![]() |
5 Eklenti(ler)
|
Maşallah, çok güzeller.
|
Alıntı:
Sizin bu çiçeğinizde yaprak hiç yok bence :)) Maşallah ne kadar güzel çiçeklenmiş. |
Sevgili Akçabardak , Sevgili Milla çok teşekkür ederim . Gerçekten öyle yapraklar gözükmüyor çiçekten :)
|
[QUOTE=aleydi;1369992]Menekşeler çıldırdı :)
Maşallah Aleydi ablacım, bu menekşelere nasıl bakıyorsun ya? Bende 2 tane var birisi tek çiçek açıp soluyor diğeri hiç açmıyor :( Moralim bozuluyor sonra :D |
[QUOTE=Laleci_03;1370009]
Alıntı:
Seninkiler uzun süredir aynı toprakta ve çok yapraklıysa . Onlardan bir kaç yaprak koparıp ,ister suda filizlendir ,istersen hemen dik . Çok kolay çoğalıyorlar .Benim bunlar yapraktan çoğalttıklarım . Bende bir tane vardı hiç çiçek açmayan . Geçen gün saksıyı değiştiriyim dedim . Onlarca kök oluşmuş . Saksıya sığmaz duruma gelmiş . Kökleri ayırıp yeniden ektim .Seninde kökler çoğalmış beslenemiyor olmuş olabilir . |
Yazmamış mıyım ya?
Gerçekten de yazmamışım kusura bakma Aleydi ablacım :rolleyes: Tüh yazıklar olsun bana!:D Ben de dediğin gibi bakıyorum aynen ama kök olayını düşünmemiştim, bir bakmak lazım ablacım sağ ol ;) |
Alıntı:
:) sevgili aleydi, bende menekşeleri görünce çıldırdım.çok güzel açmışlar.çok sevindim.dışarısı kar içerisi bahar kalonşonda çıldırmış ne yaptın bu çiçeklere de böyle çıldırdı;) inşallah daha fazla çiçeklerin açtığını görürsün. sevgiler:):):). |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
:)sevgili aleydi,iyi ki bu sevgiyi parayla almıyoruz.yoksa vay halimize hangi birisine para yetirebilirdik:D öyle değil mi nasıl olsa kaynağı biziz bol bol ver gitsin. teşekkür ederim canım beğenilerin için. sizin de bu sene bahçeniz çok güzel olacak.erica nasıl çiçekleri açıyor mu? ah keşke fırça çalısı sizin oraya uyum sağlasa gerçekten çok güzel bir çalı iyi ki dikmişim dediğim çiçeklerimden. sizde üzmeyin kendinizi sizin bahçeniz içinde soğuğa dayanıklı çiçekler buluruz. clamatis gibi yeter ki isteyin gerisi olur.siz bulamasanız bile o sizi arar bulur;).sevgiler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Fırça çalısını gelecek yıl deniyeceğim . Hepsini bul yıl yapmam zor .Büyük bir saksıya dikip kışın içeriye alabilirim . Çok güzel çünkü buna değer :) . Erica minicik saksısında , birazcık üşümüş dışarıda .Kaya bahçesine dikilmeyi bekliyor . Bir kaç gün sonra ekerim artık . Kaya bahçesini oluşturmaya başladım sevgili Münevver48 ,yakında fotoğrafları eklerim . Sizlerinde fikrini almak istiyorum .sevgiler |
Alıntı:
|
:) Maşallah maşallah sevgili aleydi, menekşeler gerçekten çıldırmış; ellerine, emeklerine sağlık...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Dün pazardan aldıklarım . Şakayık diyoruz biz . Geçen gün serada çalışan bayana sordum (mevsimlik )deyince vazgeçip almamıştım . Sonra okuduğumda mevsimlik olmadığını öğrendim . Dün pazarda görünce renklerine hayran oldum .Bugün kaya bahçesine dikilecekler .
Minyatür güllerden her yıl 4 tane alıp saksılara dikiyordum . Satıcı donlara dayanmaz dediği için de eve alıyordum . Geçen senekileri kaybettim . Bu senekilerde ölmüş . Sevgili Sudenur 'un bahçesinde Ankara da yaşayıp çoğaldıklarını görünce çok şaşırdım . Meğer esintisiz ev ortamında ölüyorlarmış . Bir tanesi aşılıydı bir dalı kırmızı bir dalı sarı açıyordu en çok onu kaybettiğime üzüldüm .Bu aldıklarımı kaya bahçesine dikmeyi düşünüyorum .Tomurcukları var . Satıcı kırmızı dedi bakalım ne renk açacaklar . Diğerleride Bim de son kalan ganimetler :). 10 tane Bim dolaştım galiba . Baya tohum aldım . Soğanlılar hiç kalmamıştı . 2 tane teta a teta nergis bulabildim . Zaten 100 taneye yakın nergisim olmuştu . Bahçede ekecek yer bulamayınca ,habire çimi kaldırıyorum nereye varacak bu işin sonu bakalım :) . Eklenti 546321 |
Sevgili Aleydi menekşeler gerçekten harika görünüyor özellikle minik pembe çiçekli olana bayıldım yeni aldığınız bitkilerinizi de güle güle büyütün:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
sevgili aleydi pazar ganimetlerini güle güle büyüt. bu gün pazarda bende çiçekçilerin başına bir uğradım pek iç açıcı çiçek göremedim. senin anlayacağın eli boş döndüm.az önce tansaşa uğradık menekşeler sardunya ve minyatür gül gördüm maalesef almadım. gülün her türünü bahçende rahatlıkla yetiştirebilirsin hem soğuklara hem sıcaklara dirençli bir çiçek bunun için bahçemde güle ağırlık verdim tabi insan bir tür ile yetinmiyor daha sonra çalılar sarmaşıklar derken artık sonrası geliyor.:)sevgiler |
Alıntı:
40 a yakın gül var bahçede 4_5 tanesi kardan zarar görmüş kırılmış , ölenler olmuş . Onların yerine yenisini alacağım . Sarmaşık güllerde var , en son aldığım iki tanesinin rengini göremedim çiçekleri yoktu . Merakla bekliyorum ne renk açacaklarını . Bende az önce migrosa uğradım . İndirim yapmışlar çiçeklerde . Yine de tuttum kendimi :). O kadar çok fide şaşırttım ki bugün yarısı bile yaşasa , ne ekecek yer var ne saksı :) . Güller en dayanıklı tür . Senin sarmaşık gülün muhteşem zaten , maşallah . Sarmaşıklar hepsi çok güzel . Yakında o güzellikler açacak bizde seyredicez . Emeğine sağlık . |
Sevgili aleydi yeni çiçeklerine maşallah çok güzeller. :D 'Habire çimi kaldırıyorum, nereye varacak bu işin sonu bakalım.' Bu işin sonu belli ki, bahçede çim kalmayacak...
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Dün kaya bahçesini oluşturmaya başladık , biraz biraz :) . 200 e yakın fide şaşırttım . Akşama kadar uğraştık , değdi yorgunluğa :). Henüz toprağı hazır değil kaya bahçesinin . Kırağıdan korktuğum için , bir kaç lavanta dışındakileri ekmedim . Bir hafta daha beklemek istiyorum . Kayaların arasına alisyum ekiceğim . Sizlerinde fikir ve önerilerinizi bekliyorum bu konuda :)
Eklenti 546437 . Eklenti 546438 Eklenti 546439 Eklenti 546440 Eklenti 546441 |
Hayırlı olsun kaya bahçeniz sevgili aleydi, çiçekler dikilince çok güzel bir görüntü oluşacak. Kaya bahçesini ben de çok seviyorum ama benim bahçem çok küçük olduğu için sizlerin kilerle kendimi avutacağım.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Kaya bahçesi dışında da güzel şeyler var .Bu örnekleri hemen alel acele buldum . Tahta olan tarhları betondan yapıp üzerlirini renkli taşlarla süsleyebilirsin .Tel örgü içindeki taş larda hoş görüntü oluşturmuş .Benim bahçeden sonra seninkine el atalım hep beraber :) . Sen iste yeterki ne güzellikler çıkar ortaya . Eklenti 546469 Eklenti 546470 |
:)sevgili aleydi, hadi bakalım kaya bahçeniz hayırlı olsun. bu haliyle bile çok güzel görünüyor. sevgiler:)
|
Alıntı:
|
Aleydi ablacım kaya bahçen hayırlı olsun. Bitmiş halini çok merak ettim şimdi :D Neyse ben de balkona yapayım büyük bir kaya bahçesi :p
|
Alıntı:
Benim oğlumda 16 yaşında . Bahçeye çıkaramıyoruz , bırak bitkilerle uğraşmayı :( |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025