![]() |
5 Eklenti(ler)
Kendi çıkan en vefalılar:). Aynısafa, kadife, akşam sefası. Her yıl çoğalıp artarak her yerden çıkmak istiyorlar. Kaldırımda bahçede yüzlerce. Yüzlercesini söküp atmak zorunda kaldım.:(
Eklenti 559278 Eklenti 559279 Eklenti 559280 Eklenti 559281 Eklenti 559282 |
1 Eklenti(ler)
Bu fotoğraftaki çiçekleri bilen çıkar mı arkadaşlar. Ne ektiğimi unuttum. Daha çok var, bu durumda olan :o
Eklenti 559283 |
Bende bilemedim ne olduğunu. Akşam sefası aşırı yayılıyor.Bıraksak başka çiçeğe yaşam hakkı tanımayacak.
|
Alıntı:
Akşam sefasıyla kadife çiçeği çok yayılıyor gerçekten. Koparıp atmak zorunda kalıyorum üzülerek.Dediğiniz gibi diğer bitkilere yaşam hakkı tanımıyorlar. Saygılar, selamlar |
Alıntı:
Ben narenciye filizlerine benzettim. Acaba portakal, limon, mandalina ya da benzeri bir şeyin çekirdeklerini ekmiş olabilir misin? |
Alıntı:
Sevgili Milla , o tür bir şey ekmedim. Kiraz, vişne, kayısı yediğimde çekirdeklerini bahçeye saçıyorum:). Hatta mink bir kayısı fidesi olmuş geçen gün bahçede:). Hiç narenciye türü denemedim. Saksıya da ekmedim. Eğer büyüyüp gelişirlerse süpriz olacak:). Bir kaç saksı daha var o durumda. Onları da eklerim yakında sevgiler. |
Alıntı:
|
sevgili aleydi, ben görmeyeli ne güzel olmuş. güllerin çok güzel. kaya bahçen harika canım.kendi çıkan çiçekleri daha çok seviyorum birde haberin olmadan sürpriz çiçek açarsa değmeyin keyfime. birde şu fideler acaba diyorum alev çiçeği floks (fhlox) olabilir mi? bazılarının yaprak formları çok benziyor. karışık da olabilir. aslında bende merak ettim sevgili milla gibi. hadi güzel bir çiçek fidanıdır diyelim. alev çiçeği de çok güzel çiçektir. olmasını isterim üstelik renk yelpazesi de oldukça zengin .bahçene de yakışacaktır sevgili arkadaşım. sevgilerimle.
|
Alıntı:
Söylediğin bitkiye benzer bir şeyler ekmişim. Aromatik bitkilerde ekmiştim. Gerçi yaprak yapısı benzemiyor. Diğer merak ettiğim çiçek açtı. Onu da yüklerim gece umarım:). Çiçeklerin hepsi açsa , harika olacak sevgili Münevver48:). Aslanağızları yeniden tomurcuklanmış. Yıldız çiçekleri tomurcukta, onlarca tür var açmayı büyümeyi bekleyen:). Bir 15 gün daha bekliyecem galiba.Çok heyecanlı, ne renk nasıl açacaklarını beklemek. |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Tilki Mete küpelileri nihayet ekleyebildim:). Büyük tomurcuklu olan biraz susuz kalmıştı. Baya budadım canlansın diye , umudum yok:(. Bir tanesi beyaz katlı diye aldım. Sanırım diğerinide öyle vermiş. Kırmızı olanın içi mor. Bakalım bu hafta yine uğrarım belki. Tomurcukları belli olan olursa alırım bir kaç tane daha:).Küpelilerle iletişim kuramadık bir türlü. Şuana kadar tomurcuklu aldıklarımı bile açtıramadım.:(
Eklenti 559688 Eklenti 559689 Eklenti 559690 Eklenti 559691 Eklenti 559692 |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Neşecan'ın yer açelyası olabilir dediği güzel açtı. Bir kısmını ön bahçeye şaşırtmıştım onlarda açmış:). Yaşasın çiçeklerim bir bir açıyor:). Yağmurun bereketi. Her yer yemyeşil oldu:).
Eklenti 559693 Eklenti 559694 |
5 Eklenti(ler)
Sukulentlerim, büyüdüler ve çiçek açmaya başladılar. Sevgili Sudenur ve Sdurul ablacım bana sukulent sevgisini aşıladıkları için teşekkür ederim. Kum dökmesem daha mı iyiymiş. Sn Cemonun kumlar içindeki sukulent ve kaktüslerini görünce bende saksılara kum döktüm. Hata mı ettim acaba?
Eklenti 559697 Eklenti 559698 Eklenti 559699 Eklenti 559700 Eklenti 559701 |
4 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Kasap94 gelen kış sümbülüm. Yerini ve yağmurları pek sevdi. İlk önce göbeğe ekmiştim. Güneşi çok sevmediğini görünce güllerin arasında gölge bir yere aldım. Adı üstünde kış sümbülü :9.
Eklenti 559706 |
5 Eklenti(ler)
Bu yıl güller öyle çoşkulu açtı. Bazıları hasta oldu, kışın karda kırıldı. Kalanlar çok güzeller . Fotoğraflara yansımayan renk ve koku güzelliği hakim bahçeye.
Eklenti 559714 Eklenti 559715 Eklenti 559717 İki güzele üçüncü güzel eklendi Eklenti 559717 Eklenti 559718 |
Sevgili aleydi bahçeniz gerçekten çok coşkulu olmuş, güller çok güzel açmışlar, bakıyorum sukulent hastalığı size de bulaşmış, devamı da gelir artık.
Sevgili aleydi 584. mesajın ilk fotoğrafta ki bitki kış sümbülü değil, kış ortancasıdır ben böyle düzeltiyorum ama umarım bana gücenmiyorsunuzdur. Sevgiler. |
Alıntı:
Sevgili Akçabardak gücenmek olur mu. Çok teşekkür ederim. Kış sümbülü de nereden çıktıysa:). Hem benim büyüğüm, hemde benden tecrübelisiniz. Her zaman, her konuda, fikir ve önerilerinize, uyarılarınıza açığım. Sukulentleri sevgili Sudenur sayesinde tanıdım. Sdurul ablacım tarafından daha çok benimsedim. Bu sene için artık, çiçek yok:). Gelecek yıl arttırmak isterim, özellikle soğuklara dayanıklı türleri. Renk değişimlerini,çiçek açmalarını çok sevdim.Sevgiler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
( Eğer büyük olduysa alıntı yapmayın:D ) Bişi yapmıyorum ki sadece suyunu eksik etmiyorum hergün kontrol ediyorum genelde de az az da olsa hergün su döküyorum :D sıcak çok oldumu işte yüzünü asıyor eskiden perdenin arkasında oluyordu şimdi balkona perde asmıyoruz mecburen gördüğümde yere alıyorum duvarın gölgesine ama sizin bahceniz var:D benin balkon gibi günün çoğu zamanını güneş alarak geçirmiyen bir köşesi vardırhe işte orada çok iyi yetişir :D he ben birde çiçeklerime düzenli besin veriyordum geçen sene bu sene hiç vermedim ama küpeli besini çok seviyor bir sürü tomurcuk yapıyor kolay kolay: ) Sağlam yere kadar budaya bilirsin budama zarar vermiyor ben beğenmediğim dalları bile kırıyorum :D |
Benimki de bu renk açmış. Uğurlu geldi galiba sevgili mete. İlk defa bir küpelim açmış oldu. Bugün yine gidiyim almaya dedim. Sonra nereye ekeceksin, yeter diye kızdım kendime.Bir de kışın onlara evde yer bulmak mesele.
Sen resimleri niye küçültemiyorsun. Daha önce uyarı almıştım Sn Malina'dan, farklı bir uygulama göstermişti oğlum, meğer site içinde ki duruma göre yükleme yapmak gerekiyormuş:).Benden kaynaklı değil bu durum:).Siz gençler bizden iyi bilirsiniz de:). Tarif etmemi istermisin. Kullandığın programla mı alakalı.Teşekkür ederim bilgi için. |
5 Eklenti(ler)
Dün 5 km yol gidip sizler için bunları görüntülemek istedim. Yolda gelirken görmüştüm bu hazeranları. Akşam saat 7 de. Elimde fotoğraf makinası, hava zaten kapalı, Koşturuyorum. Koşa koşa fotoğrafladım. Biraz da aceleye geldi. Bir ksmını söküp eve getirdim. Ertesi yıl belki tohumları dökülür açar. Galiba, yabani hazeran, yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar. Diğerlerinin isimlerini bilmiyorum.
Eklenti 559863 Eklenti 559864 Eklenti 559865 Eklenti 559866 |
5 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Topladığım taşlarla yaptığım bir köşe. Taşların bir kısmını satın almıştım. Oysa etrafta çok güzel taşlar varmış. Biraz daha düzenleme istiyor. Etrafına yapı marketlerden, ağaç alıp yaosam mı diye düşünüyorum. Daha güzel saksı veya toprak kaplarla, biraz daha güzelleşebilir. Ortasına da zinniaları mı diksem diye düşündüm. Önerilere açığım:)
Eklenti 559876 |
bende küpeye bakamıyorum sanırım. aldığımda kocaman bir saksı idi şimdi yarısı kurudu resmen. sıcağı ve güneşi sevmiyorlar. bende güneş almayan kuzey bir yere çıkardım havalar ısınınca şimdi biraz biraz. çiçeklendi. birde aldığım seraya sordum. benim küpelim hiç büyümüyor diye budanması gerekiyor gelişmesi için dedi.
|
:)sevgili aleydi, küpe çiçekleri biraz nazlı, benimkiler bu yıl üçüncü yılın içinde bakalım bu yaz nasıl geçecek. kuru havayı sıcağı direk güneşi hiç sevmiyorlar.bizim buralar yaz aylarında malum kavurucu sıcaklar çok oluyor. bende bu kavurucu sıcaklardan korumak için bir sininin içine çakıl taçları koydum ve taşları örtecek kadar su dolduruyorum. böylece onlara nemli bir ortam yaramış oluyorum. fakat sizin oralar bize göre çok serindir. baksanıza daha kırlar bile yemyeşil çiçek dolu.bu arada kır çiçeklerine ve hazeranlar harika açmışlar. küpe çiçeklerinden söz ediyorduk.ben topraklarına bahane buluyorum. hazır aldığımız çiçeklerin çoğu torf da dikiliyor. torf susuz kalınca bir daha içine su işlemiyor. çok fazla verirsen de kökü çürüyor. en güzeli kendimiz toprak hazırlamamız gerekiyor.iyi bir yanmış çiftlik gübresi ve bahçe toprağını karıştırıp kullanabilirsin.eğer yakınında orman veya ağaçlık bir alan varsa oradan topladığım orman gübresi özellikle çam ağaçlarının altından alacağın toprak da küpeliler daha mutlu çiçek açacaklardır.inanmazsınız ama bazen iyice yanmış çiftlik (2,3)yıllık hiç bir şey koymadan direk çiçeklerimi dikiyorum. hiç sorun olmuyor. sevgiler.
|
Alıntı:
Hiç demiyonuz resmi niye yükledin resmi yüklemiş yazısını yazmamışım :D işte bu tomurcuğun açmasını 1 hafta bekledim birini elimle kendim açtım hatta:o:p biraz yavaş bunlar ya dasorun toprağımda yeterince besin olmamasında :D gübre uygulaması yaptım bakalım değişim olucakmı:confused: |
Alıntı:
Biraz sabır büyüyecektir:D budama yapmayın ama uç alarak yanına yeni küpeliler ekebilirsiniz uzayınca çirkin oluyorlar uç almak geçikmeden güzel bir işlem suyunu toprağını ayarlayın olucak olucak :D:eek: |
Alıntı:
Bakalım bugün bir tanesi çiçek açtı. Umarım diğerleri de açarlar. Bu çiçeği çok seviyorum sn glcn06 lakin nazlı biraz. Şimdilik hava çok güneşli değil. Bundan sonra daha dikkat ederim. Küpeliler de budamayı bende çözemedim. Çiçeklenmeden önce çimdiklemek gerekiyormuş galiba. Benim aldıklarım hep tomurcukluydu. Susuz kalmayı da sevmiyorlar.Çiçeklerinde huyu suyu var:). Onu öğrenmek lazım:). Görüşmek üzere sevgiler. |
Alıntı:
Hazeranlar harika getirip diktim. Kır çiçeklerini yaşatmak zor. Olmazsa 10_15 gün sonra gidip oradaki üst topraktan almak lazım tohumlar karışmıştır:). Bir daha ki sefere toprağı, diğer otları inceleyim biraz. Bütün yabani otları bahçeye taşımayım:).Hiç işim yok, duramıyorum:).Sevgiler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025