![]() |
Gilan sayfanızı gezerken sizin oradaki iklimi görünce o kadar çok hoşuma gidiyor ki pılımı pırtımı toplayıp taşınasım geliyor. Sanırım bir gün geleceğim ^^
|
Alıntı:
Akdeniz iklimi diye geçiyor. Tek farkı daha iyi olarak yazlar çok sıcak değil, çoğunlukla 26-28 derece, ara ara 30'un üstünü görüyor. Toprak da genel olarak çok verimli, o da çok güzel. Ama bir sorun var, o da kuraklık. Geçen yaz bahçe sulamaları denetleniyordu. Pek çok kişi çimi kaldırıp ya suni çime ya da kurakçıl düzenlemelere geçti. Bu kış iyi yağdı ama, belki bu sene daha rahat olur. :o |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Benim bahçemde ferahlamanıza mı sevineyim, kendi bahçenizde canınızın sıkılmasına mı üzüleyim bilemedim. :o Ama bu inşaat da geçer, siz hepsini eskisinden de güzel yerine koyarsınız. Ben de renkli yapraklı bitkileri çok seviyorum. Görüntüyü çok dolu dolu renklendiriyorlar. Bir kaç da kırmızı yapraklı çalı dikmek istiyorum zamanla. :) İş yerindeki müdürümün anlattığına göre bahçelerinde bir şeftali ağacı varmış. ”Geçen sene 200 tane falan şeftalisi vardı, 3'ünü yiyebildik” dedi. Tam ”Şeftaliler artık olgunlaştı, yarın toplayalım” demişler, o gün hepsini indirmiş sincaplar. ”Olgunlaşma zamanını insandan daha iyi takip ediyorlar” dedi. Bizim bahçede de sincaplar cirit atıyor. O nedenle bayağı korkuyorum. Gerçi müdürüm bahçeyle çok ilgili bir insan değil. Kocası ilgileniyormuş daha çok. O nedenle hikayede yanlışlar olabilir. Ağaç aslında kayısı ağacı falan olabilir. :D Ama bizim sincaplar da meyve seçmiyor hani. Portakala yaptıklarına bakar mısınız? Bu kadar güzel sıyırmak da bir marifet. Kıtır kıtır kemirmiş kabukları da. Diş izleri bile seçiliyor... :cool: Eklenti 603285 Eklenti 603286 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 603287 |
Alıntı:
Bütün yaz açtığını bilmiyordum, çok güzel haber. ;) Aslında bir tane de jakarandanın altında var. Tam gölgede kalıyor, üç beş tane çiçeği ancak var. Çok da gelişmiş, gövdesi bileğim kadar. Gelecek kış taşımayı deneyeceğiz ama başarılı olur muyuz bilmiyorum. :rolleyes: |
1 Eklenti(ler)
Ve sırada sebze fidelerim... :p
Sözde bu sene tohumdan yetiştirmeyecektim, ev seraya döndü. :) Ben bu işi söktüm sanırım. Başarı oranı %100'e yakın. Sn Zeki Yağlı'nın enfes paylaşımına bir kere daha teşekkürler: http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/30988.htm Tohumları çimlendirme torfunda, nemli ama ıslak olmayan bir şekilde, üstlerini streç filmle kapatarak ama bir kenarını da aralık bırakarak çimlendirdim. Şaşırtırken güzel gübreli toprağa şaşırttım. Güneye bakan bu cumba tam tohum çimlendirmek için yapılmış. Hem sıcak, hem bol bol ışık. :cool: (Bu arada pencereden ön bahçe görünüyor. Henüz dümdüz çim. İlerleyen yıllar için bir sürü proje var. Çimi yarısından azına indireceğim. :rolleyes:) Eklenti 603292 |
4 Eklenti(ler)
Geçen sonbaharda pazardan alıp çok beğendiğimiz için tohumlarını sakladığım domatesleri 15 Şubat'ta ekmiştim. Hibrit olup olmadığını bilmediğim için alacağımız ürün sürpriz. :confused:
11 Mart'ta şaşırttım. Eklenti 603293 Eklenti 603294 23 Mart: Eklenti 603295 30 Mart: Eklenti 603296 Bir kaç gündür dışarıya alıştılar. Yarın bahçeye dikilecekler. ;) |
2 Eklenti(ler)
Bunlar da yine marketten alma büyük ihtimalle pembe domatesler. En azından bunda geleneksel bir tür olduğu yazıyordu, hibrit değil, orası kesin. :p Biz pembe domatese benzettik. O değilse bile yine de çok lezzetliydi. :)
5 Mart'ta tazecik, henüz bir haftalık tohumlardan ekildiler, 29 Mart'ta şaşırtıldılar. Geç ektiğim için bunlar daha geriden geliyor. Çimlendiriken yumurta kapları; şaşırtırken pet şişeler, iş yerinde öğlen yemeğindeki tatlının plastik kapları, vs, Allah ne verdiyse... :D Eklenti 603297 Eklenti 603298 |
3 Eklenti(ler)
Salatalıklar... 5 Mart'ta ektim.
11 Mart'ta çimlendi: Eklenti 603299 23 Mart: Sevgili dongyul'den öğrendiğim üzere tam bahçeye geçirme boyundalarmış ama geç kaldık. :o Eklenti 603300 30 Mart: Eklenti 603301 Onları da yarın bahçeye dikeceğim.:rolleyes: |
3 Eklenti(ler)
Kapya biberleri 16 Şubat'ta ektim. 29 Şubat'ta çimlendi.
23 Mart: Eklenti 603302 25 Mart'ta şaşırttım: Eklenti 603303 Eklenti 603304 Tohum ekerken insan ucunu kaçırıyor. 59 tane kapya biber fidesini ne yapacağım ben? :p Bu sene zaten bahçede çok boşluk var. Sebze bahçesiyle sınırlı kalmadan sağa sola her boşluğa dikelim bari diyorum. Ne de olsa seneye kalmayacak... Bir kısmını yeşil tüketiriz, bir kısmını kızarmaya bırakırız, biraz da konserveleriz. :rolleyes: |
2 Eklenti(ler)
Geçen mesajlarımdan birinde renkli karpuz tohumlarında çok aklımın kaldığını yazmıştım. Dayanamadım, aldım. :)
20 Mart'ta ektim, 27 Mart'ta çimlendiler. ;) Eklenti 603305 Eklenti 603306 |
5 Eklenti(ler)
2 tane fıçı görünümlü plastik saksı almıştım.
Fındık turp tohumlarının üzerinde 28 günde hasada gelir yazınca ekeyim dedim. Zaten ben bu saksıya ne eksem diye düşünürken 28 gün geçer de gider. (Gerçi o kadar hızlı çıkmadılar ama olsun. :rolleyes:) Eklenti 603307 5 Mart'ta ektim, 10 Mart'ta çimlendiler. Eklenti 603308 11 Mart: Eklenti 603309 14 Mart: Eklenti 603310 24 Mart: Eklenti 603311 |
3 Eklenti(ler)
26 Mart:
Eklenti 603312 30 Mart: (25 gün olmuş ama henüz hasada pek yakın değiller. 28 gün, ideal sera ortamındaki süre sanırım.) Eklenti 603313 Kenarlarda kalanları bir şeyler yiyor ama ne? :mad: Salyangoz olabilir mi? :confused: Hiç izlerini görmedim ama... Eklenti 603314 |
2 Eklenti(ler)
2 de genel fotoğrafla bitirelim. :)
Bir fırsatım olduğunda sebze yatakları maceramızda sıra... :rolleyes: Eklenti 603315 Eklenti 603316 |
Tohumlardan bahsederken arada cicek ya da sebze tohumu paketlerinin fotografları da oluyor ya, iste ben o tohum paketlerine hayran kalıyorum. İnsan atmaya kıyamaz o paketleri. Tek tek veya üç bes tanesini bir araya getirip çerçeveletip duvara asmalı diye dusunuyorum. :)
Sebze bahceniz icin cimlenen tohumlara bakınca hiçte oyle çekirdek aile gibi durmuyorsunuz sevgili gilan. Sülalece ayni yerde yaşayıp, eşe dosta da dağıtırım diye düşünmüş gibisiniz. :) |
Alıntı:
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
Pembe domates olduğunu düşündüğüm domatesleri 27 Şubat'ta almıştık. Aynı gün tohumlarını ayırdık. Tam bir hafta kurutup 5 Mart'ta ektim. Çıkar mı çıkmaz mı, yoksa çürür mü ben de emin değildim ama çıktılar. :) Darısı ürünlerini almaya... ;) |
Alıntı:
Hepsi duruyor, atmadım. Zaten böyle şeyleri atamam ben. (Biraz çöpçüyümdür. :p) Ama bu şekilde değerlendirmek de aklıma gelmemişti. Çok güzel olacak. Böyle ”vintage” şeylere bayılırım zaten. ;) |
Bazen sizlerin sayfalarınıza üst üste mesaj yazınca, sayfaya dadanmışım gibi geliyor, rahatsızlık vermekten çekiniyorum. Ama sonra duruma tersinden bakıyorum, siz bana ne kadar çok yazsanız benim o kadar çok hoşuma gidiyor! :)
Demek ki çekinmeme hiç gerek yok. Ne kadar çok paylaşım, o kadar çok fikir. Ne kadar çok muhabbet, o kadar güzel dostluklar! ;) |
Alıntı:
Alıntı:
Yok öyle bir şey, dadanmak ne kelime? Ben kendi adıma mesajlarınızı severek okuyor ve kendi sayfamda görünce mutlu oluyorum.:) Sevgili gilan, şimdi bana yazdığınız ilk mesajı hatırladım birden.:p Alıntı:
|
Pazardan aldigim Bellis perennis in adini hatirlayamadim. Yarin sabah bahceye dikmem gerek ve isteklerini ogrenmek amacıyla siteye girdim. Bitkinin adini hatirlayamayinca gilan in sayfada neler var diye baktım. Aman Allahım, benim cicek bu sayfada, hatta adres bile verilmis. :)
Ne kadar sure çiçekli kaldığını bilen var mı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Fireglow'unuz hayırlı olsun. Çok çok güzel bir tür. :) Güle güle büyütün, bol bol fotoğraflarını paylaşın. Ben de ilerleyen yıllarda koleksiyonu geliştirmek istiyorum. Shindeshojo, Orange Dream, Summer gold, Full moon şimdiden aklımda olanlar. :rolleyes: |
Alıntı:
Ama aslında pek çekirdek aile olarak da kalmıyoruz, orası doğru. 4 aydır eşimin amcası ve yengesi buradaydılar. Geçen hafta gittiler. Sonbaharda tekrar gelsinler diye bir sürü lobi çalışması yaptık, çok tatlı insanlar. :) Ufaklığa bakmak için gelmişlerdi ama bize yardımcı olmadıkları konu kalmadı. Henüz anlatmaya fırsat bulamadığım sebze yataklarımızın işçiliğinin büyük kısmını onlar yaptılar. Yazın da annelerimiz, kardeşlerimiz, kuzenler derken en az 7-8 kişi oluruz. O yüzden hasat tüketilir diye umuyorum. Zaten fazlasını konservelemek konusunda da tamamen gelecek olanlara güveniyorum. Yoksa benim iş+bebek+bahçe ile ona zamanımın kalması imkansıza yakın. :) Alıntı:
Papatya ve benzerlerini ben de çok seviyorum. Aklımda 4-5 çeşit var. Kimi kasımpatı ailesinden, kimi asterlerden, kimi bellislerden... Bu sene birer kök alıp deneyeceğim. Duruma göre seneye yer değiştirip, beğendiklerimin kök sayısını artırırım diye düşünüyorum. |
Alıntı:
O zaman sayfanıza dadanmaya devam. :p Şaka bir yana, gerçekten yıllar nasıl da geçiyor... İyi ki varsınız. İyi ki bu bahçemin de bir parçasısınız. ;) |
Günaydın galiba bu çöpçülük huyu hepimizde var bende kolay kolay birşeyleri atamam kendimi zorlayıp atmaya kaltığımdada eşim bak bunu burda kullanabiliriz şöyle yaparız böyle yaparız diye aklımı çelip geri aldırtır eve. Ama bu huy güzel birşey bence:)
|
Alıntı:
O çimlenenler ne de güzel gelişmiş. Sana bir sürü alternatif bulmalı bunları değerlendirmek için. Turşular, konserveler, kurutmalar... O karpuzlara bayıldım. Olmazsa da en azından kelek olur, turşuya katarsın! Emeklerine sağlık canım. Sevgiler, selamlar... |
Yine her zamanki gibi çöpçülükte de birbirimizi anlıyoruz gördüğünüz gibi. :) İyi ki bu site var da yalnız olmadığımızı biliyoruz. :p
|
Az önce telefonda anneme ”Dün fasulyeleri bardaklara ektim” dedim. (Sevgili dongyul, kulaklarınız çınlasın, beni fasulyeye de bulaştırdınız! :p)
”Fasulye yerine ekilir ama” dedi. Benim de aklım karıştı. Acaba zaten çok çabuk büyüdüğü için mi yerine ekiliyor, yoksa şaşırtılmayı mı sevmiyor? |
Alıntı:
Sayın Gilan fasulye yerinede ekilir viyollere (bardak) de hiç sıkıntı olmaz. Direk toprağa ekip kurda kuşa böceğe yem olcağına viyollerde daha sağlıklı sıfır zararla fideniz olur. - Benim tecrübem şu ki fasulye viyollerde hızlı çıkış yapıp asıl yerine ekildiğide hiç adaptasyon sorunu yaşamadım. - Ayrıca benim gibi küçük bahçesi olanlar sürekli ekim yaptığı için boş alanı olmaz. Fasulyelerin çıkışı fide haline gelmesi en az 15 - 20 gün alır. 15 gün süre zarfında fasulyelerin asıl yerleri başka sebzeler yetişmeye devam eder. Alanınız boş kalmaz. - Ben çoğu zaman viyollere ekim yaparım. Hatta bugün 350 tane sırık fasulye ekimi yaptım. Bizim toprak çok sıkı olduğu için fasulye topraktan çıkamayıp başı kırılıyor bu yüzden ben bu tarz viyollere ekimi benimsiyorum sıfır tohum kaybı oluyor. Umarım anlatabilmişimdir ^^ Bol bereketli ürünleriniz olsun inşallah yedikçe beni hatırlarsınız. * Bu arada buradaki kişilere fasulye ekimini ben öğrettim sayılır kaliteli tohumla benim sayemde tanıştı bir çoğu ve artık maalesef kimse bahçe yapmıyor... Fasulye Türkiye'de en pahalı sebzeler arasında yerini koruyor hele ki erken üretim yaparsanız ciddi paralar kazandırıyor... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025