agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   TCM / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34328.htm)

TCM 06-09-2020 21:39

5 Eklenti(ler)
Domatesler mildiyöden ( domates geç yanıklığı - p. infestans ) altı - yedi kök hariç kurtuldu. Toplamda dört kez sistemik ilaç ile (syngenta - quadris) ilaçladım. Bu yıl da istediğim domates düzenine kavuşamayacağım sanıyordum ama şimdilik fena değil.

100 den fazla kökte çoğunluk bulgar - Hafize Baliç pembesi ve blue beauty idi.

Bulgar domates; hastalıklara, kalsiyum eksikliğine dayanıklı, oldukça irileşebilen, (son üç sezon rekoru 1 kg. ile kendisinde) düzgün hatlı, sulu, incecik kabuklu, omuzlarının üzeri açık-solgun renkte, kalanı kırmızı, dip kısımlarında sarımtırak beneklerin de olduğu tam yemeklik domates. Biraz da erginse kabuğunu bir taraftan hiç zorlanmadan sıyır, tencereye katmadan önce bıçakla dahi bölmeye gerek yok, parmaklarınla ayırabilirsiniz. Çiğ ağza attığınızda hemen dağılan, tatlı sayılabilecek lezzette müthiş bir tür. Ağızdaki o tat için tam karşılık bulamadım, lokum gibi desem... Tabi yaylada sepete, poşete doldurup eşe dosta dağıtayım olayı olmuyor bu domateste, arabada bir kaç sokak dönünce perte çıkabilir. Eeee her güzelin bir kusuru olacak. Bir kusuru da tohumu çok az ve içerilerde bir yerlerde saklanmış durumda. Yarım kiloluk domateste 10 tane çekirdek mi olur kardeşim...

Eklenti 712581

Eklenti 712586

Hafize Baliç Pembesi - 250 - 300 gr. ağırlığında, ince kabuklu, pembe, sert, düzgün hatlı, ekşimtrak, salatalarla çiğ yenmeye daha müsait tür. 25 kök kadar vardı ekilen, bir iki kökü hafiften çerileşmiş gördüm bu arada.. :)

Eklenti 712587

Eklenti 712582

Ve mavi güzelimiz, blue beauty... Çiğ tüketimde hanımın en sevdiği, sert, yamru yumru olmasa da ilk iki domates gibi düzgün hatlara sahip değil. Üç tür içinde en küçük olanı, en büyüğü 250 gr. kadar. Hafize Baliç gibi sert, ince kabuklu ancak oldukça tatlı. Her bahçede az çok olmalı, görüntüsü yeter zaten :D Sanırım bunun black beauty si de var, paylaşan olursa eşit oranda ikisini de ekebilirim.

Eklenti 712584

TCM 06-09-2020 22:24

5 Eklenti(ler)
Bu yıl etkinlikten gelen yeni türümüz Big Chef - büyük şef.

Eklenti 712588

Eklenti 712589

Mavi çeri domatesimiz, o da yenilerden, ancak adını unuttum. Bilinen çeriler gibi bu da kalın kabuklu ancak çerilerin tersine ermek bilmedi bu arkadaş, verim de çok az oldu. Seneye ekmeyiz herhalde.

Eklenti 712592

Elimdeki eski tohumlardan bir kaçını bu yıl gençleştirmek için ekmiştim. Biri heybetliydi maalesef yine hastalıklardan başını kaldıramadı sanırım ektiğim iki üç kök te gitti.

Diğeri maniye. Eski resimlerine baktığımda bu yıl ortaya çıkan arkadaş oldukça farklı geldi gözüme. Eski maniye daha kırmızı daha iri ve bol kıvrımlı. Ancak bu sene ortaya çıkan hafiften big chef renginde, daha küçük, düzgün hatlı ancak mükemmel lezzet ve kıvamda. Açıklama sonraki paragrafta...

Eklenti 712590

Eklenti 712591

TCM 06-09-2020 22:44

5 Eklenti(ler)
Resimdekiler soldan Hafize Baliç - Maniye ve Big Chef...

Eklenti 712593

Eklenti 712594

Hafize iç ; bol çekirdekli, sert, ekşimtırak..

Eklenti 712595

Maniye iç ; bu arkadaş sanırım bizim eski maniye ile big chefin karışımı olmuş ve ortaya bana göre mükemmel bir tür çıkmış. Bulgar gibi çok tatlı lokum gibi ama çok ta yumuşak değil ve ince kabuklu. Seneye mutlaka fazla miktarda ekmeyi düşünüyorum, inşallah yeni çıkanlar da aynı bu özelliklere sahip olur.

Eklenti 712596

Big chef iç ; yumuşak, tatlı diğerlerinden farklı kabuğu biraz daha kalın, seneye ekmem herhalde.

Eklenti 712597

TCM 07-09-2020 08:45

Arkadaşlar, öyle beğenip gitmeyin, lezzet, biçim, ekim-dikim-bakım vs. konuda bilgisi-tecrübesi-fikri olanların özellikle olumsuz olanların görüşlerini almak isterim. Amacımız her yıl bir tık ileriye gitmek, herkes beğenirse yerimizde sayarız. Yoksa sayfaya giriş bedava ama çıkış parayla uygulamasına geçecem.

Bu arada adını unuttuğum çeri @bahcedenn in Fahrenheit Blues uymuş...

mesuttgur 07-09-2020 09:48

Güzel bahçe olmuş emeğine sağlık

hosseda 07-09-2020 12:44

Benim beğenme tuşum çalışmıyor zaten ne diyeceksem yazarak derim evvelden beri.

Bahçe on numara ama neden yoldunuz domatların yapraklarını. Bendekilerde kırmızı olmayan domatesi görmek mümkün değil. Domates güneş sever ama günün en sıcak zamanında o yapraklar şapka gibi onlara...

elifaydin 07-09-2020 13:08

Eski resimlerine bakınca maniye evrim geçirmiş gibi duruyor sayın TCM, ben de bu sene bahçede oluşan yanıklardan sonra domates tohumu almayı bile başarabileceğimden emin değilken sizlerdeki ürünleri hayranlıkla izliyorum.
Köy domatesleri zaten daimi çeşidimiz, diğer çeşitlerden bazıları hiç olmadı. Kara domat ancak tohumluk biraz alabildik, annem bizim köy domateslerine göre çok da albenisi yok dedi ama bence çeşit olarak bulunmalı.
Çeri değişik çeşitler denemiştik ve bardak çeride karar kıldık ailecek. Lezzetini diğer çerilere göre açık ara önde buluyoruz, daha verimli ve daha dayanıklı, sulamaya bağlı olarak bazıları biraz daha irileşiyor onların lezzeti daha da güzel oluyor. Diğerlerini eledik bardak çeriden devam. (sizdeki çeriler üzerine yazma gereği duydum)

TCM 07-09-2020 13:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hosseda (Mesaj 1594833)
Benim beğenme tuşum çalışmıyor zaten ne diyeceksem yazarak derim evvelden beri.

Bahçe on numara ama neden yoldunuz domatların yapraklarını. Bendekilerde kırmızı olmayan domatesi görmek mümkün değil. Domates güneş sever ama günün en sıcak zamanında o yapraklar şapka gibi onlara...

Sırık olanları budadım, onu da meyvenin altındaki yaprakları buduyorum, meyve olan yerler kalıyor, dediğiniz gibi güneşten domatesleri de koruması için. Hastalık belirtileri çıkınca da salmıştım yakasını, sonradan toparlayınca da budamaya devam etmedim artık, kimisi aşırı uzayınca sağa sola devrilmeye başladı zaten.

TCM 07-09-2020 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifaydin (Mesaj 1594838)
Eski resimlerine bakınca maniye evrim geçirmiş gibi duruyor sayın TCM, ben de bu sene bahçede oluşan yanıklardan sonra domates tohumu almayı bile başarabileceğimden emin değilken sizlerdeki ürünleri hayranlıkla izliyorum.
Köy domatesleri zaten daimi çeşidimiz, diğer çeşitlerden bazıları hiç olmadı. Kara domat ancak tohumluk biraz alabildik, annem bizim köy domateslerine göre çok da albenisi yok dedi ama bence çeşit olarak bulunmalı.
Çeri değişik çeşitler denemiştik ve bardak çeride karar kıldık ailecek. Lezzetini diğer çerilere göre açık ara önde buluyoruz, daha verimli ve daha dayanıklı, sulamaya bağlı olarak bazıları biraz daha irileşiyor onların lezzeti daha da güzel oluyor. Diğerlerini eledik bardak çeriden devam. (sizdeki çeriler üzerine yazma gereği duydum)

Ben de ondan eskiyle karşılaştırın diye koydum eskileri. Domates kendine döllenen bitki aslında çaprazlaşma pek olmuyor ama olasılığı sıfıra indirmiyor. Ben (aslında hanım) eski maniyeleri pek sevmiyoruz zaten ki o sebeple ekmiyorum, kıvrım kıvrım yapısı ile soyması dert, sadece tohum yenilensin diye dört kök ekmiştim sadece. Ama dediğim gibi yeni türü çok sevdik eşimle. Ortadan kesince gurme etseverlerin hoşuna giden mermer gibi yağı dağılmış pirzola manzarası var, kıvamı da (yumuşaklık) bulgar dan bir tık aşağıda müthiş bir şey, inşallah seneye de devam eder.

Sizin bardak çeriyi de merak ettim. Çeriyi çok sever değiliz, erken oldukları için diğerleri gelinceye kadar işimizi görüyordu.

g.c. 07-09-2020 16:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1594841)
Ortadan kesince gurme etseverlerin hoşuna giden mermer gibi yağı dağılmış pirzola manzarası var, kıvamı da (yumuşaklık) bulgar dan bir tık aşağıda müthiş bir şey, inşallah seneye de devam eder.

Üfff, insanın canı antrikot/pirzola çeker bu tarife :)

elifaydin 07-09-2020 16:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1594841)
Ben de ondan eskiyle karşılaştırın diye koydum eskileri. Domates kendine döllenen bitki aslında çaprazlaşma pek olmuyor ama olasılığı sıfıra indirmiyor. Ben (aslında hanım) eski maniyeleri pek sevmiyoruz zaten ki o sebeple ekmiyorum, kıvrım kıvrım yapısı ile soyması dert, sadece tohum yenilensin diye dört kök ekmiştim sadece. Ama dediğim gibi yeni türü çok sevdik eşimle. Ortadan kesince gurme etseverlerin hoşuna giden mermer gibi yağı dağılmış pirzola manzarası var, kıvamı da (yumuşaklık) bulgar dan bir tık aşağıda müthiş bir şey, inşallah seneye de devam eder.

Sizin bardak çeriyi de merak ettim. Çeriyi çok sever değiliz, erken oldukları için diğerleri gelinceye kadar işimizi görüyordu.

Açıkçası geçen sene kasım sonuna kadar ürün aldık bardak çerilerden, diğer domateslerin üründen vazgeçtiği zamanlarda bile sadık dostumuz oldular. Kabuklarının kalınlığı diğer çerilere kıyasla daha ince gibi, biz seviyoruz onları kısaca. bana hatırlatırsanız size tohumlardan gönderirim denersiniz.

Kıvrımlı domatesleri biz de çok sevmiyoruz soyması ve kullanımı dert oluyor. Ama sizin bu son hali çok başarılı görünüyor açıkçası.

TCM 07-09-2020 19:06

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi g.c. (Mesaj 1594845)
Üfff, insanın canı antrikot/pirzola çeker bu tarife :)

Ama baksana abisi benzemiyor mu? Bu arada forumun en şirin çekirdek ailesi olarak aynı yerde oturuyorsunuz di mi, profildeki adres değişmiş.

Eklenti 712608

Eklenti 712609

g.c. 08-09-2020 14:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1594856)
Ama baksana abisi benzemiyor mu? Bu arada forumun en şirin çekirdek ailesi olarak aynı yerde oturuyorsunuz di mi, profildeki adres değişmiş.

Eklenti 712608

Eklenti 712609

Hem de nasıl benziyor hocam resmen ağzım sulandı :eek:

(Magnesia'dan Tralleis'e görevde yükselme sınavı sebebi ile taşındık hocam. Artık Aydın'lı(hanımköy) olduk anlayacağınız.)

alperfect 30-09-2020 15:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1594819)
Arkadaşlar, öyle beğenip gitmeyin, lezzet, biçim, ekim-dikim-bakım vs. konuda bilgisi-tecrübesi-fikri olanların özellikle olumsuz olanların görüşlerini almak isterim. Amacımız her yıl bir tık ileriye gitmek, herkes beğenirse yerimizde sayarız. Yoksa sayfaya giriş bedava ama çıkış parayla uygulamasına geçecem.

Bu arada adını unuttuğum çeri @bahcedenn in Fahrenheit Blues uymuş...

Çok güzel olmuş bunlar ben yetiştiremedim ama bu yıl evde ekilen tohumlarda başarısız oldum.

TCM 04-11-2020 14:59

4 Eklenti(ler)
Domatesin toprak altı kökü ne kadar uzayabilir... Kitabi bilgi iki metreye kadar, geçen sene 75 cm. görmüştüm. Bu yıl kökleri çıkarırken üşenmeden küçük çapayla takip ettim nereye kadar gideceğini, ancak sonunda pes ettim ve bir karış toprak altından giden kök sonlara doğru koptu. Bu haliyle 165 cm. idi.

Eklenti 714099

Bu yıl tek çeşit balkabağı ektik, yuvarlak patlıcan gibi olanlardan, ama iki tanesi böyle çıktı :) İki taneyi kompostun yanına ekmiştik dalları kompostun ve arkasındaki çalıların üzerine gitsin yer kaplamasın diye. Bir dal da komşu bahçeye gitmiş ve ondan aldığımız kabak ektiğimiz kabaktan. Bu iki tane farklı ama pek sevdiğimiz (komşumuz Sinderella nın kabağı mı bu dedi) kabak ise tek kökten mi çıktı yoksa yuvarlak kabaklar belli bir büyüklükten sonra bu şekle mi geliyor (yazarken bile pek mantıklı gelmedi) çözemedik. Büyük olan 26.1 kg. Tadı da iyiyse sadece bundan ekelim ve sizlere de dağıtayım.

Eklenti 714098

Bu hafta sonu yeşil domatesleri topladık, önceki gün kırağı yağmış zaten. Minikleri bir kaz kavanoz turşu yapalım, büyükleri de kendi halinde kızarmaya bırakalım diye düşünüyorum. Kızarırken üzerine su değmemesi gerekiyormuş bizim çiftçilerin dediğine göre. Blue beauty - bulgar - hafize baliç vs.

Eklenti 714097

Bu da bahçenin son hali, geriye diri patlıcanlar kaldı, sanırım onlar da kırağıya yenilmiştir. Geri kalan kısma @Meyvelitepe nin önerisiyle bakla ektim. Kilosu 10 liradan üç kilo aldım, kalan yarısına da ekerim ama ne zaman, soğuğa ne kadar dayanır ne zaman çimlenir bekleyip görelim. Niyetimiz büyüdükten sonra çiçeklenince üst kısmı biçip kompostta kullanmak ve ekim dikim zamanına kadar bakla köklerinin toprağa azot geçirmesini sağlamak.

Eklenti 714096

g.c. 04-11-2020 15:49

Bir sezon sonu fotoğrafı daha.. Nedense hüzünleniyorum ben bu fotoğraflarda. Bahçeler hep yeşil kalsın istiyor sanırım beynim. Koca bir sezonu iyisiyle kötüsüyle ardımızda bıraktığımızı ve bir sonra ki sezon için şimdiden hayaller/planlar kurduğumuzu hatırlatıyor.

Şimdiden önümüzde ki sezon için temennide bulunalım;

"Bereketli Olsun"

halcur 08-11-2020 14:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1598683)
Domatesin toprak altı kökü ne kadar uzayabilir... Kitabi bilgi iki metreye kadar, geçen sene 75 cm. görmüştüm. Bu yıl kökleri çıkarırken üşenmeden küçük çapayla takip ettim nereye kadar gideceğini, ancak sonunda pes ettim ve bir karış toprak altından giden kök sonlara doğru koptu. Bu haliyle 165 cm. idi.

Eklenti 714099

Bu yıl tek çeşit balkabağı ektik, yuvarlak patlıcan gibi olanlardan, ama iki tanesi böyle çıktı :) İki taneyi kompostun yanına ekmiştik dalları kompostun ve arkasındaki çalıların üzerine gitsin yer kaplamasın diye. Bir dal da komşu bahçeye gitmiş ve ondan aldığımız kabak ektiğimiz kabaktan. Bu iki tane farklı ama pek sevdiğimiz (komşumuz Sinderella nın kabağı mı bu dedi) kabak ise tek kökten mi çıktı yoksa yuvarlak kabaklar belli bir büyüklükten sonra bu şekle mi geliyor (yazarken bile pek mantıklı gelmedi) çözemedik. Büyük olan 26.1 kg. Tadı da iyiyse sadece bundan ekelim ve sizlere de dağıtayım.

Eklenti 714098

Bu hafta sonu yeşil domatesleri topladık, önceki gün kırağı yağmış zaten. Minikleri bir kaz kavanoz turşu yapalım, büyükleri de kendi halinde kızarmaya bırakalım diye düşünüyorum. Kızarırken üzerine su değmemesi gerekiyormuş bizim çiftçilerin dediğine göre. Blue beauty - bulgar - hafize baliç vs.

Eklenti 714097

Bu da bahçenin son hali, geriye diri patlıcanlar kaldı, sanırım onlar da kırağıya yenilmiştir. Geri kalan kısma @Meyvelitepe nin önerisiyle bakla ektim. Kilosu 10 liradan üç kilo aldım, kalan yarısına da ekerim ama ne zaman, soğuğa ne kadar dayanır ne zaman çimlenir bekleyip görelim. Niyetimiz büyüdükten sonra çiçeklenince üst kısmı biçip kompostta kullanmak ve ekim dikim zamanına kadar bakla köklerinin toprağa azot geçirmesini sağlamak.

Eklenti 714096

Yalnız o eldiven ile domates sapının birleşmesi ilginç olmuş. Elm Sokağında Kâbus gibi o ne öyle, fırlamış topraktan çıkmış köküyle. :p

Elinize sağlık, süper olmuş.

Bu arada böyle bahçeleri görünce forum üyeliğini iptal edip alıp başımı bu diyarlardan gidesim geliyor. Kıskandım. :o

TCM 04-03-2021 13:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi g.c. (Mesaj 1598686)
Bir sezon sonu fotoğrafı daha.. Nedense hüzünleniyorum ben bu fotoğraflarda. Bahçeler hep yeşil kalsın istiyor sanırım beynim. Koca bir sezonu iyisiyle kötüsüyle ardımızda bıraktığımızı ve bir sonra ki sezon için şimdiden hayaller/planlar kurduğumuzu hatırlatıyor.

Şimdiden önümüzde ki sezon için temennide bulunalım;

"Bereketli Olsun"

Biz plan yaparken kader yukarıdan gülermiş halimize, hayat bu işte. Her yıl yeni sezonu hayal eder bir an önce gelmesini diliyorken, aslında ömrümüzden yiyoruz fark etmeden.

Sevgili g.c. hep birlikte olsun mümkün olduğunca...

TCM 04-03-2021 14:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1598820)
...
Bu arada böyle bahçeleri görünce forum üyeliğini iptal edip alıp başımı bu diyarlardan gidesim geliyor. Kıskandım. :o

@ halcur, ömürler gör inşallah ta forumda o kadar güzel bahçe varken sen gelip buraya mı demir attın :D

halcur 04-03-2021 14:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1603934)
@ halcur, ömürler gör inşallah ta forumda o kadar güzel bahçe varken sen gelip buraya mı demir attın :D

1425-1428 numaralı mesajlarda gördüğüm bahçe güzel bence. Ayrıca ben yapay güzelliği değil doğal güzelliği ve işlevselliği severim. Ayrıca gönül bu, nereyi seveceğini bana sormuyor ki.

SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TCM 04-03-2021 14:15

2 Eklenti(ler)
Yukarıda gübre amaçlı bakla ektiğimden bahsetmiştim, çıkmaya başlamışlar toprak altından, pek şirinler. Kimisini hafiften soğuk vurmuş, kimisini fareler kemirmiş...

Eklenti 716803

Eklenti 716804

TCM 21-04-2021 10:45

4 Eklenti(ler)
Bu yıl ekimleri bir kaç hafta daha öteledik. Patlıcanları 31 mart gecesi suya koydum, biberleri yaklaşık 10 gün önce, domatesleri de geçen hafta. Patlıcanlar ile biberlerin çoğunu seraya koydum. Bir de bu yıl ilke kez dahliya - yıldız çiçeklerini tohumdan yetiştirmeye çalıştım. Resimde iri gözükenler onlar. Sol arkada viyolde olanlar da ekinezyalar. Ekinezyalar için tohumdan zor çıkıyor diyordum yıllardır, meğer sorun tohumdaymış. Bu yıl kendi tohumlarımı bolca küçük viyollere ektim ve yüzlerce fide oldu.

Eklenti 718314

Forumun diğer çimlenmesi zor dediğimiz sorunlu tohumları ise tigernut - yer bademleri. Bu kez resimdeki gibi dondurma kabında çimlendirmeyi deneyelim bakalım. Altına perliti bol cocopeat karışımından bir cm. kadar yatak yaptım, üzerine yer bademlerini yerleştirdim ve tekrar ince bir tabaka karışımdan serptim. Şimdi filizleneni alıp viyole veya bardağa ekeyim diyorum.

Eklenti 718315

Eklenti 718316

Eklenti 718317

EmineYıldız 21-04-2021 11:01

Sn. TCM yazınızı okuduktan sonra size bir sorum olacak. Dahlia çiçeğini bende tohumdan yetiştirmek istedim ve 27 Mart' ta ektim fakat çimlenen olmadı, sorun tohumda mı yoksa zamana mı ihtiyacımı var?

halcur 21-04-2021 11:36

Bereketli olsun.
Tesadüf bu ya az önce balkondaki bitkilerime baktım ve Ekinezyaların çıkmadığını gördüm.Ekinezya konusunda ben de sorun yaşıyorum. Belki benimki de tohum kaynaklıdır.

SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TCM 21-04-2021 11:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi EmineYıldız (Mesaj 1605982)
Sn. TCM yazınızı okuduktan sonra size bir sorum olacak. Dahlia çiçeğini bende tohumdan yetiştirmek istedim ve 27 Mart' ta ektim fakat çimlenen olmadı, sorun tohumda mı yoksa zamana mı ihtiyacımı var?

Tohumdandır Emine hn. bir ayda çoktan çıkması lazımdı. Ben bir gün suda bekletip ektim, oda sıcaklığında yanlış bilgi vermeyeyim de bir haftada çıktılar herhalde, uzun süre beklemedim yani.

TCM 21-04-2021 11:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1605983)
Bereketli olsun.
Tesadüf bu ya az önce balkondaki bitkilerime baktım ve Ekinezyaların çıkmadığını gördüm.Ekinezya konusunda ben de sorun yaşıyorum. Belki benimki de tohum kaynaklıdır.

SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tohum kaynaklı olabilir. Ancak yanlış hatırlamıyorsam ekinezya tohumlarının soğuklatılması gerekiyordu. Ben sezon sonu toplayıp direk buzdolabına koymuştum. Nasip olursa sezon sonu bol tohumumuz olacak, paylaşırım.

its_just_a_ride 21-04-2021 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1605985)
Tohum kaynaklı olabilir. Ancak yanlış hatırlamıyorsam ekinezya tohumlarının soğuklatılması gerekiyordu. Ben sezon sonu toplayıp direk buzdolabına koymuştum. Nasip olursa sezon sonu bol tohumumuz olacak, paylaşırım.

Soğuklama olmaksızın da çimleniyorlar. Ancak sonrasında mantar enfeksiyonlarına çok dikkat etmek gerekli. Ben ekinezya tohumu ve fideleriyle mücadele etmeyi bırakalı çok oldu :). Bir ara yetişkin bitki temin edeceğim.

Jezebel 21-04-2021 22:59

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1606056)
Soğuklama olmaksızın da çimleniyorlar. Ancak sonrasında mantar enfeksiyonlarına çok dikkat etmek gerekli. Ben ekinezya tohumu ve fideleriyle mücadele etmeyi bırakalı çok oldu :). Bir ara yetişkin bitki temin edeceğim.


Ekinezya sorunlu, tohum da ektim, canlı da getirdim, pembe ve beyaz.
Kesinlikle mutlu olmayıp öldü.
Zengarden sitesinde paylaştı, satışta var gibi oldu,

bana araçla 5 dk mesafedeler, öğlen yemek yemeyip onlara gittim.
"Çok küçükler, satamıyoruz, büyümüyorlar" dediler.
Aynısı bizim iklimde "Unutmabeni" çiçeği için de söylenebilir, bir kök yaşatamadım :(


Eklenti 718366


Bazı belediyeler parklarına dikiyor, yaşıyor, ben saksıda bile yaşatamıyorum.
Kusura bakmayın sayfanızda çok ağladım Sn.TCM.

Havalar da çok serin gitti, tam tatlı patates dikecekken 10 C :(

Kolay gelsin size.

TCM 21-04-2021 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1606056)
Soğuklama olmaksızın da çimleniyorlar. Ancak sonrasında mantar enfeksiyonlarına çok dikkat etmek gerekli. Ben ekinezya tohumu ve fideleriyle mücadele etmeyi bırakalı çok oldu :). Bir ara yetişkin bitki temin edeceğim.

Yedi yıl önceye gittim, maceram 2014 te başlamış... Geçmişe gidince tohumla gelen bilgilerde yazdığını hatırladım ancak bölgemizde ekinezya yetiştiriciliği yaptığını söyleyen biriyle (hatta bir kök getirmişti saksıda) bilgiyi paylaştığımda 'ne soğuğu, kolay çimlenir o' demişti.

TCM 21-04-2021 23:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1606064)
...
Havalar da çok serin gitti, tam tatlı patates dikecekken 10 C :(
Kolay gelsin size.

Şefim burada çiftçiler patatesleri ekeli çok oldu, birer karışı geçti ürünler, ekin artık siz de, sıcaklara kalırsa sıkıntı olmasın..


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025