![]() |
Bilgilendirme için teşekkürler sayın Dutlubahçe.
|
Kliptonolit
1 Eklenti(ler)
Bahçe toprağını düzeltmek adına buradan edindiğim bilgiler ışığında Ege Zeolit' ten 600 kg kliptonolit ( her nasıl yazılıyorsa artık) şiparişi verdim. Onlarda ambar şirketiyle gönderdiler ancak kocaman TIR' la geldiği için bizim oraya girememiş arabayla taşımak için sabah evden çıktım.
Annem nereye gitti diye sormuş, verdiği siparişler TIR' la gelmiş onu almaya gitti deyince fenalık geçirmiş, Allahım bir TIR dolusu ne gelmiş olabilir diye merak içinde kalmış. Sadece 12 çuval malzemeyi görünce sesi çıkmadı bilakis mutlu oldu. :o Eklenti 570973 |
Alıntı:
Güle güle kullanın iyi günlerde sağlıkla sevgiyle inşallah. Annenize selamlar Saygılar |
Domatesler
3 Eklenti(ler)
Rahmetli babamın domatesleri sonunda kızarmaya başladılar.
Eklenti 570976 Eklenti 570977 Bu yıl Zengarden' dan aldığım pembe domatesin kızarmaya başlamış hali. Tadı harika. Önümüzdeki yıl yeri garanti. Eklenti 570978 |
5 Eklenti(ler)
Turşu kurulmak üzere toplanan çeşit çeşit acı biberler. Patlıcanlar çoktan közlenip mideye indirildi. ;)
Eklenti 570981 Kahvaltılık domates ve biberler. Eklenti 570982 Domatesler. Eklenti 570983 Pembe çavuşlar iyice olgunlaşmaya başladı. Eklenti 570984 Üst kattan arka bahçe ve komşu bahçelerin görüntüsü. Eklenti 570985 |
Ön bahçe
3 Eklenti(ler)
Takip eden varsa bu yıl ön bahçeyle ilgili bir şey paylaşmadığımı farketmiş olabilirler. Arka bahçeyi nispeten toparlamayı başardık ancak ön bahçede pek bir numara yok. Toprağı kötü durumda, su geçirgenliği zayıf, kuruyunca taş gibi oluyor.
Yavaş yavaş işlemeye başladım. Kazıyorum, cocopeat, kliptonolit, tarımsal pomza ve yanmış hayvan gübresiyle karıştırıyorum. Eklenti 570986 Eklenti 570987 Tamamlanmış hali, bakalım çiçeklerin yanına kedi tırnağı diktim sonucu göreceğiz. Eklenti 570988 |
Ön Bahçe Devam
3 Eklenti(ler)
Diğer göbek. rahmetli babam alttan gelen kamışları engelleyemediği için beton dökmüş. Su tahliyesi olmadığı için toprak artık balçık olmuş üst tarafı bıraktım alttan çıkanı yeni toprakla değiştirdim ayrıca yukardaki karışımı ilave ettim.
Eklenti 570991 Eklenti 570992 Bittikten sonra geç olmasına rağmen evde bulduğum son kullanma tarihi de geçmiş zinniaları ektim. Yukarda yazmayı unuttum iki göbeği de ayrıca humik asitli su ile suladım. Eklenti 570993 |
Potansiyel Mafya
3 Eklenti(ler)
Geleceğin potansiyel mafyası siesta yapıyor. İleride sağlam kovalayacaklar bizi. :p
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bu yıl edindiğim pembe domatesler. Hastası olduk. En babası 627 gram oldu.
Eklenti 572599 Eklenti 572600 Eklenti 572601 Rahmetli babamın emektar domatesleri. Eklenti 572602 Misafirlere kahvaltıda sunulacak domates tabağı. Eklenti 572603 |
5 Eklenti(ler)
Domatesler.
Eklenti 572606 Belgrat Ormanı kıvamına gelen bamyalar. Çok su istemiyorlarmış boy kocaman verim minumum. Günde 2-3 adet bamyamı olurmuş. Boyunuzdan utanın. :p Eklenti 572607 Heyecanla beklediğim Cherokee' ler çiçekte. Hadi hayırlısı. Eklenti 572608 Turfanda ektiğim F1 salatalıklar onlarda meyve bağlamaya başladı. Eklenti 572609 Ve günün hasadı. Bu da mı gol değil? :D Eklenti 572610 |
10 Ekim Resimleri
5 Eklenti(ler)
Önce yaz tatili, sonra bayram en sonra da yağmur nedeniyle beş hafta gidemedik ve sonuç. Bahçede savaş çıkmış galiba. :o
Eklenti 582806 Eklenti 582807 Sonunda Cherokee domates oldu. Geç dikildiği için biraz ufak kalmış yine de tadı güzel. Eklenti 582808 Pırasalar yenecek kıvama geliyor. Eklenti 582809 Toprağın durumu pek parlak değil. Kaymak tabaka bağlamış biraz tırmıkla eşeleyim dedim taş gibi, bana mısın demedi. Bunun kesin çaresine bakacağim. |
10 Ekim Ön Bahçe
5 Eklenti(ler)
Çiçekler çoşmuş. Yazın böyle değildi.
Eklenti 582811 Eklenti 582812 Eklenti 582813 Eklenti 582814 Bunlarda kendi kendilerine bir potbori oluşturmuşlar. Eklenti 582815 |
Turşu
1 Eklenti(ler)
Soldaki acı biberlerden yaptığım sağdaki ise ilk kez denediğim urfa kirazlarının içini lor peyniriyle doldurup yaptığım turşu. Nasıl olacak göreceğiz.
Eklenti 582816 |
Sn. kerkenez çiçeklerinizin hepsi çok güzel ve doğal görünüyorlar. 3. ve 4. fotoğraftakilerin adı nedir? (4. ye bayıldım.)
|
Sayın Jakin teşekkürler.
4. gaura çalısı. İstanbul civarında bolca mevcut kaprissiz, bol bol çiçek açar. 3. annem düğme çiçeği diyor ama tam emin değilim. O da biraz geç açar ama her sene tohumdan çimenlenir çokta güzeldir. |
Teşekkür ederim. Gaura çalısının tohumunu nereden bulabilirim ve balkonda olur mu acaba?
|
Alıntı:
|
Sezon Sonu Çalışmaları
1 Eklenti(ler)
İyi durumda olmayan ve toparlamak için çaba harcadığım toprağı işleyebilmek için sezon sonu hasadına giriştim. Aslında özellikle domatesler en az 2 hafta daha idare ederdi. 29 Ekim' le hafta sonunu birleştirip net 3 gün çalışma fırsatını kaçırmamak gerekiyor ayrıca yağmurlara da yakalanırsak bir daha işlemek güç olabilir.
Sezon sonu hasatı. Oldukça fazla yeşil domates var. Bir kısmı kızarmaya bırakılacak kalanlardan karışık turşu yapılacak. Eklenti 584074 |
Sezon Sonu Çalışmaları 2
4 Eklenti(ler)
Uzun araştırmalardan sonra gavurun no till/ no dig gardening dediği toprağı kazmadan eşelemeden ekim yapmaya başlayacağım. Uzunca ölçüp biçmeden sonra toplamda 1.20 genişliğinde 7 adet esas ada ve 2 küçük ada oluşturmaya karar verdim.
Asıl niyetim adalara gübre, saman yığınları yapıp kışın çürümeye bırakmaktı ancak geç kaldığımdan çevremde saman bulamadım. Bende mecburen daha önce temin ettiğim malzemeleri toprağa döküp belletmenin uygun olacağı kanısına vardım. Önce cocopeat' leri suda bekletip açmaya çalıştım ancak bayat ya da dandik miydi bilemedim bir türlü açılmadı elimle parçalamak durumunda kaldım. En çok bu yordu ve zaman kaybettirdi. Elimdekiler sadece 2 adaya yetti diğerlerine ilerde eklerim diyordum ama yaşadıklarımdan sonra vazgeçtim. Eklenti 584075 Daha sonra tarımsal pomza taşı döktüm. Eklenti 584076 Onun üzerine kayınbiraderin elediği gübreleri ekledim. Eklenti 584077 En üstede bolca klinoptilolit serptim. Bu şekilde bellenecekler. Tırmıkla düzeltilip bakla ekilecek. Baharda baklalar kesilip toprağa bırakılacak. Ayrıca bahar yaz boyunca bolca kompost yapıp toprağa eklemeyi planlıyorum. Eklenti 584078 |
Sezon sonu Çalışmaları 3
4 Eklenti(ler)
Bellemenin önemli kısmı bitmiş durumda. Diğer yerleri de yine aynı şekilde hazırlayıp bıraktım arkadaş belleyecek. Daha sonra bakla dikemediğim yerlere de gidip bakla dikeceğim. Bu arada baklaları diktikten sonra humik asitli suyla sulamaya başladım. Aralarda gözüken sırıklar yolları ve adaların sınırlarını belirlemek için dikildiler.
Eklenti 584079 Eklenti 584080 Bu da daha önce diktiğim baklalar boylanmaya başladılar. Eklenti 584081 Bunlarda yeni yeni çıkanlar. Yağmurlardan sonra oluşan kaymak tabaka. Bu toprak beni bayağı uğraştıracak gibi. Eklenti 584082 |
Dinlenme Vakti
1 Eklenti(ler)
Bu kadar yorgunluğun ardından biraz da dinlenip keyif yapmak gerekir değil mi. Sahilde gün batımı.
Bu mevsimi çok seviyorum etraf bomboş, sakin, gereksiz kalabalık yok. Eklenti 584083 |
Selamlar,
Değirmenaltımı orası :) |
Yok. Bağlar Deresi.
|
14 15 Kasım - 1
4 Eklenti(ler)
Tek bir kök Fransız Kadife Çiçeği. İnanılmaz. Eğer tohumlarını alabilirsem paylaşacağım.
Eklenti 586948 Diğer çiçekler. Eklenti 586949 Eklenti 586950 Eklenti 586951 |
14 15 Kasım - 2
3 Eklenti(ler)
Yağmurlar bastırmadan son kalan yerlere bakla ve bir iki şey dikmek için gittim. Bakla ekimi bitti, mevcut ektiklerimin önemli kısmı çıkmış. Bunu dışında biraz, ıspanak, roka, turp, dereotu ve maydonoz da ektim bundan sonrası doğa anaya kalmış artık.
Hey ıspanak tohumlarımı rahat bırakın. Eklenti 586959 Bu da arka bahçenin son hali. Hadi hayırlısı diyelim. Eklenti 586960 Eklenti 586961 |
Sayın Kerkenez bahçeniz çok güzel karıncalar bile dekor olmuş sanki bir de şu küçük eve bayıldım.
|
Küçük Ev
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025