hhatice 24-04-2010 21:23

Sevgili Güler hanım yine bahçenizin güzellikleriyle buluşturmuşsunuz bizleri ,sarı güller gerçekten çok güzel fırça çalınıza üzüldüm .Sanırım fazla soğuğa dayanmıyor Yücel Beyin botonik bahçesinde de donmuş.Ben de çok seviyorum bu çalıyı ama satın almaktan vazgeçtim.Ellerinize sağlık çok güzel çiçekleriniz var .Sağlıkla keyfini sürmenizi dilerim :)

sındırgılı 24-04-2010 21:46

Sebze adalarını bitirdim.Fakat çim tohumları yine karıncaların hışmına uğradı.Bakalım tohumlar nerede yeşillenecek..Keşke süs havuzunun etrafını yeşertseler..Can eriklerim 20-25 gün sonra yenecek hale geliyor..Keşke Ada kalabalık olmadan toplanabilsek..

Güler 24-04-2010 22:03

Evet yaa, bir ada gezisi ne güzel olur. İstanbul'a geldiğimde bu işi mutlaka görüşelim.

Cumhur Tonba 24-04-2010 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 624061)
Teşekkür ederim sevgili sındırgılı, siz neler yaptınız bahçenizde? Biraz yoluna girdi mi işler?Çim işini halledeyim Ballı Karides için bekliyorum buraya. :D

Ben hemen Lilium'a haber uçurayım.

sındırgılı 24-04-2010 22:20

Sevgili Cumhur..Ballı karides hepimizin rüyasında yerini almış durumda..İstanbuldan otobüs kaldıracak kadar kalabalık geliyoruz...Şaka şaka...

Dudi 24-04-2010 22:40

Kartopuya bayıldım :)

Lilium 24-04-2010 23:40

Biri ballı karidesmi dedi?

Yoksa rüyamı görüyorum ne

Tamda çillinin tüylerini yoluyordum ki, uyandım.

limon 25-04-2010 08:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 624137)
Kartopuya bayıldım :)

Ben de Sarı Sarmaşık Güle. :)

günebakan 25-04-2010 11:33

Sarı sarmaşık gül ve Calibrochalar harika görünüyor sarı sarmaşık gül yaz boyunca çiçekli kalsa ne kadar güzel olurdu görüntüsü çok güzel çünkü:)

Lilium 25-04-2010 14:37

Ah ah gelde özleme bu yeşilliği
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=17246

Cumhur Tonba 25-04-2010 14:56

1 Eklenti(ler)
Bugün çok çalışmışsınızdır. Ben size bir ayran ikram edeyim.

Eklenti 138841

selenn 25-04-2010 23:06

Teyzeciğim bak bahçeye geldim dolaştım. Mis gibi her taraf çim olacak alana da çaktırmadan fısıldadım; seni daha fazla üzmemesi ve yormaması için biraz uyardım.

Ama o petunyalara ve limon sarısı Clivia yok mu! Bayıldım. Güller de harikalar. Saat bir hayli geç olduğundan, uykunu bölmedim nasıl olsa yakında görüşürüz:))

Cumhur Tonba 25-04-2010 23:24

Baksanıza Selenn,
Öylesine yorulmuş ki, ayranını bile içememiş.

selenn 26-04-2010 00:41

Haklısınız Cumhur Bey, teyzem herhalde çok yorgun. Aksi taktirde o ayran bardakta hiç kalırmıydı:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025