agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   gilan / Bahçe (San Jose, Kaliforniya / ABD) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/38781.htm)

dongyul 02-04-2016 23:14

Gilan sayfanızı gezerken sizin oradaki iklimi görünce o kadar çok hoşuma gidiyor ki pılımı pırtımı toplayıp taşınasım geliyor. Sanırım bir gün geleceğim ^^

gilan 03-04-2016 05:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1451416)
Gilan sayfanızı gezerken sizin oradaki iklimi görünce o kadar çok hoşuma gidiyor ki pılımı pırtımı toplayıp taşınasım geliyor. Sanırım bir gün geleceğim ^^

Bekleriz. ;) Gerçekten iklim olarak çok şanslıyız. :)
Akdeniz iklimi diye geçiyor. Tek farkı daha iyi olarak yazlar çok sıcak değil, çoğunlukla 26-28 derece, ara ara 30'un üstünü görüyor. Toprak da genel olarak çok verimli, o da çok güzel.
Ama bir sorun var, o da kuraklık. Geçen yaz bahçe sulamaları denetleniyordu. Pek çok kişi çimi kaldırıp ya suni çime ya da kurakçıl düzenlemelere geçti. Bu kış iyi yağdı ama, belki bu sene daha rahat olur. :o

gilan 03-04-2016 05:42

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1451210)
Sevgili gilan, solanum bile varmış.:p Sizin bilgili ve bilinçli eklemelerinizle bu bahçe çok güzel olacak. Sabah gözümü açtığımda, gilan bahçede alıyorum soluğu, ferahlıyorum.:)

Acerler, heucheralar harika. Renkli yapraklı bitkileri daha mı çok seviyorum ne?

Hele şu günlerde bizim bahçede bir karışıklık, bir inşaat sürüyor ki yakında aklımı kaybedebilirim. Çiçek adası diye kendime ayırdığım bölümün bile kenarlarına döküntüler koyulmuş. Sıkıntı ve stresimi bu bahçe alıyor neyse ki.

Bir de sincaplar, en çok saydığınız meyvelerden, kayısıya dadanıyorlar. Şekil A'da görüldüğü gibi. Şeftali, nektarin, erik için sorun yok.

Daha bizi bekleyen çok şey olduğunu tahmin ediyor ve sabırsızlıkla bekliyorum.;)

Benim bahçemde ferahlamanıza mı sevineyim, kendi bahçenizde canınızın sıkılmasına mı üzüleyim bilemedim. :o Ama bu inşaat da geçer, siz hepsini eskisinden de güzel yerine koyarsınız.

Ben de renkli yapraklı bitkileri çok seviyorum. Görüntüyü çok dolu dolu renklendiriyorlar. Bir kaç da kırmızı yapraklı çalı dikmek istiyorum zamanla. :)

İş yerindeki müdürümün anlattığına göre bahçelerinde bir şeftali ağacı varmış. ”Geçen sene 200 tane falan şeftalisi vardı, 3'ünü yiyebildik” dedi. Tam ”Şeftaliler artık olgunlaştı, yarın toplayalım” demişler, o gün hepsini indirmiş sincaplar. ”Olgunlaşma zamanını insandan daha iyi takip ediyorlar” dedi. Bizim bahçede de sincaplar cirit atıyor. O nedenle bayağı korkuyorum. Gerçi müdürüm bahçeyle çok ilgili bir insan değil. Kocası ilgileniyormuş daha çok. O nedenle hikayede yanlışlar olabilir. Ağaç aslında kayısı ağacı falan olabilir. :D

Ama bizim sincaplar da meyve seçmiyor hani. Portakala yaptıklarına bakar mısınız? Bu kadar güzel sıyırmak da bir marifet. Kıtır kıtır kemirmiş kabukları da. Diş izleri bile seçiliyor... :cool:

Eklenti 603285

Eklenti 603286

gilan 03-04-2016 05:51

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1451297)
Bahçedeki bitkiler serpilmis, buyumus sanki daha bir kendini göstermiş. İlk andan itibaren bahçeni takip ettigim halde görmediğim bir suru bitki ortaya cikti. Nandinalar bodur ve boylu olarak iki tane mı ekili? Yoksa adetleri birden fazla mı? Ben de bahçeme diktim ama bir tanesi bu kadar gelişiyorsa isim zor olacak. :)

Nandina devamlı dip sürgünleri ile bir öbek halinde büyüyor sevgili abk. :) Zaten budaması da ara ara fazla serpilmiş bir iki tanesini en dipten kesmek şeklinde yapılıyor. Siz de alanınıza göre belli bir adedini muhafaza edebilirsiniz. İnternetten alıntıladığım şu fotoğrafta çok net görülüyor. Her bir öbeğe bir nandina diyebiliriz.

Eklenti 603287

gilan 03-04-2016 05:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1451237)
'Solanum' dediğiniz 'Solanum rantonettii' ise, sizinkinin sanki çiçekleri benim bildiğimden daha iri gibi, güzelmiş maşaallah. :rolleyes: Eğer doğru bitkiden bahsediyorsam, Türkçe isimleri de çokmuş; Mavi Patates Çalısı, Ağaç Maviş ve 'Çılgın Kız'. Yaz boyu büyüyerek güzel çiçeklerini sergileyen 'Ağaç Maviş'iniz (ben en çok bu ismini beğendim;)) Gizli Bahçeyi daha da gizleyecek, gölge alanlar çoğalacak gibi. Bu durumda 'Hosta' iyi bir seçim olabilir, iç taraflar bağırmakta haklı. :p

Sevgiler...

Evet Solanum rantonettii. Çiçeklerinin çapı 4 cm civarında. Belki alt varyetesi farklı olabilir... :confused:

Bütün yaz açtığını bilmiyordum, çok güzel haber. ;) Aslında bir tane de jakarandanın altında var. Tam gölgede kalıyor, üç beş tane çiçeği ancak var. Çok da gelişmiş, gövdesi bileğim kadar. Gelecek kış taşımayı deneyeceğiz ama başarılı olur muyuz bilmiyorum. :rolleyes:

gilan 03-04-2016 06:12

1 Eklenti(ler)
Ve sırada sebze fidelerim... :p
Sözde bu sene tohumdan yetiştirmeyecektim, ev seraya döndü. :) Ben bu işi söktüm sanırım. Başarı oranı %100'e yakın. Sn Zeki Yağlı'nın enfes paylaşımına bir kere daha teşekkürler: http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/30988.htm

Tohumları çimlendirme torfunda, nemli ama ıslak olmayan bir şekilde, üstlerini streç filmle kapatarak ama bir kenarını da aralık bırakarak çimlendirdim. Şaşırtırken güzel gübreli toprağa şaşırttım.
Güneye bakan bu cumba tam tohum çimlendirmek için yapılmış. Hem sıcak, hem bol bol ışık. :cool:
(Bu arada pencereden ön bahçe görünüyor. Henüz dümdüz çim. İlerleyen yıllar için bir sürü proje var. Çimi yarısından azına indireceğim. :rolleyes:)

Eklenti 603292

gilan 03-04-2016 06:18

4 Eklenti(ler)
Geçen sonbaharda pazardan alıp çok beğendiğimiz için tohumlarını sakladığım domatesleri 15 Şubat'ta ekmiştim. Hibrit olup olmadığını bilmediğim için alacağımız ürün sürpriz. :confused:

11 Mart'ta şaşırttım.

Eklenti 603293

Eklenti 603294

23 Mart:

Eklenti 603295

30 Mart:

Eklenti 603296

Bir kaç gündür dışarıya alıştılar. Yarın bahçeye dikilecekler. ;)

gilan 03-04-2016 06:23

2 Eklenti(ler)
Bunlar da yine marketten alma büyük ihtimalle pembe domatesler. En azından bunda geleneksel bir tür olduğu yazıyordu, hibrit değil, orası kesin. :p Biz pembe domatese benzettik. O değilse bile yine de çok lezzetliydi. :)

5 Mart'ta tazecik, henüz bir haftalık tohumlardan ekildiler, 29 Mart'ta şaşırtıldılar. Geç ektiğim için bunlar daha geriden geliyor.

Çimlendiriken yumurta kapları; şaşırtırken pet şişeler, iş yerinde öğlen yemeğindeki tatlının plastik kapları, vs, Allah ne verdiyse... :D

Eklenti 603297

Eklenti 603298

gilan 03-04-2016 06:28

3 Eklenti(ler)
Salatalıklar... 5 Mart'ta ektim.

11 Mart'ta çimlendi:

Eklenti 603299

23 Mart:
Sevgili dongyul'den öğrendiğim üzere tam bahçeye geçirme boyundalarmış ama geç kaldık. :o

Eklenti 603300

30 Mart:

Eklenti 603301

Onları da yarın bahçeye dikeceğim.:rolleyes:

gilan 03-04-2016 06:35

3 Eklenti(ler)
Kapya biberleri 16 Şubat'ta ektim. 29 Şubat'ta çimlendi.

23 Mart:

Eklenti 603302

25 Mart'ta şaşırttım:

Eklenti 603303

Eklenti 603304

Tohum ekerken insan ucunu kaçırıyor. 59 tane kapya biber fidesini ne yapacağım ben? :p
Bu sene zaten bahçede çok boşluk var. Sebze bahçesiyle sınırlı kalmadan sağa sola her boşluğa dikelim bari diyorum. Ne de olsa seneye kalmayacak... Bir kısmını yeşil tüketiriz, bir kısmını kızarmaya bırakırız, biraz da konserveleriz. :rolleyes:

gilan 03-04-2016 06:48

2 Eklenti(ler)
Geçen mesajlarımdan birinde renkli karpuz tohumlarında çok aklımın kaldığını yazmıştım. Dayanamadım, aldım. :)
20 Mart'ta ektim, 27 Mart'ta çimlendiler. ;)

Eklenti 603305

Eklenti 603306

gilan 03-04-2016 06:56

5 Eklenti(ler)
2 tane fıçı görünümlü plastik saksı almıştım.
Fındık turp tohumlarının üzerinde 28 günde hasada gelir yazınca ekeyim dedim. Zaten ben bu saksıya ne eksem diye düşünürken 28 gün geçer de gider. (Gerçi o kadar hızlı çıkmadılar ama olsun. :rolleyes:)

Eklenti 603307

5 Mart'ta ektim, 10 Mart'ta çimlendiler.

Eklenti 603308

11 Mart:

Eklenti 603309

14 Mart:

Eklenti 603310

24 Mart:

Eklenti 603311

gilan 03-04-2016 06:59

3 Eklenti(ler)
26 Mart:

Eklenti 603312

30 Mart:
(25 gün olmuş ama henüz hasada pek yakın değiller. 28 gün, ideal sera ortamındaki süre sanırım.)

Eklenti 603313

Kenarlarda kalanları bir şeyler yiyor ama ne? :mad:
Salyangoz olabilir mi? :confused: Hiç izlerini görmedim ama...

Eklenti 603314

gilan 03-04-2016 07:01

2 Eklenti(ler)
2 de genel fotoğrafla bitirelim. :)
Bir fırsatım olduğunda sebze yatakları maceramızda sıra... :rolleyes:

Eklenti 603315

Eklenti 603316

abk 03-04-2016 07:28

Tohumlardan bahsederken arada cicek ya da sebze tohumu paketlerinin fotografları da oluyor ya, iste ben o tohum paketlerine hayran kalıyorum. İnsan atmaya kıyamaz o paketleri. Tek tek veya üç bes tanesini bir araya getirip çerçeveletip duvara asmalı diye dusunuyorum. :)
Sebze bahceniz icin cimlenen tohumlara bakınca hiçte oyle çekirdek aile gibi durmuyorsunuz sevgili gilan. Sülalece ayni yerde yaşayıp, eşe dosta da dağıtırım diye düşünmüş gibisiniz. :)

Resulgur 03-04-2016 09:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1451447)
Bunlar da yine marketten alma büyük ihtimalle pembe domatesler. En azından bunda geleneksel bir tür olduğu yazıyordu, hibrit değil, orası kesin.[emoji14]Biz pembe domatese benzettik. O değilse bile yine de çok lezzetliydi. :)

5 Mart'ta tazecik, henüz bir haftalık tohumlardan ekildiler, 29 Mart'ta şaşırtıldılar. Geç ektiğim için bunlar daha geriden geliyor.

Çimlendiriken yumurta kapları; şaşırtırken pet şişeler, iş yerinde öğlen yemeğindeki tatlının plastik kapları, vs, Allah ne verdiyse... :D

Eklenti 603297

Eklenti 603298

Sn. gilan emeğinize sağlık her şey çok güzel gidiyor. Tohum tertip düzen ekimi çok düzgün temiz bir işçilik le yapılmış. . Bahsettiğiniz bu taze alınan tohumlar , bu kadar kısa zamanda çimlenmesi hayret doğrusu .. [emoji4]

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gilan 03-04-2016 19:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1451465)
Sn. gilan emeğinize sağlık her şey çok güzel gidiyor. Tohum tertip düzen ekimi çok düzgün temiz bir işçilik le yapılmış. . Bahsettiğiniz bu taze alınan tohumlar , bu kadar kısa zamanda çimlenmesi hayret doğrusu .. [emoji4]

Çok teşekkürler. :) Daha önce de tohumdan yetiştirme denemelerim olmuştu ama pek başarılı olamıyordum. Bu sene şeytanın bacağını kırdım. :) Seneye çeşitleri arttırırım artık. :D

Pembe domates olduğunu düşündüğüm domatesleri 27 Şubat'ta almıştık. Aynı gün tohumlarını ayırdık. Tam bir hafta kurutup 5 Mart'ta ektim. Çıkar mı çıkmaz mı, yoksa çürür mü ben de emin değildim ama çıktılar. :) Darısı ürünlerini almaya... ;)

gilan 03-04-2016 19:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1451456)
Tohumlardan bahsederken arada cicek ya da sebze tohumu paketlerinin fotografları da oluyor ya, iste ben o tohum paketlerine hayran kalıyorum. İnsan atmaya kıyamaz o paketleri. Tek tek veya üç bes tanesini bir araya getirip çerçeveletip duvara asmalı diye dusunuyorum. :)
Sebze bahceniz icin cimlenen tohumlara bakınca hiçte oyle çekirdek aile gibi durmuyorsunuz sevgili gilan. Sülalece ayni yerde yaşayıp, eşe dosta da dağıtırım diye düşünmüş gibisiniz. :)

Süper fikir!
Hepsi duruyor, atmadım. Zaten böyle şeyleri atamam ben. (Biraz çöpçüyümdür. :p) Ama bu şekilde değerlendirmek de aklıma gelmemişti. Çok güzel olacak. Böyle ”vintage” şeylere bayılırım zaten. ;)

gilan 03-04-2016 19:40

Bazen sizlerin sayfalarınıza üst üste mesaj yazınca, sayfaya dadanmışım gibi geliyor, rahatsızlık vermekten çekiniyorum. Ama sonra duruma tersinden bakıyorum, siz bana ne kadar çok yazsanız benim o kadar çok hoşuma gidiyor! :)
Demek ki çekinmeme hiç gerek yok. Ne kadar çok paylaşım, o kadar çok fikir. Ne kadar çok muhabbet, o kadar güzel dostluklar! ;)

Sevgi Durul 03-04-2016 19:58

Alıntı:

Zaten ben böyle şeyleri atamam ben. (Biraz çöpçüyümdür.:p)
Aynı ben, ben de atamıyorum hemen öyle. Ama bu huyumu kırayım dedim, bugün diktiğim soğanlıların kartlarını çöp poşetine koydum. Geri mi alsam yoksa.:rolleyes:

Alıntı:

Bazen sizlerin sayfalarınıza üst üste mesaj yazınca, sayfaya dadanmışım gibi geliyor, rahatsızlık vermekten çekiniyorum. Ama sonra duruma tersinden bakıyorum, siz bana ne kadar çok yazsanız benim o kadar çok hoşuma gidiyor! :)

Yok öyle bir şey, dadanmak ne kelime? Ben kendi adıma mesajlarınızı severek okuyor ve kendi sayfamda görünce mutlu oluyorum.:)

Sevgili gilan, şimdi bana yazdığınız ilk mesajı hatırladım birden.:p

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 602870)
Sayın SDurul, ikinci ve üçüncü resimdeki güzel çiçeklerinize şeker tabağı ya da bellis deniyor. Forumda başlığı var. Buyrun. :)

Şeker tabağı - Bellis perennis (Çayır papatyası) - agaclar.net

Tam 6 yıl olmuş, ne güzel bilgiler, ne güzel anılar biriktiriyoruz.:)

abk 03-04-2016 22:04

Pazardan aldigim Bellis perennis in adini hatirlayamadim. Yarin sabah bahceye dikmem gerek ve isteklerini ogrenmek amacıyla siteye girdim. Bitkinin adini hatirlayamayinca gilan in sayfada neler var diye baktım. Aman Allahım, benim cicek bu sayfada, hatta adres bile verilmis. :)
Ne kadar sure çiçekli kaldığını bilen var mı?

putko 03-04-2016 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1451192)
Bunlar 3 sene önce San Francisco Garden Show fuarından, tek haneli rakamlara satın aldığım Acer palmatum 'Emperor 1' ve Acer palmatum 'Sango kaku'.

İncecik tüp gibi bir şeyde dikililerdi. Bu sene güzel büyüdüler. Yere geçince daha da serpilirler. Geçen sene balkonda yer olmadığından hala ufak birer saksıdalar. Yoksa daha da hızlı büyürlerdi. Onlar da ön tarafta planladığım Acer köşesine dikilecekler.

Bu sene de 2 hafta önce aynı fuara gittim. Yine böyle bir fırsat bulabilir miyim diye aynı satıcıya baktım ama bu sene getirdiği minik boylardakiler hep tohumdan çıkan, varyetesi olmayan fidanlardı. :o

Eklenti 602972

Sn. Gilan bende akçaağaçlara bayılıyorum. Bugün karşıyakadaki fidanlıklardan bir fireglow edindim. Birçok da butterfly ve sango kaku çeliği topladım arkadaşlardan. Siz çok şanslısınız, tek haneli rakamlardan bahsediyorsunuz. Bize 210 euro diyen bile vardı sango kaku için. Güven abi 225 liraya aldı. Gerçi baya büyük sizinkinin resimlerine bakınca ama zaten burada küçüğü bulunmuyor ve bulunsada fiyat yine aynı :) Büyüğünü almak daha mantıklı.

gilan 04-04-2016 06:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi putko (Mesaj 1451623)
Sn. Gilan bende akçaağaçlara bayılıyorum. Bugün karşıyakadaki fidanlıklardan bir fireglow edindim. Birçok da butterfly ve sango kaku çeliği topladım arkadaşlardan. Siz çok şanslısınız, tek haneli rakamlardan bahsediyorsunuz. Bize 210 euro diyen bile vardı sango kaku için. Güven abi 225 liraya aldı. Gerçi baya büyük sizinkinin resimlerine bakınca ama zaten burada küçüğü bulunmuyor ve bulunsada fiyat yine aynı :) Büyüğünü almak daha mantıklı.

O tek seferlik bir şanstı sn putko. :o Fuara üretici bir firma gelmişti, sanırım biraz da tanıtım maksatlı bu minikleri de satıyordu. Yoksa burada da Acer'lerin fiyatı genelde 100 doların üzerinde. Gerçi alım gücüyle oranlandığında bir nebze daha uygun diyebilirim.

Fireglow'unuz hayırlı olsun. Çok çok güzel bir tür. :) Güle güle büyütün, bol bol fotoğraflarını paylaşın.

Ben de ilerleyen yıllarda koleksiyonu geliştirmek istiyorum. Shindeshojo, Orange Dream, Summer gold, Full moon şimdiden aklımda olanlar. :rolleyes:

gilan 04-04-2016 06:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1451456)

O biraz kendini bilmemezlikten oldu. :D Bu kadar yüksek çimlenme oranı tutturmayı beklemiyordum. :)
Ama aslında pek çekirdek aile olarak da kalmıyoruz, orası doğru. 4 aydır eşimin amcası ve yengesi buradaydılar. Geçen hafta gittiler. Sonbaharda tekrar gelsinler diye bir sürü lobi çalışması yaptık, çok tatlı insanlar. :) Ufaklığa bakmak için gelmişlerdi ama bize yardımcı olmadıkları konu kalmadı. Henüz anlatmaya fırsat bulamadığım sebze yataklarımızın işçiliğinin büyük kısmını onlar yaptılar.
Yazın da annelerimiz, kardeşlerimiz, kuzenler derken en az 7-8 kişi oluruz. O yüzden hasat tüketilir diye umuyorum. Zaten fazlasını konservelemek konusunda da tamamen gelecek olanlara güveniyorum. Yoksa benim iş+bebek+bahçe ile ona zamanımın kalması imkansıza yakın. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1451618)
Pazardan aldigim Bellis perennis in adini hatirlayamadim. Yarin sabah bahceye dikmem gerek ve isteklerini ogrenmek amacıyla siteye girdim. Bitkinin adini hatirlayamayinca gilan in sayfada neler var diye baktım. Aman Allahım, benim cicek bu sayfada, hatta adres bile verilmis. :)
Ne kadar sure çiçekli kaldığını bilen var mı?

Güzel tesadüf olmuş. :p
Papatya ve benzerlerini ben de çok seviyorum. Aklımda 4-5 çeşit var. Kimi kasımpatı ailesinden, kimi asterlerden, kimi bellislerden... Bu sene birer kök alıp deneyeceğim. Duruma göre seneye yer değiştirip, beğendiklerimin kök sayısını artırırım diye düşünüyorum.

gilan 04-04-2016 06:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1451589)
Aynı ben, ben de atamıyorum hemen öyle. Ama bu huyumu kırayım dedim, bugün diktiğim soğanlıların kartlarını çöp poşetine koydum. Geri mi alsam yoksa.:rolleyes:

Yok öyle bir şey, dadanmak ne kelime? Ben kendi adıma mesajlarınızı severek okuyor ve kendi sayfamda görünce mutlu oluyorum.:)

Sevgili gilan, şimdi bana yazdığınız ilk mesajı hatırladım birden.:p

Tam 6 yıl olmuş, ne güzel bilgiler, ne güzel anılar biriktiriyoruz.:)

O çöpcülük huyunu kendimden biliyorum, kolay kolay kırılan bir şey değil. :o Ben de bazen gözümü karartıp bir iki şeyi atıyorum ama orada kalıyor. Bu huyumu seveyim mi, yoksa kötü mü ona bile emin olamıyorum ki...

O zaman sayfanıza dadanmaya devam. :p
Şaka bir yana, gerçekten yıllar nasıl da geçiyor... İyi ki varsınız. İyi ki bu bahçemin de bir parçasısınız. ;)

günebakan 04-04-2016 07:42

Günaydın galiba bu çöpçülük huyu hepimizde var bende kolay kolay birşeyleri atamam kendimi zorlayıp atmaya kaltığımdada eşim bak bunu burda kullanabiliriz şöyle yaparız böyle yaparız diye aklımı çelip geri aldırtır eve. Ama bu huy güzel birşey bence:)

loveforlife 04-04-2016 08:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1451652)
O çöpcülük huyunu kendimden biliyorum, kolay kolay kırılan bir şey değil. :o Ben de bazen gözümü karartıp bir iki şeyi atıyorum ama orada kalıyor. Bu huyumu seveyim mi, yoksa kötü mü ona bile emin olamıyorum ki...

O zaman sayfanıza dadanmaya devam. :p
Şaka bir yana, gerçekten yıllar nasıl da geçiyor... İyi ki varsınız. İyi ki bu bahçemin de bir parçasısınız. ;)

Ah bu çöpçülüğümüz! Teras odada, olur da işime yararsa diye her şeyi topluyorum. Geçen gün boşalan tohum paketlerini atmak için bir torbaya doldurdum ama aşağıya inemedi nedense o torba.:o Sevgili SDurul gibi bütün soğanlıların kağıtları ve poşetleri de atılmayanlar arasında. Ay ben çok dağınık ve pasaklıyım...:dilli: Saksılar, topraklar, çeşit çeşit ilaçlar, enzimler, daha neler neler...

O çimlenenler ne de güzel gelişmiş. Sana bir sürü alternatif bulmalı bunları değerlendirmek için. Turşular, konserveler, kurutmalar... O karpuzlara bayıldım. Olmazsa da en azından kelek olur, turşuya katarsın!

Emeklerine sağlık canım. Sevgiler, selamlar...

gilan 04-04-2016 20:07

Yine her zamanki gibi çöpçülükte de birbirimizi anlıyoruz gördüğünüz gibi. :) İyi ki bu site var da yalnız olmadığımızı biliyoruz. :p

gilan 04-04-2016 20:12

Az önce telefonda anneme ”Dün fasulyeleri bardaklara ektim” dedim. (Sevgili dongyul, kulaklarınız çınlasın, beni fasulyeye de bulaştırdınız! :p)
”Fasulye yerine ekilir ama” dedi. Benim de aklım karıştı.
Acaba zaten çok çabuk büyüdüğü için mi yerine ekiliyor, yoksa şaşırtılmayı mı sevmiyor?

dongyul 04-04-2016 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1451806)
Az önce telefonda anneme ”Dün fasulyeleri bardaklara ektim” dedim. (Sevgili dongyul, kulaklarınız çınlasın, beni fasulyeye de bulaştırdınız! :p)
”Fasulye yerine ekilir ama” dedi. Benim de aklım karıştı.
Acaba zaten çok çabuk büyüdüğü için mi yerine ekiliyor, yoksa şaşırtılmayı mı sevmiyor?

Sayın Gilan fasulye yerinede ekilir viyollere (bardak) de hiç sıkıntı olmaz. Direk toprağa ekip kurda kuşa böceğe yem olcağına viyollerde daha sağlıklı sıfır zararla fideniz olur.

- Benim tecrübem şu ki fasulye viyollerde hızlı çıkış yapıp asıl yerine ekildiğide hiç adaptasyon sorunu yaşamadım.

- Ayrıca benim gibi küçük bahçesi olanlar sürekli ekim yaptığı için boş alanı olmaz. Fasulyelerin çıkışı fide haline gelmesi en az 15 - 20 gün alır. 15 gün süre zarfında fasulyelerin asıl yerleri başka sebzeler yetişmeye devam eder. Alanınız boş kalmaz.

- Ben çoğu zaman viyollere ekim yaparım. Hatta bugün 350 tane sırık fasulye ekimi yaptım. Bizim toprak çok sıkı olduğu için fasulye topraktan çıkamayıp başı kırılıyor bu yüzden ben bu tarz viyollere ekimi benimsiyorum sıfır tohum kaybı oluyor.

Umarım anlatabilmişimdir ^^

Bol bereketli ürünleriniz olsun inşallah yedikçe beni hatırlarsınız.

* Bu arada buradaki kişilere fasulye ekimini ben öğrettim sayılır kaliteli tohumla benim sayemde tanıştı bir çoğu ve artık maalesef kimse bahçe yapmıyor... Fasulye Türkiye'de en pahalı sebzeler arasında yerini koruyor hele ki erken üretim yaparsanız ciddi paralar kazandırıyor...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025