agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

akçabardak 26-04-2015 12:48

Kaya bahçesi çok güzel görünüyor sevgili aleydi, ellerinize emeklerinize sağlık, bitkiler geliştikçe çok daha gösterişli olacak.

aleydi 26-04-2015 14:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1373680)
Kaya bahçesi çok güzel görünüyor sevgili aleydi, ellerinize emeklerinize sağlık, bitkiler geliştikçe çok daha gösterişli olacak.

Son bulduğum kayalarla görüntü güzel oldu gerçekten . Şelale içinde heveslendim :). Bakalım , belki bu yıl değil ,gelecek yıl için olabilir :) . Güzel taşlar var yakınlarda . Ön duvar kenarlarına dizdim topladığım taşlardan .Daha bir güzel oldu .Şimdilik erengülleri ektim oraya .Tohumdan diktiklerim yetişmezse , yen çiçekler almak gerekecek :).

Bitkiler biraz küçük kaldı :). Büyürlerse daha güzel bir görüntü oluşacak umarım . Çoğu yayılıcı tür . Hayal gibi geliyordu . Bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim . Sevgili Akçabardak çok teşekkür ederim .

münevver48 26-04-2015 16:15

sevgili aleydi, kaya bahçen çok güzel olmuş. kaya seçimin de, diktiğin çiçekler büyüdükçe boşlukları doldurunca çok hoş görüntü oluşacak. ellerin dert görmesin arkadaşım. bende bu gün pazardan peru zakkumu, alav ağacı ,petunya, fesleğen aldım. henüz dikme fırsatım olmadı sevgiler.

aleydi 26-04-2015 16:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1373725)
sevgili aleydi, kaya bahçen çok güzel olmuş. kaya seçimin de, diktiğin çiçekler büyüdükçe boşlukları doldurunca çok hoş görüntü oluşacak. ellerin dert görmesin arkadaşım. bende bu gün pazardan peru zakkumu, alav ağacı ,petunya, fesleğen aldım. henüz dikme fırsatım olmadı sevgiler.

Evet sevgili Münevver48 bende sevdim teşekkür ederim . Dediğin gibi bitkiler büyüdüğünde daha güzel görünecek diye umuyorum .Zakkum bahçene çok yakışıyor .Alev ağacını ilk kez duyuyorum . Güle güle büyüt hepsini .sevgiler

aleydi 26-04-2015 22:54

3 Eklenti(ler)
Kenar taşları , ön bölüm soğanlılar . Arka bölüme çiçek ekilecek . Soğanlılar tek tek açıyor . Onlarca soğanlı dan 2_3 tanesi açtı . Umarım çürümediler :( .

Eklenti 548976

Eklenti 548977

glcn06 27-04-2015 09:56

umarım donmamışlardır sayın aleydi.
benim geçen seneden toprak altında kalan soğanlarım donmadan kışı çıkarmışlar ve açmaya başladılar. geçen sene diktiğimde laleler açmamıştı. bu sene açıyorlar.
saksıya lale ve sümbül dikmiştim onlarda hiç bir hareket yok:(

ben size kadife çiçeği, aynı sefa çiçeği, kosmos, yıldız, glayör, papatya ve akşam sefası öneririm o çiçek tarhları için. bizimki gibi soğuk yerlerde hiç sorunsuz büyüyorlar. ben kına çiçeğide ekmiştim geçen sene onlarda güzel oldu. tohumdan ekmiştim onuda öneririm.

aleydi 27-04-2015 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi glcn06 (Mesaj 1373878)
umarım donmamışlardır sayın aleydi.
benim geçen seneden toprak altında kalan soğanlarım donmadan kışı çıkarmışlar ve açmaya başladılar. geçen sene diktiğimde laleler açmamıştı. bu sene açıyorlar.
saksıya lale ve sümbül dikmiştim onlarda hiç bir hareket yok:(

ben size kadife çiçeği, aynı sefa çiçeği, kosmos, yıldız, glayör, papatya ve akşam sefası öneririm o çiçek tarhları için. bizimki gibi soğuk yerlerde hiç sorunsuz büyüyorlar. ben kına çiçeğide ekmiştim geçen sene onlarda güzel oldu. tohumdan ekmiştim onuda öneririm.

Lale ve gladyörler ,saksıya ektiklerim benimde çürüdü . Bir de ev ortamında nem çok geldi galiba . Bu sene edindiğim , tecrübeme göre :). Soğanlılar iyi muhafıza edilip , zamanında ekilirse toprağa ,sökülebilir. Onun dışan da bahçe de , çok soğuklara dayanabiliyorlar , sökmemek mantıklı .:) .
Bizim çimler yeşerdi bir sorun yok sayın glcn06 . Suladıkça yeşerdiler. Sabah akşam suluyoruz yaz günü gibi . O şekilde toparlandılar .

Cosmos ve kına çiçeği dışındakilerden bolca var . Komşum ekmişti kadife ve aynısafayı her yere yayıldı . Akşam sefası da öyle ,tohumdan çok kolay yetişiyorlar . Cosmosu hep sevmişimdir ,bir türlü bahçemde olmadı .Hatta tohumunu aldım .Gelmedi henüz . Bazı şeyler nasip olmuyor ya . Bu da öyle galiba . Sevgiler .

aleydi 27-04-2015 21:38

1 Eklenti(ler)
Tam Sn glcn06 ya comos tan şansızım dedim . Tohumlarım geldi .Daha gelecek tohumlar var . Yüzlerce tohum ekildi .Hazeran , datura , ac bakla , beyaz cosmos ,pembe kadife çiceği ,kelebek adaçayı ,kraliyet halısı ,mavi kantaron ,

Eklenti 549179

glcn06 28-04-2015 08:25

cosmos çiçeği küçükken evimizin bahçesinde vardı. yanlarına yattıp kendimi bir ormanda yaşıyor gibi hayal ederdim :D o yüzden bende ki yeri çok ayrı kosmos çiçeğinin.
bende komşunun bahçesinden çaldım tohumları :dilli: geçen hafta sonu ektim çiçekliğe. arsız bir bitki ekildiği yerden her sene çoğalarak yeniden çıkıyor.

aleydi 28-04-2015 14:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi glcn06 (Mesaj 1374143)
cosmos çiçeği küçükken evimizin bahçesinde vardı. yanlarına yattıp kendimi bir ormanda yaşıyor gibi hayal ederdim :D o yüzden bende ki yeri çok ayrı kosmos çiçeğinin.
bende komşunun bahçesinden çaldım tohumları :dilli: geçen hafta sonu ektim çiçekliğe. arsız bir bitki ekildiği yerden her sene çoğalarak yeniden çıkıyor.

İyi yanlarından biri de çok kolay çoğalıyor .Bunları beyaz diye aldım . Umarım kandırmamışlardır beni :) . Diğer aldıklarım yaprak formu farklı. İçine kıvrık ,değişik . Bakalım görsellerdeki gibi çıkacaklar mı . Bende merakla bekliyorum :) . Sevgiler

aleydi 01-05-2015 13:22

3 Eklenti(ler)
Menekşeler çoştukça çoşuyor :) Yanındaki mülteci nasılda büyüdü . Özenle şaşırttıklarım , solup gittiler .Zinnia olduğunu düşünüyorum ,yanılıyormuyum acaba ?

Eklenti 549860

Eklenti 549861

Eklenti 549862

Laleci_03 01-05-2015 13:27

Coşsun bakalım menekşeler, Laleci'de çatlasın :mad: :D :D Maşallah, çok güzel olmuşlar ablam ;)
ve evet, mülteci zinnia :D

samur 01-05-2015 13:43

Sevgili aleydi menekseler harika gorunuyor, benim menekselerimin oldugu sehpa tepetaklak devrilince sonuc icler acisi😞 acmayi birak kalanlar yeni yeni toparlaniyorlar. Bu arada benim datura tohumlari 1 aydir cimlenmedi seninkilerden ne haber? Sevgiyle kal...

aleydi 01-05-2015 13:46

Özenle şaşırttığım zinniaları , hata yapıp geçirgen toprağa ekmişim :( . Demekki zinnialar yarı torf yarı toprak karışımında mutlular :).
Teşekkür ederim Laleci_03 , hiç çatlama ben seni kıskanıyorum :) . Yarısını telef ettim fidelerin , yetişemedim bakmaya :) . Sen hepsine yetişiyorsun .

aleydi 01-05-2015 13:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1375021)
Sevgili aleydi menekseler harika gorunuyor, benim menekselerimin oldugu sehpa tepetaklak devrilince sonuc icler acisi😞 acmayi birak kalanlar yeni yeni toparlaniyorlar. Bu arada benim datura tohumlari 1 aydir cimlenmedi seninkilerden ne haber? Sevgiyle kal...

Sevgili Samur benim datura tohumları yeni geldi . Yurt dışından alınca , gelmesi uzun sürdü . 2 Gün önce ekebildim . Artık bahçede yer kalmadı .Kaldırama ektim :). öyle çok tohum almışım .Her yere saçtım tohumları . Çıkan çıkacak , havalar güzelleşti .Minik minik çıkanlar var önce ektiklerimden . Ne zaman büyüycekler bakalım, çok minişler :) Artık viyolle uğraşcak halim kalmadı :).

Üzüldüm menekşelerine :(, yapraktan kolay yetişiyorlar . Bazen suda bekletip , bazen hiç bekletmeden dikiyorum ,hemen tutuyorlar .Sıvı gübre verirsen çabuk toparlanırlar . Sevgiler .

samur 01-05-2015 14:52

Bakalim insaallah toparlanirlar gubre veriyorum 3 sulamada bir. Senin tohumlarin cicekli hallerini cok merak ediyorum takipteyim. Bahcenin cok guzel olacagini tahmin ediyorum😍😍😍😍

aleydi 01-05-2015 17:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1375036)
Bakalim insaallah toparlanirlar gubre veriyorum 3 sulamada bir. Senin tohumlarin cicekli hallerini cok merak ediyorum takipteyim. Bahcenin cok guzel olacagini tahmin ediyorum😍😍😍😍

Sevgili Samur teşekkür ederim .Umarım güzel olur . Kaldırıma ektiğim tohumları .Şimdi komşunun Leosunu görünce hata ettiğimi anladım :)

aleydi 02-05-2015 20:37

2 Eklenti(ler)
Kırmızı diye aldığım lalelerin bir kısmı böyle açtı . Onlarca soğanlıdan tek tek açan laleler .Çürüdüler mi diye bazılarını açtm . Çürüyenler var ,açacak olanlarda çok . O kadar yavaş büyüyorlar ki :(

Eklenti 550107

Eklenti 550108

aleydi 02-05-2015 20:39

1 Eklenti(ler)
Bu sevimli arkadaş evimizin önüne gelmiş :) . Çok tatlı .

Eklenti 550109

aleydi 04-05-2015 21:14

4 Eklenti(ler)
Bu kır çiçekleri ne kadar zarif narinler . Yanlarına gittiğimde öyle güzel bir koku vardı ki , sizler içinde içime çektim o güzel kokuyu . Bir kısmını söküp kaldırımıma dikmek istedim . Bu hafta çok misafirim geldi vaktim olmadı . En kısa zamanda kaldırımıma taşımak istiyorum sonra belki tohumlardan kendiliğinden çıkarlar .

Eklenti 550659

Eklenti 550660

Eklenti 550661

Eklenti 550662

münevver48 05-05-2015 04:32

sevgili aleydi bize yaz geldi birden otlar sarardı, size bahar anca gelmiş.kır çiçeklerini çok severim. doğa kendini böyle güzel süslüyor. biz o kadar özene bezene süslemeye çalışsak da böyle kendi çıkmışa benzemiyor. sevgiler

ferihaatahan 05-05-2015 07:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1351161)
Çok tşkederim sn İsmail kuzucu . Ne yazıkki 21 aralıkta oğlumu kaybettik ,can dostumuz canımız melek olup gitti .

Last 6 aylık rottweiler . canım ,kuzum ,oğlum . perşembe günü kahvaltısını yemedi . oburisk diyoruz biz ona , öyle iştahlı ki mamayı kabına koymaya dayanamazdı , bir çırpıda hepsini silip süpürürdü . Bir kere daha böyle yememişti ,o yüzden şüphelenmedik . Akşam yine yedi yemeğini .Ablamın kızı Lola 5 aylık oda rot . hasta dedi ablam . Cuma günü veterinere götürdük ikisini . Lolanın durumu ağır hiç kıpırdamıyor . hemen damar yolu açıldı .serum antibiyotik ,vitaminler ,ağrı kesicİ , mide bulantısı iğnesi .Bizde başlayalım dedik . İkisi aynı anda hastalanınca bulaşıcı olacağını düşündüm ben .
Lastın durumu iyiydi veterinerde . yolda gelirken kustu . İlaçlar fazla geldi diye düşündük . Su içse kusmaya başladı . Mamasını yemedi , pirinç haşladık ,kıyma kavurduk üstüne ,obirisk hiç ilgilenmedi bile .ertesi gün ctesi yine serum verildi ,iğneler yapıldı .eve dönerken last ishal gibi kiremit renginde yaptı dışkısını .
Veteriner teşhis koyamadı , pazar günü ara verelim tedaviye dedi . Ama hastalık ilerliyor .internette okuduklarımdan kanlı ishal olabileceğini düşündüm . kesinlikle tedaviye ara verilmemeli yazıyordu . Pazar günü başka veteriner bulup gittik . O hemen kanlı ishal teşhisini koydu .
Lola komaya girmiş dedi ,serum bağladı yine aynı tedavi yöntemi ,yoğun bakıma aldılar . Last gayet iyi görünüyor . Serum bağlayalım eve götürün dedi . Kulubesi bahçede ,eve yatırdık . 6 saat sürdü serumu . hep başındayız okşuyoruz sürekli .öylece yattı saatlerce , sonra kustu , ishali devam ediyor .
bodruma yatırdık gece , battaniyelerle örttük ateşi yoktu .
Sabah 7 kalktık ,kanlar içinde yatıyordu . ishali tamamen kandı . 9 da açıyormuş veteriner .Gittiğimizde lolayı kaybettiğimizi öğrendik .Cimcimemiz melek olmuştu .
Veteriner böyle kanamalı olup 5 gün yaşayanlar oluyor ,bu geceyi atlatalım iyileşir dedi . serum takıldı ,iğneler yoğun bakıma aldılar . saat 12 zor ettim aradım durumu iyi dediler . koca patilim , koca adam . Lola 5 aylık 15 kilo Last 30 kiloydu . Öyle güçlü ki atlatır dedik .
Dayanamadım saat 1 de yanına gittim .yoğun bakıma almıyorlar ,sonra aldılar.Altını bağlamışlar ,her yer kan içinde ,hızlı hızlı nefes alıp veriyordu . kalbi deli gibi çarpıyor . last diye seslendim ,hiç kıpırdamıyor . bağırdım Last last kafasını çevirip baktı oğlum .yanına girdim kafes gibi kapalı . Açtım , okşadım . O kadar kötü ki durumu , o durumda bile kafasını kaldırıp yüzüme bakıyor ,yardım et der gibi .başka yere alın ,yanında kalıyım dedim ,çok kötü kokuyor dediler,alamayız .kanlı ishalin bir belirtiside dışkının çok kötü kokması .Akşam gelin serumunu takıp eve gönderelim ,siz ayrı kalamıycaksınız dedi veteriner .
Akşam olmadı bir türlü . Arayamadım korkudan öldü derlerse diye .Gittik .Tarifsiz bir acı bu . allah oğluma uzun ömür versin .daha büyük acılar yaşatmasın , ama bu da evlat acısı .2 gündür ağlıyorum . Sabah camı açıp last diye bağırırdım kulübesinden kafasını çıkarıp bakardı . ayaklarını uzatıp esner ,gerinir . kuyruğunu sallardı . her hareketi gözümün önünde . O kadar cüsseli güçlü , ama ağır başlı ,masum ,utangaç .Nasıl atlatıcam bu durumu bilmiyorum . İçim yanıyor .Bu acıyı yaşayan herkese sabır diliyorum .
Veteriner hiç böyle bir vaka görmedim ,çok ağır bir virüsmüş dedi . 4 gün dayanabildi kuzum .Lolayla yan yana gömdük .Koyun koyuna yatıyorlar . Tek tesellim bu yanında arkadaşı var yalnız gitmedi . Sabah babasına kalk dedim kalk . Last açıkmıştır mamasını koy ,suyuna bak var mı .
Bir ricam olucak sizlerden . Lütfen hayvan aldığınızda ,onla ilgili herşeyi öğrenin .Veteriner 2 tane karma aşı yapmış .defalarca sorduk başka aşısı var mı yapılcak diye yok dedi . diğer ırklar için 2 kere yeterli oluyormuş . rot ve dobermanlar için 3 kere hatta 6 aylık ken bir kere daha 4 kere yapılması gerekiyormuş .6 aylıktı kuzum bir hafta önce 4 . aşısı yapılsa ,belki yaşıycaktı . veteriner seçiminizi iyi yapın . Bu kaybın telafisi olmuyor .

Çok ama çok üzüldüm..Sizi o kadar iyi anlıyorum ki,aynı şeyleri yaşadım Allah sabır versin.

aleydi 05-05-2015 08:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1375987)
sevgili aleydi bize yaz geldi birden otlar sarardı, size bahar anca gelmiş.kır çiçeklerini çok severim. doğa kendini böyle güzel süslüyor. biz o kadar özene bezene süslemeye çalışsak da böyle kendi çıkmışa benzemiyor. sevgiler

Haklısın arkadaşım ,çok güzel anlatmışsın .Evet her yer yemyeşil oldu . Çiçekler yeni yeni açmaya hazırlanıyor , hava çok güzel , ben çok mutluyum :) . Sevgiler

aleydi 05-05-2015 09:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ferihaatahan (Mesaj 1375999)
Çok ama çok üzüldüm..Sizi o kadar iyi anlıyorum ki,aynı şeyleri yaşadım Allah sabır versin.

Last içimde bir ateş . Onun yokluğu içimi yakıyor . Evladınız gibi , canınızın bir parçası gibi .Evimizin bir ferdiydi o . Geçen gün mezarına gittim . Ağladım kızdım ona , bizi neden bırakıp gittin diye .Bazen bahçeye çıktığımda koşup gelecekmiş gibi geliyor . Çok özlüyorum .Size de sabırlar diliyorum .

asmalıtepe 05-05-2015 11:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1376021)
Last içimde bir ateş . Onun yokluğu içimi yakıyor . Evladınız gibi , canınızın bir parçası gibi .Evimizin bir ferdiydi o . Geçen gün mezarına gittim . Ağladım kızdım ona , bizi neden bırakıp gittin diye .Bazen bahçeye çıktığımda koşup gelecekmiş gibi geliyor . Çok özlüyorum .Size de sabırlar diliyorum .

Doğrudur. Ben de yaşadım hayvan vefasını ve kaybedişi.. Aynı duygularla bir süreç geçirdim ama; Allah evlat acısı vermesin, kardeş acısı vermesin. Çok büyük acıların yanında bu acı değildir. Kıyaslamayalım bile.

Hayvanlar da ölmek üzre doğdular. Kaldı ki hepimiz bir gün öleceğiz.

Yakın ölümlerine bile çok fazla yanmamaya çalışmalı, tevekkül göstermeliyiz.

Evcil köpeklerimiz zaten şanslı köpeklerdir. Sokaklardaki sahipsiz ve perişan durumda aç ve susuz köpekler, hayvanlar da bizden vicdan ve sevgi bekliyorlar...

Onlara yönelerek acınızı ve özleminizi giderebilirsiniz.

Sevgili Aleydi bitki seven, hayvanseven duygusal ve duyarlı arkadaşımız.

Size sevgiler ve sağlık, evladınız varsa ona da sağlık diliyorum.

samur 05-05-2015 20:47

Kayiplar uzuyor insani, yerine gelen yenileri bir nebze farklilik katiyor hayatimiza, gidenle gidilmiyor, ne yapalim unutmuyoruz ama zamanla acilar duruluyor. Allah dermansiz dert vermesin. Ben de kocaman pehlivan gibi köpük kedimi kaybettim ama bak hayatimiza 2 tane daha katıldı. Samur ve Melek. Bu arada ozel mesaj gelmis mi, hata veriyor, gitti mi emin olamadim.

aleydi 05-05-2015 23:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1376072)
Doğrudur. Ben de yaşadım hayvan vefasını ve kaybedişi.. Aynı duygularla bir süreç geçirdim ama; Allah evlat acısı vermesin, kardeş acısı vermesin. Çok büyük acıların yanında bu acı değildir. Kıyaslamayalım bile.

Hayvanlar da ölmek üzre doğdular. Kaldı ki hepimiz bir gün öleceğiz.

Yakın ölümlerine bile çok fazla yanmamaya çalışmalı, tevekkül göstermeliyiz.

Evcil köpeklerimiz zaten şanslı köpeklerdir. Sokaklardaki sahipsiz ve perişan durumda aç ve susuz köpekler, hayvanlar da bizden vicdan ve sevgi bekliyorlar...

Onlara yönelerek acınızı ve özleminizi giderebilirsiniz.

Sevgili Aleydi bitki seven, hayvanseven duygusal ve duyarlı arkadaşımız.

Size sevgiler ve sağlık, evladınız varsa ona da sağlık diliyorum.

Doğru söylüyorsunuz biraz fazla duygusalım .Minicik bir bebekken alınca , çok sahiplendim belki de anne gibi . Beni çok derinden etkiledi.Hala da öyle . Yeni bir can dostu eşim çok istiyor . Ben korkuyorum . Yine aynı şey olursa , çok üzüldüm . Onun yerine sokak hayvanlarını kendi şartlarında beslemeye çalışıyorum . Teşekkür ederim desteğiniz için sevgili Asmalıtepe . sevgiler .

aleydi 05-05-2015 23:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1376236)
Kayiplar uzuyor insani, yerine gelen yenileri bir nebze farklilik katiyor hayatimiza, gidenle gidilmiyor, ne yapalim unutmuyoruz ama zamanla acilar duruluyor. Allah dermansiz dert vermesin. Ben de kocaman pehlivan gibi köpük kedimi kaybettim ama bak hayatimiza 2 tane daha katıldı. Samur ve Melek. Bu arada ozel mesaj gelmis mi, hata veriyor, gitti mi emin olamadim.

Ben kedilerden birazcık korkuyorum . Herkes köpeklerden korkar,bende durum farklı :) . Seninkiler çok tatlı . Oy oy onlara bayılıyorum ben maşallah . Eşime de gösterdim seninkileri . Şok oldu :) . Mümkün değil yaklaşamam bir kediye . Sizlerin sayesinde birazcık ,korkumu yenmeye başladım .

Aslında Lastın yuvasında bir canlı barınabilir . Öyle düşündüğümde üzülüyorum ,oranın boş durmasına . Çokta kolay bir karar değil . Biraz daha zamana ihtiyacım var galiba sevgili Samur . Şimdilik sokaktakilerle ilgilenmek iyi geliyor bana . sevgiler .

samur 07-05-2015 20:51

Zaman herseyin ilacı derler ya dogru, Allah verdiği her sıkıntının ecrini de veriyor, yoksa nasıl yasarız bu dunyada di mi? Bu arada benim kedişler çoğu arkadaşımın kedi korkusunu azaltti, sevindim senin de öyle hissetmene

aleydi 09-05-2015 20:54

5 Eklenti(ler)
Aynısafalar nihayet kendini göstermeye başladı .Bunlar donlardan nasibini almamış olanlar . Tohumdan çimlenenlar hala minikler

Eklenti 551754

Bu sarmaşığı hanımeli diye eken peyzajcım . Sanırım hanımelinin farklı bir türü . Kokusu yok Yıl boyu çiçekli .
Eklenti 551755

Eklenti 551756

Kartopum , geçen yıl fide olarak almıştım . Çok çabuk gelişti . Açmaya hazırlanıyor .
Eklenti 551757

Çilek fideleri için geç kaldım sanırım . Sn Kasap.94 bahçesinde borulara ektiğini görünce , bende hem yer kazanmak, hemde yere değmelerini engellemek için . Su borularına ekmek istiyordum . Çiçeklendiler , bu durumda yerlerini değiştirmem doğru olmaz galiba ?
Eklenti 551758

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025