![]() |
Alıntı:
|
Sayın Kerkenez bahçeniz ve eviniz çok güzel maşallah. Çalışmalarınızda kolaylıklar, bol çiçekli günler diliyorum.
|
30 Nisan Resimleri
5 Eklenti(ler)
Geçen haftadan dikilen domates ve biberler tutmuş gibi. Danaburunlarına sadece iki kök domates kayıp verilmiş.
Eklenti 610221 Eklenti 610222 Dikime devam. Geçen haftadan kalan biberlerin bir kısmı daha dikildi. Eklenti 610223 Benim salatalıklar henüz yetişmediğinden 9kök salatalık alınıp dikildi. Eklenti 610224 130 kök biberi nereye sığdıracağımı bilemezken kayınvalidem sağolsun yaklaşık 100 kök daha biber getirmiş. İmdat... :o Eklenti 610225 |
30 Nisan Resimleri 2
3 Eklenti(ler)
Sayın Heyyamola' nın tavsiyesiyle aldığım dal öğütücü. İlk başta çalıştıramadım meğerse güvenlik amacıyla kapağını iyice sıkmak gerekiyormuş.
Eklenti 610228 İlk parçaladığım enginar sapları oldu. Eklenti 610226 Bunlarda kısmen kurumuş bakla sapları. Nispeten yumuşak oldukları için biraz zorladılar. Eklenti 610227 |
30 Nisan Resimleri 3
3 Eklenti(ler)
Havalarında güzel gitmesiyle serpilmeye başlayan marullar.
Eklenti 610231 Bezelyeler büyüyor ama biraz yavaş gibi geldi. Eklenti 610232 Toprağa eksen çıkmaz. Karnıbahar ya da brokoli. :cool: Eklenti 610233 |
:D Yaşasın kayınvalideler.
|
19-22 Mayıs Resimleri 1
1 Eklenti(ler)
Araya bir Bosna Hersek kaçamağı sıkıştırınca bir süre bahçeden uzak kaldık ve sonuç olarak yine coşmuş otlarla karşılaştım. Bazı şeyler asla değişmiyor.
Eklenti 615805 |
19-22 Mayıs Resimleri 2
4 Eklenti(ler)
Önce ilk kompost denememi başlattım. Sonuçlarından çok umutlu olmasam da bekleyip göreceğiz bakalım.
Eklenti 615806 Bahçeye serpmek üzere bir miktar gübre eledim. Eklenti 615807 Bahçenin şu an için yegane ürünü kıvırcık marullar. Eklenti 615808 Şu an en ciddi sorunum salyangoz ve sümüklü böcekler. Biberleri haşat etmekle meşguller. Eklenti 615809 |
19-22 Mayıs Resimleri 3
4 Eklenti(ler)
İlk etapta yarım gün dışarıdan yardım alarak otlar temizlendi ve hafifçe çapalandı.
Eklenti 615812 En iyi durumda domatesler ve yeşil soğanlar. Domateslerin koltuk altları alındı, sırıkları dikildi ve ilk bağlamaları yapıldı. Eklenti 615813 Eklenti 615814 Bu yıl havalarında iyi gitmesiyle domatelerde geçen yıla kadar üç hafta kadar öndeyim. geçen yıl bu zamanlar dikmiştim şimdi ilk çiçekler gözüktü. Eklenti 615815 |
19-22 Mayıs Resimleri 4
4 Eklenti(ler)
Ektiğim esmer mısırlar çıkmış ancak havaların Nisan ayına göre nispeten soğuk gitmesi nedeniyle pek büyüyememişler. Aralarda çıkmayan yerlere yeniden ekim yapıldı.
Eklenti 615816 Aynı şekilde salatalık ve kabaklarda büyümemişler. Eklenti 615817 Deneme amaçlı olarak patlıcanların arası gübrelendi ve malçlaması enginar kabuklarıyla yapıldı. Trakya' nın çılgın rüzgarlarına dayanacağını zannetmiyorum ama göreceğiz. Eklenti 615818 Eklenti 615819 |
19-22 Mayıs Resimleri 5
3 Eklenti(ler)
Yağan yağmur işleri aksatmakla beraber rahmettir. Bütün akşam keyifli ve yavaş yavaş yağan bir yağmur ardından gökyüzü.
Eklenti 615820 Senelere meydan okuyan Amaryllisler. Eklenti 615821 Ve yeniz gözdelerimiz gauralar çiçeklenmeye başlıyorlar. Eklenti 615822 |
19-22 Mayıs Resimleri 6
4 Eklenti(ler)
Haseki küpelerinin arasında kendiliğinden çıkmış bir petunya.
Eklenti 615823 Yine kendiliğinden çıkmış bir aslanağzı. Eklenti 615824 Ve güller. Eklenti 615825 Eklenti 615826 Kızımın doğum günü nedeniyle geçen hafta yine gidemedim artık bundan sonra gidiş gelişler sıklaşır. Bakıcıyla görüştüğümde danaburunlarının biraz biber kestiğini söyledi bakalım bu hafta neler bekliyor, göreceğiz. |
Sayın Kerkenez; sümüklü böcek için tashira isimli mavi granüller şekilde ilacı var onu kullanabilirsiniz.
Bahçeniz güzel, temiz görünüyor ^_^ |
Alıntı:
düzen konusunda sizin bahçenizle karşılaştırılmaz bile. |
5 Haziran Resimleri
5 Eklenti(ler)
İki hafta aradan sonra gittik, Cuma günü için Trakya' da şiddetli yağış uyarısı vardı ve gerçek olmuş. Komşular 10 dakika daha böyle yağsaydı afet olurdu diyorlar. Yağan yağmurların etkisiyle olsa gerek tahminimden hızlı büyüyen ve iki hafta gidemediğim için bağlayamadığım domateslerle hızla uzamaya başlayan mısırları şiddetli yağmur yan yatırmış.
Eklenti 616914 Eklenti 616915 Danaburunlarına gelince ortada yoklar sadece salyangozların saldırısı ve tutmama nedeniyle üç kök biber zarar görmüş, onları yeniden diktim. Sanırım danaburunları soğuk geçen kış nedeniyle toplu katliama uğradılar, internette bu şekilde toplu kıyıma uğrayabildiklerinden bahsediyor zaten çokta meraklıları değilim. :cool: Eklenti 616916 Kardeş bitki olarak yetiştirdiğim fesleğen ve kadife çiçekleri sebze bahçesine, tohum paylaşımından gelen kına çiçekleri ise ön bahçeye ekildi. İki gün uğraşmanın ardından yine toparlanan bir bahçe, bu rutinim oldu. Eklenti 616917 Eklenti 616918 |
5 Haziran Resimleri 2
2 Eklenti(ler)
Kompostu kontrol ettiğimde yavaş yavaş mantar, bakteri oluşumu başlamış ancak azotu az gibi pek ısı yok. Bir miktar yeşil malzeme ilave edip karıştırdım. Yine yetmezse tekrar ilave edeceğim. İngiliz aklına uyup en, boy ve yüksekliği1,25 metre yapmıştım pişman oldum. Ters yüz etmek, doldurmak vesaire çok zor oluyor.
Eklenti 616919 Eklenti 616920 |
11-12 Haziran Resimleri
4 Eklenti(ler)
Houston bir sorunumuz var. Muhtemelen viral bir hastalık ile karşı karşıyayız. İlk başta 2 kök domateste iken 7-8 köke yayılmış durumda. Hijyen koşullarına dikkat ederek bir süre daha takip edeceğim. En sevdiğim ve her yıl heyecanla beklediğim domateslerde illa bir sorun çıkıyor. Sakınan göze çöp batarmış. :(
Eklenti 618306 Eklenti 618307 Eklenti 618308 Salatalık yapraklarında da sorun var gübreleme gerekecek gibime geliyor. Eklenti 618309 |
11-12 Haziran Resimleri 2
5 Eklenti(ler)
Kötü giden domateslerin yanında iyi gidenlerde var.
Sayın Akçabardak' tan gelen Black Vernissage. Eklenti 618310 Geçen yıl sayın Oz26' dan gelen Sivas Koyulhisar Domatesi. Eklenti 618311 Sayın Birnefestoprak' tan gelen 1884 Purple. Eklenti 618312 Biberlerde yavaş yavaş çiçek açıp meyve tutmaya başladı. Kayınvalidemin İnegöl' den getirdiği muhtemelen kıl biber. Eklenti 618313 Sayın Telato' dan gelen Demre Biberi. Eklenti 618314 |
11-12 Haziran Resimleri 3
5 Eklenti(ler)
Bahçemiz eskisi gibi sadece domates, biber, patlıcanlardan oluşmuyor. Buradan edindiğim bilgiler ve tohum paylaşımı sayesinde daha geniş bir biyolojik çeşitlilik oluşturmaya başladım. Zaman içerisinde yavaş yavaş bunların resimleri ve gelişimlerini de paylaşmayı planlıyorum.
Sayın Heyyamola' dan gelen Boğa Kanı Kırmızı Pancar. Salyangozların favorilerinden. Bize de bırakırlarsa yaprakların tadına bakacağız. Eklenti 618315 Yaz kabağı ilk meyvesini verdi. Eklenti 618316 Domateslerin arasında bir endivye. Tadı hafif acı gibiydi meğerse tohuma kalkıyormuş. Bu mevsim ekmek için yanlış zamanmış. Eklenti 618317 Tohuma kalkmadan son anda yakaladığımız kıvırcık marul. Eklenti 618318 Saksıda yetiştirdiğim patatesler. Bu hafta ilk toprak ilavesi yapıldı. Eklenti 618319 |
11-12 Haziran Resimleri 4
2 Eklenti(ler)
Biraz da renk olsun.
Bahçenin belki de en renkli köşesi zakkumlar yavaş yavaş çiçekleniyor. Eklenti 618323 Diktiğim bir yığın karanfilden sadece 2 kök kaldı. Koyu kırmızı olanda annemin pazardan aldığı kokulu karanfil. Eklenti 618324 |
Alıntı:
salatalıklarda kanımca kırmızı örümcek musallat olmuş. |
Alıntı:
Salatalıklar için bu hafta gidemeyeceğim ama haftaya daha dikkatli incelerim kısmetse. |
Haftasonunu Beklerken
3 Eklenti(ler)
Geçen hafta gidemedim bakalım neyle karşılaşacağım merakla bekliyorum.
Beklerken boş durmuyoruz tabi hala kaşınmaktan vaz geçmeyip bir takım fideler üretmekle meşgulüm. Yoğun top ateşi sebebiyle işgal altındaki salonu boşaltıp minik balkonumuza sığınmak zorunda kaldım. Küçük bir sera gibi oldu. Böyle göründüğüne bakmayın yerlerde de bir takım fideler yetişmekte. :o Eklenti 619544 Tohum paylaşım etkinliği kapsamında bir çok tohumundan faydalandığımız sevgili Bahcedenn herseybahceden ismiyle internetten fide satışına başlamış. Ne var ne yok diye bakarken tohumdan çıkmayan soğan otlarını gördüm. A oda varmış bu da varmış derken ortaya bir potbori çıktı. Ekime hazır fidelerimle birlikte kısmetse bu hafta sonu toprakla buluşacaklar. Eklenti 619548 Eklenti 619549 |
25-26 Haziran Resimleri
3 Eklenti(ler)
İki hafta ara verince sonuç zaten baştan belli. Yavaş yavaş ormana dönüşmeye başlayan bahçe. iki hafta önce ortalık gayet sakinken her taraf yabani semizotlarıyla dolmuş. Tamam seviyoruz kendilerini ama o kadar da değil.
|
25-26 Haziran Resimleri 2
4 Eklenti(ler)
Biberler yavaş yavaş olmaya başladı.
Sayın Telato' dan gelen Demre Biberi. Şekilli ve kütür kütür lezzetli. Eklenti 620141 Yerli tohum sitesinden aldığım kıl biberler. Bunlarda oldukça lezzetli ve verimli gibi. Eklenti 620142 2015 yılı etkinliğinden Sayın Oz26' nın kandil biberleri. Eklenti 620143 Sayın Heyyamola' dan gelen masum bir Çarlistonu andıran Hungarian Hot Wax biberi. |
25-26 Haziran Resimleri 3
3 Eklenti(ler)
Sayın Birnefestoprak' tan gelen San Marzona Lungo No:2. Geçen yıl ektiğim sayın Meyvelitepe' nin versiyonuna göre daha iyi sonuç verecek gibi duruyor.
Eklenti 620147 Sayın Taşlıbahçe' den gelen Bursa Dağlı Kırmızısı. Boyu kısa kalınca hastalanıyor gibi geldi ama tepeden bir sürü domates verdi. Diğer köklerle beraber takip edilecek. Eklenti 620148 Sayın Pares' ten gelen Keçi Memesi domates. gerçekten çok ilginç bir meyve gelişimi var. Eklenti 620149 |
25-26 Haziran Resimleri 4
2 Eklenti(ler)
İlk hastalanan domates. Büyümüyor, çiçek açmıyor. Üzerinde çeşitli böcekler var. Göze çarpanlar bit ve beyaz sinekler. İlk başta sanki yoktular, muhtemelen zayıf düştüğü için böcek saldırısına maruz kalmış olmalı. Etrafa daha fazla tehdit oluşturmaması adına sökülüp imha edildi. Deneme amaçlı yerine aynı türden yeni domates ekildi.
Eklenti 620152 Eklenti 620153 |
25-26 Haziran Resimleri 5
2 Eklenti(ler)
Salatalıkların bir kısmı yamuk yumuk. Mineral eksikliği mi yoksa hastalık mı bilemedim. Bu da takip edilecek. :confused:
Eklenti 620154 Eklenti 620155 |
25-26 Haziran Resimleri 6
4 Eklenti(ler)
Kırmızı pancarlar sanki pazı ile karışık. Çapraz tozlaşma olma şansı var mı ki?
Eklenti 620156 Zamanında toplanmamış bir top kabak. Sayın Kader Bpkp' den. Eklenti 620157 Kolları alınıp biraz şekile sokulmuş bal kabağı. Bir daha eker miyim emin değilim. Eklenti 620158 İki haftada iyice büyüyen salatalıklar askıya alındı otları temizlendi. Eklenti 620159 Kısmetse haftaya kaldığımız yerden devam. Bu mesai bitmez. :rolleyes: |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025