![]() |
Alıntı:
kovanları yan yana koyarak giriş deliklerini güneye veya güney doğuya çevirirseniz daha uygun olur. bahçeniz harika bu arada |
Alıntı:
Arkadaki kovanlar boş öndeki ikisinde arı var şuan güneydoğuya bakar pozisyondalar dikkat ve tavsiyeniz için teşekkür ederim Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
Alıntı:
Doğal olarak budamaya kıyamıyorsunuz. :) Öğrenme döneminde budayamama çok şey öğretiyor. Ürün alamadıkça bir şeyleri yanlış yaptığınızı kavrıyorsunuz. Forumda yetiştirilecek her bitki için dikim sıklığı değerleri var. Onlara uyarak hatta daha seyrek başlayın. Büyüme şeklini kavradıktan sonra kendi yolunuzu çizersiniz. Bu sıklıkta dikim yaparsanız ara gübreleme kaçınılmaz. Toprak meyve durumundaki bitkiyi besleyemiyor. Meyve vermeye de zorlayamıyorsunuz zaten. (Basit düşünelim : Bitki öleceğini hissettiği zaman türünü sürdürmek kaygısıyla meyve veriyor. Aşırıya kaçmadan ölümü hissettirmek gerek. ) Bitkiyi zorlayabilmeniz için kök ve gövdenin gelişiminin iyi olması gerek. Sık dikimde gözlemlemek de çok zor. Sulamayı denemek için farklı sulama aralığı bölgelerine aynı bitkiden dikmek yol gösterebilir. Fasulyede meyve başlayana kadar az su, meyve başladığında arttırılmış az su. Hasat sonrası bol su şeklinde uyguluyorlar. Ben de yapabiliyor değilim ama buradan çıkarmak gereken sonuç var. Sulama ustalık işi. Bölgeye, toprağa, bitkiye vb etmenlere çok bağlı. Önümüzdeki yıl (bu söz dizisi ölünceye kadar kullanılacaktır :) ) farklı sıklıkta, farklı sulama bölgelerinde, farklı çeşitler ile denemeler yaparak kendi çözümlerinize ulaşmayı denersiniz. Kolaylıklar. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bir domates ağacı nedense sürekli yaprakları böyle kıvrık duruyor yaprak kıvrıklığı için magnezyum sülfat iyi geliyor diye biliyorum her hafta uyguluyorum çiçeklerinde de kuruma belirtisi var neden olabilir bilgisi olan var mı ? Domateste kırmızı bit için kesin çözümü olan var mı Arap sabunu gülleci uyguluyorum yoğun olmamakla beraber az miktarda birkaç domateste var
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
5 Eklenti(ler)
Kavun karpuzların son durumları çok fazla sayıda olmasa da fena değil tabi kavun karpuz daha seyrek sulanması gerek ancak vananın ortak olması meyvenin azlığına sebeb oldu diye düşünüyorum. Zinyalarım kadifeleri geçti çok da güzel açtılar muhteşem bir hava kattılar bahçeye araya iki tane lavanta da dikmiştim diktiğimde hepsinden büyüktüler ama büyümediler arada kaldılar. Ayçiçekleri de açmaya başladı...
|
5 Eklenti(ler)
Bahçenin son durumundan birkaç kesit. Domates meyve tutumu güzel ve çok hızlı büyüyorlar. Salatalık acur iki üç kez hasat edildi biber iki kez hasat edildi. Patlıcanlarda anlayamadığım bir şekilde meyve tutumu yok ve bir tanesi gördüğünüz üzere hasta sanırım. Kadifelerin muhteşem kokusu ve görsel şöleniyle beraber arılar da bayram ediyor:) son resimde ağaç gibi büyümüş olan biberler ne hikmetse hiç biber vermedi daha
|
5 Eklenti(ler)
Domatesler...
|
4 Eklenti(ler)
Biber domatesler ve 10kg ilk hasat turşusu...
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar domates salkımlarının ucundan da sürgünler çıkıyor sebebi nedir koparıyorum bunları uç kısmından doğru mu yapıyorum acaba?
|
Ucundaki değil yandan (ana gövdenin yanlarından) yaprak dalının üstünden gelen koltukları budayacaksınız. Sanırım doğrusunu yapıyorsunuz, netten domateste koltuk alma diye bakın.
|
Alıntı:
|
Yukarı tek dal gidecek şekilde kalanları kesin, bazen hangisi ana dal hangisi koltuk karışıyor, veya ben karıştırıyorum. O zaman da çiçekler hangi dalda oluşmuşsa o ana daldır deyip diğerini kesiyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu arada sadece düzenek fiyatı o lambalar kablolama kasalar hariç
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bugün bir domateste çiçekburnu çürüklüğü farkettim kalsiyum eksikliğinden kaynaklı deniliyor yumurta kabuğunu sirkede çözüp yapraktan uygulama düşünüyorum alternatif kesin çözüm varsa tavsiye alabilirim bir domates daha vardı sizlerle hasta diye paylaştığım onda hiç domates yok çiçekler kuruyup dökülüyor bu domatestede bu alamet var ayrıca her ikisinde örümcek ağları var aynı hastalık onda da olabilir mi? Bir kavun da resimde gördüğünüz üzere yarılmış daha olgunlaşmadan bilgisi Olan var mı sebebi ile alakalı?
|
Kalsiyum eksikliğini bu hasat döneminde gidermek istiyorsanız yapraktan gübreleme yapmanız gerek. Hazır ürünler var. Hızla satın alabileceğiniz bir ürün bulsanız iyi olur. Sonrasında kendi hazırladığınızı kullanmayı sürdürürsünüz.
Toprağınız henüz tarım toprağı olmadığı için yaşıyorsunuz bu sorunu. (Analizde kalsiyum görülse de yeterli bakteri olmadığı için bitkiye uygun bileşiğe dönüşemiyor.) Bir kaç yıl boyunca, dikimden önce, toprağa kükürt-kalsiyum karışımı ekledim. Fide diker iken çukur çevresine serpmeyi sürdürüyorum. 25 kg lık torba 5 yılı doldurdu. 1-2 yıl daha gider. |
Alıntı:
Benim bir kökte de gördüm dün, geçen sene de olmuştu bir kaç kökte. Artarsa kalsiyum kullanayım dediğiniz gibi. Bazı cinsler yatkın oluyor bu arada. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 720771 Videoları izlerken reklam konusuna dikkat etmek gerekli. Size bir şey satmaya çalışıyor olabilir. İkinci konu, videoyu çeken kişinin bilgi düzeyini bilmiyoruz. İzlenirliği arttırmak için her saçmalığın yapılabileceği alan. Diğer yanıltıcı olabilecek kaynak ise satıcılar. Satın almadan önce ürünün içeriği, ruhsatı vb araştırılmalı. Satıcılar kötüdür demiyorum. Bir çok yardımları olabilir ama dikkatli olunmalı diyorum. Bilginin kaynağı akademiktir. Onlara ulaşmak uzun sürüyor ama değer. Bu arada size ve sn TCM ye teşekkür ederim. Düşe düşe düşene yakınlaşıyorum dur. :) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
İpek çiçeklerim...
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Yeşilliklerin hepsini 3mx120cm bir adaya ekmiştim ama hepsi birbirine giriyor bende hayli zamandır fırsat bulup da el atamadığım ahşapları ayıklayıp işe yarar olanlardan 40x80cm ebatlarında saksılar yaptım kısmetse toprağını da hazırlayıp bu saksılarda yetiştirmeyi düşünüyorum. Arkadaşlar resimde de görüleceği üzere bazı biberlerin dalındayken üzerinde çürüklükler var sebebi ne olabilir? Son yaptığım hasadı sizlerle paylaşmak istedim. Domatesler hala kızarmış değil bahçenin bulunduğu yerin yükseltisi midir sezonu çok geç kalmış olmasından mıdır anlamadım. Biber kavun karpuz domates ve asmalara kalsiyum uygulaması yaptım.
|
Alıntı:
Birkaç koltuklarını aldığım domates bitkisinin yapraklarından ikişer üçer adet sürgün veriyor hem de her yaprağından bu cinsiyle mi alakalı acaba ? |
2 Eklenti(ler)
Havuç ve fasülye hasadından... turşuluk ektiğim keleği paylaşmak istedim uzunlamasına büyüyor ve salatalık kıvamında lezzetli bir tadı var .
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025