agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   chntskn06 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/44558.htm)

chntskn06 09-05-2022 11:02

5 Eklenti(ler)
3. parti resimler

chntskn06 06-06-2022 08:24

Güncel Resimler-1

5 Eklenti(ler)
Bahçeden güncel durumlar...

chntskn06 06-06-2022 08:26

5 Eklenti(ler)
Bahçeden güncel durumlar...2

chntskn06 06-06-2022 08:27

5 Eklenti(ler)
Bahçeden güncel durumlar...3

chntskn06 06-06-2022 08:29

5 Eklenti(ler)
Bahçeden güncel durumlar...4

chntskn06 06-06-2022 08:30

5 Eklenti(ler)
Bahçeden güncel durumlar...5

chntskn06 06-06-2022 08:46

1 Eklenti(ler)
Bahçedeki güncel vaziyeti yukarıda sizlerle paylaştım... Yağışların düzensizliği sebebiyle gübreleme ve gülleci bulamacı uygulamalarını geciktirdim ve geçen hafta güllerde ağaçlarda çok fazla domateslerde kısmi bit faaliyetiyle karşılaştım uyguladığım gülleci bulamacı bir hafta sonra gözlemlediğimde azalmış çok az kalmıştı tekrar uygulama yaptım. Magnezyum sülfat yapraktan uygulamaya devam ediyorum. Önümüzdeki hafta da kalsiyum eksikliği ihtimaline karşın kalsiyum uygulamayı düşünüyorum. Bahçenin bir tarafını komple 4 sıra (fesleğen, reyhan, zinya, akşam sefası, iri papatya, petunya, meramlı kız, ipek çiçeği ...gibi) muhtelif çiçekler dikmiştim onlar da çimlenmiş vaziyette. Tohumdan diktiğim kavun kabak tohumları, tel kenar kısımlarına diktiğim patates, kara lahana, turp, fasülye tohumları çimlenmiş durumda. Geçen seneki bitki desteği için yaptığım T'leri kısalttım telleri gerdim ve yatmaya yüz tutan sırık domatesleri ipe aldım. Gelişimleri iyice hızlanmaya başladı. Domates koltuk budaması salatalık ilk koltuk-meyve budamaları yapıldı. Fasülyeler çiçek açmaya başladı. Geçen seneden kalan bir kolonime ilave iki koloni daha almıştım bu iki koloninin iki katı da doldu 20 çıta oldu ve bal gelmeye başladı nerdeyse birer ikişer çıta bal tutmuş vaziyette ancak geçen seneden kalan arım naptım ne ettimse muhtelif yöntemler denememe rağmen oğuldan çeviremedim iki bölme aldım kalan kovanı bu hafta da devam ederse ana arısını öldürüp yeni ana arı ürettireceğim dolayısıyla bu kovandan pek bal beklentim yok belki yeni ana arı üretim süreci ve tarlacı nüfusun artmış olması sebebiyle bir iki çıta bal verir bakalım. Sert budama sonrası ikinci senesinde ve bu sene meyve tutumu iyi olur diye düşündüğüm kiraz ve vişnelerde meyve tutumu çok çok az geçen senenin sürgünleri de meyve tutmamış konuyla ilgili fikri olan var mı?

chntskn06 06-06-2022 08:52

1 Eklenti(ler)
Bu da ilk çilek hasadından...

feyzi_48 06-06-2022 13:40

Maşallah, emeğinize sağlık. Gülleci bulamacı kullanım sürecinizi ve hazırladığınız oranları paylaşır mısınız ?

chntskn06 06-06-2022 16:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feyzi_48 (Mesaj 1616156)
Maşallah, emeğinize sağlık. Gülleci bulamacı kullanım sürecinizi ve hazırladığınız oranları paylaşır mısınız ?

Teşekkür ederim. Gülleci bulamacını geçen sene 14-15 günde bir kullanıyordum, şuan yağışların sürmesinden dolayı geçen sene olduğu gibi kara leke vs. durumuyla karşılaşmamak için her hafta uyguluyorum. Bit faaliyetinden dolayı dozu %1,5 uyguladım normal zamanlarda %1 uyguluyorum. Gülleci bulamacıyla ilgili daha önce yaptığım araştırmalar kısmi olarak koruma sağladığını ifade etse de ben çok faydasını gördüm neredeyse hiç bir hastalıkla karşı karşıya kalmadım.

TCM 07-06-2022 07:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chntskn06 (Mesaj 1616147)
...Sert budama sonrası ikinci senesinde ve bu sene meyve tutumu iyi olur diye düşündüğüm kiraz ve vişnelerde meyve tutumu çok çok az geçen senenin sürgünleri de meyve tutmamış konuyla ilgili fikri olan var mı?

Bizim bahçede birer vişne kiraz var, komşuda da ikişer tane durum bizde de aynı.

chntskn06 16-06-2022 08:11

5 Eklenti(ler)
Yağışların dengesiz ve sürekli seyrinden kaynaklı ilaçlama işlemlerini yapamadım, kiraz ağacını komple bit sarmış vaziyette çözüm öneriniz var mı. Ayrıca bazı kiraz ve vişneler resimde de görüldüğü üzere olgunlaşmadan kuruyup dökülüyor. Kalan üçbeş kirazı da yine karga kuşlar yaralamış dökülüyor. Önerilerinizi bekliyorum.

chntskn06 16-06-2022 08:13

4 Eklenti(ler)
Geçen sene olduğu gibi biber ve domateslerde yine kara leke görünüyor yağışlar sebebiyle, ilk meyve oluşumları da başlamış.

chntskn06 16-06-2022 08:15

5 Eklenti(ler)
Yabani otlar ve kadifeler her tarafı sarmış durumda, birkaç kez temizlemiştim ancak yine yoğun bir otla mücadele süreci bekliyor beni.

feyzi_48 16-06-2022 08:32

Maşallah. Emeğinize sağlık, paylaşım için teşekkürler. Kuşlara çözüm için ağaçlarınıza cd yi sallanabilecek şekilde asabilirsiniz. Cd sallandıkça ışık kırılması olacak ve kuşlarda korku oluşacaktır. Ben kullandım, kullanıyorum. Tavsiye ederim. Böcekler için gülleci bulamacı, ısırgan özütü **** ceviz yaprağı, defne yaprağı, çok acı biber kaynat el yapımı zeytin yağı sabunu rendele karıştır püskürt. Ben üçüncü yöntemi uygulamaktayım, tavsiye ederim. Benim otlarla mücadelem çapalamaktır.

chntskn06 16-06-2022 09:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feyzi_48 (Mesaj 1616318)
Maşallah. Emeğinize sağlık, paylaşım için teşekkürler. Kuşlara çözüm için ağaçlarınıza cd yi sallanabilecek şekilde asabilirsiniz. Cd sallandıkça ışık kırılması olacak ve kuşlarda korku oluşacaktır. Ben kullandım, kullanıyorum. Tavsiye ederim. Böcekler için gülleci bulamacı, ısırgan özütü **** ceviz yaprağı, defne yaprağı, çok acı biber kaynat el yapımı zeytin yağı sabunu rendele karıştır püskürt. Ben üçüncü yöntemi uygulamaktayım, tavsiye ederim. Benim otlarla mücadelem çapalamaktır.

Kaynatılacak karışımı anlayamadım hangilerini karıştırıyoruz seyreltme işlemi uygulanıyor mu? Tek sefer mi uyguluyorsunuz? CD uygulaması yaptım bahçe kısmı için çözüm oldu ama ağaçlarda çözüm olmadı.

Portakal Rengi 17-06-2022 08:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feyzi_48 (Mesaj 1616318)

Bu karışımı hangi oranları kullanarak yaptığınız önemli değil mi ?

feyzi_48 20-06-2022 07:33

Karışım oranları hakkında bilgi eklememişim. Yarım litre için 5 adet çok acı biber (benim kendi kuruttuklarım var) bir adet ceviz yaprağı, üç adet defne yaprağı, bir tatlı kaşığı zetin yağlı sabun rendesi kaynatılarak demleye bırakınız. Uygulama yapmadan önce bitkilerinizin zararlı böcek popülasyon yoğunluğuna göre seyreltip uygulayınız. Ben süreç içerisinde yapmış olduğum deneyimlerde beşyüz ml solüsyon için ikiyüzelli ml su ile seyreltme yapıyorum. Sizlerde deneyimleyerek kendi oranlarınızı hazırlayabilirsiniz. Ayrıca bu solüsyon içerisinde kekik eklerseniz mantari hastalıklara, dut yaprağı eklerseniz de kalsiyum eksikliğine iyi gelmekte olup tecrübeyle sabittir. Bu solüsyonun kullanım aralığı iki ya da üç günde bir olup ilgili sıkıntı kalkıncaya kadar devam edilmelidir. Yukarıda bahsettiğim konular kendi tecrübelerim olup, bilimsel analiz ve ölçümler yapılmamıştır.

chntskn06 28-06-2022 13:58

5 Eklenti(ler)
Bahçe son durumlar...

chntskn06 28-06-2022 14:01

5 Eklenti(ler)
devam...

chntskn06 28-06-2022 14:03

5 Eklenti(ler)
devammmm

chntskn06 28-06-2022 14:07

5 Eklenti(ler)
Fıstık, turp, kara lahana ekmiştim çıkmışlar, bezelyelerden bir miktar hasat ettim hayli lezzetli. İlk salatalığı geçen hafta aldım bakalım bu hafta biraz toplarız gibi, kıvırcık ve kırmızı marullar çok hızlı büyüyorlar. Arı bölme almaya devam ediyorum ancak haziran ayı ful yağışlı geçti ve malesef bal sezonunu çok kötü etkiledi umarım bal alabilirim bu sene hatta bir bölmedeki arı yavru çürüklüğü oldu serin havalardan dolayı. Tüm bahçeyi saran otlardan iki haftada temizlemişken yağışlar sebebiyle tekrar her yeri ot basacak sanırım. Bu sene mevsim hayli emeğimizi heba etti.

@alpha 28-06-2022 14:31

Ben arılardan memnunum bu sene 2 kovan var bölme yapmadım. Bu sene bol çiçek vardı yağışlardan dolayı sanırım. Güzel nektar geliyordu

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chntskn06 28-06-2022 14:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi @alpha (Mesaj 1616522)
Ben arılardan memnunum bu sene 2 kovan var bölme yapmadım. Bu sene bol çiçek vardı yağışlardan dolayı sanırım. Güzel nektar geliyordu

Geliyordu derken hala geliyor mu? Yağışlar nektarı yıkıyor arı kovana hapsoluyor ve biriktirdiği balı tüketiyor, ayrıca oğula meylediyor. Sizi olumsuz etkilemedi herhalde.

@alpha 28-06-2022 14:48

Sadece dün sıkıntı olmuş olabilir dün ve bugün hava arıyı etkileyecek derecede kapalı serin ve yağışlıydı. ama genel durumdan memnunum

chntskn06 04-07-2022 10:17

2 Eklenti(ler)
Salatalık, bezelye, kırmızı-yedikule marul hasadından...
İkinci resimdeki kurtçuğa çok satlıyorum bahçe toprağını karıştırınca zararlı mıdır?

feyzi_48 04-07-2022 12:37

Maşallah, Ürünleriniz bereketli olsun. Fotoğraftaki kurtçuğu; manas kurtçuğuna benzettim. Ben tecrübelerime dayanarak etkisiz hale getirirdim.

Musa Gündoğan 06-07-2022 17:06

bereketli olsun toprakta muhtemelen attığıunız gübreden kaynaklı manas kurtçuğu oluşmuş veya aynı aileden bir üye gibi görünüyor. toprak için oldukça zararlı kurtçulardır. hatta genel olarak meyve ağaçlarının köklerinde kurumaya neden olabilir

chntskn06 21-07-2022 08:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1616644)
bereketli olsun toprakta muhtemelen attığıunız gübreden kaynaklı manas kurtçuğu oluşmuş veya aynı aileden bir üye gibi görünüyor. toprak için oldukça zararlı kurtçulardır. hatta genel olarak meyve ağaçlarının köklerinde kurumaya neden olabilir

Üstat esasında bu kurtçuklarla sebze ekim alanının dışında karşılaşıyorum. Bahçeyi aldığımız kişi tüm her yere çim ekmiş belki onun attığı gübrelerden kaynaklı olabilir. Etkisiz hale getirmek için bir öneriniz var mı. Bu arada bir vişne ağacım kurudu belki de dediğiniz gibi bundan kaynaklıdır.

chntskn06 21-07-2022 08:12

Kıymetli dostlar vermiş olduğum kimyasal kullanmama mücadelesine sarfettiğim onca emeğin heba olmaması adına bir seferlik yenik düştüm. Resimlerini çekmediğim için paylaşamadım. Kiraz ağacında oluşan yoğun bit faaliyeti havaların yağmurlu seyriyle iki kiraza daha ordan salatalık kabak karpuz kavunlara oradan domates patlıcan fasülyelere dağıldı. Ara ara uygulamalar yapmış olsam da yağmurun yıkaması ve sık ilaç uygulamasına müsaade etmemesi sebebiyle bit faaliyeti önü alınamaz duruma geldi. Arap sabunu ve gülleci ile yaptığım uygulamalar sonuç vermedi. Bir tanıdığın tavsiyesiyle bir atımlık bit ilacı aldım kendisinden (ismini hatırlayamadığım iki maddenin karışımıyla mavi renkli bir karışım elde ediliyor). 4-5 gün önce yapılan bu ilaçlama ve sonrasında gülleci uygulamasının dün sonuç verdiğini hayli yoğun miktarda bitin ölüp döküldüğünü gördüm. Tek temennim bitkilerin tabanında malç naylonu olduğu için toprağa karışmamış olması. Bu sene hava muhalefetinden kaynaklı hem arı hem bitkiler konusunda muzdaribim. Bala yürüttüğüm 3 kovanım vardı. Biri oğula meyletti bölmek durumunda kaldım, biri yalancı anaya gitti, biri anasını öldürdü. Yalancı(daha doğrusu ana yokluğundan kaynaklı işçi arıların yumurtlaması(arıcılar yalancı diye nitelediği için bu ifadeyi kullanıyorum)) ana olan kovanı adi çürüklük olan ve sonrasında çıta tabanlarında güve ile karşılaştığım zayıf kovanımla birleştirdim. Anasını kesen kovana yeni ana alıp verdim(umarım kabul eder zira çok hırçın bir arı).

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025