![]() |
Ne kadar doğru söylemişim, burası tam bir okul oldu, adı bile var :)
GİLAN&GİLAN YÜKSEK BAHÇECİLİK OKULU :D :D :D Senden öğreneceğimiz daha çok şey var, eline yüreğine sağlık... |
Tesadüfen bugün domates askılarını bağladığım plastik boruları füzyon kaynak sistemi ile birleştirdim. Soruyu o nedenle sordum. (Füzyon başka manaya geliyor ama bu tip kaynağa bu adı vermişler)
|
Alıntı:
Bu sebze yataklarına izledimiz yabancı ülkelerdeki videolarda yaptıkları karışımlardan sonra en son üste beyaz - sarı bir toz karıştırıyorlar hep onu merak etmişimdir [emoji4]? Tr deki karşılığı nedir acaba ? |
Alıntı:
Isı ile de solventle de eriterek yapıştırılabiliyor ama burada yaygın yöntem solvent. Hatta eğer yapılan işlem için belediyeden ruhsat almak gerekirse özellikle o mor astarın varlığına bakıyorlarmış. İnşaat yönetmeliklerinde öyle geçiyor demek ki... Alıntı:
Ama videolardaki ürün tam olarak bu olmayabilir. Sarı-beyaz toz tanımına uyan bir sürü madde var. :o Ben bu ürünü iz element kaynağı olarak kullandım. ”iz element kaynağı” ya da ”kaya tozu” diye aratabilirsiniz. Ya da aşağıdaki başlıklarda daha doğru cevaplar/alternatifler bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/16978.htm http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/28619.htm Şu başlıkta da iz element kaynağı satışı var ama içeriği nedir bilmiyorum: http://www.agaclar.net/forum/toprak-...atis/36340.htm Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu sene tohum işinin ucunu kaçırdığım için tüm boşluklar sebze bahçesine dönüştü. :)
Meyve fidanlarının bir tarafı domates-biberler... Eklenti 613721 Diğer tarafı ise mısır, kabak, fasulyeler... Eklenti 613722 |
3 Eklenti(ler)
Üç kızkardeşler, kabak-fasulye-mısır. Bu üçü kardeş bitkilermiş, bir arada çpok güzel yetişirlermiş. Fasulye kökleriyle azot sağlıyor, mısır fasulyeye sarılacak sırık oluyor, kabak da kökleri gölgeliyor.
Eklenti 613723 Bu sene 2 tür mısırımız var. Beyaz tatlı mısır 'Silver Queen' ve sarı tatlı mısır 'Incredible'. Eklenti 613724 Eklenti 613725 |
4 Eklenti(ler)
Kabaklarımız da 3 çeşit.
Sarı kabak. Daha minicikken de sarı olduğunu bilmiyordum, çok şirin. ;) Eklenti 613728 Açık yeşil kabak. Eklenti 613729 Koyu yeşil kabak. Eklenti 613730 Kabak çiçekleri çok güzel. Dolmasını yapmayı öğrensem güzel olabilir. :rolleyes: Eklenti 613731 |
4 Eklenti(ler)
Fasulyeleri bardaklara ekmiştim. Ama yere geçirmekte çok geciktim. Çok uzadıkları için dikerken çok zarar gördüler. Neyse ki sonra toparlandılar. Kırılan dallar yanlardan tekrar sürdü.
Eklenti 613732 Eklenti 613733 Burada uzunlar karışık süs ayçiçekleri. Çok hızlı ve sorunsuz büyüyorlar. Yaprakları hafif tüylü olduğu için salyangozlar da hiç dokunmuyor. Kısalar da zinnialar... Eklenti 613734 Renkli karpuzlar çiçeklendi. Bakalım nasıl olacaklar. ;) Eklenti 613735 |
3 Eklenti(ler)
Bahçenin ilk hasadı renkli turplar oldu. :cool:
Eklenti 613736 Eklenti 613737 İkinci hasat da çıtır çıtır salatalıklar. ;) Bu tür iran salatalığı diye geçiyor. Burada markette lezzetli salatalık bulmak çok zor. O nedenle çok makbule geçtiler. Gerçi tadları güzel ama muhteşem de diyemem. Bir de akdeniz salatalığı diye bir tür ekmiştim. O henüz dökmedi, bakalım o nasıl olacak. :rolleyes: Eklenti 613738 |
3 Eklenti(ler)
Yerde bir yerde semizotu bitmiş. Çok severim. Umarım daha çok yayılır. :p
Eklenti 613739 Cosmoslar toparlandılar. Çok güzeller. ;) Eklenti 613740 Dahlianın sonsuz tomurcuğu var. Kendisiyle iyi anlaşacak gibiyiz. :cool: Eklenti 613741 |
2 Eklenti(ler)
Bu mevsim sebze bahçelerinin görsel olarak en güzel zamanları. Her şey gelişmiş, yeşil, derli toplu. Henüz pek ürün yok ama görüntü harika. :cool:
Eklenti 613742 Eklenti 613743 |
5 Eklenti(ler)
Sebze bahçesine terleyen hortumlarla sulama sistemi kurdum.
Eklenti 613744 Tüm yüzeyinden suyu sızdırıyor. Toprağın altına gömülebiliyor, böylece buharlaşma ortadan kalkıyor. Eklenti 613745 Metal parçalarla toprağa sabitleniyor. Eklenti 613746 Adalara çektiğimiz pvc boruların en üstüne iç tarafı vidalı ek parçalarını solventle yapıştırdım. Terleyen borunun ek parçasını boruya vidaladım. Eklenti 613747 Sebzelerin arasından dolaştırmak biraz zor oldu. Önce sulamayı çekip sonra dikim yapmak daha kolay olabilirdi. Eklenti 613748 |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Öğleden sonra gölgede kalan sebze adasındakiler çok gelişti.
Eklenti 613752 Renkli pazılar büyüdükçe büyüyor ama malesef tamamına yakını kurtlu. :mad: Yaprağın içinden içinden giden bir kurt var. Zaten yaprak altlarına baktığımda yumurtaları da görülüyor ama çok fazla, temizle temizle bitmiyor. Bir de organik ilaç aldım, aktif maddesi spinosad diye bir madde. Ama o da çok fayda etmedi. Pazı yiyemeyeceğiz sanırım. :( Eklenti 613753 Karışık bebek marul tohumları çok güzel çimlendi. Fazla sık ama zaten ne kadar büyüyecekler bilmiyorum. Çünkü üstünde bebek marul yazıyordu ve böyle bir fotoğraf vardı. Seyreltmek için aralardan alıp salata yapacağım, bakalım kalanlar ne olacak. Eklenti 613754 Göbek marullar da çok güzel gelişti. ;) Eklenti 613755 |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bahçeden karışık görüntüler:
Limon kokulu gül. Eklenti 613759 Eklenti 613762 Sağda balkondan gelen, yere geçirirken sert budadığım melek borusu. Hızla büyüyor. Yaz sonuna açar diye tahmin ediyorum. ;) Sol tarafta da çimlenen çılgın akşam sefaları var. Eklenti 613760 Balkondan gelen sardunyalar da çiçeklendi. :) Eklenti 613761 Yaklaşık 2 ay önce soğanlarını diktiğim colocasialar sonunda büyümeye başladılar. Bir ara endişelenmeye başlamıştım. Ama sanırım havaların ısınmasını sevdiler. Bir de daha bol sulamaya başladım. Suyu çok severmiş, fazla sudan zarar görme diye bir durumu yokmuş. Eklenti 613763 |
1 Eklenti(ler)
Petunyalar coştukça coştu. :)
Devamlı saksısına kabuklu kabuksuz salyangozlar doluşuyor. Bol sulandığı için toprağı nemli oluyor, ona geliyorlar. Toplayıp toplayıp ön bahçenin en uzak köşesine götürüyorum. :o Eklenti 613764 |
5 Eklenti(ler)
Meyve salatası meyvelerini büyütüyor. Birazını döktü ama hala bayağı var.
Eklenti 613766 Eklenti 613767 Eklenti 613768 4 aşılı elma ağacının elmaları da büyüyor. :) Eklenti 613769 Eklenti 613770 |
4 Eklenti(ler)
Bahçenin bu aralar en keyifli yeri mor salkımlı çardak.
Gerçi artık yaseminli çardak demeliyim. ;) Eklenti 613771 Eklenti 613772 Eklenti 613773 Burada mis kokuların eşliğinde oturmak çok keyifli. :cool: Eklenti 613774 |
Alıntı:
Sevgili gilan, her şey o kadar mükemmel görünüyor ki, imrenmemek elde değil.:) Sebze adalarına bayılıyorum, sizin elinizde çiçek bahçelerini geçecek gibi görünüyorlar. Ellerinize emeklerinize sağlık. :) Zinnialardan uç almayı unutmuyorsunuz değil mi? Biliyorsunuzdur ama yine de hatırlatayım dedim. Sevgiyle... |
Harika görüntüler yine..
Ufak tefek tatsızlıklar her zaman olur, salyangozlar renkli pazılardaki kurt gibi. Salyangozlar için birçok öneri var ama hiç biri de kesin çözüm değil. Üzerine tuz serpmek meselâ, hemencecik ölüyorlar ve ben buna dayanamıyorum :( Öyle bir çözüm olmalı ki, onları öldürmeden bahçedelerden uzaklaştırabilelim. Renkli pazıdaki kurtlar için, belki şöyle bir uygulama faydalı ola bilir gilan'cığım, göbek kısmına dokunmadan tüm yapraklarını gövdeye yakın bir yerden kesip at, sonra bir güzel ilaçla. Gerekirse bir hafta sonra tekrar ilaçla, bu arada büyüyen yaprakları tekrar kes(yaklaşık 1 ay ürünü yeme). Gözlemlediğinde sorun görünmüyorsa kurtuldun demektir ;) |
Sayın Gilan; her şey güzel görünüyor, ikliminizin verdiği özellikle her şey çabuk gelişiyor çok şanslısınız ama bunun yanında böceklenme, hastalık zararları da her zaman yüksek oluyordur.
Mutlaka bahçenizin bir köşesinde kara kafes otu diğer adıyla hodan bitkisini bulundurursanız hem görsel olarak güzel hemde bitki besini olarak da kullanabilirsiniz. Ayrıca terleyen hortum uygulamasını çok beğendim ^^ |
Her şey harika gözüküyor. ... sevdiklerinizle keyfini çıkarın...
|
Sn.gilan,
Ben nasıl farkedememişim bu başlığı ! Şimdi hemen okumaya başlamak gerek ;) Yazılarınızı okumayı özlemiştim :D |
Sevgili gilan,
Sizinle olan tanisikligimiz taa kac yil oncesine dayaniyor. Maalesef cam agacimiz ne yaptiysam dayanamadi.Getirdigim gunden beri bir turlu yerini begenememisti. Ben kurtarmaya calistim o daha nazlandi ve ayrilmak zorunda kaldik. Siz demissiniz yurtdisinda yasadigim icin cekiniyorum diye ama cekinmeyin nolur. Sizin guzel yazilariniz yureginiz hikayeniz bize yeterde artar. Hem bakin bende Ingiltere'ye geldim ama burada bulamadigim seyleri yine ozluyorum :D Benim burada bulduklarimi da arkadaslarim ozluyor ama iste hayatta boyle birsey :) Bahce sayfanizi soyle uzunca oturdum okudum; ne guzel bir nimet Califonia'da yasamak. Cennet gibi bir yerde kendi cennetinizi yaratiyorsunuz ! Meyve salatasi agaciniz ooh ne guzeldir yenmeye doyulmaz.California'da bile Trabzon hurmaniz var super :)) Trabzonlu hurmalar ne mutludur California'nin havasindan;omur boyu tatil ! Saksi secimlerinizden tutun herseyinizi izlemek ayri bir guzellik.Evimde izlerken benim icim ferahladi inanin ! Size tavsiyem http://www.bigleaforchids.com'dan bir orkide edinmeniz. Bu nursery'in sahibi peter lin'in Phalaenopsislere ait ozel bir forumu da var; kokulu kokusuz cok guzel bitkileri var. Inanin ben Amerika'da yasasam dayanamazdim herhalde orkide almamaya :D Master icin Amerikaya gelirsem hemen onlarin kapisindayim. |
Bu sebzeler ne kadar çabuk büyüdü de ürün vermeye başladı. :)
Bahçe her zamanki gibi harika. Daha farklı olacağını aklıma bile getirmemiştim zaten. Sağlıkla, keyifle tüketin hepsini. Renkli havuçları merak ediyorum ben. İlk hasatta fotograf paylaşırsın değil mi? :) |
Sayın Gilan semizotu için merak etmeyin. İki yıla kalmaz bütün bahçenizi çim gibi kaplar. :)
|
Alıntı:
Burada semizotu bulunmuyor, o nedenle bahçede olması çok güzel. Şöyle soğanlı, domatesli, nar ekşili salatasına bayılırım. ;) 2 sene önce bir tarlaya çilek toplamaya gitmiştik. Kocaman bir çilek tarlası, size kap veriyorlar, istediğiniz kadar topluyorsunuz. Çıkışta tartılıyor parasını ödüyorsunuz. Arada yemek serbest. Aslında tam şu an da kiraz toplama mevsimi. :rolleyes: Böyle böyle pek çok meyve sebzenin ”kendin-topla” (u-pick) tarlaları var. Neyse, çilekleri topladık, baktık sıraların kenarları da semizotu dolu. ”Bunları ne yapıyorsunuz?” diye sorduk. Yabani ot diye söküyorlarmış. :) ”Biz biraz toplasak olur mu” dedik. Adamları hazır ot yolma işinden kurtarıyoruz, canlarına minnet olur dediler. 2 kocaman poşet toplamıştık. :p O nedenle semizotu çok kıymetli. ;) |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Terleyen hortumdan şimdilik çok memnunum. Gelecek sene sebzeleri dikerken döşeyip toprağa gömmeyi düşünüyorum. Gerçi bu sene de malç ile üzerini örtebilirim. Hodanı da ilerisi için aklımda bulundurayım. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Zinniaları hatırlattığınız çok iyi oldu aslında. :o Çardağın soluna ektiklerimin aldım ama bunları unuttum. Şu anda da 20-25 cm oldular. Acaba çok mu geç, yoksa yine de alsam daha mı iyi olur? :confused: Ve de nereden kırmalıyım, karar veremedim. Eklenti 614284 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025