agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   chntskn06 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/44558.htm)

@alpha 13-07-2021 10:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chntskn06 (Mesaj 1609071)
Kovanlarımı yerden yükseltmek için mevcut ahşapları kullanarak birşeyler yapmaya çalıştım. Fesleğen,kadife, reyhan ... çiçeklerimin güzelliğini sizlerle paylaşmak istedim. Fesleğenin muhteşem rayihasına dayanamayıp birisini saksıya alıp eve götürdüm.

kovanların diziliminde bir sıkıntı var gibi. öndeki iki kovan ile arkadaki çok yakın birbirine. ayrıca arkadakiler ile öndekiler farklı yönlere bakıyor anladığım kadarıyla giriş delikleri.
kovanları yan yana koyarak giriş deliklerini güneye veya güney doğuya çevirirseniz daha uygun olur.

bahçeniz harika bu arada

chntskn06 13-07-2021 10:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi @alpha (Mesaj 1609093)
kovanların diziliminde bir sıkıntı var gibi. öndeki iki kovan ile arkadaki çok yakın birbirine. ayrıca arkadakiler ile öndekiler farklı yönlere bakıyor anladığım kadarıyla giriş delikleri.
kovanları yan yana koyarak giriş deliklerini güneye veya güney doğuya çevirirseniz daha uygun olur.

bahçeniz harika bu arada

Arkadaki kovanlar boş öndeki ikisinde arı var şuan güneydoğuya bakar pozisyondalar dikkat ve tavsiyeniz için teşekkür ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Portakal Rengi 14-07-2021 09:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chntskn06 (Mesaj 1609072)
Mısırlar ve fasülyeler bitki desteklerini aştı 3 metreyi buldu nerdeyse ancak daha yeni yeni ufak tefek fasülyeler gözükmeye başladı acaba çok sık mı oldu daha erken vermesi gerekmez miydi yeteri kadar güneş alamıyor mu acaba seneye mısırlarla dikmem herhalde. Patlıcan marul ve domateslerin son durumları. Marullar umarım karta kaçmaz marulları hasat ederken kök toprakta kalacak şekilde gövdeden kesiyorum kökten tekrar çıkma durumu olmuyo gördüğüm kadarıyla tekrar hasatı oluyor mu diye denemek istedim. Domatesler hayli büyüdü öyle ki sırıkların koltuk alma işlemine yetişemiyorum zira bir hafta sonra hayli büyümüş oluyor kıyamıyorum oturak domateslere bir işlem yapılıyor mu? Sarımsak dikmiştim ama yaştı sarımsaklar malesef filizlenmediler...

Dikim aralıklarınız çok sık. Ne çapa yapabilirsiniz ne gövdenin durumuna bakabilirsiniz.
Doğal olarak budamaya kıyamıyorsunuz. :) Öğrenme döneminde budayamama çok şey öğretiyor. Ürün alamadıkça bir şeyleri yanlış yaptığınızı kavrıyorsunuz.
Forumda yetiştirilecek her bitki için dikim sıklığı değerleri var. Onlara uyarak hatta daha seyrek başlayın. Büyüme şeklini kavradıktan sonra kendi yolunuzu çizersiniz. Bu sıklıkta dikim yaparsanız ara gübreleme kaçınılmaz. Toprak meyve durumundaki bitkiyi besleyemiyor. Meyve vermeye de zorlayamıyorsunuz zaten. (Basit düşünelim : Bitki öleceğini hissettiği zaman türünü sürdürmek kaygısıyla meyve veriyor. Aşırıya kaçmadan ölümü hissettirmek gerek. ) Bitkiyi zorlayabilmeniz için kök ve gövdenin gelişiminin iyi olması gerek. Sık dikimde gözlemlemek de çok zor.
Sulamayı denemek için farklı sulama aralığı bölgelerine aynı bitkiden dikmek yol gösterebilir.
Fasulyede meyve başlayana kadar az su, meyve başladığında arttırılmış az su. Hasat sonrası bol su şeklinde uyguluyorlar. Ben de yapabiliyor değilim ama buradan çıkarmak gereken sonuç var. Sulama ustalık işi. Bölgeye, toprağa, bitkiye vb etmenlere çok bağlı.
Önümüzdeki yıl (bu söz dizisi ölünceye kadar kullanılacaktır :) ) farklı sıklıkta, farklı sulama bölgelerinde, farklı çeşitler ile denemeler yaparak kendi çözümlerinize ulaşmayı denersiniz.
Kolaylıklar.

chntskn06 14-07-2021 09:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi (Mesaj 1609112)
Dikim aralıklarınız çok sık. Ne çapa yapabilirsiniz ne gövdenin durumuna bakabilirsiniz.
Doğal olarak budamaya kıyamıyorsunuz. :) Öğrenme döneminde budayamama çok şey öğretiyor. Ürün alamadıkça bir şeyleri yanlış yaptığınızı kavrıyorsunuz.
Forumda yetiştirilecek her bitki için dikim sıklığı değerleri var. Onlara uyarak hatta daha seyrek başlayın. Büyüme şeklini kavradıktan sonra kendi yolunuzu çizersiniz. Bu sıklıkta dikim yaparsanız ara gübreleme kaçınılmaz. Toprak meyve durumundaki bitkiyi besleyemiyor. Meyve vermeye de zorlayamıyorsunuz zaten. (Basit düşünelim : Bitki öleceğini hissettiği zaman türünü sürdürmek kaygısıyla meyve veriyor. Aşırıya kaçmadan ölümü hissettirmek gerek. ) Bitkiyi zorlayabilmeniz için kök ve gövdenin gelişiminin iyi olması gerek. Sık dikimde gözlemlemek de çok zor.
Sulamayı denemek için farklı sulama aralığı bölgelerine aynı bitkiden dikmek yol gösterebilir.
Fasulyede meyve başlayana kadar az su, meyve başladığında arttırılmış az su. Hasat sonrası bol su şeklinde uyguluyorlar. Ben de yapabiliyor değilim ama buradan çıkarmak gereken sonuç var. Sulama ustalık işi. Bölgeye, toprağa, bitkiye vb etmenlere çok bağlı.
Önümüzdeki yıl (bu söz dizisi ölünceye kadar kullanılacaktır :) ) farklı sıklıkta, farklı sulama bölgelerinde, farklı çeşitler ile denemeler yaparak kendi çözümlerinize ulaşmayı denersiniz.
Kolaylıklar.

Sulama kesinlikle ustalık ve tecrübe işi tabi bu tecrübeler kişiden kişiye aktarılamıyor zira her toprağın niteliği farklı. Aslında dikim aralıklarını belirlerken hem forumdan hem birçok farklı siteden hem youtube paylaşımcılarının uygulamalarından bir kanaat edinerek belirledim. Fasülye için 8cm aralıklı deniyordu genel olarak ancak mısır faktörü yoktu sanırım. Domatesler için 60cm ben de o şekilde yaptım. Fasülye için mısırla dikiminin randımanlı olmadığı kanaatine vardım zira mısır iki hafta önceden tohumları çimlendirmeme rağmen hem yetişmedi hem fasülyeleri boğdu. Domatesler için alanın yetersiz olduğu kanaati yok bende açıkçası tabi ilerleyen zamanlardaki verimi de gösterecektir durumu. En çok sulama işi bir türlü netliğe kavuşmadı yarın gidip yeni bir formül deneyeceğim tabi dene dene bitkilerin de kafası karışıyor ama bu sene böyle olacak artık. Çapa konusunda da aslında toprağın geçirgenliği maksimum düzeyde yaparak çapalama gereğini ortadan kaldırmak istedim ve bunu başardığımı düşünüyorum zira toprakta sertleşme yok gayet gevrek elle kazabiliyorsunuz tabi dezavantajı kökler yeterince derine inemezse yan yatmalar daha kolay oluyor. Tabi şunu da itiraf etmek isterim ki kayınvalidenin de diktiği bazı bitkiler var ben ne kadar kök gelişimi ve meyve tutumu için sulamanın az olması gerektiğini ifade etsem de pek tecrübeleri olmamasına rağmen çok sulama yönünde beni teşvik edip tereddüte sürüklediler :)

chntskn06 15-07-2021 20:48

3 Eklenti(ler)
Bir domates ağacı nedense sürekli yaprakları böyle kıvrık duruyor yaprak kıvrıklığı için magnezyum sülfat iyi geliyor diye biliyorum her hafta uyguluyorum çiçeklerinde de kuruma belirtisi var neden olabilir bilgisi olan var mı ? Domateste kırmızı bit için kesin çözümü olan var mı Arap sabunu gülleci uyguluyorum yoğun olmamakla beraber az miktarda birkaç domateste var

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

chntskn06 25-07-2021 21:38

5 Eklenti(ler)
Kavun karpuzların son durumları çok fazla sayıda olmasa da fena değil tabi kavun karpuz daha seyrek sulanması gerek ancak vananın ortak olması meyvenin azlığına sebeb oldu diye düşünüyorum. Zinyalarım kadifeleri geçti çok da güzel açtılar muhteşem bir hava kattılar bahçeye araya iki tane lavanta da dikmiştim diktiğimde hepsinden büyüktüler ama büyümediler arada kaldılar. Ayçiçekleri de açmaya başladı...

chntskn06 25-07-2021 21:44

5 Eklenti(ler)
Bahçenin son durumundan birkaç kesit. Domates meyve tutumu güzel ve çok hızlı büyüyorlar. Salatalık acur iki üç kez hasat edildi biber iki kez hasat edildi. Patlıcanlarda anlayamadığım bir şekilde meyve tutumu yok ve bir tanesi gördüğünüz üzere hasta sanırım. Kadifelerin muhteşem kokusu ve görsel şöleniyle beraber arılar da bayram ediyor:) son resimde ağaç gibi büyümüş olan biberler ne hikmetse hiç biber vermedi daha

chntskn06 25-07-2021 21:47

5 Eklenti(ler)
Domatesler...

chntskn06 25-07-2021 21:48

4 Eklenti(ler)
Biber domatesler ve 10kg ilk hasat turşusu...

chntskn06 25-07-2021 21:51

4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar domates salkımlarının ucundan da sürgünler çıkıyor sebebi nedir koparıyorum bunları uç kısmından doğru mu yapıyorum acaba?

TCM 26-07-2021 07:38

Ucundaki değil yandan (ana gövdenin yanlarından) yaprak dalının üstünden gelen koltukları budayacaksınız. Sanırım doğrusunu yapıyorsunuz, netten domateste koltuk alma diye bakın.

chntskn06 26-07-2021 10:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1609284)
Ucundaki değil yandan (ana gövdenin yanlarından) yaprak dalının üstünden gelen koltukları budayacaksınız. Sanırım doğrusunu yapıyorsunuz, netten domateste koltuk alma diye bakın.

Yaprak ile gövde arasındaki koltukları alıyorum ama bir de resimde görüldüğü üzere domates salkımının ucundan çıkanlar var onlrı soruyorum

TCM 26-07-2021 10:51

Yukarı tek dal gidecek şekilde kalanları kesin, bazen hangisi ana dal hangisi koltuk karışıyor, veya ben karıştırıyorum. O zaman da çiçekler hangi dalda oluşmuşsa o ana daldır deyip diğerini kesiyorum.

devrann 27-07-2021 10:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chntskn06 (Mesaj 1609286)
Yaprak ile gövde arasındaki koltukları alıyorum ama bir de resimde görüldüğü üzere domates salkımının ucundan çıkanlar var onlrı soruyorum

Salkımda meyve tutumu yeterliyse koparabilirsiniz,yeterli değilse salkım ucundan çıkan filizlerden çiçek açmasını bekleyip meyve elde edebilirsiniz ancak bu meyveler biraz daha küçük kalabilir bitkinin yapısına göre yani o salkımları besleyemeyebilir bunun sebebi zaten yukarı salkımlarda yeterince meyve olmasından kaynaklanabilir veya bitki zayıflığından olabilir.

chimaera32 27-07-2021 14:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chntskn06 (Mesaj 1602642)
FİDE YETİŞTİRME DÜZENEĞİM HAZIR:cool:

Fide yetiştirme düzeneğini kime yaptırdınız birde mahsuru yoksa ne kadara maloldu

chntskn06 27-07-2021 16:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chimaera32 (Mesaj 1609313)
Fide yetiştirme düzeneğini kime yaptırdınız birde mahsuru yoksa ne kadara maloldu

Özel yapım değil hazır portatif internetten aldım 160₺ idi sanırsam internette

chntskn06 27-07-2021 16:15

Bu arada sadece düzenek fiyatı o lambalar kablolama kasalar hariç

chntskn06 29-07-2021 00:14

4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bugün bir domateste çiçekburnu çürüklüğü farkettim kalsiyum eksikliğinden kaynaklı deniliyor yumurta kabuğunu sirkede çözüp yapraktan uygulama düşünüyorum alternatif kesin çözüm varsa tavsiye alabilirim bir domates daha vardı sizlerle hasta diye paylaştığım onda hiç domates yok çiçekler kuruyup dökülüyor bu domatestede bu alamet var ayrıca her ikisinde örümcek ağları var aynı hastalık onda da olabilir mi? Bir kavun da resimde gördüğünüz üzere yarılmış daha olgunlaşmadan bilgisi Olan var mı sebebi ile alakalı?

Portakal Rengi 29-07-2021 06:55

Kalsiyum eksikliğini bu hasat döneminde gidermek istiyorsanız yapraktan gübreleme yapmanız gerek. Hazır ürünler var. Hızla satın alabileceğiniz bir ürün bulsanız iyi olur. Sonrasında kendi hazırladığınızı kullanmayı sürdürürsünüz.
Toprağınız henüz tarım toprağı olmadığı için yaşıyorsunuz bu sorunu. (Analizde kalsiyum görülse de yeterli bakteri olmadığı için bitkiye uygun bileşiğe dönüşemiyor.) Bir kaç yıl boyunca, dikimden önce, toprağa kükürt-kalsiyum karışımı ekledim. Fide diker iken çukur çevresine serpmeyi sürdürüyorum. 25 kg lık torba 5 yılı doldurdu. 1-2 yıl daha gider.

TCM 29-07-2021 08:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi (Mesaj 1609337)
Kalsiyum eksikliğini bu hasat döneminde gidermek istiyorsanız yapraktan gübreleme yapmanız gerek...

Daha önce de sizin için mi yazdım hatırlamıyorum, çünkü var bir kaç arkadaş daha böyle; ama yine yazayım yazdıysam da... Acil ilk yardım ekibi gibisiniz. Sıkıntı olduğunda hemen olay yerinde bitiyorsunuz. Sıyrıksa yara bandı, kanamaysa turnike, kırıksa atel, gittiyse kalp masajı-suni solunum vs. Bayılıyorum başkasının bahçesinde sayfasında sizin mesajları görünce. Forumun size bi müdahale aracı ayarlaması lazım, koş oraya, koş buraya... Elinize, bilginize sağlık, ömürler görün.

Benim bir kökte de gördüm dün, geçen sene de olmuştu bir kaç kökte. Artarsa kalsiyum kullanayım dediğiniz gibi. Bazı cinsler yatkın oluyor bu arada.

chntskn06 29-07-2021 08:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1609339)
Daha önce de sizin için mi yazdım hatırlamıyorum, çünkü var bir kaç arkadaş daha böyle; ama yine yazayım yazdıysam da... Acil ilk yardım ekibi gibisiniz. Sıkıntı olduğunda hemen olay yerinde bitiyorsunuz. Sıyrıksa yara bandı, kanamaysa turnike, kırıksa atel, gittiyse kalp masajı-suni solunum vs. Bayılıyorum başkasının bahçesinde sayfasında sizin mesajları görünce. Forumun size bi müdahale aracı ayarlaması lazım, koş oraya, koş buraya... Elinize, bilginize sağlık, ömürler görün.

Benim bir kökte de gördüm dün, geçen sene de olmuştu bir kaç kökte. Artarsa kalsiyum kullanayım dediğiniz gibi. Bazı cinsler yatkın oluyor bu arada.

Katılıyorum bu yoruma bu bilgi ve tecrübe paylaşımı için çok teşekkür ederim Sn Portakal Rengi. Hazır olarak dediğiniz kalsiyum sülfat şeklinde uygulama yapılıyor diyordu bir videoda kastettiğimiz bu şekilde bir ürün herhalde

TCM 29-07-2021 09:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chntskn06 (Mesaj 1609340)
Katılıyorum bu yoruma bu bilgi ve tecrübe paylaşımı için çok teşekkür ederim Sn Portakal Rengi. Hazır olarak dediğiniz kalsiyum sülfat şeklinde uygulama yapılıyor diyordu bir videoda kastettiğimiz bu şekilde bir ürün herhalde

Kalsiyum sülfat olursa alçı olur suyla karıştığında, sorun olmasın. Kalsiyum nitrat olması gerek yapraktan verebilmek için.

chntskn06 29-07-2021 09:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1609341)
Kalsiyum sülfat olursa alçı olur suyla karıştığında, sorun olmasın. Kalsiyum nitrat olması gerek yapraktan verebilmek için.

Teşekkür ederim

Portakal Rengi 30-07-2021 08:50

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chntskn06 (Mesaj 1609340)

Ürün içeriğini ekliyorum.
Eklenti 720771

Videoları izlerken reklam konusuna dikkat etmek gerekli. Size bir şey satmaya çalışıyor olabilir. İkinci konu, videoyu çeken kişinin bilgi düzeyini bilmiyoruz. İzlenirliği arttırmak için her saçmalığın yapılabileceği alan.
Diğer yanıltıcı olabilecek kaynak ise satıcılar. Satın almadan önce ürünün içeriği, ruhsatı vb araştırılmalı. Satıcılar kötüdür demiyorum. Bir çok yardımları olabilir ama dikkatli olunmalı diyorum.
Bilginin kaynağı akademiktir. Onlara ulaşmak uzun sürüyor ama değer.
Bu arada size ve sn TCM ye teşekkür ederim. Düşe düşe düşene yakınlaşıyorum dur. :)

chntskn06 30-07-2021 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi (Mesaj 1609365)
Ürün içeriğini ekliyorum.
Eklenti 720771

Videoları izlerken reklam konusuna dikkat etmek gerekli. Size bir şey satmaya çalışıyor olabilir. İkinci konu, videoyu çeken kişinin bilgi düzeyini bilmiyoruz. İzlenirliği arttırmak için her saçmalığın yapılabileceği alan.
Diğer yanıltıcı olabilecek kaynak ise satıcılar. Satın almadan önce ürünün içeriği, ruhsatı vb araştırılmalı. Satıcılar kötüdür demiyorum. Bir çok yardımları olabilir ama dikkatli olunmalı diyorum.
Bilginin kaynağı akademiktir. Onlara ulaşmak uzun sürüyor ama değer.
Bu arada size ve sn TCM ye teşekkür ederim. Düşe düşe düşene yakınlaşıyorum dur. :)

Kesinlikle haklısınız video ile kastettiğim ağaçlarnet üyelerinden bir arkadaşımız hayli fazla ve eski paylaşımları olan bir arkadaş ürün ismi vermedi ama ben bir tarım marketten kalsiyum nitrat aldım ve alırken oradaki arkadaş hiçbir mildiyö alameti olmamasına rağmen ısrarla bunun mildiyö olduğunu iddia edip ilave takviyeler pazarlamaya çalıştı on onbeş dakika tartışmadan sonra kalsiyum nitratı alıp çıktım ben de dikkat ediyorum ürün reklamı amaçlı paylaşımlara tavsiyeleriniz için hususiyle teşekkür ediyorum. Bugün hasta olan domatese ve hastalığını tespit edemediğim bir domatese uygulama yaptım birkaç gün sonra tüm domateslere uygulamayı düşünüyorum uygulama sıklığı olarak ürün üzerinde iki üç hafta sonra iki üç kez daha uygulanır diyor bunu domateslerle beraber diğer tüm bitkilere( biber palıcan salatalık vs.)uygulamayı düşünüyorum siz ne önerirsiniz

chntskn06 30-07-2021 18:31

2 Eklenti(ler)
İpek çiçeklerim...

Portakal Rengi 01-08-2021 12:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chntskn06 (Mesaj 1609379)
Kesinlikle haklısınız video ile kastettiğim ağaçlarnet üyelerinden bir arkadaşımız hayli fazla ve eski paylaşımları olan bir arkadaş ürün ismi vermedi ama ben bir tarım marketten kalsiyum nitrat aldım ve alırken oradaki arkadaş hiçbir mildiyö alameti olmamasına rağmen ısrarla bunun mildiyö olduğunu iddia edip ilave takviyeler pazarlamaya çalıştı on onbeş dakika tartışmadan sonra kalsiyum nitratı alıp çıktım ben de dikkat ediyorum ürün reklamı amaçlı paylaşımlara tavsiyeleriniz için hususiyle teşekkür ediyorum. Bugün hasta olan domatese ve hastalığını tespit edemediğim bir domatese uygulama yaptım birkaç gün sonra tüm domateslere uygulamayı düşünüyorum uygulama sıklığı olarak ürün üzerinde iki üç hafta sonra iki üç kez daha uygulanır diyor bunu domateslerle beraber diğer tüm bitkilere( biber palıcan salatalık vs.)uygulamayı düşünüyorum siz ne önerirsiniz

Yapraktan gübreleme için kalsiyum içerikli gübreler var. Bendeki 15 günde bir kez uygulanıyor. Kimyasal formülü uzmanlara bırakıyorum. İlçe tarım müdürlüğünden destek almıştım. Bileşiminde kalsiyum dışı elementlerden de var. (Markasız bu kadar açıklayabiliyorum.) Üretici kataloglarından yardım alabilirsiniz. :)

chntskn06 04-08-2021 21:47

4 Eklenti(ler)
Yeşilliklerin hepsini 3mx120cm bir adaya ekmiştim ama hepsi birbirine giriyor bende hayli zamandır fırsat bulup da el atamadığım ahşapları ayıklayıp işe yarar olanlardan 40x80cm ebatlarında saksılar yaptım kısmetse toprağını da hazırlayıp bu saksılarda yetiştirmeyi düşünüyorum. Arkadaşlar resimde de görüleceği üzere bazı biberlerin dalındayken üzerinde çürüklükler var sebebi ne olabilir? Son yaptığım hasadı sizlerle paylaşmak istedim. Domatesler hala kızarmış değil bahçenin bulunduğu yerin yükseltisi midir sezonu çok geç kalmış olmasından mıdır anlamadım. Biber kavun karpuz domates ve asmalara kalsiyum uygulaması yaptım.

chntskn06 05-08-2021 09:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chntskn06 (Mesaj 1609464)
Yeşilliklerin hepsini 3mx120cm bir adaya ekmiştim ama hepsi birbirine giriyor bende hayli zamandır fırsat bulup da el atamadığım ahşapları ayıklayıp işe yarar olanlardan 40x80cm ebatlarında saksılar yaptım kısmetse toprağını da hazırlayıp bu saksılarda yetiştirmeyi düşünüyorum. Arkadaşlar resimde de görüleceği üzere bazı biberlerin dalındayken üzerinde çürüklükler var sebebi ne olabilir? Son yaptığım hasadı sizlerle paylaşmak istedim. Domatesler hala kızarmış değil bahçenin bulunduğu yerin yükseltisi midir sezonu çok geç kalmış olmasından mıdır anlamadım. Biber kavun karpuz domates ve asmalara kalsiyum uygulaması yaptım.

Kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyormuş arkadaşlar.
Birkaç koltuklarını aldığım domates bitkisinin yapraklarından ikişer üçer adet sürgün veriyor hem de her yaprağından bu cinsiyle mi alakalı acaba ?

chntskn06 05-08-2021 20:09

2 Eklenti(ler)
Havuç ve fasülye hasadından... turşuluk ektiğim keleği paylaşmak istedim uzunlamasına büyüyor ve salatalık kıvamında lezzetli bir tadı var .

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025