agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

aleydi 11-04-2015 10:15

5 Eklenti(ler)
Menekşeler çıldırdı :)

Eklenti 546091

Eklenti 546092

Eklenti 546093

Eklenti 546094

Eklenti 546095

akçabardak 11-04-2015 10:27

Maşallah, çok güzeller.

Milla 11-04-2015 10:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1369990)
Kalanchoe yi ilk defa yetiştiriyorum . Çok güzel çiçeklendi :)

Eklenti 546090

Sevgili aleydi,
Sizin bu çiçeğinizde yaprak hiç yok bence :)) Maşallah ne kadar güzel çiçeklenmiş.

aleydi 11-04-2015 10:50

Sevgili Akçabardak , Sevgili Milla çok teşekkür ederim . Gerçekten öyle yapraklar gözükmüyor çiçekten :)

Laleci_03 11-04-2015 11:38

[QUOTE=aleydi;1369992]Menekşeler çıldırdı :)

Maşallah Aleydi ablacım, bu menekşelere nasıl bakıyorsun ya? Bende 2 tane var birisi tek çiçek açıp soluyor diğeri hiç açmıyor :( Moralim bozuluyor sonra :D

aleydi 11-04-2015 11:55

[QUOTE=Laleci_03;1370009]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1369992)
Menekşeler çıldırdı :)

Maşallah Aleydi ablacım, bu menekşelere nasıl bakıyorsun ya? Bende 2 tane var birisi tek çiçek açıp soluyor diğeri hiç açmıyor :( Moralim bozuluyor sonra :D

Niyahet yazdın Laleci :D Beğenip beğenip yazmıyorsun :D . Şaka bir yana .Pencere kenarında tutuyorum . Öğlen üzeri **** öğleden sonra güneş alan . Az ve sık suluyorum . İki güne bir toprağı ıslatacak kadar . Yaklaşık 15 günde bir sıvı gübre veriyorum .

Seninkiler uzun süredir aynı toprakta ve çok yapraklıysa . Onlardan bir kaç yaprak koparıp ,ister suda filizlendir ,istersen hemen dik . Çok kolay çoğalıyorlar .Benim bunlar yapraktan çoğalttıklarım .

Bende bir tane vardı hiç çiçek açmayan . Geçen gün saksıyı değiştiriyim dedim . Onlarca kök oluşmuş . Saksıya sığmaz duruma gelmiş . Kökleri ayırıp yeniden ektim .Seninde kökler çoğalmış beslenemiyor olmuş olabilir .

Laleci_03 11-04-2015 12:03

Yazmamış mıyım ya?
Gerçekten de yazmamışım kusura bakma Aleydi ablacım :rolleyes: Tüh yazıklar olsun bana!:D

Ben de dediğin gibi bakıyorum aynen ama kök olayını düşünmemiştim, bir bakmak lazım ablacım sağ ol ;)

münevver48 11-04-2015 12:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1369992)

:) sevgili aleydi, bende menekşeleri görünce çıldırdım.çok güzel açmışlar.çok sevindim.dışarısı kar içerisi bahar kalonşonda çıldırmış ne yaptın bu çiçeklere de böyle çıldırdı;) inşallah daha fazla çiçeklerin açtığını görürsün. sevgiler:):):).

aleydi 11-04-2015 12:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1370018)

:) sevgili aleydi, bende menekşeleri görünce çıldırdım.çok güzel açmışlar.çok sevindim.dışarısı kar içerisi bahar kalonşonda çıldırmış ne yaptın bu çiçeklere de böyle çıldırdı;) inşallah daha fazla çiçeklerin açtığını görürsün. sevgiler:):):).

Sevgimi veriyorum sevgili Münevver48 :) Senin çiçeklerinin yanında lafı bile olmaz .Yerlerini sevdiler galiba :) . Bende dün senin bahçeni baştan sona bir daha dolaştım .Yaseminin kokusunu içime çektim . Sellukaya yine bayıldım . Fırça çalısına bitiyorum zaten .Mor salkım , bengovil , filbahri vb . Maşallah hepsine , şimdi yeniden çoşacaklar ne güzel , yeni görüntülerle görüceğiz hepsini .sevgiler

aleydi 11-04-2015 12:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1370015)
Yazmamış mıyım ya?
Gerçekten de yazmamışım kusura bakma Aleydi ablacım :rolleyes: Tüh yazıklar olsun bana!:D

Ben de dediğin gibi bakıyorum aynen ama kök olayını düşünmemiştim, bir bakmak lazım ablacım sağ ol ;)

Deme öyle , kıyamam :o

münevver48 11-04-2015 13:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1370023)
Sevgimi veriyorum sevgili Münevver48 :) Senin çiçeklerinin yanında lafı bile olmaz .Yerlerini sevdiler galiba :) . Bende dün senin bahçeni baştan sona bir daha dolaştım .Yaseminin kokusunu içime çektim . Sellukaya yine bayıldım . Fırça çalısına bitiyorum zaten .Mor salkım , bengovil , filbahri vb . Maşallah hepsine , şimdi yeniden çoşacaklar ne güzel , yeni görüntülerle görüceğiz hepsini .sevgiler

:)sevgili aleydi,iyi ki bu sevgiyi parayla almıyoruz.yoksa vay halimize hangi birisine para yetirebilirdik:D öyle değil mi nasıl olsa kaynağı biziz bol bol ver gitsin.
teşekkür ederim canım beğenilerin için. sizin de bu sene bahçeniz çok güzel olacak.erica nasıl çiçekleri açıyor mu? ah keşke fırça çalısı sizin oraya uyum sağlasa gerçekten çok güzel bir çalı iyi ki dikmişim dediğim çiçeklerimden. sizde üzmeyin kendinizi sizin bahçeniz içinde soğuğa dayanıklı çiçekler buluruz. clamatis gibi yeter ki isteyin gerisi olur.siz bulamasanız bile o sizi arar bulur;).sevgiler.

B e t ü l 11-04-2015 14:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1369990)
Kalanchoe yi ilk defa yetiştiriyorum . Çok güzel çiçeklendi :)

Eklenti 546090

Kendini Mart sanan nisanı bir nebze de unutturmak sizi mutlu etmek için açmış bence ...Maşallah diyelim

aleydi 11-04-2015 18:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1370036)

:)sevgili aleydi,iyi ki bu sevgiyi parayla almıyoruz.yoksa vay halimize hangi birisine para yetirebilirdik:D öyle değil mi nasıl olsa kaynağı biziz bol bol ver gitsin.
teşekkür ederim canım beğenilerin için. sizin de bu sene bahçeniz çok güzel olacak.erica nasıl çiçekleri açıyor mu? ah keşke fırça çalısı sizin oraya uyum sağlasa gerçekten çok güzel bir çalı iyi ki dikmişim dediğim çiçeklerimden. sizde üzmeyin kendinizi sizin bahçeniz içinde soğuğa dayanıklı çiçekler buluruz. clamatis gibi yeter ki isteyin gerisi olur.siz bulamasanız bile o sizi arar bulur;).sevgiler.

:) Sevgiden güzel ve bol ne var ki dünyada. Kıymetini bilmiyorlar o başka :( .Herkes birbirini sevse dünya cennet olurdu . Savaşlar , kavgalar olmazdı . Neyse ki ağaçlar net ailesi olarak yüreği güzel , doğa sevgisi olan sizlerle tanıştım :) .

Fırça çalısını gelecek yıl deniyeceğim . Hepsini bul yıl yapmam zor .Büyük bir saksıya dikip kışın içeriye alabilirim . Çok güzel çünkü buna değer :) .

Erica minicik saksısında , birazcık üşümüş dışarıda .Kaya bahçesine dikilmeyi bekliyor . Bir kaç gün sonra ekerim artık . Kaya bahçesini oluşturmaya başladım sevgili Münevver48 ,yakında fotoğrafları eklerim . Sizlerinde fikrini almak istiyorum .sevgiler

aleydi 11-04-2015 18:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi B e t ü l (Mesaj 1370051)
Kendini Mart sanan nisanı bir nebze de unutturmak sizi mutlu etmek için açmış bence ...Maşallah diyelim

Kışın bahçe olmayınca evdekilerle avundum . Onlarda beni mutlu etti .Çok teşekkür ederim Sevgili B e t ü l .

YeniGine 11-04-2015 23:54

:) Maşallah maşallah sevgili aleydi, menekşeler gerçekten çıldırmış; ellerine, emeklerine sağlık...

aleydi 12-04-2015 00:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1370253)
:) Maşallah maşallah sevgili aleydi, menekşeler gerçekten çıldırmış; ellerine, emeklerine sağlık...

Teşekküederim Sevgili YeniGine çoştular bu soğuk havada yüzümü güldüren onlar oldu :p. sevgiler

aleydi 12-04-2015 10:43

1 Eklenti(ler)
Dün pazardan aldıklarım . Şakayık diyoruz biz . Geçen gün serada çalışan bayana sordum (mevsimlik )deyince vazgeçip almamıştım . Sonra okuduğumda mevsimlik olmadığını öğrendim . Dün pazarda görünce renklerine hayran oldum .Bugün kaya bahçesine dikilecekler .
Minyatür güllerden her yıl 4 tane alıp saksılara dikiyordum . Satıcı donlara dayanmaz dediği için de eve alıyordum . Geçen senekileri kaybettim . Bu senekilerde ölmüş . Sevgili Sudenur 'un bahçesinde Ankara da yaşayıp çoğaldıklarını görünce çok şaşırdım . Meğer esintisiz ev ortamında ölüyorlarmış . Bir tanesi aşılıydı bir dalı kırmızı bir dalı sarı açıyordu en çok onu kaybettiğime üzüldüm .Bu aldıklarımı kaya bahçesine dikmeyi düşünüyorum .Tomurcukları var . Satıcı kırmızı dedi bakalım ne renk açacaklar .

Diğerleride Bim de son kalan ganimetler :). 10 tane Bim dolaştım galiba . Baya tohum aldım . Soğanlılar hiç kalmamıştı . 2 tane teta a teta nergis bulabildim . Zaten 100 taneye yakın nergisim olmuştu . Bahçede ekecek yer bulamayınca ,habire çimi kaldırıyorum nereye varacak bu işin sonu bakalım :) .

Eklenti 546321

günebakan 12-04-2015 10:52

Sevgili Aleydi menekşeler gerçekten harika görünüyor özellikle minik pembe çiçekli olana bayıldım yeni aldığınız bitkilerinizi de güle güle büyütün:)

aleydi 12-04-2015 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1370339)
Sevgili Aleydi menekşeler gerçekten harika görünüyor özellikle minik pembe çiçekli olana bayıldım yeni aldığınız bitkilerinizi de güle güle büyütün:)

Çok teşekkür ederim sevgili günebakan . Menekşeler pembe olanlar aslında tek bir tür , yapraktan çoğaltınca farklı türler ortaya çıkıyor .Böylece bir sürü farklı çiçekmiş gibi görünüyorlar :) . Hemde süpriz oluyor çiçekler :).

münevver48 12-04-2015 20:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1370337)
Dün pazardan aldıklarım . Şakayık diyoruz biz . Geçen gün serada çalışan bayana sordum (mevsimlik )deyince vazgeçip almamıştım . Sonra okuduğumda mevsimlik olmadığını öğrendim . Dün pazarda görünce renklerine hayran oldum .Bugün kaya bahçesine dikilecekler .
Minyatür güllerden her yıl 4 tane alıp saksılara dikiyordum . Satıcı donlara dayanmaz dediği için de eve alıyordum . Geçen senekileri kaybettim . Bu senekilerde ölmüş . Sevgili Sudenur 'un bahçesinde Ankara da yaşayıp çoğaldıklarını görünce çok şaşırdım . Meğer esintisiz ev ortamında ölüyorlarmış . Bir tanesi aşılıydı bir dalı kırmızı bir dalı sarı açıyordu en çok onu kaybettiğime üzüldüm .Bu aldıklarımı kaya bahçesine dikmeyi düşünüyorum .Tomurcukları var . Satıcı kırmızı dedi bakalım ne renk açacaklar .

Diğerleride Bim de son kalan ganimetler :). 10 tane Bim dolaştım galiba . Baya tohum aldım . Soğanlılar hiç kalmamıştı . 2 tane teta a teta nergis bulabildim . Zaten 100 taneye yakın nergisim olmuştu . Bahçede ekecek yer bulamayınca ,habire çimi kaldırıyorum nereye varacak bu işin sonu bakalım :) .

Eklenti 546321

sevgili aleydi pazar ganimetlerini güle güle büyüt. bu gün pazarda bende çiçekçilerin başına bir uğradım pek iç açıcı çiçek göremedim. senin anlayacağın eli boş döndüm.az önce tansaşa uğradık menekşeler sardunya ve minyatür gül gördüm maalesef almadım. gülün her türünü bahçende rahatlıkla yetiştirebilirsin hem soğuklara hem sıcaklara dirençli bir çiçek bunun için bahçemde güle ağırlık verdim tabi insan bir tür ile yetinmiyor daha sonra çalılar sarmaşıklar derken artık sonrası geliyor.:)sevgiler

aleydi 12-04-2015 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1370426)

sevgili aleydi pazar ganimetlerini güle güle büyüt. bu gün pazarda bende çiçekçilerin başına bir uğradım pek iç açıcı çiçek göremedim. senin anlayacağın eli boş döndüm.az önce tansaşa uğradık menekşeler sardunya ve minyatür gül gördüm maalesef almadım. gülün her türünü bahçende rahatlıkla yetiştirebilirsin hem soğuklara hem sıcaklara dirençli bir çiçek bunun için bahçemde güle ağırlık verdim tabi insan bir tür ile yetinmiyor daha sonra çalılar sarmaşıklar derken artık sonrası geliyor.:)sevgiler

Farklı bir pazara gittim bu sefer Sevgili Münevver48 teşekkür ederim. Meğer bizim pazar bayağı pahalıymış :) . Bizim pazarda 10 tl olan minyatür gülü 5 tl ye aldım :), Herşey çok ucuzdu . 20 Yıl sonra pazarımı değiştiriyorum :).

40 a yakın gül var bahçede 4_5 tanesi kardan zarar görmüş kırılmış , ölenler olmuş . Onların yerine yenisini alacağım . Sarmaşık güllerde var , en son aldığım iki tanesinin rengini göremedim çiçekleri yoktu . Merakla bekliyorum ne renk açacaklarını .

Bende az önce migrosa uğradım . İndirim yapmışlar çiçeklerde . Yine de tuttum kendimi :). O kadar çok fide şaşırttım ki bugün yarısı bile yaşasa , ne ekecek yer var ne saksı :) .

Güller en dayanıklı tür . Senin sarmaşık gülün muhteşem zaten , maşallah . Sarmaşıklar hepsi çok güzel . Yakında o güzellikler açacak bizde seyredicez . Emeğine sağlık .

YeniGine 12-04-2015 23:39

Sevgili aleydi yeni çiçeklerine maşallah çok güzeller. :D 'Habire çimi kaldırıyorum, nereye varacak bu işin sonu bakalım.' Bu işin sonu belli ki, bahçede çim kalmayacak...

aleydi 13-04-2015 00:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1370473)
Sevgili aleydi yeni çiçeklerine maşallah çok güzeller. :D 'Habire çimi kaldırıyorum, nereye varacak bu işin sonu bakalım.' Bu işin sonu belli ki, bahçede çim kalmayacak...

Öyle gerçekten de sevgili YeniGine . Bu çiçek alımları , tohumlarda yetişirse çimi tamamen kaldıracağız galiba :) . Aslında bayılıyorum düzensiz , rastgele çiçeklerin açtığı , doğal görünümlü bahçelere . Biraz böyle idare edelim , sonra değiştiririz artık :) . Sevgiler .

aleydi 13-04-2015 07:25

5 Eklenti(ler)
Dün kaya bahçesini oluşturmaya başladık , biraz biraz :) . 200 e yakın fide şaşırttım . Akşama kadar uğraştık , değdi yorgunluğa :). Henüz toprağı hazır değil kaya bahçesinin . Kırağıdan korktuğum için , bir kaç lavanta dışındakileri ekmedim . Bir hafta daha beklemek istiyorum . Kayaların arasına alisyum ekiceğim . Sizlerinde fikir ve önerilerinizi bekliyorum bu konuda :)

Eklenti 546437 .

Eklenti 546438

Eklenti 546439

Eklenti 546440

Eklenti 546441

akçabardak 13-04-2015 10:53

Hayırlı olsun kaya bahçeniz sevgili aleydi, çiçekler dikilince çok güzel bir görüntü oluşacak. Kaya bahçesini ben de çok seviyorum ama benim bahçem çok küçük olduğu için sizlerin kilerle kendimi avutacağım.

aleydi 13-04-2015 11:39

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1370521)
Hayırlı olsun kaya bahçeniz sevgili aleydi, çiçekler dikilince çok güzel bir görüntü oluşacak. Kaya bahçesini ben de çok seviyorum ama benim bahçem çok küçük olduğu için sizlerin kilerle kendimi avutacağım.

Sevgili Akçabardak teşekkür ederim umarım güzel bir görüntü oluşur . Bende küçük bahçe daha şanslısın . O güzel parlak taşları kullanarak küçük ve güzel bir görüntü oluşturabilirsin . Ufak bir şelale , altında çok büyük olmayan bir kaya görünümü ,etrafta çiçekler .
Kaya bahçesi dışında da güzel şeyler var .Bu örnekleri hemen alel acele buldum . Tahta olan tarhları betondan yapıp üzerlirini renkli taşlarla süsleyebilirsin .Tel örgü içindeki taş larda hoş görüntü oluşturmuş .Benim bahçeden sonra seninkine el atalım hep beraber :) . Sen iste yeterki ne güzellikler çıkar ortaya .

Eklenti 546469

Eklenti 546470

münevver48 13-04-2015 12:21

:)sevgili aleydi, hadi bakalım kaya bahçeniz hayırlı olsun. bu haliyle bile çok güzel görünüyor. sevgiler:)

aleydi 13-04-2015 12:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1370538)
:)sevgili aleydi, hadi bakalım kaya bahçeniz hayırlı olsun. bu haliyle bile çok güzel görünüyor. sevgiler:)

Sevgili Münevver48 desteğin için teşekkür ederim .Şuanda çok sade , çiçeklerden sonra biraz renklenir :) Kenar taşları çok istediğim gibi olmadı . Zamanla onlarda değişir güzel bir görüntüye kavuşur umarım . Sevgiler

Laleci_03 13-04-2015 12:53

Aleydi ablacım kaya bahçen hayırlı olsun. Bitmiş halini çok merak ettim şimdi :D Neyse ben de balkona yapayım büyük bir kaya bahçesi :p

aleydi 13-04-2015 13:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1370547)
Aleydi ablacım kaya bahçen hayırlı olsun. Bitmiş halini çok merak ettim şimdi :D Neyse ben de balkona yapayım büyük bir kaya bahçesi :p

Teşekkür ederim .Sen bu bitki sevgisiyle her şeyi yaparsın :) .
Benim oğlumda 16 yaşında . Bahçeye çıkaramıyoruz , bırak bitkilerle uğraşmayı :(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025