agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

aleydi 15-06-2015 00:31

5 Eklenti(ler)
Kendi çıkan en vefalılar:). Aynısafa, kadife, akşam sefası. Her yıl çoğalıp artarak her yerden çıkmak istiyorlar. Kaldırımda bahçede yüzlerce. Yüzlercesini söküp atmak zorunda kaldım.:(

Eklenti 559278

Eklenti 559279

Eklenti 559280

Eklenti 559281

Eklenti 559282

aleydi 15-06-2015 00:35

1 Eklenti(ler)
Bu fotoğraftaki çiçekleri bilen çıkar mı arkadaşlar. Ne ektiğimi unuttum. Daha çok var, bu durumda olan :o

Eklenti 559283

celalim01 15-06-2015 23:16

Bende bilemedim ne olduğunu. Akşam sefası aşırı yayılıyor.Bıraksak başka çiçeğe yaşam hakkı tanımayacak.

aleydi 15-06-2015 23:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1387928)
Bende bilemedim ne olduğunu. Akşam sefası aşırı yayılıyor.Bıraksak başka çiçeğe yaşam hakkı tanımayacak.

Süpriz olacak hocam bize:). Ektiğim tohumlara bir daha bakayım. Küpeli ekmiştim acaba olabilir mi. Yurt dışından gelmişti tohumlar. Karıştırıp başka bir bitki göndermesinler:)

Akşam sefasıyla kadife çiçeği çok yayılıyor gerçekten. Koparıp atmak zorunda kalıyorum üzülerek.Dediğiniz gibi diğer bitkilere yaşam hakkı tanımıyorlar. Saygılar, selamlar

Milla 16-06-2015 08:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1387665)
Bu fotoğraftaki çiçekleri bilen çıkar mı arkadaşlar. Ne ektiğimi unuttum. Daha çok var, bu durumda olan :o

Eklenti 559283

Sevgili aleydi,
Ben narenciye filizlerine benzettim. Acaba portakal, limon, mandalina ya da benzeri bir şeyin çekirdeklerini ekmiş olabilir misin?

aleydi 16-06-2015 08:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1387998)
Sevgili aleydi,
Ben narenciye filizlerine benzettim. Acaba portakal, limon, mandalina ya da benzeri bir şeyin çekirdeklerini ekmiş olabilir misin?

Sevgili Milla , o tür bir şey ekmedim. Kiraz, vişne, kayısı yediğimde çekirdeklerini bahçeye saçıyorum:). Hatta mink bir kayısı fidesi olmuş geçen gün bahçede:). Hiç narenciye türü denemedim. Saksıya da ekmedim. Eğer büyüyüp gelişirlerse süpriz olacak:). Bir kaç saksı daha var o durumda. Onları da eklerim yakında sevgiler.

Milla 16-06-2015 09:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1388008)
Sevgili Milla , o tür bir şey ekmedim. Kiraz, vişne, kayısı yediğimde çekirdeklerini bahçeye saçıyorum:). Hatta mink bir kayısı fidesi olmuş geçen gün bahçede:). Hiç narenciye türü denemedim. Saksıya da ekmedim. Eğer büyüyüp gelişirlerse süpriz olacak:). Bir kaç saksı daha var o durumda. Onları da eklerim yakında sevgiler.

Ben de merak ettim şimdi :)

münevver48 16-06-2015 14:14

sevgili aleydi, ben görmeyeli ne güzel olmuş. güllerin çok güzel. kaya bahçen harika canım.kendi çıkan çiçekleri daha çok seviyorum birde haberin olmadan sürpriz çiçek açarsa değmeyin keyfime. birde şu fideler acaba diyorum alev çiçeği floks (fhlox) olabilir mi? bazılarının yaprak formları çok benziyor. karışık da olabilir. aslında bende merak ettim sevgili milla gibi. hadi güzel bir çiçek fidanıdır diyelim. alev çiçeği de çok güzel çiçektir. olmasını isterim üstelik renk yelpazesi de oldukça zengin .bahçene de yakışacaktır sevgili arkadaşım. sevgilerimle.

aleydi 16-06-2015 15:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1388126)
sevgili aleydi, ben görmeyeli ne güzel olmuş. güllerin çok güzel. kaya bahçen harika canım.kendi çıkan çiçekleri daha çok seviyorum birde haberin olmadan sürpriz çiçek açarsa değmeyin keyfime. birde şu fideler acaba diyorum alev çiçeği floks (fhlox) olabilir mi? bazılarının yaprak formları çok benziyor. karışık da olabilir. aslında bende merak ettim sevgili milla gibi. hadi güzel bir çiçek fidanıdır diyelim. alev çiçeği de çok güzel çiçektir. olmasını isterim üstelik renk yelpazesi de oldukça zengin .bahçene de yakışacaktır sevgili arkadaşım. sevgilerimle.

Arkadaşım özlettin kendini. Evet bahçem bu aralar güzel. Güllerin maşallahı var bu sene. Açmayanlarıda açtı. Gece yüklemeye çalışırım. Çok fotoğraf çektim. Senin o güzel bahçeni ve yorumlarını özledik.

Söylediğin bitkiye benzer bir şeyler ekmişim. Aromatik bitkilerde ekmiştim. Gerçi yaprak yapısı benzemiyor. Diğer merak ettiğim çiçek açtı. Onu da yüklerim gece umarım:). Çiçeklerin hepsi açsa , harika olacak sevgili Münevver48:). Aslanağızları yeniden tomurcuklanmış. Yıldız çiçekleri tomurcukta, onlarca tür var açmayı büyümeyi bekleyen:). Bir 15 gün daha bekliyecem galiba.Çok heyecanlı, ne renk nasıl açacaklarını beklemek.

aleydi 16-06-2015 19:50

5 Eklenti(ler)
Sevgili Tilki Mete küpelileri nihayet ekleyebildim:). Büyük tomurcuklu olan biraz susuz kalmıştı. Baya budadım canlansın diye , umudum yok:(. Bir tanesi beyaz katlı diye aldım. Sanırım diğerinide öyle vermiş. Kırmızı olanın içi mor. Bakalım bu hafta yine uğrarım belki. Tomurcukları belli olan olursa alırım bir kaç tane daha:).Küpelilerle iletişim kuramadık bir türlü. Şuana kadar tomurcuklu aldıklarımı bile açtıramadım.:(

Eklenti 559688

Eklenti 559689

Eklenti 559690

Eklenti 559691

Eklenti 559692

aleydi 16-06-2015 20:00

2 Eklenti(ler)
Sevgili Neşecan'ın yer açelyası olabilir dediği güzel açtı. Bir kısmını ön bahçeye şaşırtmıştım onlarda açmış:). Yaşasın çiçeklerim bir bir açıyor:). Yağmurun bereketi. Her yer yemyeşil oldu:).

Eklenti 559693

Eklenti 559694

aleydi 16-06-2015 21:19

5 Eklenti(ler)
Sukulentlerim, büyüdüler ve çiçek açmaya başladılar. Sevgili Sudenur ve Sdurul ablacım bana sukulent sevgisini aşıladıkları için teşekkür ederim. Kum dökmesem daha mı iyiymiş. Sn Cemonun kumlar içindeki sukulent ve kaktüslerini görünce bende saksılara kum döktüm. Hata mı ettim acaba?

Eklenti 559697

Eklenti 559698

Eklenti 559699

Eklenti 559700

Eklenti 559701

aleydi 16-06-2015 21:23

4 Eklenti(ler)
Tekerlektekiler hariç

Eklenti 559702

Eklenti 559703

Eklenti 559704

Eklenti 559705

aleydi 16-06-2015 21:26

1 Eklenti(ler)
Sayın Kasap94 gelen kış sümbülüm. Yerini ve yağmurları pek sevdi. İlk önce göbeğe ekmiştim. Güneşi çok sevmediğini görünce güllerin arasında gölge bir yere aldım. Adı üstünde kış sümbülü :9.

Eklenti 559706

aleydi 16-06-2015 21:55

5 Eklenti(ler)
Bu yıl güller öyle çoşkulu açtı. Bazıları hasta oldu, kışın karda kırıldı. Kalanlar çok güzeller . Fotoğraflara yansımayan renk ve koku güzelliği hakim bahçeye.

Eklenti 559714

Eklenti 559715

Eklenti 559717
İki güzele üçüncü güzel eklendi

Eklenti 559717

Eklenti 559718

akçabardak 16-06-2015 22:40

Sevgili aleydi bahçeniz gerçekten çok coşkulu olmuş, güller çok güzel açmışlar, bakıyorum sukulent hastalığı size de bulaşmış, devamı da gelir artık.
Sevgili aleydi 584. mesajın ilk fotoğrafta ki bitki kış sümbülü değil, kış ortancasıdır ben böyle düzeltiyorum ama umarım bana gücenmiyorsunuzdur. Sevgiler.

aleydi 16-06-2015 23:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1388291)
Sevgili aleydi bahçeniz gerçekten çok coşkulu olmuş, güller çok güzel açmışlar, bakıyorum sukulent hastalığı size de bulaşmış, devamı da gelir artık.
Sevgili aleydi 584. mesajın ilk fotoğrafta ki bitki kış sümbülü değil, kış ortancasıdır ben böyle düzeltiyorum ama umarım bana gücenmiyorsunuzdur. Sevgiler.

Yağmurlar yaradı. Bahçe yemyeşil. Güller bir daldaüçer beşer açmakta maşallah. Daha açmayan bir kaç gülüm var. Yinede geneli açtılar. Bahçenin en güzel hali. Gerçi çiçekler açtıklarında da merak ediyorum. Daha onlar açamadılar.

Sevgili Akçabardak gücenmek olur mu. Çok teşekkür ederim. Kış sümbülü de nereden çıktıysa:). Hem benim büyüğüm, hemde benden tecrübelisiniz. Her zaman, her konuda, fikir ve önerilerinize, uyarılarınıza açığım.

Sukulentleri sevgili Sudenur sayesinde tanıdım. Sdurul ablacım tarafından daha çok benimsedim. Bu sene için artık, çiçek yok:). Gelecek yıl arttırmak isterim, özellikle soğuklara dayanıklı türleri. Renk değişimlerini,çiçek açmalarını çok sevdim.Sevgiler.

Tilki Mete 16-06-2015 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1388237)
Sevgili Tilki Mete küpelileri nihayet ekleyebildim:). Büyük tomurcuklu olan biraz susuz kalmıştı. Baya budadım canlansın diye , umudum yok:(. Bir tanesi

Dedim ama dimi :( , sağlık olsun saksılar küçük sanki, toprağıda yenileseniz iyi olur :D beyazlara güvenmiyorum hemen değişiyor birkaç güne kadar tomurcuk bembeyazdı sonradan pembeleşiyorlar :D benimkiler yavaş yavaş kötüleşmeye başladılar havalar ısındı ya :/ :/ sizinkileri takip edicem artık gözüm küpelilerin üzerinde :D

aleydi 16-06-2015 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete (Mesaj 1388296)
Dedim ama dimi :( , sağlık olsun saksılar küçük sanki, toprağıda yenileseniz iyi olur :D beyazlara güvenmiyorum hemen değişiyor birkaç güne kadar tomurcuk bembeyazdı sonradan pembeleşiyorlar :D benimkiler yavaş yavaş kötüleşmeye başladılar havalar ısındı ya :/ :/ sizinkileri takip edicem artık gözüm küpelilerin üzerinde :D

Didin didin emme olmadı işte:D. Küpelilerle başım belada. Nasıl bakıyorsun bunlara sen. Bir türlü çiçek açmıyorlar. O solmuş olanı biraz daha budasam mı?

Tilki Mete 16-06-2015 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1388297)
Didin didin emme olmadı işte:D. Küpelilerle başım belada. Nasıl bakıyorsun bunlara sen. Bir türlü çiçek açmıyorlar. O solmuş olanı biraz daha budasam mı?

http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...9b617f3108.jpg

( Eğer büyük olduysa alıntı yapmayın:D )

Bişi yapmıyorum ki sadece suyunu eksik etmiyorum hergün kontrol ediyorum genelde de az az da olsa hergün su döküyorum :D sıcak çok oldumu işte yüzünü asıyor eskiden perdenin arkasında oluyordu şimdi balkona perde asmıyoruz mecburen gördüğümde yere alıyorum duvarın gölgesine ama sizin bahceniz var:D benin balkon gibi günün çoğu zamanını güneş alarak geçirmiyen bir köşesi vardırhe işte orada çok iyi yetişir :D he ben birde çiçeklerime düzenli besin veriyordum geçen sene bu sene hiç vermedim ama küpeli besini çok seviyor bir sürü tomurcuk yapıyor kolay kolay: )

Sağlam yere kadar budaya bilirsin budama zarar vermiyor ben beğenmediğim dalları bile kırıyorum :D

aleydi 17-06-2015 14:07

Benimki de bu renk açmış. Uğurlu geldi galiba sevgili mete. İlk defa bir küpelim açmış oldu. Bugün yine gidiyim almaya dedim. Sonra nereye ekeceksin, yeter diye kızdım kendime.Bir de kışın onlara evde yer bulmak mesele.

Sen resimleri niye küçültemiyorsun. Daha önce uyarı almıştım Sn Malina'dan, farklı bir uygulama göstermişti oğlum, meğer site içinde ki duruma göre yükleme yapmak gerekiyormuş:).Benden kaynaklı değil bu durum:).Siz gençler bizden iyi bilirsiniz de:). Tarif etmemi istermisin. Kullandığın programla mı alakalı.Teşekkür ederim bilgi için.

aleydi 17-06-2015 15:22

5 Eklenti(ler)
Dün 5 km yol gidip sizler için bunları görüntülemek istedim. Yolda gelirken görmüştüm bu hazeranları. Akşam saat 7 de. Elimde fotoğraf makinası, hava zaten kapalı, Koşturuyorum. Koşa koşa fotoğrafladım. Biraz da aceleye geldi. Bir ksmını söküp eve getirdim. Ertesi yıl belki tohumları dökülür açar. Galiba, yabani hazeran, yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar. Diğerlerinin isimlerini bilmiyorum.

Eklenti 559863

Eklenti 559864

Eklenti 559865

Eklenti 559866

aleydi 17-06-2015 15:27

5 Eklenti(ler)
Kır çiçekleri devam.

Eklenti 559871

Eklenti 559872

Eklenti 559873

Eklenti 559874

Eklenti 559875

aleydi 17-06-2015 15:32

1 Eklenti(ler)
Topladığım taşlarla yaptığım bir köşe. Taşların bir kısmını satın almıştım. Oysa etrafta çok güzel taşlar varmış. Biraz daha düzenleme istiyor. Etrafına yapı marketlerden, ağaç alıp yaosam mı diye düşünüyorum. Daha güzel saksı veya toprak kaplarla, biraz daha güzelleşebilir. Ortasına da zinniaları mı diksem diye düşündüm. Önerilere açığım:)

Eklenti 559876

glcn06 17-06-2015 15:37

bende küpeye bakamıyorum sanırım. aldığımda kocaman bir saksı idi şimdi yarısı kurudu resmen. sıcağı ve güneşi sevmiyorlar. bende güneş almayan kuzey bir yere çıkardım havalar ısınınca şimdi biraz biraz. çiçeklendi. birde aldığım seraya sordum. benim küpelim hiç büyümüyor diye budanması gerekiyor gelişmesi için dedi.

münevver48 17-06-2015 16:50

:)sevgili aleydi, küpe çiçekleri biraz nazlı, benimkiler bu yıl üçüncü yılın içinde bakalım bu yaz nasıl geçecek. kuru havayı sıcağı direk güneşi hiç sevmiyorlar.bizim buralar yaz aylarında malum kavurucu sıcaklar çok oluyor. bende bu kavurucu sıcaklardan korumak için bir sininin içine çakıl taçları koydum ve taşları örtecek kadar su dolduruyorum. böylece onlara nemli bir ortam yaramış oluyorum. fakat sizin oralar bize göre çok serindir. baksanıza daha kırlar bile yemyeşil çiçek dolu.bu arada kır çiçeklerine ve hazeranlar harika açmışlar. küpe çiçeklerinden söz ediyorduk.ben topraklarına bahane buluyorum. hazır aldığımız çiçeklerin çoğu torf da dikiliyor. torf susuz kalınca bir daha içine su işlemiyor. çok fazla verirsen de kökü çürüyor. en güzeli kendimiz toprak hazırlamamız gerekiyor.iyi bir yanmış çiftlik gübresi ve bahçe toprağını karıştırıp kullanabilirsin.eğer yakınında orman veya ağaçlık bir alan varsa oradan topladığım orman gübresi özellikle çam ağaçlarının altından alacağın toprak da küpeliler daha mutlu çiçek açacaklardır.inanmazsınız ama bazen iyice yanmış çiftlik (2,3)yıllık hiç bir şey koymadan direk çiçeklerimi dikiyorum. hiç sorun olmuyor. sevgiler.

Tilki Mete 17-06-2015 19:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1388430)
Benimki de bu renk açmış. Uğurlu geldi galiba sevgili mete. İlk defa bir küpelim açmış oldu. Bugün yine gidiyim almaya dedim. Sonra nereye ekeceksin, yeter diye kızdım kendime.Bir de kışın onlara evde yer bulmak mesele.

Sen resimleri niye küçültemiyorsun. Daha önce uyarı almıştım Sn Malina'dan, farklı bir uygulama göstermişti oğlum, meğer site içinde ki duruma göre yükleme yapmak gerekiyormuş.Benden kaynaklı değil bu durum.Siz gençler bizden iyi bilirsiniz de Tarif etmemi istermisin. Kullandığın programla mı alakalı.Teşekkür ederim bilgi için.

Tarifi özelden alayım : ) sn malina görmesin kaç kere uyarı attın en sonunda uzaklaştırılıcam yine bu sefer dönüşü olmuycak :D valla her şeyi biliyoz da siteye yüklerken katlediyorum :D

Hiç demiyonuz resmi niye yükledin resmi yüklemiş yazısını yazmamışım :D işte bu tomurcuğun açmasını 1 hafta bekledim birini elimle kendim açtım hatta:o:p biraz yavaş bunlar ya dasorun toprağımda yeterince besin olmamasında :D gübre uygulaması yaptım bakalım değişim olucakmı:confused:

Tilki Mete 17-06-2015 19:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi glcn06 (Mesaj 1388457)
bende küpeye bakamıyorum sanırım. aldığımda kocaman bir saksı idi şimdi yarısı kurudu resmen. sıcağı ve güneşi sevmiyorlar. bende güneş almayan kuzey bir yere çıkardım havalar ısınınca şimdi biraz biraz. çiçeklendi. birde aldığım seraya sordum. benim küpelim hiç büyümüyor diye budanması gerekiyor gelişmesi için dedi.

Neden bakamıycakmışsız:confused:
Biraz sabır büyüyecektir:D budama yapmayın ama uç alarak yanına yeni küpeliler ekebilirsiniz uzayınca çirkin oluyorlar uç almak geçikmeden güzel bir işlem suyunu toprağını ayarlayın olucak olucak :D:eek:

aleydi 17-06-2015 20:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi glcn06 (Mesaj 1388457)

Bakalım bugün bir tanesi çiçek açtı. Umarım diğerleri de açarlar. Bu çiçeği çok seviyorum sn glcn06 lakin nazlı biraz. Şimdilik hava çok güneşli değil. Bundan sonra daha dikkat ederim. Küpeliler de budamayı bende çözemedim. Çiçeklenmeden önce çimdiklemek gerekiyormuş galiba. Benim aldıklarım hep tomurcukluydu. Susuz kalmayı da sevmiyorlar.Çiçeklerinde huyu suyu var:). Onu öğrenmek lazım:). Görüşmek üzere sevgiler.

aleydi 17-06-2015 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1388481)
:)sevgili aleydi, küpe çiçekleri biraz nazlı, benimkiler bu yıl üçüncü yılın içinde bakalım bu yaz nasıl geçecek. kuru havayı sıcağı direk güneşi hiç sevmiyorlar.bizim buralar yaz aylarında malum kavurucu sıcaklar çok oluyor. bende bu kavurucu sıcaklardan korumak için bir sininin içine çakıl taçları koydum ve taşları örtecek kadar su dolduruyorum. böylece onlara nemli bir ortam yaramış oluyorum. fakat sizin oralar bize göre çok serindir. baksanıza daha kırlar bile yemyeşil çiçek dolu.bu arada kır çiçeklerine ve hazeranlar harika açmışlar. küpe çiçeklerinden söz ediyorduk.ben topraklarına bahane buluyorum. hazır aldığımız çiçeklerin çoğu torf da dikiliyor. torf susuz kalınca bir daha içine su işlemiyor. çok fazla verirsen de kökü çürüyor. en güzeli kendimiz toprak hazırlamamız gerekiyor.iyi bir yanmış çiftlik gübresi ve bahçe toprağını karıştırıp kullanabilirsin.eğer yakınında orman veya ağaçlık bir alan varsa oradan topladığım orman gübresi özellikle çam ağaçlarının altından alacağın toprak da küpeliler daha mutlu çiçek açacaklardır.inanmazsınız ama bazen iyice yanmış çiftlik (2,3)yıllık hiç bir şey koymadan direk çiçeklerimi dikiyorum. hiç sorun olmuyor. sevgiler.

Bende katılıyorum sana. Özellikle bizim aldığımız çiftlik gübreleri, zaten toprak karışmış durumda. O yüzden toprağa bile gerek kalmaya bilir. Artık daha dikkatli olacam. Dediğin gibi, baya narinler. Bir günde solup gidiyorlar. Bir tanesini zor kurtardım.Biri öldü. Bu sonuncudanda çok ümitli değilim. Bugün açan için de çok mutluyum ******:).Olmazsa yeni saksı alıp verandaya asayım. Çatıdan, sadece sabah güneşi alır.

Hazeranlar harika getirip diktim. Kır çiçeklerini yaşatmak zor. Olmazsa 10_15 gün sonra gidip oradaki üst topraktan almak lazım tohumlar karışmıştır:). Bir daha ki sefere toprağı, diğer otları inceleyim biraz. Bütün yabani otları bahçeye taşımayım:).Hiç işim yok, duramıyorum:).Sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025