![]() |
Alıntı:
|
Elimde bolca kullanmadığım cd var tavsiyenize uyup bitki desteklerini yaptığım kerestelere asacağım teşekkür ederim.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bitki destekleri tamamlandı galvaniz teller çekildi malesef hesaba katmadığım gerdirildiğinde kerestelerin bu kadar bükülmesi. Pek hoş gözükmedi ve fazla gerdirme sonucunda kırılabileceği endişesiyle bu haliyle bıraktım. Tavsiyeniz üzerine karga ve Kuşlara karşı elimdeki cd leri arkalı önlü yapıştırıp birbirine ekleyip astım bahçemin küpeleri oldu 😄
|
Yük binince ahşaplar daha da eğilecektir. Kalın demirler bulup tersine toprağa gerdirin.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Isparta ve sarmaşık güllerim açtı yükseltinin fazla olması sebebiyle biraz geç açtı. Musurlar daha erken dikmiş olmama rağmen yeterince uzamadığından dolayı fasülyelerden kement atanları ipe almak durumunda kaldım. Bahçelerin olmazsa olmaz misafirlerinden bir arı kolonisi aldım. Patlıcan ve salatalık yapraklarında yarılmalar var sebebi ne olabilir? Konteynırın köşesinde de sarmaşık Gül var ve hayli yoğun bitlenmiş gülleci bulamacı uyguladım bir yarı yarıya nerdeyse azaldı ama hala var ne tavsiye edersiniz Arap sabunu genelde tavsiye olarak rastladım.
|
İklimlerde epey bir kayma var gibi, her sene yaz mevsimi daha da azalıyor gibi,özellikle Ankara'da...
Geçen sene bu aylarda sebzelerimi,meyvelerimi topluyordum,dalları hep çiçek basıyordu ama mevsim normalleri dışında aşırı yağış ve şiddetli rüzgar yüzünden benim bitkilerimde de yapraklarda yarılmalar,burulma ve sararmalar mevcut. Sanırım ekim zamanını nisan-mayıs değilde haziran başına çekmemiz gerekecek. |
2 Eklenti(ler)
Bahçede hayli boylanan otlar biçilerek çapalamaya uygun hale getirildi. Tüm bitkilere magnezyum sülfat gübresi uygulaması yapıldı. Domates ve salatalık koltukları alındı kısmi otlar temizlendi. Sarmaşık güllerde meydana gelen bitlenme birinci aşama gülleci bulamacı ikinci aşama arap sabunuyla temizlendi.
|
5 Eklenti(ler)
Bahçenin son durum resimleri... her tarafı bitlenmiş olan yediveren güldeki bitler için gülleci bulamacı ve arap sabunu uygulamaları sonucu temizlendi ve bu hafta gayet güzel ve iştahlı açmış durumda. Yoğun yağışlar sonrası nerdeyse kara leke olmayan domates kalmamış gibi %1 gülleci bulamacı uygulandı umarım kesin sonuç olur alternatif tavsiyesi olanlar paylaşırsa memnun olurum. Kirazlara dadanan kuşları belliki cd ler pek ürkütmüyor yemelerini anlıyorum ancak koparıp birde yerlere atıyorlar ne önerirsiniz. İri papatyalarım gayet güzel açmış durumdalar sebze yataklarındaki kadifeler baya gelişmiş durumdalar biraz seyreltme yapmam gerekti. Malesef bir türlü çapacıyı denk getiremedim otlar bu hafta sonuna kadar muhtemelen önceki boylarına dönecekler.
|
5 Eklenti(ler)
Resimlerin devamı...
|
3 Eklenti(ler)
Kabaklar vahşi bit şekilde her yeri işgal etmiş durumdalar yaprakların yarısından fazlasını kesip attım seneye zinhar yataklara dikmem
|
4 Eklenti(ler)
Resimlerin devamı
|
Maşallah, bahçeniz çoşmuş. Emeğinize sağlık. Tohum ekip büyütüp, Çalışıp üretmenin vermiş olduğu haz bambaşkadır.
|
Kolaylıklar :)
Her tarafta bir şeyler yetişmiş. Nasıl başa çıkacaksınız ? Toplamaya destek gerekecek. Direkleri düzeltmemişsiniz. Kış soğuklarında teller daha çok gerilecek. Gevşetmeyi unutmazsanız iyi olur. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Domatesler ipe alındı. İlk sebzeler anca görülmeye başlandı. Magnezyum sülfat uygulaması yapıldı. Saldırgan tavırla büyüyen kabaklarla baş edemeyip sebze adalarından söküp attım yerine domates diktim.
|
5 Eklenti(ler)
10 çıtaya ulaşan arılarımı başka bir kovana böldüm. Fesleğen ve kadifeler hayli coştu güzelleştiler. Fasulyeler hakeza bitki desteğini aştı. Geçen hafta uyguladığım gülleci bulamacı uygulaması kara leke hayli faydası oldu bu hafta kırmızı bit görüldü bazı domateslerde gülleci bulamacı tekrarlandı ve Arap sabunu uygulandı ayrıca salatalıkların bazı yapraklarında da resim de gördüğünüz gibi yanma benzeri durumlar var sebebi ile alakalı fikri tavsiyesi olan var mıdır.
|
1 Eklenti(ler)
Domateste görülen Kırmızı bit
|
Karaleke için bordo bulamacı daha etkili olur.
|
Alıntı:
Ağaçlar için %1-2 oranları uygulanıyor ancak sebzeler için bu oranı bulamadım genelde hazır ürünler kullanılıyor ben kendim yapıyorum oranı ne olmalı? Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
5 Eklenti(ler)
Kovanlarımı yerden yükseltmek için mevcut ahşapları kullanarak birşeyler yapmaya çalıştım. Fesleğen,kadife, reyhan ... çiçeklerimin güzelliğini sizlerle paylaşmak istedim. Fesleğenin muhteşem rayihasına dayanamayıp birisini saksıya alıp eve götürdüm.
|
4 Eklenti(ler)
Mısırlar ve fasülyeler bitki desteklerini aştı 3 metreyi buldu nerdeyse ancak daha yeni yeni ufak tefek fasülyeler gözükmeye başladı acaba çok sık mı oldu daha erken vermesi gerekmez miydi yeteri kadar güneş alamıyor mu acaba seneye mısırlarla dikmem herhalde. Patlıcan marul ve domateslerin son durumları. Marullar umarım karta kaçmaz marulları hasat ederken kök toprakta kalacak şekilde gövdeden kesiyorum kökten tekrar çıkma durumu olmuyo gördüğüm kadarıyla tekrar hasatı oluyor mu diye denemek istedim. Domatesler hayli büyüdü öyle ki sırıkların koltuk alma işlemine yetişemiyorum zira bir hafta sonra hayli büyümüş oluyor kıyamıyorum oturak domateslere bir işlem yapılıyor mu? Sarımsak dikmiştim ama yaştı sarımsaklar malesef filizlenmediler...
|
Marulları daha sık bakliyatı seyrek ekip dikmeniz gerek. Bakliyatlar hava almalı, sıraların araları 90 cm. gibi köklerin arası ise 40 cm. gibi olmalı ve her ocakta cinsine göre iki üç kök kalmalı. Sanki çok suluyor gibisiniz, bu da azdırmış olabilir. Domateslerin üzerinde domates göremedim ama onları da sulamışsınız. Meyve görünmeden aşırı kurak olmadığı sürece domatese su vermemek gerek ki kök yapısı gelişsin. Sırıklarda koltuk almaktan çekinmeyin, yoksa kontrol edemezsiniz ki her dala bir ip ile yakında sorun olacak gibi duruyor. Koltuk alarak belki ürün biraz azalacak ama bitkinin ve hastalığın kontrolü de olmak üzere pek çok bakımdan avantajlı duruma geçeceksiniz. Oturaklara bir şey yapmıyoruz.
|
Alıntı:
|
Bakliyat = baklagil; fasulye - barbunya vs.
Sarımsak için ekim zamanı kış başı gibi olacaktı, şimdi ekerseniz taze yersiniz, ama çimlenmesi lazımdı, toprağı çapalayıp üç parmağınızın arasına alarak girdiği kadar iteleyecektiniz toprağa, tabi süğen = filizlenen kısmı üste bakacak şekilde. Sulamada genel kanı; toprağı sıktığında (alt kısmı, yüzeyi değil) top kalmıyorsa sula. Tabi bilimsel olarak bir kök ne kadar ister, sizin damlama saatte ne kadar su verir delik başına hesap kitap zor iş. Son gördüğüm; forumumuzdaki arkadaşlar az az sık sık der, ancak o zaman da derin kökler nasıl oluşacak bilemedim. Kendi adıma sezonda üç günde bir birer saat açıyorum. Domateste su çok olursa bitki sürekli dal budak atacak meyve yapmayı ve kök geliştirmeyi aklına getirmeyecektir. Bahçeye bakınca ilk hallerimi görüyorum sizin bahçede; bahçenin her alanını kullanmaya çalışan, olabildiğince ürün almak için sık ve çok ekim-dikim yapan, budamaya korkan-üzülen. Ama resimden bakınca bile domatesleriniz insanın içini sıkmıyor mu; sanki oturak domates gibiler; daha büyüyünce her dal bağımsızlığını ilan ederek dört bir tarafa yatacak. Mısır ve fasulyelerin arasına giren yolunu şaşıracak, gökyüzünü göremeyecek. Yazdıklarıma bakıp ta halen matah bi şey yaptığımı sanmayın :) İlk sırık domates ektiğim yıllarda başıma gelenleri, bakliyatlardan çektiklerimi bahçeme gidip bi okuyun, çoğunu paylaştım çünkü. Hele bi sezon domatesler öyle kontrolden çıkmıştı ki, benzin döküp hepsini yakasım gelmişti. Zaman en büyük yardımcı, tabi boş geçirilmezse. Kolaylıklar dilerim. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025