![]() |
Güzel bir bahçe. Kolay gelsin.
|
Son Çalışmalar
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu haftasonu havaların güzel gitmesini fırsat bilip yarım kalan işleri tamamlamak için ailecek yazlığa kaçtık. Giderken büyük hayallerim vardı acaba karnıbaharlar, brokoliler büyümüş müdür? Çiçek açmış mıdır?Gider gitmez arabadan inip hemen kış bahçesine gittim. Ve büyük hayal kırıklığı. :( Eklenti 525988 Önce salyangoz falan zannettim sonra eşim gerçek suçluları gösterdi. Eklenti 525989 Eklenti 525990 Karnıbaharların ikisinde de bitler vardı ve kurumak üzereydiler. Hazırda organik ilaç bulunmadığı için karnıbaharları söktüm, brokolilerin üzerindeki kurtları da ara ara elimle temizledim. Bakalım bir sonraki gidişime geriye bir şey kalacak mı? |
Ön Bahçe ve Derya Kuzusu
2 Eklenti(ler)
Arka bahçenin yarım kalan gübreleme işini tamamladım ve ön bahçede çalışmaya devam ettim. Çiçekler söküldü, göbekler leonarditlenip bellendi. Çok çamur olan iki göbek dışında ön bahçe bitti gibi. Yan tarafta kalan fidelerin olduğu alanda leonarditlenip bellendi. Geriye ön bahçedeki iki göbeğin bellenmesi, ön bahçenin tamamının ve fidanların gübrelenmesi kaldı. Ön bahçe fena olmadı gibi.
Eklenti 525993 İstanbul' a dönerken balıkçıya uğradık ve bu canavarla karşılaştık. Denizde karşılazsam kaçarım, levrek 10 kg. imiş. :D Eklenti 525994 |
Bahçe Mahvolmuş
4 Eklenti(ler)
Kışın gelişi ardından bir takım sağlık sorunları nedeniyle uzun zamandır yazlığa gitmek kısmet olmadı. Bu haftasonu arkadaşlarla denk getirip nihayet bir kaçamak yapma fırsatımız oldu.
Kış sert vurmuş bahçede pek bir şey kalmamış. Marullar ve soğanlar direk ortadan yok olmuşlar. Bahçeden geriye kalanlar şunlar. Karnıbahar ve brokolilerin şu an en büyükleri bunlar. Bu mevsimde daha büyürler mi bilmem ama en az 1 ay önce dikilmesi gerekiyormuş. Eklenti 535818 Eklenti 535819 Haşat olmuş turplar, büyük kısmı çürümüş kalanlarında pek tadı tuzu yok. Eklenti 535820 Şu ana kadar yetişdirdiğim en arsız bitki olan baklalar bile gayet keyifsiz. Mart ayı başında takviye yapacağım. Eklenti 535821 |
Biraz Keyif
4 Eklenti(ler)
Bu hafta sonu ülke genelinde görülen lodos nedeniyle dışarıda takılma imkanı pek olmadı. Eh bizde evde yiyip içip keyif yapalım dedik.
Kuzine üstünde esprezzo. Eklenti 535832 Kuzinede yaptığımız mısır ekmeği. Leziz olmuş, yemeye doyamadık. Eklenti 535835 Arkadaş odun kırarken. Yürü be Rocky. :D Eklenti 535834 Ve yoğun dalgalar nedeniyle kumsaldan geriye kalanlar. Çatının köşesi kırıldı çatıcı ayarlamak gerekecek. :( |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/sebzele...tm#post1340135 |
Alıntı:
|
Unutmuşum, burda görünce yanıtlayayım dedim başkalarına da lazım olur diye. ;)
|
Yaz Geldi
Uzun zamandır bahçeme yazmak kısmet olmadı. Oysaki boş durmadık bu arada ancak aksilikler nedeniyle biraz sıkıntılı bir dönem geçti. Neyse ki geçti gitti artık yaz geldi. :cool:
Tohum paylaşım sonrası gelen tohumlar ve kendi tohumları harmanlayarak büyük emeklerle yetiştirdiğim fideler; http://www.agaclar.net/forum/1389553-post17.htm Toprakla buluştuktan sonra yine danaburunlarının hışmına uğradılar fidelerin büyük kısmı kesildi maalesef. Kalanlarda birbirine girdi. Şimdi neyin ne olduğunu bulmaya çalışıyorum. :( Danaburunları için kurduğum ve mart ayı başında açtığım tuzaklardan bir tane bile danaburnu çıkmadı. Son çare olarak kepek, şeker, zehir karışımı kullanmak durumunda kaldım. İki hafta zarfında en az 50 kadar danaburnu öldü ama hala tek tük aralarda dolaşıyor. Bu da ilacın sonucu; http://www.agaclar.net/forum/1389565-post18.htm |
27-28 Haziran Resimleri 1
4 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinin genel hali. Danaburunlarından kurtulan fidelerin boyu ile sonradan ekilenlerin farkı açık açık gözüküyor. En az üç hafta kaybettirdiler bana.
|
27-28 Haziran Resimleri 2
3 Eklenti(ler)
Buradan öğrendiklerimi imkanlar dahilinde yavaş yavaş uygulamaya başladım. Sene sonunda leonardit ve gübrele döküp bellemiştik bahçeyi. Şimdi fideleri solucan gübresiyle dikip olarak humik asitli suyla can suyu verdim. Bunun yanında kardeş bitki uygulamaları resimlerde mevcut.
Burada kadife çiçekleri ile fesleğenler mevcut. Eklenti 564159 Eklenti 564160 Biber ve bamyalar yan yana. Eklenti 564161 |
27-28 Haziran Resimleri 3
4 Eklenti(ler)
Sayın Meyvelitepe' den tohum takas etkinliğinden gelen San Marzano' lar olmalı.
Eklenti 564162 Bunlar rahmetli babamın domatesleri gibi. Eklenti 564163 Sayın Bahçedennn' in kıl biberi. Eklenti 564164 Bu hangi patlıcan acaba? Eklenti 564165 |
27-28 Haziran Resimleri 4
4 Eklenti(ler)
Bu yıl zakkumlar harika.
Eklenti 564172 Bu çelikten 3 yıl önce yetiştirdiğim zakkum. Eklenti 564175 Bunlarda tohum takastan gelen çörekotu çiçeği. Keşke devamlı açsa. Eklenti 564173 Geçen yıl diktiğim gauralardan dördü öldü bunlar yenileri. İşin komiği Bodrum' dan gelen bir tanesi kışı atlattı. :rolleyes: Eklenti 564174 |
Kompost Kabı
1 Eklenti(ler)
Bauhaus' tan aldığım ancak bir türlü kullanamadığım kompost kabı.
Eklenti 564427 Aklımda kritik olan ama henüz gerçekleştirmediğim üç konu var. 1) Kompost yapılacak, 2) Kaokil uygulanacak, 3) Enzim yapılacak. |
Tohumluklar
3 Eklenti(ler)
Tohuma bıraktığım bitkiler.
Enginar Eklenti 564431 Havuç Eklenti 564430 Ve yemenin kısmet olmadığı brokoliler. Eklenti 564429 |
Tohum Takastan Gelenler
5 Eklenti(ler)
Sakız kabaklar oldukça keyifli gözüküyor.
Eklenti 564439 Danaburunlarının saldırından kurtulan 10 kadar kalıcı ıspanaktan geriye kalan son mohikan. Sonradan diktiklerimdende üç kök falan kaldı. Eklenti 564440 Önde tutmayacak galiba dediğim şebboy, arkada süs ayçiçeği. Eklenti 564441 Balkabağı pek ümit vadetmiyor gibi. Eklenti 564442 Çengelköy salatalığı. Sadece üç kök kaldı. Eklenti 564443 |
Tohum Takastan Gelenler 2
3 Eklenti(ler)
Red Robin ve Tiny Tim' ler.
Eklenti 564445 San Marzano' lar büyüyor. Eklenti 564446 Britain' s Breakfeast Chery çılgın gibi açtı. Eklenti 564447 |
Bakım Vakti
3 Eklenti(ler)
Gelişimin yavaş gittiğini düşünüyorum bu hafta bitkileri gübreleyip çapalamaya başladım. Elimde bir miktar Biobizz' in solucan gübresi vardı. Onunla başladım. Bahçenin yaklaşık yarısında kullandım. Kalanda yanmış koyun gübresi kullandım. Mecburen karşılaştırma ve kontrol imkanı olacak. Bakalım solucan gübresi fark yaratacak mı?
Eklenti 564448 Ve pazar günü bahçenin gübrelenip çapalanmış hali. muhtemelen sağ baştaki patlıcan elimde kalan son Halep karası olmalı. Eklenti 564449 Eklenti 564450 |
Muhtelif
5 Eklenti(ler)
Tokaloğlu kayısısı bu yıl yine adetle verdi ama tadı harika.
Eklenti 564451 Kuşkonmaz resme kanmayın boyu sadece 3 cm. falan. Eklenti 564452 İlk hasat. Biraz az ama ne yapalım Allah arttırsın. Eklenti 564453 Kalıcı ıspanakları kavurup yaptığımız yumurta harika. Tulum peyniri yoktu kaşar yerine onu kullansak dört dörtlük olacaktı. Eklenti 564454 Geçen yıl diktiğim badem fidanı. gayet sağlıklı görünüyordu birden kurudu. Kadı böceği larvalarının işi olmalı. Eklenti 564455 |
Bahçemizin Ziyeretçileri
3 Eklenti(ler)
Garip hatta çirkin sesli kuşu ararken bulduk. Kafesten kaçmış bir hint bülbülü olmalı.
Eklenti 564456 Kızım baba uçamayan bir kuş var dedi. Muhtemelen cama çarpmış biraz su verdik, neyse ki sonra havalanıp kaçtı. Eklenti 564458 Afrikadan gelmiş olabilir mi? Eklenti 564457 |
Hala mı Fide?
1 Eklenti(ler)
Salatalıklar yetersiz gelecek biraz f1 salatalık tohumu alıp diktim. Birde çok yetiştirmek istediğim ama iki yıldır danaburunlarının yediği cherokee domatesleri için yine tohum alıp ektim. Bir tane bile olsun yiyeceğim inat ettim.
|
Haftalık Rapor
5 Eklenti(ler)
Geçen haftadan bu yana bahçe iyiden iyiye toparlamaya başlamış.
Bu, merakla beklediğim elimde kalan tek Halep Karası. Bu hafta çiçek açtı ve üzerinde bayağı bir tomurcuk var. Eklenti 565889 Bamyalar bir haftada ciddi büyümüş ve onlarda çiçek açmaya başlıyorlar. Eklenti 565890 Jalepeno çok büyümemesine rağmen bayağı bir biber döküyor. Eklenti 565891 Britain' s Breakfest Chery eğer tadı da güzelse bunun hastası olabilirim. Eklenti 565892 Rahmetli babamın domatesi. Bu yıl daha da güzel gözüküyorlar. Eklenti 565893 |
Haftalık Rapor 2
4 Eklenti(ler)
Sayın Bahçedenn' in Çengelköy salatalıkları. Üç kök kaldı, daha çok erkek çiçek açıyor verimlilik düşük gibi.
Eklenti 565894 İlave F1 salatalık fidesi yetiştirip ektim kızımın salatalık ihtiyacını karşılamam lazım. :rolleyes: Eklenti 565895 Annenim çelikten yetiştirdiği gülü. Her tarafımı yemişler ama direniyor garibim. Eklenti 565896 süs ayçiçeği açtı açacak. Eklenti 565897 Bu haftalık bu kadar. Haftaya bayram dolayısıyla yazlığa gidemeyeceğim. Kısmetse iki hafta sonra sağlam hasat başlayacak gibi. Hayırlısı diyelim. |
Genel Durum
5 Eklenti(ler)
İki hafta aradan sonra merakla gittim. Artık bahçedeki bitkiler iyice dallanıp budaklanmış.
Ön sırada pırasalar, hemen arkasında haziran sonu çimlendirdiğim dolayısıyla daha çok küçük olan cherokee domatesler, çürümeye yüz tutmuş patatesleri dikmiştim çimlendiler, bir adet numunelik mısır, onların arkasında da şeneşerber ile barbunya fasulyeleri. Eklenti 568675 Bamyalar ve biberler kardeş kardeş takılıyorlar. :p Eklenti 568676 Pek sevgili ve çeşit çeşit domatesler. Eklenti 568677 Eklenti 568679 Hormonlu patlıcanlar. :eek: Eklenti 568678 |
Domatesler
4 Eklenti(ler)
Rahmetli babamdan kalan domatesler. Bu yıl pek bir sağlıklılar. Aksilik olmazsa tohum paylaşım etkinliğinde kullanacağım.
Eklenti 568683 Eklenti 568686 Geçen yıl ilk kez diktiğim chery' ler. Geçen yılki kadar verimli gözükmüyorlar şimdilik. Eklenti 568684 Bu yıl Zengarden' dan aldığım pembe domatesler olmalı. Eklenti 568685 |
5 Eklenti(ler)
Bamyalar yavaş yavaş ürün vermeye başladı.
Eklenti 568688 Arnavut biberleri büyümeye başladı. Kızarmalarını bekliyoruz. Eklenti 568689 Bu da rahmetli babamdan kalan verimli bir tatlı biber tohumu. Eklenti 568690 Bu yıl ziraatten alınma muhtemelen F1 tohumlar. Oturak ve çok verimli. Eklenti 568691 Dökülen tohumlardan çıkan rokalar. Yiyerek seyreltmek gerekecek. Eklenti 568692 |
4 Eklenti(ler)
Yanlış bilmiyorsam türü pembe çavuş olmalı. Haftaya az biraz mayhoş şekilde yenecek kıvama gelirler.
Eklenti 568696 Eklenti 568697 Hala hasat sınırlı ama önümüzdeki hafta kısmetse bollaşmaya başlar diye umuyoruz. Eklenti 568698 Bu da pek bir ürkütücü bahçe sakini. Eklenti 568699 |
Sn Kerkenez sayfan hayırlı olsun . Çok güzel bir yazlık - bahçe Allah ömür boyu mutlu huzurlu şekilde kullanmayı nasip etsin. Kusura bakmayın tp sayfasını takip ediyorudum ama , bahce sayfası olduğunu bilmiyordum onun için biraz geç hayırlı olsuna geldik :D
|
Evet pembe çavuş. Maşallah güzel görünüyorlar.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025