![]() |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Güler Hanım clematisleriniz çok güzel olcak inşallah :) bende çok beğeniyorum onları
|
Güler ablacığım binlerin annesi denen sukulentinmi bu çiçekler :) bildim mi?
|
1 Eklenti(ler)
|
Mesaj 3441 in CEVABI: Aşkın Gözyaşları (Bryophyllum daigremontianum)
|
Sevgili Güler Hanım, bahçenizi ben de uzun zamandır ilgiyle izliyorum.Elinize sağlık,herşey harika :))
Bugün size 3411 no.lu mesajınızdaki papatyalara nasıl baktığınızı sormak istiyordum. Bunlar çeşme papatyası herhalde.Benim bahçemde de var.Nisan ayında dikmiştim fakat o kadar büyüdüler ki çapları nerdeyse 1 metreyi buldu ve altları odunlaştı.Size sormak istediğim;acaba bu papatyaları mevsim boyunca az az budamalı ve odunlaşmaslarına izin vermemelimiydim? Mart gibi iyice derin budamayı düşünüyorum. Sizce bu doğru mudur? O kadar güzeller ki,onları yanlış bakım yüzünden kaybetmek istemiyorum.Sevgilerimle.. |
Bildim yani binlerin annesi de diyorlar dimi ablacığım:)
|
Güler Hn,
Diğer çiçekleriniz gibi yılbaşı çiçeğinizde çok güzel. Bakımı hakkında bilgi rica edebilir miyim? Forumun yılbaşı çiçeği bölümündekilerin hepsini yaptıysamda uçlarındaki cansızlaşmalara engel olamıyorum. Gün ışığı görmemeleri neden olabilir mi bilmem? |
Ah ah clematisler, yine bana ah çektirdiler.
|
turko-g, özel bir bakım yapmıyorum. Toprağı kurudukça su veriyorum, ara sırada da ki toplasanız bütün sene üç defayı geçmez
gübre veriyorum. |
Sevgili SDurul, Pazartesi günü mavişi inşallah kargoya vereceğim.
Aloe verayı da sevgili diver bird. Detayları size bildiririm. |
Jel77, çiçeklenme bittiğinde veya Mart sonu Nisan başı çok derin olmamak kaydı ile buduyorum.
Ama arada bir de derin budasaydınız bu kadar boya gitmezdi. Ben böyle yapıyorum ama siz isterseniz hocalarımıza sorun. |
Teşekkürler Güler Hanim. Benimki biraz acermiliğe geldi.Henüz yaklaşık birbuçuk senedir bahçeyle uğraşıyorum.Öğrenilecek o kadar çok şey var ki. Ne kadar okusam araştırsam da en iyi deneme yanılma yoluyla öğreniliyor sanırım.
Bakalım,bu bahar toparlayabilecek miyim papatyalarımı... |
her şey çok güzel maşallah
|
Güler Hanım, bir ara bahçenizdeki çiçekleri kokulu bir çalıdan bahsetmiştiniz. Sonbaharda (ya da kışın) beyaz çiçek açıyordu. Sanırım çit çalısıydı. Adını yazar mısınız?
|
Çiçeğinin kokusunu daha bahçe kapısından girince duyabilirsiniz bu mevsim.
Nefis kokuyor. İsmi Lonicera fragrantissima, sitede Bitki veritabanında var. http://www.agaclar.org/agac.asp?id=1094 |
Çok teşekkür ederim Güler Hanım. Bahçemin çevresini çit bitkisiyle kaplamayı düşünüyorum. Bulabilirsem bu bitkiyi alacağım. Siz nereden almıştınız?
|
Alıntı:
Yılbaşı çiçeğinizi ortam olarak nasıl bir ısı da muhafaza ediyorsunuz? |
Nasıl baş edeceksiniz?
Ben Küçüksu'daki Kasımoğulları serasından almıştım. Fiyatı da çok ucuz değil. Peki bir bundan bir de kırmızı açan bahar dallarından ekseniz nasıl olur? Masrafı yarıya da indirmiş olursunuz. |
turko-g, yaz-kış balkonda. Ama balkonum kapalı. Veralar güneşi en çok alan yerde.
|
Belki kartopuyla birlikte kullanırım. Almayı planladığım bitkiler listesinde bahar dalı da var.
|
Kartopudan kastınız, yaz-kış yeşil olan çalı görünümündeki herhalde.
Çiçekleri iri iri ortanca gibi olan değil mi? |
Küçük beyaz çiçekler açan çalı görünümündeki.
|
Sanırım o bahsettiğiniz her daim yapraklı olan kartopu.
|
"Viburnum tinus", kış kartopu olarak geçiyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025