![]() |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Aynısafalar çeşit çeşit. Kendliğinden zahmetsiz çimlendiler.
Eklenti 559932 Eklenti 559933 Eklenti 559934 |
Uç alma (kırpma ) işine aydınlık getireyim küpeli düm düz uzar yanlardan dal çıkarı ama dipten topraktan çok az onuda ben görmedim :D , uzun oldumu güzel gözükmüyor bizde bordür dursun hoş gözüksün diye uç dallardan çelikler alıp hemen dibine **** başka yere ekiyoruz bunu çiçeklenme olmadan yapıyoz ama çiçeklenme oldumu yapacak bişi yok yinede yapa bilirsiniz tomurcuklardan vaz geçmeniz gerekicek değer mi değer nasıl olsa tomurcuk çıkarıyor :D tabi güneşin dibinde tutmuyor çeliller onuda belirteyim :D
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Çilekler kızardı. Bugün toplayıp yedik biraz. Harika tatları var. Meyveleri her yıl daha çok irileşiyor nedense?
Eklenti 559945 Eklenti 559946 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bu tohumdan kendi ektimlerim, hep birbirine karıştı:). Bunların hepsi çiçek mi acaba. Arkadaşlar bildiklerinizi yazarsanız sevinirim.
Eklenti 560177 Eklenti 560178 Eklenti 560179 Eklenti 560180 Eklenti 560181 |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Aslanağzı minik fide olarak almıştım. Hem büyüdüler, hemde yeniden çiçek açıyorlar. Bodur tür olması da çok güzel oldu. Açmayı bekleyen renklerde var.
Eklenti 560414 ATTACH]560415[/ATTACH] Eklenti 560416 Eklenti 560417 Eklenti 560418 |
Alıntı:
2.fotodakiler cosmos gibi. Ustalar daha iyi bilirler ama :) Güle güle büyütün |
Alıntı:
Sevgili Betül cosmos ve zinnia yı biliyordum. Şebboyu bilmiyordum, ona sevindim. Başka da var:). Saksıdakiler farklı,neyse onlarda süpriz olsun:). Çiçek açınca anlarız herhalde:). O zamanda soruyormuşum, bunlar nedir diye:). Teşekkür ederim. |
5 Eklenti(ler)
Eskişehir belediyesi peyzaj çalışmaları. Trafiği alt üst ettim:).
Eklenti 560640 Eklenti 560641 Eklenti 560642 Eklenti 560643 Eklenti 560644 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Son çılgınlığım:). Yol kenarında gördüğüm güzel kır çiçeklerini söküp bahçeye taşımak:). Sanki gülhatmi türünden gibi geldi bana, yanılıyormuyum.
Eklenti 560650 |
Evet bence de. Annemlerin bahçe dışındaki kısımda bunlardan çok oluyor. Annem rastgele serpiştirir, çıkarlar. Nazsız güzeller...
|
Alıntı:
Çok güzeller sevgili B e t ü l , çiçekleri gül hatmiden daha narin. Çok sevindim şimdi. Hemde zahmetsiz. Hemen ektim umarım tutar.Sevgiler |
Alıntı:
Sevgili aleydi bu bitki Ebegümeci, yapraklarından yemek yapılır, iri yapraklarına sarma sarılır, soğanla kavurulup yumurtalısını yaparım ama tazeyken çiçeklenmeden önce. Ayrıca kabızlığa iyi gelen bir bitkidir. |
Petunya buketleri ne kadar güzel yapmışlar. Sevgili aleydi ben de ilk görünce hatmi dedim ama ebegümeci imiş, ebegümeci bu kadar boy atıyormuş demek ki, inşallah tutarlar da tohum alırsın.
|
Alıntı:
|
Hiç bu kadar boylusunu görmemiştim. Yağmurlardan gül hatmi taklidi yapıp beni kandırmış. Îyi ki ustalar var:))
Gül hatminin tohumlarından annemlere gittiğimde toplarım isterseniz. |
Aaa ben de yerdim. Yassı yuvarlak üzeri dilimli gibi.uzun bir sapın ucunda olurdu.
Galiba bizim gördüklerimiz susuzluktan bodur kalmış. Yapraklar da ancak 3-4 cm falan olurdu. |
Alıntı:
Çocukken biz de senin dediğin gibi meyvesin yiyorduk, sanırım çiçeğini açmış ve tohum olacak meyvenin tazesi tam olgunlaşmamış meyvesi yeniyordu diye hatırlıyorum ben, deneyip görmek lazım. Google den ebegümeci diye bakarsan bir çok çeşitleri çıkıyor ortaya, yemeklerini ve faydalarını da görebiliyorsunuz. |
Alıntı:
Sevgili YeniGine evet belediye çok güzel peyzaj çalışmaları yapıyor. Her yer çiçeklerle bezeli Eskişehir de . Parklar, caddeler birbirinden güzel. Belki bilmiyorsunuzdur, yapay denizimiz bile var. Mumya müzesi, onlarca tanınmış ismin gerçeğe yakın mumyalarını, Belediye başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen tarafından bizzat yapıldı. Cam sanatları müzesi. Tarihi odunpazarı evleri. Kent park, Sazova parkı, Şelale parkı, su dünyasıyla. Eskişehir'i bir avrupa kenti görünümüne dönüştürdüler. Bende ebegümecinin çiçekli halini hiç hatırlamıyorum. Galiba çok yağmurdan bu hale geldiler.Umarım tutar:). |
Alıntı:
|
Sevgili aleydi evet ağaçlar net ailesi Eskişehir'e gezi düzenlemişlerdi, oradan biliyorum Eskişehir'de neler var neler yok.
http://www.agaclar.net/forum/agaclar...leri/30262.htm Valla bizim buralarda da ebegümeci var çiçeklerini de gördüm, çiçekleri hemencik toprak yüzeyinde. Ve çok da güzel çiçekleri var. |
Alıntı:
|
Alıntı:
2013 Olmuş gezi:(. Keşke o zaman girseydim foruma. Adalet hanımda gelmiş. Çok isterdim tanışmayı. Umarım yine olur. |
:) Zaten kesinlikle o gezide Sevgili CAN Adalet Hanımı da göreceğini tahmin etmiştim. Adalet Hanım mini minnacık, kibar, narin, sevgi dolu birisi. İnşallah gönlüne göre olsun sevgili aleydi.
Ve ben de siteye üye olduğumda ilk Sevgili Adalet Hanım'ın sayfasını gezmiş idim. |
Alıntı:
Sevgili Güler hanımda geziyi, izlediğimi görüp. Bana öneride bulunmuşlar. Çok mutlu oldum. Umarım başka bir gezi de hep birlikte oluruz. Ben sitede ki arkadaşlarımın hepsini görmek, tanımak çok isterim sevgili YeniGine. Sevgiler. |
Alıntı:
Kapatın gözlerinizi burda öyşe bir çiçek yok balkon saygama aktarılıyor :D hala bakıyormusunuz ? Beyaza bayıldımmmmmmmmmm!!! |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025