![]() |
Çiçekler...
3 Eklenti(ler)
Çiçeklerin son durumları geldiklerinden çok iyi değiller ama en azından kuruyan yok sayılır. Seranın içinden, binbir türlü coşturucu v.b dopinglerden sonra alışık olmadıkları ortamda, iklim ve rüzgarda yine iyi sayılırlar. Sadece yer değiştirmekten biraz bıkmış olabilirlerse de tebdili mekanda fayda var dedik faydasını da bulduk.
Onları tanımak adına da iyi oluyor..şartlarını öğrenmek için sürekli sormak ta olmazdı. Biz de böyle bir yol izledik. Daha da iyi olacaklarını umuyorum... |
....
2 Eklenti(ler)
Bu çiçeği bir türlü isimlendiremedik..
|
Dökülmelerinin nedeni zamanında ilaçlama yapılmadığı için kurtçukların meyveyi oyması, doğal olarak erken olgunluk izlenimi verip meyvelerin dökülmesine neden olması. Sizin periyodik olarak ilaçlama yapmanız lazımdı.
Sadece elma için değil diğer sert ve yumuşak çekirdekli meyveler için de aynı durum söz konusu. Ben de bu sene kayısı da bir ilaçlamayı geciktirdiğim için malesef hepsi kurtlandı hiç yiyemedik. |
Geçen yıldan
2 Eklenti(ler)
Geçen yıldan kalıp kurudu sandığım; kendiliğinden uyanan bodur Dahilia..
Bol bol tomurcuk veriyorlar. |
çiçekler.. ve çiçekler..
1 Eklenti(ler)
Çiçeklerin yer değişmekten başı döndü ama en çok ta merdivenleri sevdiler galiba..direk güneş, rüzgar, hava akımı cereyan..herşeyi yaşadılar.
Tabii son yerleri olmayacak ne yazık ki. Merdiven korkuluğu yapılana dek buradalar... İki kez çiçekler yazdım başlıkta: Ben Ağaçlar.net'e yine teşekkür ediyorum. Canlı çiçeklerle böyle yoğun tanışana dek yapma çiçeklerle yetiniyordum. Şimdi nefes alan çiçeklerin başka olduğunu ben de öğrendim. |
Ceviz fidanları
1 Eklenti(ler)
Kendi diktiklerimizin dışında kendiliğinden oluşanlardan biri..
Gitmiş kayısının yerlere inmiş kolunun altında büyümüş. Ya kayısının kolu budanacak ya ceviz bebe oradan taşınacak. |
üzüme doğru
3 Eklenti(ler)
Bizim bu yerlerde üzümlerin olgunlaşmasına çok var daha...
|
Selamlar...
3 Eklenti(ler)
Verdiğim söz üzre birşeyler çektim bakalım beğenecekmiyiz..
Bu sene aşıladığım asmam boy attı bıyık burdu..işte isbatı. |
Domatesler..
4 Eklenti(ler)
İyiler iyiler..o rüzgarlar hepsinin boynunu vurabilirdi ama iyiler çok şükür.
Arada bazı küçük arazları saymazsak. Bilenlerden ricamızdır domateslerin ve benim. Ne ola ki bu lekeler? |
Dolmalık Biberler
1 Eklenti(ler)
İşte ilk hasadımız Dolmalık tatlı biberde. Daha da büyürmüydü bilmiyorum ama heyecanlanarak topladım..Şimdi bu elimin emeği gözümün nuru 8-10 biber için yarın dolma yapar mı yaparım inanın..Muhakkak bunlar da çok farklı lezzettedir.
|
Yeni çiçekler
2 Eklenti(ler)
Ortanca çoktan beri almak istediğim bir çiçekti de yarı gölge ve daha ziyade salon bitkisi olduğunu okumuştum. Kış gelirse sorun olur diye korkuyordum.
Ama sonunda aldım. Şimdilik o da iyi görünüyor. Hatta çiçekçinin toprağı da sıradan killi toprakmış ben de bozulmasın diye toprağını değişmedim. Yeni saksıya aynı toprakla geçirdim. Hayırlısı olsun. |
:) Sevgili asmalıtepe elinizin emeği, gözünüzün nuru gerçekten o biberlerden yapılan dolmanın tadına doyum olmaz. Maşallah, afiyet bal şeker olsun inşallah... Dolma olmuş hallerini de görmek isteriz.
|
Alıntı:
|
Yeni çiçekler
4 Eklenti(ler)
Alev, Medine ve adını bilmediğim köküyle söküp saksıya aldığım ama dün onbeş dakika açık kalan çiçeği..
|
diğerleri..
5 Eklenti(ler)
ilk halleri gibi değilseler de yaşıyorlar en azından..
|
Ful Yasemenler..
3 Eklenti(ler)
dört tane saksıda birtane de çiçeklikte. Hepsi de çok seri çiçekleniyorlar maaşallah. Gelecek yıl çiçekliğe daha da dikmeyi düşünüyorum. Ve şu kanıya vardım: Bitkiler de ortamlarına uyum sağlamak için çeşitli çileler çekiyor..ve sonrası iyi geliyor.
|
Gülüm
4 Eklenti(ler)
Birçok badirelerden sonra kendine gelen Gülağacım; İkisini çok yakıştırdığım Hanımeli ile sarmaşdolaş. Tabii ki şimdilik.
|
çiçekler ve yerleri
1 Eklenti(ler)
Bu ne hastalık ki onları yere göğe sığdıramıyorsunuz. Gerçi kısıtlı ölçüde bir salonda yer olmazsa da olmuyor..Artık heryere, merdivene mutfak tezgahına, nişe ve hatta yerlere bile...
Ah şu rüzgarımız olmasa da sere serpe dışarı bırakabilsem onlar da daha mutlu olur bence ya.. Yapacak birşey yok gibi. |
sevgili asmalıtepe rozetlerin çok güzel bende dün pazardan rozet amak istedim.eşim frene basınca bende almadım:(çok değişik ve güzel renkleri vardı. aklım rozetlerde bir yolunu bulup eşimi ikna etmeliyim;) yoksa :mad: şaka biryana çiçek dikilecek gibi değil her yer sıcaktan kavruluyor.eminim alsaydım kururdu.bende bunun için sesimi çıkartmadım:)neyse senin şu adını bilmediğin çiçek diye diktiğin aslında bir hindiba türü boşuna saksıyı işgal etmesine gerek yok bahçede her yerde oluyor. maşallah diğer çiçeçeklerinde çok güzel ve sağlıklı yerlerine bence alışmışlar.ataş çiçekleri ve rozetler her yıl dökülen tohumlarıyla tekrar çıkıyorlar.hiç zahmetsiz kendiliğinden yetişiyor. arada bir suyunu ihmal etmiyeceksin.güneşi çok seviyorlar.
|
Alıntı:
Ayrıce zeytin fidanlarınız çok güzel bayıldım ama malesef bizim buraların ikliminde yetişmiyor. |
Alıntı:
Zeytin fidanları evet ılıman iklim ağacı ama ben de diktim. Yayla, rüzgar serinlik hepsi var. Biraz yüksek yerimiz Zeytine göre ama deniyorum. Siz de çok seviyorsanız bir deneyin derim. Sevgiyle yaşayabilirler.. Biraz da aşırı soğuklardan korunaklı bir ortam falan... Zeytinbilenler bana kızacak belki ama denemekten ne zarar? sevgiler.. |
Yapraklarda tek tük leke gördüm ama tam çıkaramadım. Yalnız neden yaprakların üzeri kül serpilmiş gibi beyaz olmuş. Herhangi bir ilaç attınız mı?
Meyvelerdeki bozukluklar ise kalsiyum eksikliğine çok benziyor. Alıntı:
|
Alıntı:
Kalsiyum eksiği olabilir dediğinize göre ne yapabiliriz acaba? teşekkür ederim. |
Kalsiyum içerikli bir yaprak gübresi alıp yapraktan uygulayın. Yeni oluşacak meyveler sağlıklı olsun. Kalsiyum eksikliğinde çiçek burnu çürüklüğü belirgin bir eksiklik belirtisidir.
|
Alıntı:
|
Aşılı Güller
1 Eklenti(ler)
Tomurcuk verirken, yaprak dal budak salarken hiç sorun yok herşey yolunda.
Amaa gül açılmayagörsün aynen dayak yemişe dönüyorlar.. Bizim ellerin rüzgarı fırtınası meşhurdu da birgün bana veya bitkilerime de uğrayacağı aklıma gelmezdi. Maraş senin yazın var Çekilmez poyrazın var diyen ozanımız bile var, poyrazımızın şiiri bile var... |
ve sonra..
2 Eklenti(ler)
Böyle kötürüm kalıyorlar.
|
Mazlum Menekşeler
2 Eklenti(ler)
Ben Menekşeleri çok narin, kırılgan elleme küstüm bir çiçek sanırdım.
Oysa bu mazlum, mahzun ve zarif güzelliklerinin arkasında dayanıklı, güçlü ve direnen bir karakterleri varmış. Çok sevdim onları... Dışarıda güneşin, rüzgarın altında hiç pes etmiyorlar sadece rüzgarın ittiği yöne boyunlarını yatırıp bekliyorlar ben gidince saksıyı aksi yöne çeviriyorum, devam.. İçeride saksıda olanlar da ha keza..oldukları heryeri sineye çeken bir çiçek. |
sevgili asmalıtepe,sizin güller hoyrat poyrazın elinden nasibini alırken,benim güllerim kızgın güneşin bakışlarından nasiplarini aldı.doğanın dilinden anlamak zor.böylece kurallarınıda bilemiyoruz.rüzgarın tozlaşmaya faydası olurken,kızgın güneşde ham meyveleri bal gibi tat vermekte olduğunuda galiba unutmamamız gerekiyor. en iyisi sizin ki gibi rüzgarlı bahçelere bodur çiçeklerden dikilebilinir. rüzgarın hızını kesmek için önlem almak gerekiyor. ya ben kavrulmuş çiçeklerime ne yapayım.kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş.atasözü aklıma geldi. bunlarda yetmiyorsa elimizde kalan sağlarla idare edicez. hercayilerinizde çok güzel açmış.bizimkiler çiçeklerini iyice bir küçülttüler.yaseminlerinde bir harika olmuş kokularını duyar gibi oldum çok güzel. güzelliklerin bahçenden hiç eksik olmasın. sevgiler...
|
sevgili asmalıtepe,evet çözüm üretme fikrine katılıyorum.öncelikle seçtiğimiz bitkinin isteklerini çok iyi bilmemiz gerekiyor.iyice araştırıpdan sonra edinmeliyiz.begonvil denilince akla ilk önce bodrum gelir. benim bahçemde binbir nazla oluyor.gözünün içine bakıyorum.mesele kışın bir iki gün eksileri görüyoruz.denize 35, 40km içeride oturuşumuz.öldürmemek için ne cefalar çekiyorum bilemessiniz.bunun gibi bir kaç örnek yaşadığım oldu.yolun altındaki bahçe ile üstündeki bahçede bile çok büyük farklar oluyor.işte bunları zamanla kendiniz tecrübelerinizle keşvk etmiş oluyorsunuz.şimdi sizin sorularınızı gelince ben hiç torf kullanmadım.ama dediğiniz gibi organizma olabilir.belki bu organizmaya alarjiniz vardır.eldiven kullanmıyormusunuz.benim alerjik astımım var.ben eldiven ve bazen duruma göre maske kullanıyorum.bahçemdeki her tür bitki çiçek ne varsa saksı çiçeklerimde yanmış çiftlik gübresi kullamaktayım.bir miktarda orman gübresi karıştırıyorum.öyle suni gübre falan hiç kullanmadım. sadece bu yıl gardenyama demir sülfat kullandım.çok az henüz bir iyileşme görmedim.sevgiler...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025