![]() |
Kaya bahçesi çok güzel görünüyor sevgili aleydi, ellerinize emeklerinize sağlık, bitkiler geliştikçe çok daha gösterişli olacak.
|
Alıntı:
Bitkiler biraz küçük kaldı :). Büyürlerse daha güzel bir görüntü oluşacak umarım . Çoğu yayılıcı tür . Hayal gibi geliyordu . Bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim . Sevgili Akçabardak çok teşekkür ederim . |
sevgili aleydi, kaya bahçen çok güzel olmuş. kaya seçimin de, diktiğin çiçekler büyüdükçe boşlukları doldurunca çok hoş görüntü oluşacak. ellerin dert görmesin arkadaşım. bende bu gün pazardan peru zakkumu, alav ağacı ,petunya, fesleğen aldım. henüz dikme fırsatım olmadı sevgiler.
|
Alıntı:
Evet sevgili Münevver48 bende sevdim teşekkür ederim . Dediğin gibi bitkiler büyüdüğünde daha güzel görünecek diye umuyorum .Zakkum bahçene çok yakışıyor .Alev ağacını ilk kez duyuyorum . Güle güle büyüt hepsini .sevgiler |
3 Eklenti(ler)
Kenar taşları , ön bölüm soğanlılar . Arka bölüme çiçek ekilecek . Soğanlılar tek tek açıyor . Onlarca soğanlı dan 2_3 tanesi açtı . Umarım çürümediler :( .
Eklenti 548976 Eklenti 548977 |
umarım donmamışlardır sayın aleydi.
benim geçen seneden toprak altında kalan soğanlarım donmadan kışı çıkarmışlar ve açmaya başladılar. geçen sene diktiğimde laleler açmamıştı. bu sene açıyorlar. saksıya lale ve sümbül dikmiştim onlarda hiç bir hareket yok:( ben size kadife çiçeği, aynı sefa çiçeği, kosmos, yıldız, glayör, papatya ve akşam sefası öneririm o çiçek tarhları için. bizimki gibi soğuk yerlerde hiç sorunsuz büyüyorlar. ben kına çiçeğide ekmiştim geçen sene onlarda güzel oldu. tohumdan ekmiştim onuda öneririm. |
Alıntı:
Bizim çimler yeşerdi bir sorun yok sayın glcn06 . Suladıkça yeşerdiler. Sabah akşam suluyoruz yaz günü gibi . O şekilde toparlandılar . Cosmos ve kına çiçeği dışındakilerden bolca var . Komşum ekmişti kadife ve aynısafayı her yere yayıldı . Akşam sefası da öyle ,tohumdan çok kolay yetişiyorlar . Cosmosu hep sevmişimdir ,bir türlü bahçemde olmadı .Hatta tohumunu aldım .Gelmedi henüz . Bazı şeyler nasip olmuyor ya . Bu da öyle galiba . Sevgiler . |
1 Eklenti(ler)
Tam Sn glcn06 ya comos tan şansızım dedim . Tohumlarım geldi .Daha gelecek tohumlar var . Yüzlerce tohum ekildi .Hazeran , datura , ac bakla , beyaz cosmos ,pembe kadife çiceği ,kelebek adaçayı ,kraliyet halısı ,mavi kantaron ,
Eklenti 549179 |
cosmos çiçeği küçükken evimizin bahçesinde vardı. yanlarına yattıp kendimi bir ormanda yaşıyor gibi hayal ederdim :D o yüzden bende ki yeri çok ayrı kosmos çiçeğinin.
bende komşunun bahçesinden çaldım tohumları :dilli: geçen hafta sonu ektim çiçekliğe. arsız bir bitki ekildiği yerden her sene çoğalarak yeniden çıkıyor. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Menekşeler çoştukça çoşuyor :) Yanındaki mülteci nasılda büyüdü . Özenle şaşırttıklarım , solup gittiler .Zinnia olduğunu düşünüyorum ,yanılıyormuyum acaba ?
Eklenti 549860 Eklenti 549861 Eklenti 549862 |
Coşsun bakalım menekşeler, Laleci'de çatlasın :mad: :D :D Maşallah, çok güzel olmuşlar ablam ;)
ve evet, mülteci zinnia :D |
Sevgili aleydi menekseler harika gorunuyor, benim menekselerimin oldugu sehpa tepetaklak devrilince sonuc icler acisi😞 acmayi birak kalanlar yeni yeni toparlaniyorlar. Bu arada benim datura tohumlari 1 aydir cimlenmedi seninkilerden ne haber? Sevgiyle kal...
|
Özenle şaşırttığım zinniaları , hata yapıp geçirgen toprağa ekmişim :( . Demekki zinnialar yarı torf yarı toprak karışımında mutlular :).
Teşekkür ederim Laleci_03 , hiç çatlama ben seni kıskanıyorum :) . Yarısını telef ettim fidelerin , yetişemedim bakmaya :) . Sen hepsine yetişiyorsun . |
Alıntı:
Üzüldüm menekşelerine :(, yapraktan kolay yetişiyorlar . Bazen suda bekletip , bazen hiç bekletmeden dikiyorum ,hemen tutuyorlar .Sıvı gübre verirsen çabuk toparlanırlar . Sevgiler . |
Bakalim insaallah toparlanirlar gubre veriyorum 3 sulamada bir. Senin tohumlarin cicekli hallerini cok merak ediyorum takipteyim. Bahcenin cok guzel olacagini tahmin ediyorum😍😍😍😍
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Kırmızı diye aldığım lalelerin bir kısmı böyle açtı . Onlarca soğanlıdan tek tek açan laleler .Çürüdüler mi diye bazılarını açtm . Çürüyenler var ,açacak olanlarda çok . O kadar yavaş büyüyorlar ki :(
Eklenti 550107 Eklenti 550108 |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Bu kır çiçekleri ne kadar zarif narinler . Yanlarına gittiğimde öyle güzel bir koku vardı ki , sizler içinde içime çektim o güzel kokuyu . Bir kısmını söküp kaldırımıma dikmek istedim . Bu hafta çok misafirim geldi vaktim olmadı . En kısa zamanda kaldırımıma taşımak istiyorum sonra belki tohumlardan kendiliğinden çıkarlar .
Eklenti 550659 Eklenti 550660 Eklenti 550661 Eklenti 550662 |
sevgili aleydi bize yaz geldi birden otlar sarardı, size bahar anca gelmiş.kır çiçeklerini çok severim. doğa kendini böyle güzel süslüyor. biz o kadar özene bezene süslemeye çalışsak da böyle kendi çıkmışa benzemiyor. sevgiler
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hayvanlar da ölmek üzre doğdular. Kaldı ki hepimiz bir gün öleceğiz. Yakın ölümlerine bile çok fazla yanmamaya çalışmalı, tevekkül göstermeliyiz. Evcil köpeklerimiz zaten şanslı köpeklerdir. Sokaklardaki sahipsiz ve perişan durumda aç ve susuz köpekler, hayvanlar da bizden vicdan ve sevgi bekliyorlar... Onlara yönelerek acınızı ve özleminizi giderebilirsiniz. Sevgili Aleydi bitki seven, hayvanseven duygusal ve duyarlı arkadaşımız. Size sevgiler ve sağlık, evladınız varsa ona da sağlık diliyorum. |
Kayiplar uzuyor insani, yerine gelen yenileri bir nebze farklilik katiyor hayatimiza, gidenle gidilmiyor, ne yapalim unutmuyoruz ama zamanla acilar duruluyor. Allah dermansiz dert vermesin. Ben de kocaman pehlivan gibi köpük kedimi kaybettim ama bak hayatimiza 2 tane daha katıldı. Samur ve Melek. Bu arada ozel mesaj gelmis mi, hata veriyor, gitti mi emin olamadim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Aslında Lastın yuvasında bir canlı barınabilir . Öyle düşündüğümde üzülüyorum ,oranın boş durmasına . Çokta kolay bir karar değil . Biraz daha zamana ihtiyacım var galiba sevgili Samur . Şimdilik sokaktakilerle ilgilenmek iyi geliyor bana . sevgiler . |
Zaman herseyin ilacı derler ya dogru, Allah verdiği her sıkıntının ecrini de veriyor, yoksa nasıl yasarız bu dunyada di mi? Bu arada benim kedişler çoğu arkadaşımın kedi korkusunu azaltti, sevindim senin de öyle hissetmene
|
5 Eklenti(ler)
Aynısafalar nihayet kendini göstermeye başladı .Bunlar donlardan nasibini almamış olanlar . Tohumdan çimlenenlar hala minikler
Eklenti 551754 Bu sarmaşığı hanımeli diye eken peyzajcım . Sanırım hanımelinin farklı bir türü . Kokusu yok Yıl boyu çiçekli . Eklenti 551755 Eklenti 551756 Kartopum , geçen yıl fide olarak almıştım . Çok çabuk gelişti . Açmaya hazırlanıyor . Eklenti 551757 Çilek fideleri için geç kaldım sanırım . Sn Kasap.94 bahçesinde borulara ektiğini görünce , bende hem yer kazanmak, hemde yere değmelerini engellemek için . Su borularına ekmek istiyordum . Çiçeklendiler , bu durumda yerlerini değiştirmem doğru olmaz galiba ? Eklenti 551758 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025