agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Milla / Bahçe, avlu (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/37744.htm)

Milla 24-05-2016 09:19

1 Eklenti(ler)
Sayın h_doğan'dan iki sene önce gelen ve elimdeki son tohumlardan çıkan sellukalar. Üç yıldır uğraşıyorum bir şekilde kaybediyorum. Daha önce saksısıyla birlikte sayın Traklı hediye bile etti. Sonrasında kaybettim. Sanırım taşınma esnasında oldu (: İnşallah bunları yaşatabilirim.

Milla 24-05-2016 09:22

3 Eklenti(ler)
Rengi belirlenecek güzeller.

Milla 24-05-2016 09:23

1 Eklenti(ler)
Çok şükür bunlar tuttu :)

lusoari 24-05-2016 14:47

Ablacığım bu begonviller ne kadar çok zorluyor bizi :( benim 4-5 senedir bir tanecik bodur begonvilim var ama her sezon, her mevsim onca çelik alıyorum tek bir tanesi bile tutmadı ama pes etmece yok olana kadar uğraşacağız. :)

Milla 25-05-2016 11:57

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1464156)
Ablacığım bu begonviller ne kadar çok zorluyor bizi :( benim 4-5 senedir bir tanecik bodur begonvilim var ama her sezon, her mevsim onca çelik alıyorum tek bir tanesi bile tutmadı ama pes etmece yok olana kadar uğraşacağız. :)

Kesinlikle her renkten olana kadar uğraşacağız :)

Bu bücür brugmansia boyuna bakmadan çiçek açmaya karar vermiş. Hadi bunun rengini tahmin et, bilirsen sana hediye edeyim. Tabi aynısı sende yoksa :)

Milla 25-05-2016 12:01

5 Eklenti(ler)
Bahçenin keyfi yerinde :)

Milla 25-05-2016 12:02

5 Eklenti(ler)
...

Charlaux 25-05-2016 12:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1464366)
Kesinlikle her renkten olana kadar uğraşacağız :)

Bu bücür brugmansia boyuna bakmadan çiçek açmaya karar vermiş. Hadi bunun rengini tahmin et, bilirsen sana hediye edeyim. Tabi aynısı sende yoksa :)

Merhaba sevgili Milla,

Tahmin oyunu bana yönlendirlmemiş ama okurken içime doğdu rengi doğru mudur bilmem ama pembe geçti içimden.

Bende mızmız çocuk gibi araya girmiş oldum ama:o napayım sessiz kalamadım.

Milla 25-05-2016 12:05

1 Eklenti(ler)
Sayın celalim01'den evelki sene gelen şalgamlık mor havuçları saksıdan bahçeye aktardım. Yakında canlanırlar. Bu sene şalgamımı kendim yapacağım :)

Milla 25-05-2016 12:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux (Mesaj 1464372)
Merhaba sevgili Milla,

Tahmin oyunu bana yönlendirlmemiş ama okurken içime doğdu rengi doğru mudur bilmem ama pembe geçti içimden.

Bende mızmız çocuk gibi araya girmiş oldum ama:o napayım sessiz kalamadım.

:) :) :)
Sayın Charlaux, sesiniz iyi geldi kulaklarımıza :)
İnanın ben de ne renk açacak merak ediyorum. Her yere boyuna çelikler sokuşturup durduğum ve sürekli yerlerini değiştirdiğim için aldığım notların da faydası olmuyor. Bana da tam sürpriz olacak rengi :)

Charlaux 25-05-2016 12:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1464378)
:) :) :)
Sayın Charlaux, sesiniz iyi geldi kulaklarımıza :)
İnanın ben de ne renk açacak merak ediyorum. Her yere boyuna çelikler sokuşturup durduğum ve sürekli yerlerini değiştirdiğim için aldığım notların da faydası olmuyor. Bana da tam sürpriz olacak rengi :)

Giremediğim süre oldukça uzundu ama en aktif Ağaçlar.net üyesi sıfatını kimseye kaptırmamışım:D Arkadaşlara o kadar süre tanıdım ama artık zor :)

Bitki dünyasında süprizli birşeyler bulmak oldulça zor oluyor;ama bulunca da büyük keyif bence. Mesela aldığım orkidenin anası belli babası belli ama deseni belli değil çünkü yeni bir tür ve her yavru farklı bir desenle çıkabilir. Yani anlayacağınız aldığım orkidenin kardeşlerini bile görsem çiçekli hallerini bilemeyeceğim.Satan içinde tamamen bir süpriz. Bana özel bir desenin açacağını bilmek ayrı bir keyif,ne zaman açacağın bilmemek daha ayrı bir keyif. Dolayısıyla not almamanız bence gayet iyi olmuş;uyanacağımız sabahlardan birini neşelendiriversin !

lusoari 25-05-2016 15:30

Bu ne güzel bir aktivite olmuş Sayın Charlaux'da bizim sularımızda yüzüyor ne kadar güzel. :D

Canım ablam valla bende hiç brugmansia yok ki :( kokusunu bile ilk defa geçen yaz size geldiğimizde kokladım ama hala aklımda unutamıyorum o hoş kokuyu öyle bir hafızama kazınmış ki! Son anda bavulu hazırlarken begonvillerle, brugmansia çeliklerini koymayı unutmuştuk hatırladın mı?
Eğer bu brugmansia beraber topladığımız çeliklerdense sarımsı ya da turuncu olması lazım, açtığında doğru bilirsem bu güzel benim kimseye kaptırmam. :D :D :D

Charlaux 25-05-2016 15:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1464406)
Bu ne güzel bir aktivite olmuş Sayın Charlaux'da bizim sularımızda yüzüyor ne kadar güzel. :D

Canım ablam valla bende hiç brugmansia yok ki :( kokusunu bile ilk defa geçen yaz size geldiğimizde kokladım ama hala aklımda unutamıyorum o hoş kokuyu öyle bir hafızama kazınmış ki! Son anda bavulu hazırlarken begonvillerle, brugmansia çeliklerini koymayı unutmuştuk hatırladın mı?
Eğer bu brugmansia beraber topladığımız çeliklerdense sarımsı ya da turuncu olması lazım, açtığında doğru bilirsem bu güzel benim kimseye kaptırmam. :D :D :D

Sn.lusoari,

Boyle guzel oyunlar olunca bende seviniyorum :D

Yok yok bence pembe ama pembe olsa bile gonlu zaten sizde :p

lusoari 25-05-2016 17:04

Birde bakmışız beyaz falan açmış ne gülerim. :D

Milla 27-05-2016 07:34

Dediğiniz gibi sürprizi bekleyeceğiz başka yolu yok. Yine de çok merak ediyorum ne renk açacak diye :)

Milla 29-05-2016 08:04

1 Eklenti(ler)
Bunu tanıyan çıkacak mı bakalım?

Milla 29-05-2016 08:06

1 Eklenti(ler)
Yanılmıyorsam böğürtlen.

Milla 29-05-2016 08:07

1 Eklenti(ler)
Bodrum papatyaları.

Milla 29-05-2016 08:11

2 Eklenti(ler)
Amarylisin tohumları çok sağlıklı tuttu.

Milla 29-05-2016 08:13

1 Eklenti(ler)
Bu geçen sene siyaha yakın bordo açan galam. Saksıya almak için toprağı kazıp çok baktım ama bulamadım. Öldüğünü düşünmüştüm. Efsane geri döndü :)

lusoari 29-05-2016 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1465181)
Bunu tanıyan çıkacak mı bakalım?

Bu mercan mı acaba ablacığım :confused:

Milla 30-05-2016 08:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1465309)
Bu mercan mı acaba ablacığım :confused:

Evet canım hani çelik alacakken köküyle elimize gelenin çeliklerinden :)

abk 30-05-2016 16:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1465185)
Bu geçen sene siyaha yakın bordo açan galam. Saksıya almak için toprağı kazıp çok baktım ama bulamadım. Öldüğünü düşünmüştüm. Efsane geri döndü :)

Elbet çiçeği de güzeldir ama yaprak yapısı gerçekten çok hoş. Tropik bitki gibi duruyor. Galaların farklı renk çiçeklerinin yaprakları da farklı mı oluyor ki?

Milla 30-05-2016 18:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1465463)
Elbet çiçeği de güzeldir ama yaprak yapısı gerçekten çok hoş. Tropik bitki gibi duruyor. Galaların farklı renk çiçeklerinin yaprakları da farklı mı oluyor ki?

Sayın abk inanın hiç bilmiyorum ama bilen arkadaşların olduğunu bilyorum 😊 Eminim onlar yorum yazacaklardır.
Bence de yaprakları bile çok güzel. Kaybetmediğim için kendimi şanslı hissediyorum 😊

lusoari 30-05-2016 21:46

Oh ne kadar güzel yaşadığına sevindim ablam.
Biz şuanda İstanbul'dayız çiçeklerimi komşuya emanet ettim umarım zamanında sulamayı yaparlar , benim mercanda da tomurcuk vardı bir iki tane belki beni çiçeklerini açmış olarak karşılar ama sende dikkat et güneşi sevdiği için hemen hemende hergün su istiyor.

Milla 04-06-2016 12:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1465537)
Oh ne kadar güzel yaşadığına sevindim ablam.
Biz şuanda İstanbul'dayız çiçeklerimi komşuya emanet ettim umarım zamanında sulamayı yaparlar , benim mercanda da tomurcuk vardı bir iki tane belki beni çiçeklerini açmış olarak karşılar ama sende dikkat et güneşi sevdiği için hemen hemende hergün su istiyor.

Sevgili kardeşim inşallah seninkiler de dönünce seni mutlu ederler. Bir de açmamış ama köklü var. İnşallah o da beyaz açar 😀

Milla 08-06-2016 09:04

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1464422)
Birde bakmışız beyaz falan açmış ne gülerim. :D

Sevgili lusoari ve Charlaux,
Bu tahmini ikiniz bir arada bildiniz :) Resimde pek belli olmasa da hafif pembe bölgeleri olan açık sarı açtı :)

Milla 08-06-2016 09:06

1 Eklenti(ler)
Peki hadi yeni bir tahminde bulunalım. Bu sıradaki ne renk sizce :)

Milla 08-06-2016 09:11

5 Eklenti(ler)
Bahçeden bir kaç renk...

Milla 08-06-2016 09:15

2 Eklenti(ler)
Sayın Celalim01'in minik sarı çiçekleri ve zıpçıktı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025