![]() |
Alıntı:
(Bol salıncak meselesi de mühim:)))) Bizim bahçede bir uzun, bir normal, bir asılıp sallanmalık salıncak ve birkaç da hamak olacak. Amin.) |
Demek "Kırmızıcılar" kazandı, çok sevindim :)
Şimdilik" diyorsun ama emin ol çok yakışmış, hatta belki güleceksin o beğenmediğin turkuaz çatı rengiyle birlikte harika bir uyum olmuş ;) Küçük kuzucuk bir yaşına basmış, şöyle arada bir usulcacık görsek nasıl olur, söz veriyorum en çok Maaşallah benden. Salıncağı, oyuncakları da çok şirin, Allah sağlıklı uzuuun ömürler versin cümle ile birlikte. Ortancanı çok beğendim, net'ten ben de üç tane almıştım, gövde renkleri değil ama çiçeklerin sapları mor ile bordo arası, benim de çok hoşoma gitmişti bu farklı görüntü. Sera gezinizdeki ortancaları inceleyeyim biraz, bakalım ne güzellikler getirdin bize. Pazıları merak ettim, yaprak budama ve ilaçlamadan sonra durum nasıl ? |
Ortancaları gördüm, hepsi de birbirinden güzel ama...
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
O zaman bu hafta sonu sera ziyaretinde çektiğim bu yeni tür sana gelsin. ;) Hydrangea macrophylla 'Perfection' Eklenti 617892 Alıntı:
|
Alıntı:
Bol salıncak konusu harikaymış. :D Bahçenizin o günlerini görmeyi iple çekiyorum. ;) Bizim gelecek planlarında da, - bir disk salıncak: https://www.pinterest.com/pin/253890497714314903/ - bir minicik oyun kulübesi: https://www.pinterest.com/pin/530369293590600277/ - bir de jakarandaya ağaç ev var. ;) Hamak da çok iyi fikir. Bir bakayım plana ekleyebilir miyim... ;) |
Alıntı:
Hortumu deneyeyim. Kolay bir yöntemmiş, kaybedecek bir şey yok. Ama bizimkiler şehirli sincaplar, yılan da bilmezler bunlar şimdi. :p Sokak hayvanı pek yok gerçekten de. Başı boş bulunan hayvanlar barınaklara götürülüyor, kısa süre içinde sahiplenilmezlerse de öldürülüyorlar. :( Bir iki sene içinde eve kedi almak istiyoruz, belki o zaman faydası olur. Alıntı:
|
Alıntı:
Çok teşekkürler. :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu çevrede ev sahibi olan tanıdıklarımdan sincap sorununu çok duyuyordum. İlk sene için ciddi bir adım atmayıp gözlem yapalım diye düşünmüştük. Ama ciddi hasara neden olacak gibiler. Özellikle domatesleri çok seviyorlarmış. Bizim de şu an tam 13 çeşit, toplamda 40 kökten fazla domatesimiz var. Tedirginim... Söylediğin yöntemleri araştıracağım, çok teşekkürler, çok yol gösterici oldu. Yakalamak çözüm olmaz gibi geliyor. Yer gök sincap, birini yakalasan biri gelir. Ama kaçırıcı uygulamaları denemek lazım. Bir de şu şekilde yükseltilmiş yataklara kafes yapma uygulaması var ama ben bahçede görselliği ön planda tutmak istediğim için şimdilik çok sıcak bakmıyorum. Eklenti 617898 |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Nisan ayında aldığım calibrachoaları bacopalarla birlikte askılı saksılara dikmiştim. Çok güzel gelişiyorlar. Tek istekleri her gün su. Petunya gibi küsüp gitmiyorlar.
Yalnız arka bahçede asacak yer bulamadım, yerde kaldılar öyle. :p Eklenti 617928 Bunda da eflatun bacopa var aslında ama dikerken toprağını çok dağıttım, ancak aradan kendini toparlıyor. Eklenti 617929 |
2 Eklenti(ler)
Ön bahçede sulama sisteminin oradaki boşluğa rozetler ve bodur zinnialar diktim. Güzel bir renk geldi. ;)
Bu sene hercailer hiç keyifli olmadı. Nisan'dan beri iki haftada bir hava 30'un üzerine çıkıyor. Ondan etkilendiklerini düşünüyorum. Bu saksıları yazlık çiçeklerle yenilemek lazım. Eklenti 617930 Eklenti 617931 |
5 Eklenti(ler)
Bu hafta sonu daha önce de birkaç kere bahsettiğim 60 km uzaktaki çok sevdiğim çiçekçi Alden Lane Nursery'e gittik.
Amacım şu mesajdan beri aklımda olan yaprak desenli adım taşlarından 5 tane almaktı. Bir baktım, sadece 3 tane var, üzüldüm biraz. Sonra fiyat etiketine bir baktım, zaten olsa da 5 tane alamazmışım. :D Düşündüğümün iki katıymış ama git-gel 120 km yol yapmış olduk sonuçta. (Yol boyunca bebeği oyalamak da ayrı bir konu. Neyse ki bebek şarkıları dinlemeye bayılıyor. ;)) O kadar yol boşa gitmesin dedim aldım. Zaten her ayrıntısına kadar çok beğenmiştim, daha sonra kalmasa çok üzülürdüm. Artık başka şeylerden kısacağız. :rolleyes: Eklenti 617932 Çalıların ve çiçeklerin arasından kısa bir geçiş bölgesi oluşturmak için kullanılacaklar. Örnekler: Eklenti 617936 Eklenti 617937 Eklenti 617933 Eklenti 617934 |
Gilancığım işten güçten fırsat bulduğum ilk anda bahçende alıyorum soluğu. :p
Keyifle geziyor, bilgi ediniyor, mutlu oluyorum. ;) Turkuaz çatı Adalet hanımında düşündüğü gibi kırmızı şemsiye ile büyük bir uyum içinde, prensesin salıncağı da güzel bir dekor oluşturmuş. Bahçe süslerine, dekoratif objelere meraklı biri olarak http://www.agaclar.net/forum/attachm...9-img_4588.jpg rüzgar gülüne de bayıldım, ışığı yeterli oluyor mu? Gece aydınlatması nasıl bahçenin? Sebzelerinizin tadına sizden önce sincaplar bakmış, içeri girme teşebbüsünde bulunmuyorlar değil mi? Bir kaç yıl üst üste denememe rağmen ortanca yetiştirmeyi başaramayan bir Ankara'lı olarak güzelliklerini uzun uzun seyre daldım, bitkilerinin, çiçeklerinin gelişmiş hallerini düşündükçe heyecana kapıldım. :eek: Kuş evi, kuş banyosu köşesi, süs havuzu gibi aksesuarlar hayal ettim. Eklenti 617960 Eklenti 617961 Hosta sevdalısı olarak gizli bahçen nasıl gelişecek, yaprak desenli adım taşlarını nasıl dizayn edeceksin meraktayım? İrili ufaklı bir kaç yaprak taş sizde yapablirsiniz isterseniz, bunu görmüşmüydün? DIY : Yaprak Şekilli Bahçe Parke Adım Taşı Yapımı - Hobi Fikirleri Yaratıcı El İşi Örnekleri |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bahçe süslerinde sana yaklaşmamız uzun zaman alacak ama takipteyiz. Aynen bahsettiğin gibi kuş evi, kuş havuzu ve de büyük havuz planda var. Yavaş yavaş... Yalnız senin gönderdiğin eklentiler açılmıyor. Bu yaprak şekilli taş yapımını görmüştüm. O da çok güzel, belki denerim. Rüzgar gülünün ışığı beklediğimden iyi aslında. Ama çevreyi aydınlatmaya yetmiyor tabii. Zaten solar lambalar genelde gece aydınlatmasına yetmiyor. Bizim bahçede eskiden kalma elektrikli bahçe lambaları var. Yalnız bir kısmı betonu kırdırırken zarar gördü, bir kısmı da bozuk. Tam sayısını bilmiyorum ama 20 tane olsalar 7'si falan yanıyor. :o Onları da gitmeden amcam onarmıştı zaten. Ama bahçeyi dolaşan hazır elektrik hattı olması çok güzel. Lambaları zamanla onarırız ya da yenileriz. Bir de zamanlayıcıya bağlı. Kurduğun saate göre otomatik yanıp sönüyorlar. Eski sahipler hem ışıklandırma sistemini hem de sulama sistemini kurarak çok güzel bir iş yapmışlar. :D Sincaplar evle ilgilenmiyor. Bizi görünce de hemen kaçışıyorlar. Sebzelere dadanmasalar pencereden izlemek çok zevkli aslında. Ortancalar Ankara için tam sınırda gerçekten. Soğuğa dayanıklılık bilgilerine bakınca kurtarır gibi geliyor ama o kadar kolay olmuyor. Belki de güney cephede, korunaklı bir yerde ve de sarıp sarmalayıp, dibine de gübre ve saman yığarak olabilir. İnanır mısın bu iklimin de sorunları var. :rolleyes: Seninkiler de dahil olmak üzere forumdaki şakayıkları gördükçe heveslenmiştim. Bir de şu alttaki fotoğrafı görünce bir beyaz, bir açık pembe, bir de koyu pembe, hem de kokulu türlerinden alıp yanyana dikmeye karar vermiştim. Eklenti 618039 Ama bir baktım ki şakayık en fazla 8b'ye kadar yetiştirilebiliyor. (Heirloom Peony, Garden Peony Paeonia lactiflora 'Festiva Maxima') Oysa burası 9b/10a. Soğuğa dayanıklılık listelerine bakarken hep alt sınıra bakardım, ilk defa üst sınırın yetmediği bir durum oldu. :o Sonra da çevrede insanlara sordum, gerçekten de burada çiçek açmıyormuş. Şakayık hayalleri rafa kalktı yani. Ben de ortancalara ağırlık vereceğim. Her iklimin artısı eksisi var... :rolleyes: Her zaman beklerim. ;) |
Alıntı:
Eşim büyük mermer kırıklarını kapının önüne atmıştı, ne işe yarayacak bunlar diye, işte bakın, süper:) Tabii bizim mermerlerin bazı kenarları keskin, o keskin kenarları kırıp daha doğal bir görünüm vermek gerekiyor. |
Sevgili gilan, görüşmeyeli hayatınızda yepyeni bir sayfa açılmış. Öncelikle yeni evinizde, bahçenizde ailece çok mutlu olmanızı dilerim. Bahçeniz daha ilk sayfadaki haliyle bile muhteşem gözüküyor, sizin birkaç dokunuşunuzla da güzelliğine güzellik katacaksınız. Ağaç altındaki Aloe ne kadar muhteşem gelişmiş. Kaktüs meraklısı olunca diğer güzelliklerin yanında Aloe'ye takılıp kaldım. Bulunduğunuz iklimde sukulentler bahçe dizaynında son derece yaygın ve uygun. Henüz sayfanızın sonuna kadar okumayı tamamlayamadım keyifle okumaya devam edeceğim. Yeni evinizde eşiniz ve bebeğinizle çok mutlu olmanızı dilerim...
|
Sevgili Gilan; nerelerdesiniz? sizi ve bahçenizi çok özledik....
|
Merhaba Sevgili gilan, şeker bayramın kutlu olsun;)
Alıntı:
Ben yıllardır Antalya (10a) sıcaklarına dayanan bitki arayışındayım:) Fazla özletmeyiniz kendinizi lütfen... Sevgiler;) |
gilan'ın Ankara'dan misafirleri var, sanırım onlarla hayli meşguller.;)
|
Giiiilaaaannn...!!!
Bir aydan fazladır yoksun, her şey yolundadır inşallah. Ciddi merak etmeye başladım :( |
Buradayım. :)
Yoğunluk nedeniyle biraz uzak kaldım. Güler Ablamın dediği gibi Türkiye'den misafirlerimiz var, evde tam 8 kişiyiz. Dolayısıyla haftasonlarımız hep planlı, dolu dolu geçiyor. Şansına iş yerinde de yoğun bir dönem denk geldi. Ülke gündemi de malum... Hepsi bir araya gelince foruma düzenli zaman ayıramadım. Ama giremediğim her gün aklım burada kalıyor gerçekten... Tabii ben duraklarken bahçe duraklamıyor. Yüzlerce fotoğraf var paylaşacak. Yavaş yavaş ekleyeceğim... :) |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Gerçekten de sukulentler bahçede çok güzel uygulamalara imkan veriyor. Çevrede öyle aeoniumlar görüyorum ki araba tekerleği kadar... Aloe'nin çiçekleri çoktan geçti ama fotoğrafını eklememişim. Sen hatırlatınca buldum. ;) Eklenti 624072 Eklenti 624073 |
4 Eklenti(ler)
Nereden başlasam? :rolleyes:
O kadar çok şey var ki paylaşacak... En iyisi bahçenin şu anki yıldızı olan melek borusu köşesinden başlamak. Henüz 2 gün oldu açalı. O kadar güzel kokuyorlar ki... Bu köşenin Nisan ayındaki hali şöyleymiş: http://www.agaclar.net/forum/attachm...5-img_2411.jpg Melek borusunu henüz yeni saksıdan yere geçirmiş ve de sert budamıştım. Birkaç ay içinde nasıl da hızlı büyüyor! Henüz bahçeye kendimden çok bir şey eklememişim, olan her şeyi önceden devralmışım gibi geliyor ama şimdi bakınca bu köşe benim olmuş. :p Brugmansia 'charles grimaldi' Melek borazanı / Meleklerin boruları / Angel's trumpets Eklenti 624074 Eklenti 624075 Eklenti 624076 Eklenti 624077 |
2 Eklenti(ler)
Melek borusu çatal yaptıktan sonra çiçek açıyor. Bu Y şeklini yaptıysa yakında çiçekleneceğini anlayabilirsiniz.
Söylentiye göre eğer Y'nin üzerinden çelik alınırsa bitki zaten çatal yaptığını düşünüp daha önce de açabiliyormuş ama şahsen denemedim. Eklenti 624078 Kesilen kiraz ağacı yeniden yeşeriyor. :rolleyes: Bunlar da ziyarete gelen kardeşlerimin boyadığı kuş evleri. :) Eklenti 624079 |
5 Eklenti(ler)
Adalet Ablamın çılgın akşam sefalarına sayfalar ayırmak lazım. Beni her gün daha çok mutlu ediyorlar. :)
Taa 2011 yılında tohumlarını vermişti bana. Çiçeklerini görmek için 5 yıl geçmesi, yurt dışına taşınmam ve de yeni bir bahçe edinmem gerekti. :p Nereden nereye..... ;) Her bir çiçeği bir tablo. Yüzlerce de tohum verdi, her yere ekmez miyim ben şimdi bunu. ;) Eklenti 624080 Eklenti 624081 Eklenti 624082 Eklenti 624083 Eklenti 624084 |
4 Eklenti(ler)
Agapanthuslar açtılar, geçtiler. Şu an tohum oluşturuyorlar. Pembe/mor gülle beraber çok güzel görünüyorlardı.
Bu gülü çok sevdim. Bu fotoğraftaki ikinci açışıydı. Şimdilerde de üçüncü kere açmak üzere. Böylece aralıklarla tüm yaz boyunca güzelliğini sergilemiş oluyor. Eklenti 624085 Eklenti 624086 Eklenti 624087 Eklenti 624088 |
5 Eklenti(ler)
Ortanca da bahçenin devamlı yıldızlarından. :cool:
Bu tür (Hydrangea macrophylla 'Blue Enchantress') hem eski hem yeni dallardan çiçek açan bir tür. Bu sayede yaz boyunca devamlı yeni çiçekler açıyor. Yalnız çiçek çapları biraz küçüldü. Yaz sıcaklarından ya da hala saksıda olduğu için olabilir... Eklenti 624089 Açık mavi ile eflatun arasında gidip geliyor. Sanırım yere geçirince biraz asit eklemek gerekecek yoksa tamamen pembeye dönecek gibi... Eklenti 624090 Eklenti 624092 Geçmiş çiçekleri bile o kadar güzel ki kesmeye kıyamıyorum. Zaten bekledikçe kızarıp daha da güzelleşiyorlar. Yaz sonunda kesip saç spreyiyle sabitleyip vazoya koyacağım. :rolleyes: Eklenti 624091 Eklenti 624093 |
1 Eklenti(ler)
Merhaba gilancığım hepsi de çok güzel görünüyor ortancalar efsane ben bu renk ortancayı polonezköy de görmüş ve hayran kalmıştım çiçek renkleri muhteşem ve dev boyuttaydı seninkilerde harika görünüyor.
Eklenti 624120 Ayrıca muhakkak biliyorsundur ama ben bir hatırlatma yapayım akşam sefaları çok güzel ama çok arsız ve istilacılar o köşede iyice yayılabilirler dikkat:) |
Alıntı:
Maşallah kırk bir kere. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025