![]() |
Ablacım mutlaka benimde yapamadığım bir şeyi sen en iyi yapıyosundur :) herşey için çok teşekkür ederim çok saolun ,bu sene zor benim için inşallah dediğiniz gibi derslerimde iyi olur .
|
2 Eklenti(ler)
|
Bunlar bölünmüş pürelenmiş halimi çekirdekleridemi var içinde konserve gibi.
|
evet yumşamaya başlayınca depolamak için.
İçine saf zeytin yağı veya bal katılarak tüketiliyor |
5 Eklenti(ler)
Dicentra kanayan kalbin ne çeşitleri varmış meğer ... Akçabardak ablamda çok beğenir :)) resimler internetten
Eklenti 581476 Eklenti 581477 Eklenti 581478 Eklenti 581479 Eklenti 581480 |
3 Eklenti(ler)
|
Görünce çok şaşırdım bunları ne zaman almış Enesçiğim, ne ara açmışlar daha erken değil mi diyordummm... ki NETten olduğunu okuyunca hmm dedim. Gerçekten de çok güzeller çok beğendim, fotoğraflarını gördük ya, en kısa zamanda canlı canlı kendilerini de görmek, almak nasip olur inşallah diyorum.
|
İnşallah sahip olmakta nasip olur ablacım ..
SEnde görüp bende edinirim geçenkiler gibi :)) |
3 Eklenti(ler)
-Sezon bittii ,ama ben hala resim yükleyi tam öğrenememiştim :D şimdi şimdi oturdu; artık bir daha ki sezona anlık görüntülerle buluşuruz ..
ince tatlı sivri biber(kıl biberde deniyor) Eklenti 581945 Eklenti 581946 Eklenti 581947 |
5 Eklenti(ler)
-Tohum paylaşımın eserleri :)) çok geç oldu farkındayım ama bu fotoları görmenizi istedim .
Eklenti 581948 Eklenti 581949 Eklenti 581950 Eklenti 581951 Eklenti 581952 |
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Toprak hazırlığı ot temizliği ..
Eklenti 581957 -fidelerin hazırlanması Eklenti 581958 Eklenti 581959 Eklenti 581960 Eklenti 581961 |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
İlk çiçeklenmeler
Eklenti 581971 Eklenti 581972 Eklenti 581973 Eklenti 581974 -Meyveli hallerini yükledim ilk fotoda :) |
5 Eklenti(ler)
--Ve bir kaç ürün aşaması daha..
Eklenti 581975 Eklenti 581976 Eklenti 581977 Eklenti 581978 Eklenti 581979 |
Enesciğim seni kutlarım başarılarından dolayı. Her şeyi çok güzel başarmışsın ellerine sağlık. Böyle genç yaşta bukadar başarılı olman gurur verici olmalı. Sana başarılar diliyorum ama öncelikle okulunuzda, sonrası devamı gelir zaten kolay gelsin.
|
Çok teşekkür ederim ablacım iyi dileklerin için çok saolasın :))
|
-Asıl ben bana bu sevgiyi aşılayan, öğreten ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim..
Sonuçta bizde doğanın birer parçasıyız onunla ilgilenmek mucizelerine tanık olmak ; en sevdiğim de kendi yetiştirdiğini tüketmek var ya ... Benim gibilerin en büyük uğraşı olmasını temenni ediyorum |
Her şey muhteşem öyle ki sanki kışa değilde, bahar gelmişte bahçe hazırlıklarına yarın sabah başlayacağız gibi hissettim.
Elinize sağlık. |
:) Şimdiden özlemişiz yani... Tekrar nasip olsun inşallah!.. Emeklerine, gönlüne sağlık sevgili eneskrky.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İnşallah bir daha ki seneye anlık görüntülerle burdayım geçtikten sonra değil :D |
Sevgili eneskrky, bahçenizde zevkle dolaştım, mesajları tek tek okudum, yüklediğiniz güzel fotoğrafları inceledim, her şey çok güzel ellerinize sağlık.
Arkadaşların yazdığı güzel sözlerin hepsini hak etmişsiniz, emekleriniz de uğraşılarınız da sizi güzelliklerle buluşturmuş ne mutlu size. Başarılarınızın devamını diler, güzel paylaşımlarınızı bekleriz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın dongyul:
teşekkürler , domates tohum paylaşımdan edindiğim mikrop domates cinsi dir. Fasulyede şöyle bahsedeyim : Ocak şeklindeki dikimlerde 2 adeti geçmemeli tohum çünkü güzlü bir gelişme gösteriyor dallanıyor hatta, verimi bölgeye göre (arılar) değişir eğer döllenirse verimi yüksek bir cins ben bildim bileli dedem ekerdi adınıda eşşek fasulyesi derdi yeşilken kılcıklı ama temizlenirse şahane yemek yapılıyor. Daha çok içi barbunya gibi alınıyor yemeklik, bir başka değişik te yeşilken toplanıp kesilip kurutuluyor daha sonra yemek için. |
ben o fasulyeyi Hollanda'da görmüştüm şimdi anladım aynı fasulye o zaman. O fasulye güz zamanı ekiliyor yoksa bahar döneminde ekilip güz döneminde mi fasulye veriyor? fasulyesi uzun, kısa, boncuk boncukmu? nasıl? çok soru sordum sanırım ^^
ayrıca domatese çok bayıldım fasulyede hoşuma gitti... |
1 Eklenti(ler)
Normal fasulyelerle aynı zamanda ekiliyor aslında güz için hiç duymadım.Tohum rengi morkahverengi karışımı bir renk üzerinde koyu kahve lekeler var iri taneli. Uzun oluyor verimli bir tür.
buda 2 sene önce dikilmiş hali bu sene verimsizdi meyveler küçük olmuştu ama genel görünüşü bu. sarıcı bir tür sararken tepesini alın dahaçok dallanıyor daha çok çiçek açıyor. Eklenti 582432 Aslında bu yıl tohum paylaşıma katılmayı çook istiyorum ancak derslerim dolayısıyla arada kalıyorum. Talep etmek isteğdiğim bir o kadar tohum var ancak paylaşımcı olmadan olmaz kafam çok karışık.. Neyse ama isterseniz size bu tohumlardan yollaya bilirim. |
2 Eklenti(ler)
-Bugün hayatımda en üzüldüğüm anlardan birini yaşadım..
Benim doğumumla beraber dikilen ,üzerinde oturduğum, altında dinlendiğim meyvesinden yediğim ,aynı yaşta olan ağacım ; geldiğimde yoktu! Bugün hiç okula gitmemeliydimm dedim ,bunu kimin yaptığına pişman olacak dedim..Ama köküne kadar kesilmişti hemde 20tl ye bir adam tutulup!! Bu kadar ucuzmu bir ağacın ortadan kalkması ben size kat kat fazlasını verirdim!! Ne kadar ağaç sever komşularımız var! Ne kadar Ağaç seven bir dedem varr ! Bir ağacın yetişmesi bu kadar kolaymı ? on dokuz senede yetişen bu ağacım Benim ağacım! Ben budamaya zor keserken .. Artık kimseye güvenmeyeceğim , artık gölgesi olmayan bir yerde nasıl debelenecekler merakla izleyeceğim. Eklenti 582825 Eklenti 582826 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025