![]() |
12 Aralık Resimleri
3 Eklenti(ler)
Bahçenin son halini görmek için arkadaşlarla hafta sonu kaçamağı yaptık.
Karıncalardan kurtulmaya başaran ıspanak tohumları yeşermeye başlamış. Eklenti 590272 İlk diktiğim baklalar. İyice palazlanmışlar. Azot depolamaya devam. Eklenti 590273 Geri kalanlarda yavaş yavaş filizleniyor. Eklenti 590274 |
12 Aralık Resimleri 2
3 Eklenti(ler)
Güzel bir gün batımı daha...
Eklenti 590275 Kıyıda biriken bir su birikintisinin içine sıkışıp kalmış deniz yıldızları. Marmara denizinde hala hayat var, doğaya hayran kalmamak elde değil. Eklenti 590276 Eklenti 590277 |
Babanız Tabiatı seven ve çok becerikli bir insanmış, Allah Rahmet Eylesin sizlere de uzun ve sağlıklı ömürler versin.
Yazdıklarınızı çok akıcı ve esprili üslubunuzdan dolayı sıkılmadan büyük bir zevkle okudum. Anladığım kadarıyla Sizde benim gibi bahçeye masraf etmekten kaçınmıyorsunuz. Bahçenizde bol verimli güzellikler diliyorum. Kolay gelsin. |
Alıntı:
Bahçenin toprağı oldukça kötü durumda olduğu için bir miktar masraf yapmak gerekti ama bundan sonra daha çok organik madde yönünden zenginleştirmeye odaklanacağım. Ayrıca damla sulama, tünel sera gibi yapılması gereken işler var. |
Alıntı:
Kuru iklim bölgelerinde bir havalandırma oluyorsa sizin bölgede bunun iki katı olması daha uygun olacaktır. Beceri yönünden babanıza çektiyseniz ustanızı geçersiniz. Her şey gönlünüzce olsun. Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
23 Ocak 2016 Resimleri
3 Eklenti(ler)
Sert kış koşullarında test etmek adına 2 günde izin alıp 4 günlüğüne yazlığa kaçtım. İlk gün hava güzeldi sonraki günlerde ayazla birlikte evden kafayı dışarı çıkartmak imkansız gibi bir hal aldı. Meşhur Trakya ayazını resmen yaşadık. Anladım ki aralık ve mart arası dönem sıcak günler dışında burada zor yaşanır.
Geceleri sağlam don yaptı. Bu yılki soğuklar gerçekten çok kötü zira baklalar bile donmuş. Geç dikilen baklalar bunlar fena durumda değiller. Eklenti 595671 Bunlar ilk dikilen baklalar büyük kısmı zarar görmüş durumda muhtemelen kışı çıkaramayacaklar. Eklenti 595672 Bunlarda karıncalardan kurtulan ıspanaklar. Baharda yenir gibime geliyor. Eklenti 595673 |
Bir teşekkür
4 Eklenti(ler)
Ağaçlar.net ailesinin bana kattığı bilgiler inanılmaz. Ama bundan önemlisi tarım üzerine bende uyandırdığı araştırma ve okuma isteği. Basit bir şey hakkında bilgi almak için girmiştim resmen çıkamadım, ayrılamadım. Sitenin kurucuları başta olmak üzere paylaşımda bulunarak ufkumuzun genişlemesine imkan sağlayan herkese teşekkürler.
Ağaçlar.net' ten önce: Eklenti 595674 Ağaçlar.net 'ten sonra: Eklenti 595675 Ağaçlar.net' ten önce: Eklenti 595677 Ağaçlar.net 'ten sonra: Eklenti 595678 |
Yeniz sezon yeni umutlar
4 Eklenti(ler)
2016 ilkbahar, yaz fide ekimlerine başladım. Salon işgal altında evden kovulmam yakın. :dilli:
Eklenti 599774 İlk çıkanlar % 50 randımanla bezelyeler oldu. Eklenti 599775 Ve domatesle çıkar, hadi hayırlısı. Eklenti 599776 Bunlarda yeni kitaplarım. Soldakiler başlarına geleceklerden habersiz garibanlar için. Zehirlenecek yeni insanlar. :cool: Eklenti 599777 |
20 Mart Resimleri
5 Eklenti(ler)
Bahçe çamur olduğu için çok bir şey yapamadım.
Baklalar tahminim aksine coşmuş gitmişler, nasıl kıyılıp kesilecekler bilemiyorum. Eklenti 601908 Sonbaharda büyük enginardan aldığım iki kök tutmuş. Bu yıl değil ama kısmetse seneye enginar verecekler. Eklenti 601909 Bahar hasatı. Ispanak ve pırasalar. Eklenti 601910 Taşların arasından fışkıran çiğdem. Doğanın inadı inanılmaz. Eklenti 601911 Haseki küpeleri tomurcukta. Heyecanla çiçekleri bekliyoruz. Eklenti 601912 |
Bahçeniz çok güzel görünüyor her yer yeşermiş... bahçeniz çiçeklerle dolmaya başlamış.
Pırasalara içim gitti bu yıl kararlıyım bende yetiştireceğim ^^ |
Alıntı:
Pırasa yetiştirmesi çok kolay. Temmuz ortası gibi bir demet fide alıp dikiyorsunuz, sorunsuzca büyüyor. Kışın soğuklarda dondu zannetmiştim, dış kabuklarını temizleyince pırıl pırıl pırasalar çıktı. Kısmetse haftaya kalan son parçaları köklerim. Bu arada ıspanak ekmeyenler içinde ekmeyi de kesinlikle tavsiye ederim. Ayıptır söylemesi bu kadar lezzetli bir ıspanak yemeği yediğimi hatırlamıyorum. |
Alıntı:
- Kesinlikle lezzetlidir eminim ben her yıl yetiştiririm tadına doyum olmaz. - Ben kendi fidelerimi kendim yetiştirmesini seviyorum mutlaka kara pırasa tohumu bulup ekeceğim ^^ |
Sayın Kerkenez öncelikle babanızın mekânı Cennet olsun inşallah. Size harika, çok güzel bir bahçe bırakmış.
Ve bu bahçe gerçekten harika, inşallah evden kovulmadan önceki verdiğiniz emeklerle daha da güzelleşecek. Bol bol ürünleriniz, hasatlarınız olsun inşallah. Rastgelsin... |
Alıntı:
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. |
muhteşem
|
Yeşil Gübreleme 1
4 Eklenti(ler)
Sonbaharda toprakta azot bağlamak ve organik madde miktarını arttırmak için bakla dikmiştim. Şimdi artık bunları biçip yeşil gübre haline getirmek gerekiyor.
Baklaları hiç bu kadar sağlıklı görmemiştim. Bunlara nasıl kıyılır bilemem. Eklenti 603905 Biraz bilinçli biraz bilinçsiz üç farklı deneme ortamı oluştu. Birincisi ve en sağlıksızı geç ve ıspanaklarla dikilen baklalar. Altları oldukça ot dolu. Otları baskılama konusunda oldukça başarısız. Eklenti 603906 İkincisi fena değil. Bunlar ilk ve sadece bakla olarak dikilenler. Eklenti 603907 Bu da en başarılıları. Neredeyse hiç ot yok. Vakit olarak ikisinin ortasında dikildiler ancak rüzgar bahçedeki yaprakları buraya yığmış. Sonuç mükemmel. Eklenti 603908 |
Yeşil Gübreleme 2
3 Eklenti(ler)
Baklaların yeşil gübre olmak üzere kesilip toprağa yayılmış hali.
Eklenti 603909 Eklenti 603911 Bunlarda buradan çıkan otlar. Çoğu ıspanaklı bölgeden. Kompost yapmak için yine saman bulamadım. Bu sefer bahçeden çıkan ot, çalı, çırpı hatta komşulardan artan ne varsa biriktirip kurutacağım. Azmettim bu sene ne yapıp edip güzel bir kompost yapacağım. Eklenti 603910 |
Bezelye Dikimi
3 Eklenti(ler)
İstanbul' da viyolde yetiştirdiğim bezelyeleri toprağa diktim. Danaburnuna karşı bir kısmını deneme amaçlı alüminyum folyo ile iki kat sardım.
Eklenti 603913 Eklenti 603914 Eklenti 603915 |
3 Eklenti(ler)
İlk haseki küpesi açtı diğerleri yolda.
Eklenti 603916 Eklenti 603917 Balık yanına yeşillikler olmazsa olmaz. Eklenti 603918 |
4 Eklenti(ler)
Bombus arısı. Çiçekten çiçeğe konuyor.
Eklenti 603921 Eklenti 603922 Eklenti 603923 Ereğli yarı açık cezaevi. Eklenti 603924 |
23 Nisan Resimleri
4 Eklenti(ler)
16 Nisan haftası gittiğimde hafif halsizlik, kusma ve yataktan çıkmayacak kadar bitkinliğe dönünce bütün işler kaldı.
Geçtiğimiz hafta sonu sarkan işleri tamamlama adına bayağı bir yorucu geçti. İlk olarak senelerdir kurumadığım damlama sulama sistemini tam olarak istediğim gibi olmasa da kurdurmayı başardım. Bu işleri ileride oldukça kolaylaştıracak. Eklenti 608644 Eklenti 608645 Toprağa azot bağlaması için diktiğim baklalar görevlerini başarmışlar. Bu resimde azot dolu kökler rahatlıkla gözüküyor. Eklenti 608646 Baklalara saldıran bitlerle mücadele eden kolluk kuvvetleri. Bu yıl o kadar çoklar ki. Bu çok sevindirici. Eklenti 608647 |
23 Nisan Resimleri 2
5 Eklenti(ler)
Havalarında sıcak gitmesiyle bu yıl dikime bir ay kadar erken başladım.
Eklenti 608648 21 çeşitten 72 kök domates dikildi. Eklenti 608649 Biberlerde ciddi bir hesap hatası yapmışım. Dikmem gereken 20 çeşitten 130 kök ancak planladığım alan sadece 83 kök alıyor. Bir kısmını diktim kalanlar için önümüzdeki hafta sonu için yeni bir planlama yapacağım. Sanırım bütün her yer biber dolacak. :o Eklenti 608650 Deneme amaçlı mikaruza mantarı aldım. Solucan gübresiyle birlikte kullanacağım. Eklenti 608651 Alta solucan gübresi üstüne bir çay kaşığı mantar ektim. Deneme amaçlı bir kısmı aynı türlerden oluşan iki göbekten birine mantar ekledim diğerinde mantar olmayacak. Farkı zaman içinde izlemeyi planlıyorum. Eklenti 608652 Domatesler fena köklenmemişler. |
Öncelikle çok geçmiş olsun sn. kerkenez, damlama sisteminiz hayırlı olsun ellerinize sağlık. Kolluk kuvvetlerine de başarılar.
|
23 Nisan Resimleri 3
3 Eklenti(ler)
Danaburunlarına karşı ilk kaybı verdim. Bir miktar kepekli zehir yapacaktım ama yaklaşan yağmur nedeniyle vaz geçtim. Bakalım bir hafta sonra geriye ne kalacak. :(
Eklenti 608656 Yazlığın delisi pozisyonunun yanında mahallenin delisi olma yolunda hızla ilerliyorum. Mahallemizde enginar satan adamdan kabukları atmayıp biriktirmesini istedim. Onları alıp çürümemesi için yazlıkta kurutup çuvallara doldurdum. Enginar sezonu bitene kadar biriktirmeyi planlıyorum . Kabukları malçlamada kullanacağım. :o Eklenti 608654 Eklenti 608655 |
23 Nisan Resimleri 4
3 Eklenti(ler)
Bu da haftanın hasılatı. Kalan son pırasalar söküldü ve köklenen bakla bitkilerinden toplanan baklalar. Bu hafta pişirmek kısmet oldu lezzetine doyamadım.
Eklenti 608658 Eklenti 608659 Komşunun bahçesindeki çılgın kartopu ağacının resmiyle kapatalım şimdilik. Kısmetse haftaya kaldığımız yerden devam. Eklenti 608660 |
Alıntı:
|
Sayın Kerkenez her şey çok güzel gidiyor ellerinize sağlık ^^
|
Alıntı:
|
:) Maşallah maşallah, herşey gayet güzel gidiyor Sayın Kerkenez. Hasadınız, kolluk kuvvetleriniz bereketli ve daim olsun inşallah!..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025