![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Mor salkımın tohum kapsülleri bile cok estetik. Digitalisin fotografını gorunce sasirdim. Tohumdan falan yetistirmek icin uğraşıyordum ben de. Eger senin paylasimindaki gibi ciceklenecekse, benim kucuk bahcemde ona yer ayırmaya gerek yok. Hepsi boyle mı aciyor acaba? |
Sevgili gilan, bahçen dergilerde gördüğümüz bahçe fotoğraflarına benzedi; maşallah harikalar yarattın... Çook güzel oldu çok...Emeklerine sağlık; maşallah!..
|
Alıntı:
Sonra buna dönüştü: http://www.agaclar.net/forum/1464306-post399.htm 2 fotoğraf arasında 1 ay var. Edinmek için uğraşmaya değer mi değmez mi ben de pek emin değilim. :confused: Bizim zakkumu da aynen dediğin gibi komşu sopaya bağlamış. :D Evinin önüne çok sarktı demek ki, ayıp oldu biraz. Daha dikkatli olmalıyım. Benim tek gövdede ağaç gibi yetiştirilmiş zakkumlar çok hoşuma gidiyor. Aslında taa Ankara'daki bahçemden beri bir hayalim var. Koyu pembe, açık pembe ve beyaz olmak üzere üç kök zakkumu dipdibe dikip gövdelerini saç örgüsü gibi örerek büyütmek istiyorum. Böylece tepede sanki üç renkli tek bir bitkiymiş gibi olur. Çok güzel olur gibi geliyor. Belki bu bendeki koyu pembeyi budayıp tek dal bırakıp yanına da diğer renklerden birer dal sokuşturursam olabilir. :rolleyes: |
2 Eklenti(ler)
Jakaranda çok güzel çiçeklendi. ;)
Ah bir de elektrik idaresi kuşa çevirmeseydi güzel ağacımı... Neyse umarım çiçeklerden sonra yaprak açınca biraz araları doldurur. Eklenti 617356 Eklenti 617357 |
4 Eklenti(ler)
İlk ayçiçeği:
Eklenti 617358 İlk mısırlar: Eklenti 617359 İlk fasulyeler: Eklenti 617360 İlk karpuzcuk ;) Eklenti 617361 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Sincapların hasarı artık ciddi ciddi hissedilmeye başlıyor. Kabak toplayamadık henüz. :mad:
Eklenti 617364 Eklenti 617365 |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Meyve salatası ağacında beyaz şeftali, nektarin ve erik çok başarılı ilerliyor. Sarı şeftalinin tek meyvesini sincaplar telef etti, kayısı ise zaten bu sene vermemişti.
Beyaz şeftali: Eklenti 617368 Santa Rosa erik: 4 tane vardı, birini oldu herhalde diye düşünüp topladık ama henüz olmamışmış aslında. 3 tane kaldı. Eklenti 617369 Nektarin: Eklenti 617370 Beyaz şeftalilerden birkaç tane toplayıp yedik. ;) Olmuşlar bile. Ve de çok lezzetli, çok aromatik. Boyları iri birer kayısı boyunda ama lezzet 10 puan. :p Eklenti 617371 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Melek borusu üretim tesisleri. :D Budadığım uzun dalı parçalara bölüp bir kısmını direk dikmiş, bir kısmını suda bekletmiştim, hepsi de tuttu. Ama suda bekletme yöntemi daha başarılı.
Bu arada anaçları da boyuma ulaştı. Ağustos'ta açmasını umuyorum. ;) Eklenti 617373 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Siyah colocasia hızla büyüyor. Başını topraktan çıkarması aylar almıştı ama sıcak havayı ve bol suyu görünce günde bir büyük yaprak çıkarıyor neredeyse. Bu haftasonu bu aranjmanı tamamlamak için ön tarafa bitkiler alacağım.
Tatlı patates sarmaşığı aklımda. Uyumlu olsun diye onu da siyah alabilirim. Doldurucu olarak da kontrast yaratması için açık yeşil japanese forest grass olabilir. Araya bir yerlere petunya gidebilir. Bakalım, çiçekçide karar verilecek... :rolleyes: Eklenti 617376 |
3 Eklenti(ler)
Geçen hafta 37 dereceleri gördük. Acerler evin kuzey duvarının dibinde, dolayısıyla sabah gün doğumu hariç hiç direk güneş almıyorlar. Buna rağmen hafif güneş yanıkları oluştu. Böyle sıcaklarda her gün sulamak lazım.
Eklenti 617377 Eklenti 617378 Sango kaku ise sonbahar geldiğini sanıyor galiba. :D Eklenti 617379 |
1 Eklenti(ler)
Bu hafta minik kızım 1 yaşına girdi. ;) Biz de ona doğum günü hediyesi olarak salıncak aldık. Balkonun kirişine polyester kayışla astık. Çok sevdi. :)
Eklenti 617380 |
bahceniz muhtesem olmus
|
Sevgili gilan kırmızı şemsiye çok yakışmış bahçenize.. Başka bir renk sönük kalırmış!..
Güle güle kullanın.. Ortancanıza da bayıldım.. İkinci için beyaz ve Royal Purple seçeneklerinizi beğendim.. Rengini beğenmediğiniz çatı makası sarılıcı bir bitki, begonville kamufle edilebilir gibi geldi.. Kızınızın doğum günü kutlu olsun!.. Sevgiler.. Kolay gelsin, zevkle ve ilgiyle takipteyim.. :) |
Hiç büyümeyeceklermiş gibi gelse de bir bakıyorsunuz yuvadan uçmak üzereler.Zaman çok çabuk geçiyor. Kardeşleri de olursa haliniz perişan. Dünya onların üzerinde dönüyor.
Alıntı:
Yerleşim yerlerinde de kediler sincapların en büyük kabuslarından olduğu ile ilgili bir yazı okumuştum. Bulunduğunuz yerde hiç kedi yok sanırım. |
Sevgili gilan 3 kök zakkum dip dibe dikip örgü örüp tek bir ağaç gibi yetiştirme fikriniz çok hoşuma gitti, küçük bahçeler için hem yerden tasarruf hem de çok güzel bir görsellik olur, akla yatkın bir fikir, denemekte fayda var.
İlk'leriniz ve meyva salatasının meyveleri de pek güzeller, bol mahsülleri olsun dilerim. Ağız datıyla yemek nasip olsun, bu arada sincaplar da nasiplenmişler, sevimli hayvanlar ama zarar vermeselerdi keşke. Agapanthusun rengine bayıldım, hep edinmek istemişimdir ama bir türlü olmadı ama pes etmeyeceğim, ortancanın rengi de güzel, hepsi de biribirinden güzeller hiçbirini ayırtedemiyeceğim, ellerinize sağlık. Minik kızınızın salıncağı çok hoş olmuş güle güle sallansın, doğum günü kutlu olsun. |
Sevgili gilan, bahçen huzur veriyor. Bilgilendirici açıklamalar, net görüntülerle takip edilesi bir bahçe.
Bir an salıncağın içinde sallanan minik kuzuyu hayal ettim, mutluluk duydum. Nice yaşlarda sağlık ve huzur içersinde büyümesini dilerim. Ama bu günlerin kıymetini iyi bilin, yıllar çabuk geçiyor, yuvadan uçuyorlar. Köroğlu ayvaz kalakalıyorsunuz.:rolleyes: O zaman da torun sevgisi önlerine geçiveriyor. Sağlıkla hep beraber o günleri görmenizi isterim. Sağlıkla büyüyüp sağlıkla uçsunlar yuvalarından.:) Ortancanın rengini ben de çok sevdim. Meyveler şahane, sincaplara ise diyecek sözüm yok. Biz de çok çekiyoruz kendilerinden. Sevgilerimle... |
gilancığım bahçede her şey harika görünüyor hani çıkmadık candan ümit kesilmez derler ya demek ki kiraz ağacı da bu durumda yaşamaya karar vermiş:) ayrıca mesaj kutun dolu galiba mesaj gönderemeiyorum
|
Bahçeli ve salıncaklı evde büyümek gibisi yoktur bence, güle güle sallansın:))))
Durdum durdum duramadım, mor ortanca bulsaydım kaçırmazdım:D |
Sevgili Gilan, son bir aydır sizin ve sizin sözünü ettiğiniz sayfalardan pek çok şey öğrendim. Balkonumda soğandan başka şey yetiştirmezken şu anda yaprak güzellerim, sardunyalarım kısaca sizin balkonunuzda olanların bazıları var. Bitkiye bakış açımı değiştirdiğin , 20 yıllık öğretmene öğretmenlik yaptığın için teşekkür ederim. Hakkını helal et kardeşim. Bahçeni büyük bir merak ve sevgiyle izliyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Gilan; sincaplarla başınız dertteymiş, şükür buralarda sincap yok ne yapardık bilmiyorum, sizin sebzeleri görünce şok oldum, orada yaşayan arkadaşlarıma sordum onlarda bu konuda çok çekmişler fotoğrafları da gösterdim sincap zarar vermiş ancak dikkatli gözlem yapmalı farede olabilir dediler.
Sincaptan kurtulmak için 5 yol gösterdiler; - İlk olarak bahçelerine sincap evleri yapıp, fındık fıstık gibi malzemelerle doldurup sincapların bunları tükettiği için sebzelere zarar vermemiş ilk başlarda. - Güneş enerjisi ile çalışan sensörlü hareket eden kartal, baykuş gibi kuş figürlü nesneler konuluyormuş, sincaplar bunlardan korkuyormuş ama öğrendiklerinde gene aynı alışkanlıklarını sürdürüyorlarmış. Ama bu aleti yerini sık sık değiştirirseniz sorun olmazmış. - Sebze bahçelerine tül benzeri örtülerle örtüyorlarmış. - Sebze bahçelerine sincap kaçıran tozlar varmış onlardan döküyoruz dedi. Tozun etki süresi 10 gün civarıymış süre bitince tekrar döküyorlarmış. - En güzeli de kafes kapanlar varmış, kafese giren sincap çıkamıyormuş çok dikkatli şekilde sincap olan kafesi taşıyıp uzak ormanlara bırakmışlar. (Ne kadar doğru tartışılır.) Bu işte sincabı taşırken dikkat etsinler sincap saldıra biliyor ısırıp zarar veriyormuş. Kafesin görünümü Eklenti 617722 |
Alıntı:
|
Bebişiniz çok şanslı sevgili gilan. Sizin gibi bir ailesi var, bahçeli evde büyüyor... Allah ona ve size sağlıklı uzun ömürler versin...
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ben de çok şanslı olduğumuza inanıyorum. Sırf sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi bile bir mucize aslında. Hamileliğimin 3. ayında bebeğimde Turner sendromu olabileceğini söylemişlerdi. Çok şükür daha sonraki testlerde olmadığı ortaya çıktı da rahatladık. Ama çok endişelenmiştik. O kadar çok ters gidebilecek şey var ki sağ salim doğmak bile kendi başına büyük şans. Alıntı:
Bahçeli evde büyüme fikri çok güzel gerçekten. Ama bir yönden endişe etmiyor da değilim. Mesela bahçe bizim için çok önemli, çok değerli çünkü sonradan kavuştuk ve kıymetini biliyoruz. Bahçeli evde büyüyen çocuk da bunun nası bir şans olduğunu anlayıp kıymetini bilir mi acaba? Umarım anlayabilir. Ve de umarım o da benim kadar bu işlerden keyif alır. Bunun için elimden geleni yapacağım. :rolleyes: Sanırım ilk adım bozar eder demeden her işte bıcırığa da yer vermek olacak. Şimdilik her türlü otu yemeye kalktığı için bahçede yalnız bırakamıyoruz ama birlikte bahçe turu atıp çiçeklerimizi, sebzelerimizi inceliyoruz. Çiçekleri kokluyoruz. Özellikle domates yapraklarını koklamayı çok seviyor. :p Burada bahçe hobimi paylaştığım bir arkadaşım var. Taa ne zaman kendisinden bahsetmişim. (http://www.agaclar.net/forum/1147943-post550.htm) Bizim kuzuya doğum günü hediyesi bakın ne almış. Eridim, gittim. ;) Seneye yavaş yavaş kullanabilir diye düşünüyorum. :) Eklenti 617879 |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Ama şemsiye gidici. :o Masanın diğer yanına taşımaya çalışırken tabandaki ağırlık kısmının bağlantıları kırıldı. Çok güzel görünüyordu ama yeterince dayanıklı değilmiş. Dün gidip konuştum, iade edebilirsiniz dediler. Yerine başka bir şemsiye alacağız. Bir de yan komşunun 2 ay önce pergolasına taktırdığı kırmızı brandanın 2 ayda ne kadar çok solduğunu fark ettim. Daha bir yazı bile cıvıl cıvıl rengiyle geçiremeyecekse belki de California güneşine çok uygun bir renk değil. :o Ortanca için beyaz ve royal purple seçiminize tamamen katılıyorum. ;) Çatı makasına sarmaşık sardırmayı hiç düşünmemiştim. Güzel bir fikir. Ama ben evin dış görünüşünü genel olarak çok beğenmiyorum zaten. İleride bir zaman komple boyatmak istiyorum. Mesela şu renk tonlarında olsa: https://www.pinterest.com/pin/114630752990896018/ Ya da alttan bir kaç sıra tuğla olsa... https://www.pinterest.com/pin/AW4pi_...iiQjruqMFptjA/ Şimdilik paramız yok ama bir gün olur. Acelem yok, 5-6 sene sonra olsun ama tam istediğim gibi olsun. ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025